Uppdaterad: 2011-03-02

3 kommentarer

Vårtfri hjälpte Elias bli av med fotvårtan

Bild

Före. Elias, 6 år, hade fem stora vårtor som smärtade och som gjorde att han inte ville vara barfota med klasskompisarna. Efter 6-7 penslingar med Vårtfri försvann allihop.

Fakta om Vårtfri

En behandling mot vårtor som penslas på med tops.

Varning för: Akta ögon och drick inte Vårtfri, myrsyran kan orsaka frätskador...

5
Ditt betyg: Inget Medel: 5 (1 röst)

Fot- och handvårtor är vanligt. Barn får det mer än vuxna, men alla kan drabbas. Elias, 6, fick svårt att gå och hans familj provade alla. Det som till slut fungerade var vanlig myrsyra.

Fotvårtor är erkänt svårbehandlade. De orsakas av virus och det finns många olika sorter. Ofta kommer vårtan vid nedsatt immunförsvar och tar ett par år att läka av sig själv. Fotvårtor kan göra ont och de kan ibland växa sig stora som kratrar som inte ser trevliga ut.

Just så var det för Elias, 6 år. Han fick en vårta under simskolan på dagiset. Sedan en till. Till slut hade han fem stora och tre av dem satt så till att de gjorde ont, kliade och påverkade gången.

- Vi försökte med frysmetoden, den verkade göra hemskt ont och den fungerade inte heller. Ett par gånger gjorde vi det. En vårta, den minsta, försvann. De andra som verkligen besvärade honom påverkades inte alls, berättar hans mamma Maria.

Av en annan mamma i förskoleklassen fick Maria tipset att prova Vårtfri. Det består av myrsyra och är utvecklat av fotvårdsspecialisten Astrid Agholme.

- Jag trodde väl inte att det skulle kunna fungera. Stora aggressiva vårtor och det där medlet med lite surluktande vätska som skulle duttas på med tops. Verkade löjligt enkelt. Men det fungerade, säger Maria.

Hur gjorde ni behandlingen?

- En gång i veckan, söndagkväll efter badet gjorde jag behandlingen. Elias verkade själv tro på det. Efter fyra behandlingar såg jag att de började försvinna, vi gjorde två eller tre till innan de var helt borta.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2011-01-07
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Hud Naturligt fotvårtor

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 8/2

vårtfri penna

anonyms bild

Det här VÅRTFRi Pen hade ingen effekt, tyvärr. Det är bara reklam!

Kommentar av Robert Heikkinen

Skrivet 28/3

Kan fungera mot PPP

Robert Heikkinens bild

Hej!

Jag har nåt som kallas Palmoplantar pustulosis och det sägs att det kan hjälpa mot det men har själv inte vågat pröva då det tydligen kan svida kraftigt.

Kommentar av anonym

Skrivet 17/2

OBS

anonyms bild

Det fungerar bara/bäst om man har lagt handen eller foten i bad 15-20 min innan behandlingen.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.

Annons