Uppdaterad: 2011-04-25

48 kommentarer

Var femte skulle sälja sin njure för 300 000 kr

En sifo-undersökning Sveriges Radio låtit göra visar att när var femte skulle sälja sin njure till landstinget för 300 000 kronor. Fattig eller rik spelar ingen roll för beslutet.

Det råder brist på njurar. Den som har ofungerande njurar måste gå och rena sitt blod med dialys för att överleva. En behandling som kostar samhället många miljoner kronor för varje patient.

En njure för 300 000 kronor skulle hälsoekonomiskt betala sig på ett år. En transplantation ökar också livslängden, och givetvis livskvaliteten för den njursjuke. Så här svarar folket på den hypotetiska frågan:

Skulle du sälja din njure till landstinget?


Inslaget produceras av Scanpix:

Artikel skriven av Dina mediciner 2011-04-18
Dina mediciners bild

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 9/9

max hospital

anonyms bild

Hallå,
Vi är här återigen att köpa njurar till våra patienter och de har gått med på att betala en bra summa pengar till alla som vill ge en njure för att rädda dem och så om du är intresserad av att vara en givare eller om du vill spara en livet, du måste skriva oss på e-posten nedan. Det är en möjlighet för dig att vara rik, vi försäkrar dig och garanterar dig en 100% säker transaktion med oss, allt kommer att ske enligt lagen som styr njurdonatorn. Slösa inte mer tid, skriv oss vänligen på dr.marchbaida@gmail.com

Max sjukhus.

Kommentar av anonym

Skrivet 20/7

Sälj en njure. Spara liv och

anonyms bild

Sälj en njure. Spara liv och tjäna pengar. Han vill sälja sin njure för att rädda livet? Du letar efter en möjlighet att sälja en njure till ett bra pris? Detta är en möjlighet att sälja för $ 500,000,00 dollar. Intresserade leverantörer borde kontakta DR.Johns Hopkins sjukhus kirurg och konsult nefrolog ST.Johns Hopkins sjukhus. För mer information kontakta oss via e-post: stjohnshopkins@gmail.com

Kommentar av FZMannen

Skrivet 31/3

Njure till salu

FZMannens bild

Jag kan sälja min njure för 400.000skr eller högstbjudande. fredrik250502@telia.com

Kommentar av anonym

Skrivet 29/3

Kvinna

anonyms bild

Jag kan tänka mig att sälja min njure i Sverige ..sin fullt firska njure för 500 000
USA/Dollers för den som behöver det.Kontakta mig på 0735743989 eller Sugey553@hotmail.com

Kommentar av anonym

Skrivet 29/3

Jag kan tänka mig att sälja

anonyms bild

Jag kan tänka mig att sälja min njure i Sverige ..sin fullt firska njure för 500 000
USA/Dollers för den som behöver det.Kontakta mig på 0735743989 eller Sugey553@hotmsil.com

Kommentar av Elvis

Skrivet 9/1

Vill du sälja din njure?

Elviss bild

Vill du sälja din njure? Eller är du söker efter en möjlighet att sälja dina njurar för pengar på grund av finansiell bryta ner och du vet inte vad jag ska göra, så kontakta oss idag och vi ska erbjuda dig bra mängd för din njure. Mitt namn är (Doctor Elvis Whyte) är en FRENOLOG i vår sjukhus i specialiserade på njure kirurgi och vi också ta itu med köp och transplantation av njurar med en levande en motsvarande givare.
Kontakta E-post: doctorelviswhyte@gmail.com

Kommentar av james

Skrivet 28/11

re re re re

jamess bild

doc james
Hej, Jag heter Dr James henry av University Of Benin undervisning
Sjukhus, jag är en specialist i organkirurgi, och vi behandlar
köp av organ från människa som vill sälja, och vi ligger i
Nigeria, USA och i Malaysia, men vårt huvudkontor är i Nigeria. om
du intresserad av att sälja din njure, eller sälja någon del av
kroppsorgan Kontakta oss för mer information. Kontakta oss via
E-post: jameshenryhome@gmail.com
whatsapp +2348110133466
I hopp om att höra från dig.
Hälsningar,
Dr James
VD
University of Benin universitetssjukhus.

Kommentar av anonym

Skrivet 30/9

Sälja njure

anonyms bild

Verkligen trött på att denna sida fortfarande kommenterar detta ämne.
Alla dessa sk läkare är bluff.
Det har jag själv blivit utsatt för.
Så sluta kommentera.ocg ni stackare som skickar in era erbjudande om billig njure till salu.
Detta är bara bluff precis som nigeria breven.

Kommentar av anonym

Skrivet 24/8

Sälja eller

anonyms bild

Sälja eller köpa din njure today.Please Obs: Internet finns en massa människor med olika motiv, så var uppriktig och sanningsenlig vi inte lura, det handlar om att rädda andras liv. Bedräglig accepteras inte please.Best Hälsningar.
e-post: ubth11@gmail.com

Kommentar av anonym

Skrivet 2/4

Dr.Raymond.

anonyms bild

Du vill sälja din njure?
Vill du letar efter en möjlighet att sälja sina njurar för pengar på grund av ekonomiska klyftan ner och visste inte vad de ska göra, och sedan kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda en bra mängd dina njurar. Mitt namn Dr.Raymond. Jag FRENOLOG i ett specialiserat sjukhus UBTH. Vårt sjukhus är specialiserad på njurkirurgi, liksom att delta i insamlingen och transplantation av njure berörda givare. Vi är i Spanien, Storbritannien, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att köpa eller sälja en njure, tveka inte att kontakta oss via e-post: shedrackdoe1@yahoo.com

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att hurvida du är en människa för att förebygga automatiska spam inlägg.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.
Uppdaterad: 2016-03-24

2 kommentarer

Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder nu en ny metod för att behandla kvinnor med myom i livmodern.En riktad ultraljudsvåg ger ingen smärta och ett obetydligt ingrepp.Men vssa kriterier måste vara uppfyllda.
Uppdaterad: 2016-03-24

12 kommentarer

Trots att det finns flera moderna alternativ av blodförtunnande medicin som halverar risken för hjärnblödning jämfört med Waran så håller Socialstyrelsen fast vid den äldre behandlingen. Något som nu kritiseras av hjärtspecialister i en debattartikel.
Uppdaterad: 2016-03-24

3 kommentarer

Saffran, kanel, kardemumma och kryddnejlika. För de flesta är julkryddor nyttiga och kan komplettera konventionell medicinering, men de kan också orsaka missfall och akut allergichock. Här kommer en favoritartikel i repris!

Annons