• Författare
  Inlägg
 • #3438

  Hejsan undrar om någon äter metamina mot adhd och vill dela med sig av:

  hur du mår på medicinen när den är aktiv i kroppen, samt när den gått ur kroppen, ev biverkningar?

  Vilken dos har du, hur fördelar du dosen under dagen?

  tack på förhand

  Hejsan undrar om någon äter metamina mot adhd och vill dela med sig av:

  hur du mår på medicinen när den är aktiv i kroppen, samt när den gått ur kroppen, ev biverkningar?

  Vilken dos har du, hur fördelar du dosen under dagen?

  tack på förhand

 • #4364

  Kingberg
  Medlem

  Hej
  Har själv Ritalin, och funkar sådär,har inga biverkningar alls..

  Men dom jag har om som fått Metamina,, säger att dom är jätte bra, typ inga biverkningar som dom flesta för av specielt Concerta ger biverkningar som jobbiga, dom slipper man på Metamina, tyvärr så har vår regering bestämt att det är lincens på Metamina och kan vara svåra att få och det tar lång tid innan man för godkänt att börja ta den…

 • #4365

  anonym

  Hejsan
  Okej, vad har dom ungefär för dos, samt hur många dostillfällen altså hur många gånger per dag dom tar medicinen?

 • #4366

  Hej
  Okej, vad har dom för dos, samt hur många dos tillfällen, dvs hur många gånger per dag dom tar medicinen?

  tack på förhand

 • #4367

  Kingberg
  Medlem

  Hej
  Menar med ritalina??

  60 mg om dagan som jag tar vid 3 st 10mg morgon och sen vica 14.00 3 st till

 • #4368

  anonym

  nej, jag menar med metamina?
  nej, jag menar med metamina?

 • #4369

  Kingberg
  Medlem

  d
  Nej har tyvärr inte det

 • #4370

  http://adhd-npf.com/metamina/

  Människor är olika
  För mig fungerar Concerta bättre och man slipper strulandet med att ta tabletter 3-4 gånger om dan.

  Metamina Dexamfetamin


  Här hittar du annars bra info om metamina med en hel del frågor och svar.

 • #4371

  Jojo

  Metamina dos
  Det är ju inte lätt att hitta rätt i alla fall:-)

  Nu kör jag en en udda dosering, men jag ska se över den med start i veckan som kommer.

  Per dag ca 25 mg
  07.00 10 mg
  09.00 2.5 mg
  11.00 2.5 mg
  13.00 5 mg
  15.00 2.5 mg
  17.00 2.5 mg

  Men jag får inte tillräcklig effekt och så dippar jag efter lunch. Jag har blivit väldigt trött efter ca 2.5 timme. Jag har inte kunna öka dosen, då har jag blivit trött istället för pigg.
  Jag har slutat med annan medicin precis som kanske påverkat och ska prova hitta en annan dosering nu.

  Jag tänkte börja testa såhär,
  07.00 12.5 mg
  09.30 7.5 mg
  Sen avvakta och se när jag blir trött, för att dagen efter justera

 • #4372

  Sarah

  ADHD/Metamina
  Hej!
  Jag har ätit metamina sen februari -12. Fick min ADHD-diagnos i januari.

  Det är 5mg/tablett och jag tar 4,5 tabletter per dag.

  Dom ska vara verkande i 5-10 timmar.

  För mig tar det 45 min innan jag får någon effekt och det tar 6 timmar, från det att jag tagit medicinen, tills effekten tar slut och jag får s.k. ”rekyl”.
  Alltså behöver jag ta min andra dos precis 5 tim och 15 min efter den första.
  Jag vara väldigt noga med tiderna annars blir jag väääldigt trött och ganska trögtänkt.
  Jag tar 3 doser/dag.

  EX:
  08.00 dos 1: 2st (10mg)
  13.15 dos 2: 1,5st (7,5mg)
  18.30 dos 3: 1st (5mg)

  Jag måste äta precis efter jag tagit första dosen annars har jag lätt för att må illa.
  Jag blir hungrig och får blodsockerfall under dagen men jag känner inte riktigt för att äta någonting så jag måste hålla koll på tiderna så jag inte glömmer att äta.
  Hur som helst.. man får kolla vikten hela tiden så man inte rasar. (Det gäller såklart inte alla)

  I början blev jag väldigt varm av medicinerna men det har blivit bättre månad för månad.
  Har även fått lite allergiska utslag(typ som nässelutslag) men det är nog jag som är lite känslig tror jag.

  Nu har jag bara skrivit om min dosering och en massa tråkigheter, men det finns ju en väldigt bra sida av allt det här också:
  Mitt liv fungerar, jag kan slappna av, mitt tålamod är bättre än någonsin, jag somnar inte så fort jag kommer hem efter jobbet, jag behöver inte städa och plocka ”maniskt” hela tiden utan göra det som behövs och låta resten vänta lite och till sist måste jag säga att jag känner att jag inte på något sätt har ”offrat” min personlighet för en medicin(som jag däremot kände att jag gjorde med ritalin och equasym)

  OJ.. det blev långt. 🙂
  uppsatsen är klar!
  Tack&Bock

 • #4373

  Träningsfreak

  Hej
  Amfetamin tog jag under en kortare tid men sjukhuset ville byta till Conserta. Slutade då med medicin och för någon dag sedan så ville läkaren prata om just Metamina. Hoppas verkligen att det preparatet är lika bra som Amfetamin för mig.

  Har testat Retalina men fick bara ångest och slutade sedan. Min läkare säger att våra hjärnor fungerar olika, det jag inte tål kan vara bra för någon annan. För mig som har ADHD, så måste det vara en viss mat som inte är några problem för andra.

