Uppdaterad: 2011-03-02

3 kommentarer

Vårtfri hjälpte Elias bli av med fotvårtan

Bild

Före. Elias, 6 år, hade fem stora vårtor som smärtade och som gjorde att han inte ville vara barfota med klasskompisarna. Efter 6-7 penslingar med Vårtfri försvann allihop.

Fakta om Vårtfri

En behandling mot vårtor som penslas på med tops.

Varning för: Akta ögon och drick inte Vårtfri, myrsyran kan orsaka frätskador...

5
Ditt betyg: Inget Medel: 5 (1 röst)

Fot- och handvårtor är vanligt. Barn får det mer än vuxna, men alla kan drabbas. Elias, 6, fick svårt att gå och hans familj provade alla. Det som till slut fungerade var vanlig myrsyra.

Fotvårtor är erkänt svårbehandlade. De orsakas av virus och det finns många olika sorter. Ofta kommer vårtan vid nedsatt immunförsvar och tar ett par år att läka av sig själv. Fotvårtor kan göra ont och de kan ibland växa sig stora som kratrar som inte ser trevliga ut.

Just så var det för Elias, 6 år. Han fick en vårta under simskolan på dagiset. Sedan en till. Till slut hade han fem stora och tre av dem satt så till att de gjorde ont, kliade och påverkade gången.

- Vi försökte med frysmetoden, den verkade göra hemskt ont och den fungerade inte heller. Ett par gånger gjorde vi det. En vårta, den minsta, försvann. De andra som verkligen besvärade honom påverkades inte alls, berättar hans mamma Maria.

Av en annan mamma i förskoleklassen fick Maria tipset att prova Vårtfri. Det består av myrsyra och är utvecklat av fotvårdsspecialisten Astrid Agholme.

- Jag trodde väl inte att det skulle kunna fungera. Stora aggressiva vårtor och det där medlet med lite surluktande vätska som skulle duttas på med tops. Verkade löjligt enkelt. Men det fungerade, säger Maria.

Hur gjorde ni behandlingen?

- En gång i veckan, söndagkväll efter badet gjorde jag behandlingen. Elias verkade själv tro på det. Efter fyra behandlingar såg jag att de började försvinna, vi gjorde två eller tre till innan de var helt borta.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2011-01-07
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Hud Naturligt fotvårtor

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 8/2

vårtfri penna

anonyms bild

Det här VÅRTFRi Pen hade ingen effekt, tyvärr. Det är bara reklam!

Kommentar av Robert Heikkinen

Skrivet 28/3

Kan fungera mot PPP

Robert Heikkinens bild

Hej!

Jag har nåt som kallas Palmoplantar pustulosis och det sägs att det kan hjälpa mot det men har själv inte vågat pröva då det tydligen kan svida kraftigt.

Kommentar av anonym

Skrivet 17/2

OBS

anonyms bild

Det fungerar bara/bäst om man har lagt handen eller foten i bad 15-20 min innan behandlingen.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons