Uppdaterad: 2011-04-25

52 kommentarer

Var femte skulle sälja sin njure för 300 000 kr

En sifo-undersökning Sveriges Radio låtit göra visar att när var femte skulle sälja sin njure till landstinget för 300 000 kronor. Fattig eller rik spelar ingen roll för beslutet.

Det råder brist på njurar. Den som har ofungerande njurar måste gå och rena sitt blod med dialys för att överleva. En behandling som kostar samhället många miljoner kronor för varje patient.

En njure för 300 000 kronor skulle hälsoekonomiskt betala sig på ett år. En transplantation ökar också livslängden, och givetvis livskvaliteten för den njursjuke. Så här svarar folket på den hypotetiska frågan:

Skulle du sälja din njure till landstinget?


Inslaget produceras av Scanpix:

Artikel skriven av Dina mediciner 2011-04-18
Dina mediciners bild

Kommentera artikeln

Kommentar av Dr. George Winston

Skrivet 9/2

georgewinston00@aol.com

 Dr. George Winstons bild
Det här är att informera allmänheten Man eller kvinna som är frisk och 100% seriös i att sälja sin njure bör omedelbart. Kontakta St Thomas sjukhus. Eftersom vi har många patienter som är här för njurtransplantation, köps en njure 650 000 GBP 00 GBP. Jag heter Doctor George Winston; Jag är en nefrolog i Uk St Thomas Hospital. Vårt sjukhus specialiserat på njuroperation / transplantation och annan organbehandling behandlar vi också köp och transplantation av njurar med en levande och hälsosam givare. Vi är belägna i Storbritannien, Indien, Turkiet. Om du är intresserad av att sälja din njure, tveka inte att kontakta oss uppriktigt och sanningsenligt. WhatsApp: +44 7957 754628 Email: georgewinston00@aol.com Dr. George Winston

Kommentar av Dr Lorena

Skrivet 16/4

Kära herrn / fru, vi

Dr Lorenas bild
Kära herrn / fru, vi ledningen av Lorena Kidney Foundation Center söker stödberättigade njurdonorer som är villiga att donera / sälja sin njure till summan $ 500,000.00USD, förskottsbetalning $ 250,000.00 USD .. intresserade givare bör kontakta oss via e-post: lorenakidneyclinic @ gmail. com lorenakidneyclinic@gmail.com Väntar på dina svar vänliga hälsningar Dr Lorena

Kommentar av odigie00

Skrivet 22/12

vill du kopa en enjure eller

odigie00s bild

Vill du köpa en njure eller vill du sälja en njure? Letar du efter en chans att sälja din njure för ekonomisk störning och du inte vet vad du ska göra, kontakta oss idag och vi kommer att erbjuda dig en bra mängd för dina njurar. Jag heter Dr. Vincents är en nefrolog vid UBTH Medical Center. Vår klinik är specialiserad på behandling av njursjukdom, och vi handlar också om köp och transplantation av njurar med en lämplig givare. Vi är belägna i Indien, Turkiet, Nigeria, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa en njure, tveka inte
Kontakta oss via e-post.
E-post: drvincentodigie@gmail.com
Whatsapp: +2349037279893
Vänliga hälsningar.
Dr. Vincent

Kommentar av anonym

Skrivet 9/9

max hospital

anonyms bild

Hallå,
Vi är här återigen att köpa njurar till våra patienter och de har gått med på att betala en bra summa pengar till alla som vill ge en njure för att rädda dem och så om du är intresserad av att vara en givare eller om du vill spara en livet, du måste skriva oss på e-posten nedan. Det är en möjlighet för dig att vara rik, vi försäkrar dig och garanterar dig en 100% säker transaktion med oss, allt kommer att ske enligt lagen som styr njurdonatorn. Slösa inte mer tid, skriv oss vänligen på dr.marchbaida@gmail.com

Max sjukhus.

Kommentar av @ SAWAN NEELU ANGEL’s HOSPITAL

Skrivet 1/9

dr.markcollins102@gmail.com

@ SAWAN NEELU ANGEL’s HOSPITALs bild

Do you want to sell your kidney due to financial problem? If yes you are in the right place of selling your kidney for good money. contact us @ SAWAN NEELU ANGEL’s HOSPITAL Multi specialist Home, J-293,Saket, New Delhi-17 India.. Email Us now: dr.markcollins102@gmail.com

Kommentar av anonym

Skrivet 20/7

Sälj en njure. Spara liv och

anonyms bild

Sälj en njure. Spara liv och tjäna pengar. Han vill sälja sin njure för att rädda livet? Du letar efter en möjlighet att sälja en njure till ett bra pris? Detta är en möjlighet att sälja för $ 500,000,00 dollar. Intresserade leverantörer borde kontakta DR.Johns Hopkins sjukhus kirurg och konsult nefrolog ST.Johns Hopkins sjukhus. För mer information kontakta oss via e-post: stjohnshopkins@gmail.com

Kommentar av FZMannen

Skrivet 31/3

Njure till salu

FZMannens bild

Jag kan sälja min njure för 400.000skr eller högstbjudande. fredrik250502@telia.com

Kommentar av anonym

Skrivet 29/3

Kvinna

anonyms bild

Jag kan tänka mig att sälja min njure i Sverige ..sin fullt firska njure för 500 000
USA/Dollers för den som behöver det.Kontakta mig på 0735743989 eller Sugey553@hotmail.com

Kommentar av anonym

Skrivet 29/3

Jag kan tänka mig att sälja

anonyms bild

Jag kan tänka mig att sälja min njure i Sverige ..sin fullt firska njure för 500 000
USA/Dollers för den som behöver det.Kontakta mig på 0735743989 eller Sugey553@hotmsil.com

Kommentar av Elvis

Skrivet 9/1

Vill du sälja din njure?

Elviss bild

Vill du sälja din njure? Eller är du söker efter en möjlighet att sälja dina njurar för pengar på grund av finansiell bryta ner och du vet inte vad jag ska göra, så kontakta oss idag och vi ska erbjuda dig bra mängd för din njure. Mitt namn är (Doctor Elvis Whyte) är en FRENOLOG i vår sjukhus i specialiserade på njure kirurgi och vi också ta itu med köp och transplantation av njurar med en levande en motsvarande givare.
Kontakta E-post: doctorelviswhyte@gmail.com

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

1 kommentar

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.

Annons