  Erica

 • #4374

  King fox

  Grymt inlägg ju , tack för
  Grymt inlägg ju , tack för infon!

 • #4375

  Trötter
  Medlem

  Hjälp!? 🙁
  Hej! Jag har ätit metamina sedan november, och nu ligger jag på 2+2+1. men sedan ca 1 månad tillbaka, har jag vart sjukligt trött! Funderar på om mon trötthet kan bero på metaminan? Någon annans som blivit trött, orkeslös på den?

 • #4376

  Ronnie

  Alla har ju olika grader av
  Alla har ju olika grader av ADHD såklart…jag har en enorm fysisk rastlöshet….tycker metaminan funkar skitbra det känns hur rent det är för kroppen jämfört med concerta ritalin o medikinet, provade det först, usch vilket skit! alla verkar äta så låg dos av metaminan.. jag har 85 mg per dag, alltså 17 tabletter om dan…tar 7 på morgonen när jag går upp och 7 några timmar senare . och tre på eftermiddagen….alla som känner mig sen tidigare märker en stor positiv förändring på mig och det känner jag oxå att det är. det får mig att funka mycket bättre i vardagen…..väldigt tacksam för hjälpen med utredning och medicinering som öppnar nya vägar för mig…

 • #4377

  Ronnie

  tror du har för låg
  tror du har för låg dosering… jag har 17 tabletter om dan a 5 mg…har man för låg dos blir man lätt trött o seg o kommer inte igång.. meningen med medicinen är ju att man ska funka bättre o inte tvärtom….

 • #4378

  anonym

  Metamina
  Nu bumpar jag tråden lite..
  Har provat olika doser av Ritalin, Strattera och Concerta.. Inget funkade. Men jag säger precis som personen över mig.. Främst märker folk runt omkring mig förbättring i både koncentration och humöret, även jag känner mig mer ”down to earth” men jag har fortfarande kvar mina väldiga utbrott som jag inte kan stoppa.. får även svårt att koncentrera mig efter ett tag..
  Enda problemet jag har är väl att avdelningen där jag går/har min läkare är i upplösning, och min läkare (haft 4 olika på 1 år) inte vet något om min medicin och därför uppmuntrar mig själv till att prova olika doser.. Känns inte sådär jätte säkert..
  Just nu ligger jag på 2 på morgon och 2 vid lunch..
  Kan ju lägga till att jag är en tjej på 19 år, 160cm och väger ca. 38 kg! Om det är någon som har nå tips på en bra dos eller så.. vågar ju inte riktigt höja mig hur som helst! Tack 🙂

 • #4379

  Mamma mu

  Boxas är bra
  Men kära varför väger du så lite? Har du ingen aptit? Vissa tappar aptiten i början med adhd-medicinen. Är det så för dig eller har du andra ätproblem?
  Jag hoppas du har en bra doktor nu. Själv tappade jag en del aptit och något kilo efter att jag började med concerta, men det stabiliserades efter ett tag.
  För mig har det varit väldigt bra att ta ut sig fysiskt, det tillsammans med medicinen har gett mig ett jämnare humör. Jag boxas i en klubb två till tre gånger i veckan. Och springer en del.

 • #4380

  Angelwild

  Trött på dålig medicinering
  Läste ditt inlägg och fastnade lite, jag har haft problem med mina doser sen jag började, 18mg concerta som insättning var alldeles för lågt. Jag har en mycket hög dos och äter 3dos under dagen med concerta samt 4xdos av snabb ritt.
  Äntligen har mina läkare förstått att det inte går. Den här dosen funkar en kort tid men är nu efter några månader är det klart att det mer lägger dig på tvären. De går ur med enorm rekyl. Så jag är lovad metamina då jag blir väldigt hjälpt av medecinen under tiden den är verksam och dosen är rätt misstänker min läkare att jag kommer fungera bättre på den. Den sägs vara ngt mer mjuk också?
  Hur som, jag har nu gått med fel dos i 1,5månader då borträknat 3 av testat till detta. Jag börjar mest bara bli trött och febrig.
  Hur länge tar det egentligen? Det är väldigt tungt att försöka låtsas inför sig själv att man orkar lite längre. Men jag är fullkomligt slut eftersom min hjärna kommer in i att försöka jobba runt medicinen som förut igen, alla ovanor, missar mm. Och det enda jag får nu är en huvudvärk varje gång jag tänker. Är den mjukare? Och hur bytte du? Gick man utan några veckor å sen på eller hur går det till?
  Av

 • #4381

  anonym

  Dopamin kräver vitaminer
  Amfetaminliknande preparat som Metamina, Ritalin e t c stimulerar kroppen att bilda dopamin (även noradrenalin, har jag för mig). Vid ett dagligt läkemedels-intag ska man tänka på att dopamin (såväl som noradrenalin och adrenalin) bildas av tyrosin (en aminosyra). Tyrosin behöver också vitamin B6 och B12 samt magnesium (mineral), vilka sammantaget främjar produktionen av dopamin (noradrenalin och adrenalin).

  M a o kan ett adekvat, regelbundet intag av dessa vara viktigt för att undslippa brist!

  98% av magnesium-halten finns inne i kroppens celler (intracellulärt), 2% i blodet. Ett blodprov på magnesium kan vara mycket missvisande eftersom magnesiumbrist i cellerna kan finnas ändå. Prov på B6 tas sällan inom vården.

  Tyrosin är också viktigt för tillverkningen av sköldkörtelhormoner (ämnesomsättningen) samt för melanin (pigmentämne för håret).

  Så, vid dopaminhöjande behandling förbrukas tyrosin, B6, B12 och magnesium i högre grad (till fördel för dopamin), vilket kan vara viktigt att känna till. Vad jag vet informerar läkarna inte om det.

