Uppdaterad: 2011-04-25

58 kommentarer

Var femte skulle sälja sin njure för 300 000 kr

En sifo-undersökning Sveriges Radio låtit göra visar att när var femte skulle sälja sin njure till landstinget för 300 000 kronor. Fattig eller rik spelar ingen roll för beslutet.

Det råder brist på njurar. Den som har ofungerande njurar måste gå och rena sitt blod med dialys för att överleva. En behandling som kostar samhället många miljoner kronor för varje patient.

En njure för 300 000 kronor skulle hälsoekonomiskt betala sig på ett år. En transplantation ökar också livslängden, och givetvis livskvaliteten för den njursjuke. Så här svarar folket på den hypotetiska frågan:

Skulle du sälja din njure till landstinget?


Inslaget produceras av Scanpix:

Artikel skriven av Dina mediciner 2011-04-18
Dina mediciners bild

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 8/3

jag vill sälja njure för 500000

anonyms bild
nogån vill ha den kontakta mig p

Kommentar av Doctor William

Skrivet 20/2

Osherwillmedicalcenter@gmail.com

Doctor William s bild
Hej Jag är läkare William Osler, en transplantationsspecialist vill du sälja eller donera ditt organ (njure, sperma, lever, blod) på grund av ekonomiska svårigheter, kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig en bra mängd för dina njurar eller någon annan organ. $ 350.000. Vårt sjukhus specialiserar sig på organkirurgi, inköp och transplantation, om du är intresserad av att köpa eller sälja din njure eller något annat organ, kontakta oss @ osherwillmedicalcenter@gmail.com whatsapp: + 1 (973) 556-8533

Kommentar av Dr. George Winston

Skrivet 9/2

georgewinston00@aol.com

 Dr. George Winstons bild
Det här är att informera allmänheten Man eller kvinna som är frisk och 100% seriös i att sälja sin njure bör omedelbart. Kontakta St Thomas sjukhus. Eftersom vi har många patienter som är här för njurtransplantation, köps en njure 650 000 GBP 00 GBP. Jag heter Doctor George Winston; Jag är en nefrolog i Uk St Thomas Hospital. Vårt sjukhus specialiserat på njuroperation / transplantation och annan organbehandling behandlar vi också köp och transplantation av njurar med en levande och hälsosam givare. Vi är belägna i Storbritannien, Indien, Turkiet. Om du är intresserad av att sälja din njure, tveka inte att kontakta oss uppriktigt och sanningsenligt. WhatsApp: +44 7957 754628 Email: georgewinston00@aol.com Dr. George Winston

Kommentar av roman

Skrivet 8/3

vill sälja min njure

romans bild
jag vill hjälpa någon att få hjälp så att betala min skulder kontakta mig via dara-azadi@hotmail.com

Kommentar av Dr Lorena

Skrivet 16/4

Kära herrn / fru, vi

Dr Lorenas bild
Kära herrn / fru, vi ledningen av Lorena Kidney Foundation Center söker stödberättigade njurdonorer som är villiga att donera / sälja sin njure till summan $ 500,000.00USD, förskottsbetalning $ 250,000.00 USD .. intresserade givare bör kontakta oss via e-post: lorenakidneyclinic @ gmail. com lorenakidneyclinic@gmail.com Väntar på dina svar vänliga hälsningar Dr Lorena

Kommentar av amine

Skrivet 17/2

sweden

amines bild
yes

Kommentar av odigie00

Skrivet 22/12

vill du kopa en enjure eller

odigie00s bild

Vill du köpa en njure eller vill du sälja en njure? Letar du efter en chans att sälja din njure för ekonomisk störning och du inte vet vad du ska göra, kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig en bra mängd för dina njurar. Jag heter Dr. Vincents är en nefrolog vid UBTH Medical Center. Vår klinik är specialiserad på behandling av njursjukdom, och vi handlar också om köp och transplantation av njurar med en lämplig givare. Vi är belägna i Indien, Turkiet, Nigeria, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa en njure, tveka inte
Kontakta oss via e-post.
E-post: drvincentodigie@gmail.com
Whatsapp: +2349037279893
Vänliga hälsningar.
Dr. Vincent

Kommentar av Dr Roy samuel

Skrivet 12/10

dr roy

Dr Roy samuels bild

Det här är att informera allmänheten Man eller Kvinna som är hälsosamma och 100% seriösa vid köp eller försäljning av njure. Du bör omedelbart kontakta Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Eftersom vi har många patienter som är här för njurtransplantation, söker du efter en möjlighet att sälja din njure för pengar på grund av ekonomisk avbrott och vi kommer att erbjuda dig $ 500,000.00 USD för din njure. Jag heter doktor Victoria Herbert Newton, jag är en nefrologi i Nathan Kidney Transplant HOSPITAL. Vårt sjukhus är specialiserat på njuroperation / transplantation och annan organbehandling, vi handlar också om att köpa och transplantera njurar med en levande och hälsosam donator. Vi finns i Indien, Nigeria, Förenade Arabemiraten, USA och alla delar av landet. Om du är intresserad av att köpa eller sälja njure, tveka inte att kontakta oss via: whatsapp: +2348113311506 eller maila oss Dr.r.samuelbansal@gmail.com Observera: Internet finns det många människor med olika motiv, så Var uppriktig och sanningsenlig, vi är inte barn, det handlar om att rädda andres liv. Frågor accepteras inte tack. Vänliga hälsningar...

Kommentar av anonym

Skrivet 30/9

Hello, This is to inform the

anonyms bild

Hello,
This is to inform the general public, male or female,
which are healthy and 100% seriously that we are in need of kidney donors,Because we have a lot of patients who are here for Kidney transplantation Are you looking for the opportunity to donate a kidney for money,we are ready to pay you $ 600,000.00USD for your kidneys,my Hospital specializes in kidney transplant surgery / purchase and other body treatmentIf you are interested in donating
please contact Dr Robert. (roberhospital987865@gmail.com )

Kommentar av anonym

Skrivet 9/9

max hospital

anonyms bild

Hallå,
Vi är här återigen att köpa njurar till våra patienter och de har gått med på att betala en bra summa pengar till alla som vill ge en njure för att rädda dem och så om du är intresserad av att vara en givare eller om du vill spara en livet, du måste skriva oss på e-posten nedan. Det är en möjlighet för dig att vara rik, vi försäkrar dig och garanterar dig en 100% säker transaktion med oss, allt kommer att ske enligt lagen som styr njurdonatorn. Slösa inte mer tid, skriv oss vänligen på dr.marchbaida@gmail.com

Max sjukhus.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-12-18

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

1 kommentar

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

2 kommentarer

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.

Annons