 • #4382

  Metamina

  fd benzo.
  Hei og takk for alle som har deltagit i detta.
  Jag är en mann på 45 år och ska nu efter 17 års missbruk av benzo.
  Har legget på SÅ høye doser av og til. Pga ångest, trauma i barnd
  Altid følt meg annorlunda och ensam och inte passet in sosialt.
  Nu har jeg snart trappet ned til 3×15 mg sobril/dag.Børja gå ned i
  FFebruari då låg jag på. 12-15 mg xanor/150 mg oxycontin/40 mg
  Stilnoct. Og mogadon 3×5 mg. Vet ikke om ni vet vad dette er før
  Medisiner?
  Jag har i stort sett hela livet vart/følt mig som att kroppen har gått
  På høgvarv/okonsensentrert/minnestap/rota bort alle saker/
  Inte haft evne til å sette sammen en plan og gjenopprette det.
  Men fikk prøve conserta 3 dagar. Ritalin efter 5 dagar efter consert
  A. 3DAR med Ritalin og 5 dager opphold. Sist Metamina.
  Conserta gjorte mig så jeg roa mig innom mig men kunde inte konsentrere meg. Ritalin ble jag konsenterad av men inre uron var de samme 🙁 . Hade ikke så veldig mye tro på Metamina.
  Fikk også prøve det. O PANG. En ny verden åpna sig. Uron i meg
  Försvinner och jag hade en før første gang i livet følt meg konsentrt.
  🙂 :).
  Jeg ska nå bara gå en periode på Metamina og se om kvaliteten
  Holder i seg.
  Det er som jag NU i voksen alder fått ett liv 🙂
  Och ser nu att lugnande/sovepiller bara varit helt fel 🙁
  Tror det finnes mange som finnes der ute som kan ha førstørt
  Livet sitt og hamnat i droger ist før att få utredas.
  Kan sega det også att da jeg fikk lugnande (1995). Ikke førsto
  Att bare før en var orolig mm var det Valium och hela sortimentet
  Av lugnande var en bra måte å bota folk.
  Heldigvis er doktorer mer på vakt med forskrving av disse lømske
  Medel.
  Jeg har fått livet tbx og er takknemlig for at jeg iaf får resten av livet.
  Mvh. Magnus

 • #4383

  anonym

  Concerta, trött och uppblåst mage
  Hej!

  Precis fått ADD diagnos och påbörjade Concerta medicineringen 18mg för tre dagar sedan… För det första märker jag ingen skillnad förutom muntorrhet, uppblåst mage och mer hunger, snarare än mindre. Jag är fortfarande trött och har ingen större ork. Det enda positiva har varit en minimal känsla av att jag kan behålla uppmärksamheten ett litet tag längre på en och samma uppgift. Tidigare tog jag fler pauser i pluggandet. Håller febrilt på med att försöka få till en cuppsats, som dragit ut på tiden… Jo… kaffesuget är en aning mindre och svårare att djupandas… Har ett visst tryck på bröstet. Ska träffa psykiatrikern 13 augusti igen. Men finns det någon som har lust att kommentera detta blir jag superglad!!! Är 164 lång och väger 60kg… Har aldrig varit en storätare, men lätt för att gå upp i vikt. Det jobbigaste är att jag trodde att tröttheten skulle avta och att jag inte skulle gå upp i vikt vilket känns som en risk nu… Är extremt glad att jag äntligen fått hjälp, men än sålänge är jag besviken över medicinens resultat…

  Jätte tacksam för svar som sagt 🙂
  /Lins

 • #4384

  Magnus

  metamina
  Tagit metamina i 2år 20st 5kg vilket är de enda kg antal de existerar i.Delar upp dem på4 ggr 5 st dag.Gör mig lugn och fokuserad och med mkt llite bieffekter till skillnad från studiebidraget som Concretes text som är ren råttgift och mkt sidoeffekter.zchR

 • #4385

  anonym

  Riktigt utredd?
  Hej Lins, har du gjort nån riktigt ADD-utredning? Eller kan du vara allergisk mot nåt i tabletten?

  En bekant till mig fick sin ADHD-diagnos utan nån vettig utredning. Gick hem med Ritalin efter 1:a läkarbesöket. Misstanke om ADHD + läkemedels-(ex juvantibus-)test som ”utredningsmodell”. Byte till Metamina p.g.a. besvär. Tillfällig psykiatriker-kontakt. Även hon responderade ”udda” på centralstimulantia.

  Efter några år insåg läkarna att diagnosen måste vara felaktig, bl.a. för att det inte funnits nåra symtom under barndomen. Och idag har hon inte nån ADHD-diagnos länge.

 • #4386

  Magnus44
  Medlem

  Bergodalbana.
  Varit i liknande situation med massor av antingen antidepressiva och en stor näve full med Benson.Men även om jag blev nåt bättre.med metylfendidater så mycket att önska.Inte förrän metamina medicinerades så såg jag äntligen att mot alla odds kanske skulle jag få nån typ av liv trots allt.Men nu ska den sluta produceras.Sorg o Panik vad händer med mig nu?Slutat med alla Benson mm mm lyckats ok medtanke på utgångspunkten.Men kommer j ag förlora alltigen.

 • #4387

  Clara

  Metamina
  Är det någon som får en känsla av att medicinen går ut ur kroppen alldeles för fort? Jag går i skolan och har därför upplägget 2 tab kl. 08-09 sen 2 vid lunch, runt 11-12, om jag låter det gå mer än 4-5 timmar mellan doserna blir jag otroligt illamående och i vissa fall även paranoid och ”orolig”.. Såpass illa att jag behövt åka hem vissa dagar för att jag inte klarar att vara bland människor då.. Någon som har samma problem? eller haft och hittat en lösning?
  Tyvärr bor jag i en ort där psyk håller på att lösas upp, vilket innebär att jag får träffa nya, olärda inkompetenta läkare varje gång..

  (Jag har provat Ritalin, Concerta och Strattera men av olika anledningar, bl.a otroligt jobbiga biverkningar valde min dåvarande läkare att byta till Metamina. Har ätit det i ca. 1-1,5 år nu)

 • #4388

  anonym

  Is Metamina avilable in
  Is Metamina avilable in sweden ?? Is it always there in pharmacy or they have to order it ?

  Plz help I dont speak swedesh

 • #4389

  Chrick

  Ang Metamina
  Licens preparatet Metamina, läste att det skulle, tas bort så är icke fallet, det skall finnas kvar, som tur är, för jag var väldigt störd av min ADHD innnan, och kan inte ens se hur många andra som fått betrakta mina raseri impulsiva utbrott, nu helt borta, tack för att Metamina finns, nu har jag ett liv 3 underbara barn som har en far ist för en berg och dalabane farsa, nu kan jag blicka innåt igen, istället för att fly mig själv, när man haft halva fass, apodos stor som en kudde, då är det ganska skysst att bara behöva hämta 2 små burkar i veckan, tillochmed en sådan liten sak kan man förnöja sig när hjärncellerna kommer bättre överense, Bo Söderpalm skall kredits för sin enormt stora prestation inom detta ämne! Mvh Chrick!

 • #4390

  Chrick

  Alla har rätt på sitt sätt………
  jag har 120 mg Metamina om dagen, jag kan inte jämföras med någon annan förutom mig själv, tänk att några här har problem med sin 18 mg Concerta, jag ser det som det är, bara för att jag hade 8 x 54 mg Concerta om dagen gör inte mig till någon annan, oavsett dos så verkar biverkningarna helt klart dom som avgör livskvallitéen inget annat än axepptabellt liv, har betydellse, då man aldrig kan vara e hel person, så länge man mår piss, den gyllene regeln är, då man slutar att söka efter något som gör en till människa, och börjar tänka på relativa saker runt omkring, man läser inte FASS t.ex för ett sökandes skull, man läser gör det själv och snickrar ihop en bänk som man kan sitta på ist, då har man rätt medecin, mot sina problem, kommer man inte dit har man fortfarande problem, meningen är given, eller hur, när problemet är löst så är det löst, då kan man ta tag i dom andra problemen som inte alltid är problem utan vad sammhället kräver av oss, så länge det finns krav kommer vi uppleva detta, frågan är hur hårt skall vi ta saker och ting, ha det bäst alla 😉

 • #4391

  Niztrip

  Ritalin…
  …har jag använt i snart ett halvår och regelbundet ökat min dos till 60mg som jag ligger på nu. Det har vid varje ökning känts toppen ett par veckor och sen har effekten avtagit. Jag har inte fått några biverkningar, men undrar om hur mycket effekt jag egentligen får numera.
  Min historik är att jag upp till för 7-8 år sedan tagit amfetamin i ca 10 år och då ökade jag mängden från år 1 till år 10.
  Har läst en massa om Metamina och undrar om det finns någon här med liknande erfarenheter som kört Ritalin, men idag tar Metamina och i så fall om de rekommenderar ett byta.
  Tack för era åsikter och hjälp på förhand.

 • #4392

  anonym

  HAR ADHD HAR ÄTIT METYL FENIDAT ÖVER 5ÅR
  Undrar vad jag har för rättighet att få byta min ritalin till metamina pga.jobbiga biverkningar o att effekten avstannat förutom biverkningarna.
  Orkar ej kämpa med medicin som ger mer biverkningar än de gör nytta. Har jag ngn.rättighet att få byta ut dem?

 • #4393

  Magnus44
  Medlem

  Metamina,biverkningar?
  Tagit metamina i snart 3år och varit mestadels lyckad.Men märker sedan en längre tid ökade bieffekter,som ångest på väg tillbaka sen orolig pga 3stent i hjärtat och undrar om hur lyckat det är att då ta dem?Svårt att hitta vettigt underlag om bieffekter till metamina.

 • #4394

  anonym

  adhd
  min adhd medicin heter risperidon 1mg,jag vet att jag får förstopnin på min medicin

 • #4395

  anonym

  Metamina funkar bäst för mig
  Jag har testat Concerta, Ritalin,Stratera tror det är någon mer. Men Metamina är den som funkar bäst för mig. Men doseringen är högst ividuell. Jag går fått testa mig fram. Och nu tar jag 7 st kl 7.00, 7 st kl 11, 7 st kl 14 och 7 st kl 17. Men sen så tar jag även 2 st Truxal kl 7.00, 2 st kl 14 och 1 st kl 17.00
  Och på morgonen kl 7.00 tar jag även Brinelix,Voxra,Oxybitynin.
  Till natten Imovane,Quentiapin och Apodorm.
  Utöver det har jag Xananor vid ångest och Orlistat mot detta.
  Detta funkar för mig. Metamina Metaminan gör så att jag inte är lika över aktiv och kan koncentrera mig mer.

 • #4396

  nettis

  ADHD
  Hej jag fick min diagnos för drygt 3 år sedan och har nu ätit concerta i 3 år det funkar kanon bra för mej jag äter 36 mg på morgonen då håller det i sig tills kvällen då kan jag bli lite stirrig och har svårt att sova men ett tag åt jag även på efm då var det ännu svårare att sova jag kunde somna men sen vaknade jag hela tiden hela nätterna. så hoppas du ska må bättre av concerta men jag tror du har lite för låg dos nu du får fråga din läkare men öka inte dosen för fort då kan du må dåligt av det.

 • #4397

  anonym

  metaninan har ersatts av
  metaninan har ersatts av attentin. fungerar liknande

 • #4398

  anonym

  Hej. Jag har börjat med
  Hej. Jag har börjat med concerta.. sen la dom till ritalina eftersom jag upplevde att concertan va så jävla ojämn.. sen började jag själv testa mig fram och kände att bästa effekten va när jag höjde båda medicinerna.. berättade det för läkaren att jag hittat en perfekt dos.. han tyckte dock att det fanns risk för missbruk speciellt av ritalinan som jag upplever ger mig den bästa effekten… kortvarig så jag tog oftare.. spark i arslet kan man säga… tog tag i saker och började lösa många problem.. men eftersom han tyckte det fanns risk för missbruk bytte han ut till elvanse 70 mg plus 2*10mg ritalin på morgonen sen 2 ritalina på eftermiddagen.. funkade helt ok max 2 veckor.. sen hände ingenting.. dom ökade med 30mg elvanse på em.. nada… min sambo tyckte att jag bara vart avstängd.. så jag gick tillbaka till concerta och ritalin.. fortfarande bäst effekt av ritalin.. testade mig fram och testade höööga doser elvanse 170mg på morgonen 100mg lunchtid sen ritalin vid behov… fick bara bekräftat att långtidsverkande inte hjälper mig alls utan jag tog 108mg concerta på morgonen (5.00) sen kl 9 tog jag 4*10mg ritalina 12.00 tog jag fyra till. Sen 15.00 tog 4 till och sista dosen tog jag kl 18.00 4 till.. funkade perfekt… 1 månad.. sen hade jag slut på ritalin och berättade för läkaren att jag ville den dosen eftersom den va precis vad jag behövde.. då tyckte han att jag skulle ta en paus från medicinen.. och notera hur jag fungerar utan medicin och vart jag brister och såna saker så han kunde argumentera för ren amfetamin eller liknande.. jag känner bara att varför? Har hittat en bra dos som fungerade och nu är jag helt utan för att ta reda på sånt jag redan vet? Varför skriv ut amfetamin när ritalin hjälper? Dörsöker ha tillit till att dom vet vad dom gör men känner mig sviken..utan förvarning tar dom bort det som funkar för att testa nåt annat? Funderar på en annan läkares åsikt men är rädd att få nej och förlora all medicin.. men måste liksom… har inget val.. jovisst gatan erbjuder ju amfetamin men är olagligt.. så jag får sitta fint och vänta på vad läkaren kommer fram till och hoppas på att det inte inträffar problem där jg behöver full fokus och starten för att lösa dom vilket är omöjligt med 4 krävande småttingar, en relation som har kraschat pga av add relaterade problem som jag börjat jobba med när medicinen tagits och jobb.. låter kanske lite självömkande men ser inte att detta hjälper mig.. får höra och läser andras doser som är högre än dom jag behöver och blir fett lack.. vet inte om man kan fråga detta här men behöver tips på mer generösa läkare.. jag sköter liksom mina kontroller och berättar som det är.. visst, har testat och ökat till den dos som fungerar utan att fråga först.

35 kommentarer

 • Av anonym 22 november, 2016

  Hej. Jag har börjat med
  Hej. Jag har börjat med concerta.. sen la dom till ritalina eftersom jag upplevde att concertan va så jävla ojämn.. sen började jag själv testa mig fram och kände att bästa effekten va när jag höjde båda medicinerna.. berättade det för läkaren att jag hittat en perfekt dos.. han tyckte dock att det fanns risk för missbruk speciellt av ritalinan som jag upplever ger mig den bästa effekten… kortvarig så jag tog oftare.. spark i arslet kan man säga… tog tag i saker och började lösa många problem.. men eftersom han tyckte det fanns risk för missbruk bytte han ut till elvanse 70 mg plus 2*10mg ritalin på morgonen sen 2 ritalina på eftermiddagen.. funkade helt ok max 2 veckor.. sen hände ingenting.. dom ökade med 30mg elvanse på em.. nada… min sambo tyckte att jag bara vart avstängd.. så jag gick tillbaka till concerta och ritalin.. fortfarande bäst effekt av ritalin.. testade mig fram och testade höööga doser elvanse 170mg på morgonen 100mg lunchtid sen ritalin vid behov… fick bara bekräftat att långtidsverkande inte hjälper mig alls utan jag tog 108mg concerta på morgonen (5.00) sen kl 9 tog jag 4*10mg ritalina 12.00 tog jag fyra till. Sen 15.00 tog 4 till och sista dosen tog jag kl 18.00 4 till.. funkade perfekt… 1 månad.. sen hade jag slut på ritalin och berättade för läkaren att jag ville den dosen eftersom den va precis vad jag behövde.. då tyckte han att jag skulle ta en paus från medicinen.. och notera hur jag fungerar utan medicin och vart jag brister och såna saker så han kunde argumentera för ren amfetamin eller liknande.. jag känner bara att varför? Har hittat en bra dos som fungerade och nu är jag helt utan för att ta reda på sånt jag redan vet? Varför skriv ut amfetamin när ritalin hjälper? Dörsöker ha tillit till att dom vet vad dom gör men känner mig sviken..utan förvarning tar dom bort det som funkar för att testa nåt annat? Funderar på en annan läkares åsikt men är rädd att få nej och förlora all medicin.. men måste liksom… har inget val.. jovisst gatan erbjuder ju amfetamin men är olagligt.. så jag får sitta fint och vänta på vad läkaren kommer fram till och hoppas på att det inte inträffar problem där jg behöver full fokus och starten för att lösa dom vilket är omöjligt med 4 krävande småttingar, en relation som har kraschat pga av add relaterade problem som jag börjat jobba med när medicinen tagits och jobb.. låter kanske lite självömkande men ser inte att detta hjälper mig.. får höra och läser andras doser som är högre än dom jag behöver och blir fett lack.. vet inte om man kan fråga detta här men behöver tips på mer generösa läkare.. jag sköter liksom mina kontroller och berättar som det är.. visst, har testat och ökat till den dos som fungerar utan att fråga först.

 • Av anonym 9 maj, 2016

  metaninan har ersatts av
  metaninan har ersatts av attentin. fungerar liknande

 • Av nettis 30 april, 2016

  ADHD
  Hej jag fick min diagnos för drygt 3 år sedan och har nu ätit concerta i 3 år det funkar kanon bra för mej jag äter 36 mg på morgonen då håller det i sig tills kvällen då kan jag bli lite stirrig och har svårt att sova men ett tag åt jag även på efm då var det ännu svårare att sova jag kunde somna men sen vaknade jag hela tiden hela nätterna. så hoppas du ska må bättre av concerta men jag tror du har lite för låg dos nu du får fråga din läkare men öka inte dosen för fort då kan du må dåligt av det.

 • Av anonym 3 november, 2015

  Metamina funkar bäst för mig
  Jag har testat Concerta, Ritalin,Stratera tror det är någon mer. Men Metamina är den som funkar bäst för mig. Men doseringen är högst ividuell. Jag går fått testa mig fram. Och nu tar jag 7 st kl 7.00, 7 st kl 11, 7 st kl 14 och 7 st kl 17. Men sen så tar jag även 2 st Truxal kl 7.00, 2 st kl 14 och 1 st kl 17.00
  Och på morgonen kl 7.00 tar jag även Brinelix,Voxra,Oxybitynin.
  Till natten Imovane,Quentiapin och Apodorm.
  Utöver det har jag Xananor vid ångest och Orlistat mot detta.
  Detta funkar för mig. Metamina Metaminan gör så att jag inte är lika över aktiv och kan koncentrera mig mer.

 • Av anonym 4 januari, 2015

  adhd
  min adhd medicin heter risperidon 1mg,jag vet att jag får förstopnin på min medicin

 • Av Magnus44 30 oktober, 2014

  Metamina,biverkningar?
  Tagit metamina i snart 3år och varit mestadels lyckad.Men märker sedan en längre tid ökade bieffekter,som ångest på väg tillbaka sen orolig pga 3stent i hjärtat och undrar om hur lyckat det är att då ta dem?Svårt att hitta vettigt underlag om bieffekter till metamina.

 • Av anonym 23 augusti, 2014

  HAR ADHD HAR ÄTIT METYL FENIDAT ÖVER 5ÅR
  Undrar vad jag har för rättighet att få byta min ritalin till metamina pga.jobbiga biverkningar o att effekten avstannat förutom biverkningarna.
  Orkar ej kämpa med medicin som ger mer biverkningar än de gör nytta. Har jag ngn.rättighet att få byta ut dem?

 • Av Niztrip 15 augusti, 2014

  Ritalin…
  …har jag använt i snart ett halvår och regelbundet ökat min dos till 60mg som jag ligger på nu. Det har vid varje ökning känts toppen ett par veckor och sen har effekten avtagit. Jag har inte fått några biverkningar, men undrar om hur mycket effekt jag egentligen får numera.
  Min historik är att jag upp till för 7-8 år sedan tagit amfetamin i ca 10 år och då ökade jag mängden från år 1 till år 10.
  Har läst en massa om Metamina och undrar om det finns någon här med liknande erfarenheter som kört Ritalin, men idag tar Metamina och i så fall om de rekommenderar ett byta.
  Tack för era åsikter och hjälp på förhand.

 • Av Chrick 28 maj, 2014

  Alla har rätt på sitt sätt………
  jag har 120 mg Metamina om dagen, jag kan inte jämföras med någon annan förutom mig själv, tänk att några här har problem med sin 18 mg Concerta, jag ser det som det är, bara för att jag hade 8 x 54 mg Concerta om dagen gör inte mig till någon annan, oavsett dos så verkar biverkningarna helt klart dom som avgör livskvallitéen inget annat än axepptabellt liv, har betydellse, då man aldrig kan vara e hel person, så länge man mår piss, den gyllene regeln är, då man slutar att söka efter något som gör en till människa, och börjar tänka på relativa saker runt omkring, man läser inte FASS t.ex för ett sökandes skull, man läser gör det själv och snickrar ihop en bänk som man kan sitta på ist, då har man rätt medecin, mot sina problem, kommer man inte dit har man fortfarande problem, meningen är given, eller hur, när problemet är löst så är det löst, då kan man ta tag i dom andra problemen som inte alltid är problem utan vad sammhället kräver av oss, så länge det finns krav kommer vi uppleva detta, frågan är hur hårt skall vi ta saker och ting, ha det bäst alla 😉

 • Av Chrick 19 april, 2014

  Ang Metamina
  Licens preparatet Metamina, läste att det skulle, tas bort så är icke fallet, det skall finnas kvar, som tur är, för jag var väldigt störd av min ADHD innnan, och kan inte ens se hur många andra som fått betrakta mina raseri impulsiva utbrott, nu helt borta, tack för att Metamina finns, nu har jag ett liv 3 underbara barn som har en far ist för en berg och dalabane farsa, nu kan jag blicka innåt igen, istället för att fly mig själv, när man haft halva fass, apodos stor som en kudde, då är det ganska skysst att bara behöva hämta 2 små burkar i veckan, tillochmed en sådan liten sak kan man förnöja sig när hjärncellerna kommer bättre överense, Bo Söderpalm skall kredits för sin enormt stora prestation inom detta ämne! Mvh Chrick!

 • Av anonym 12 april, 2014

  Is Metamina avilable in
  Is Metamina avilable in sweden ?? Is it always there in pharmacy or they have to order it ?

  Plz help I dont speak swedesh

 • Av Clara 8 november, 2013

  Metamina
  Är det någon som får en känsla av att medicinen går ut ur kroppen alldeles för fort? Jag går i skolan och har därför upplägget 2 tab kl. 08-09 sen 2 vid lunch, runt 11-12, om jag låter det gå mer än 4-5 timmar mellan doserna blir jag otroligt illamående och i vissa fall även paranoid och ”orolig”.. Såpass illa att jag behövt åka hem vissa dagar för att jag inte klarar att vara bland människor då.. Någon som har samma problem? eller haft och hittat en lösning?
  Tyvärr bor jag i en ort där psyk håller på att lösas upp, vilket innebär att jag får träffa nya, olärda inkompetenta läkare varje gång..

  (Jag har provat Ritalin, Concerta och Strattera men av olika anledningar, bl.a otroligt jobbiga biverkningar valde min dåvarande läkare att byta till Metamina. Har ätit det i ca. 1-1,5 år nu)

 • Av Magnus44 6 oktober, 2013

  Bergodalbana.
  Varit i liknande situation med massor av antingen antidepressiva och en stor näve full med Benson.Men även om jag blev nåt bättre.med metylfendidater så mycket att önska.Inte förrän metamina medicinerades så såg jag äntligen att mot alla odds kanske skulle jag få nån typ av liv trots allt.Men nu ska den sluta produceras.Sorg o Panik vad händer med mig nu?Slutat med alla Benson mm mm lyckats ok medtanke på utgångspunkten.Men kommer j ag förlora alltigen.

 • Av anonym 13 september, 2013

  Riktigt utredd?
  Hej Lins, har du gjort nån riktigt ADD-utredning? Eller kan du vara allergisk mot nåt i tabletten?

  En bekant till mig fick sin ADHD-diagnos utan nån vettig utredning. Gick hem med Ritalin efter 1:a läkarbesöket. Misstanke om ADHD + läkemedels-(ex juvantibus-)test som ”utredningsmodell”. Byte till Metamina p.g.a. besvär. Tillfällig psykiatriker-kontakt. Även hon responderade ”udda” på centralstimulantia.

  Efter några år insåg läkarna att diagnosen måste vara felaktig, bl.a. för att det inte funnits nåra symtom under barndomen. Och idag har hon inte nån ADHD-diagnos länge.

 • Av Magnus 12 september, 2013

  metamina
  Tagit metamina i 2år 20st 5kg vilket är de enda kg antal de existerar i.Delar upp dem på4 ggr 5 st dag.Gör mig lugn och fokuserad och med mkt llite bieffekter till skillnad från studiebidraget som Concretes text som är ren råttgift och mkt sidoeffekter.zchR

 • Av anonym 1 augusti, 2013

  Concerta, trött och uppblåst mage
  Hej!

  Precis fått ADD diagnos och påbörjade Concerta medicineringen 18mg för tre dagar sedan… För det första märker jag ingen skillnad förutom muntorrhet, uppblåst mage och mer hunger, snarare än mindre. Jag är fortfarande trött och har ingen större ork. Det enda positiva har varit en minimal känsla av att jag kan behålla uppmärksamheten ett litet tag längre på en och samma uppgift. Tidigare tog jag fler pauser i pluggandet. Håller febrilt på med att försöka få till en cuppsats, som dragit ut på tiden… Jo… kaffesuget är en aning mindre och svårare att djupandas… Har ett visst tryck på bröstet. Ska träffa psykiatrikern 13 augusti igen. Men finns det någon som har lust att kommentera detta blir jag superglad!!! Är 164 lång och väger 60kg… Har aldrig varit en storätare, men lätt för att gå upp i vikt. Det jobbigaste är att jag trodde att tröttheten skulle avta och att jag inte skulle gå upp i vikt vilket känns som en risk nu… Är extremt glad att jag äntligen fått hjälp, men än sålänge är jag besviken över medicinens resultat…

  Jätte tacksam för svar som sagt 🙂
  /Lins

 • Av Metamina 3 juli, 2013

  fd benzo.
  Hei og takk for alle som har deltagit i detta.
  Jag är en mann på 45 år och ska nu efter 17 års missbruk av benzo.
  Har legget på SÅ høye doser av og til. Pga ångest, trauma i barnd
  Altid følt meg annorlunda och ensam och inte passet in sosialt.
  Nu har jeg snart trappet ned til 3×15 mg sobril/dag.Børja gå ned i
  FFebruari då låg jag på. 12-15 mg xanor/150 mg oxycontin/40 mg
  Stilnoct. Og mogadon 3×5 mg. Vet ikke om ni vet vad dette er før
  Medisiner?
  Jag har i stort sett hela livet vart/følt mig som att kroppen har gått
  På høgvarv/okonsensentrert/minnestap/rota bort alle saker/
  Inte haft evne til å sette sammen en plan og gjenopprette det.
  Men fikk prøve conserta 3 dagar. Ritalin efter 5 dagar efter consert
  A. 3DAR med Ritalin og 5 dager opphold. Sist Metamina.
  Conserta gjorte mig så jeg roa mig innom mig men kunde inte konsentrere meg. Ritalin ble jag konsenterad av men inre uron var de samme 🙁 . Hade ikke så veldig mye tro på Metamina.
  Fikk også prøve det. O PANG. En ny verden åpna sig. Uron i meg
  Försvinner och jag hade en før første gang i livet følt meg konsentrt.
  🙂 :).
  Jeg ska nå bara gå en periode på Metamina og se om kvaliteten
  Holder i seg.
  Det er som jag NU i voksen alder fått ett liv 🙂
  Och ser nu att lugnande/sovepiller bara varit helt fel 🙁
  Tror det finnes mange som finnes der ute som kan ha førstørt
  Livet sitt og hamnat i droger ist før att få utredas.
  Kan sega det også att da jeg fikk lugnande (1995). Ikke førsto
  Att bare før en var orolig mm var det Valium och hela sortimentet
  Av lugnande var en bra måte å bota folk.
  Heldigvis er doktorer mer på vakt med forskrving av disse lømske
  Medel.
  Jeg har fått livet tbx og er takknemlig for at jeg iaf får resten av livet.
  Mvh. Magnus

 • Av anonym 29 juni, 2013

  Dopamin kräver vitaminer
  Amfetaminliknande preparat som Metamina, Ritalin e t c stimulerar kroppen att bilda dopamin (även noradrenalin, har jag för mig). Vid ett dagligt läkemedels-intag ska man tänka på att dopamin (såväl som noradrenalin och adrenalin) bildas av tyrosin (en aminosyra). Tyrosin behöver också vitamin B6 och B12 samt magnesium (mineral), vilka sammantaget främjar produktionen av dopamin (noradrenalin och adrenalin).

  M a o kan ett adekvat, regelbundet intag av dessa vara viktigt för att undslippa brist!

  98% av magnesium-halten finns inne i kroppens celler (intracellulärt), 2% i blodet. Ett blodprov på magnesium kan vara mycket missvisande eftersom magnesiumbrist i cellerna kan finnas ändå. Prov på B6 tas sällan inom vården.

  Tyrosin är också viktigt för tillverkningen av sköldkörtelhormoner (ämnesomsättningen) samt för melanin (pigmentämne för håret).

  Så, vid dopaminhöjande behandling förbrukas tyrosin, B6, B12 och magnesium i högre grad (till fördel för dopamin), vilket kan vara viktigt att känna till. Vad jag vet informerar läkarna inte om det.

 • Av Angelwild 28 juni, 2013

  Trött på dålig medicinering
  Läste ditt inlägg och fastnade lite, jag har haft problem med mina doser sen jag började, 18mg concerta som insättning var alldeles för lågt. Jag har en mycket hög dos och äter 3dos under dagen med concerta samt 4xdos av snabb ritt.
  Äntligen har mina läkare förstått att det inte går. Den här dosen funkar en kort tid men är nu efter några månader är det klart att det mer lägger dig på tvären. De går ur med enorm rekyl. Så jag är lovad metamina då jag blir väldigt hjälpt av medecinen under tiden den är verksam och dosen är rätt misstänker min läkare att jag kommer fungera bättre på den. Den sägs vara ngt mer mjuk också?
  Hur som, jag har nu gått med fel dos i 1,5månader då borträknat 3 av testat till detta. Jag börjar mest bara bli trött och febrig.
  Hur länge tar det egentligen? Det är väldigt tungt att försöka låtsas inför sig själv att man orkar lite längre. Men jag är fullkomligt slut eftersom min hjärna kommer in i att försöka jobba runt medicinen som förut igen, alla ovanor, missar mm. Och det enda jag får nu är en huvudvärk varje gång jag tänker. Är den mjukare? Och hur bytte du? Gick man utan några veckor å sen på eller hur går det till?
  Av

 • Av Mamma mu 31 maj, 2013

  Boxas är bra
  Men kära varför väger du så lite? Har du ingen aptit? Vissa tappar aptiten i början med adhd-medicinen. Är det så för dig eller har du andra ätproblem?
  Jag hoppas du har en bra doktor nu. Själv tappade jag en del aptit och något kilo efter att jag började med concerta, men det stabiliserades efter ett tag.
  För mig har det varit väldigt bra att ta ut sig fysiskt, det tillsammans med medicinen har gett mig ett jämnare humör. Jag boxas i en klubb två till tre gånger i veckan. Och springer en del.

 • Av anonym 23 maj, 2013

  Metamina
  Nu bumpar jag tråden lite..
  Har provat olika doser av Ritalin, Strattera och Concerta.. Inget funkade. Men jag säger precis som personen över mig.. Främst märker folk runt omkring mig förbättring i både koncentration och humöret, även jag känner mig mer ”down to earth” men jag har fortfarande kvar mina väldiga utbrott som jag inte kan stoppa.. får även svårt att koncentrera mig efter ett tag..
  Enda problemet jag har är väl att avdelningen där jag går/har min läkare är i upplösning, och min läkare (haft 4 olika på 1 år) inte vet något om min medicin och därför uppmuntrar mig själv till att prova olika doser.. Känns inte sådär jätte säkert..
  Just nu ligger jag på 2 på morgon och 2 vid lunch..
  Kan ju lägga till att jag är en tjej på 19 år, 160cm och väger ca. 38 kg! Om det är någon som har nå tips på en bra dos eller så.. vågar ju inte riktigt höja mig hur som helst! Tack 🙂

 • Av Ronnie 8 mars, 2013

  tror du har för låg
  tror du har för låg dosering… jag har 17 tabletter om dan a 5 mg…har man för låg dos blir man lätt trött o seg o kommer inte igång.. meningen med medicinen är ju att man ska funka bättre o inte tvärtom….

 • Av Ronnie 8 mars, 2013

  Alla har ju olika grader av
  Alla har ju olika grader av ADHD såklart…jag har en enorm fysisk rastlöshet….tycker metaminan funkar skitbra det känns hur rent det är för kroppen jämfört med concerta ritalin o medikinet, provade det först, usch vilket skit! alla verkar äta så låg dos av metaminan.. jag har 85 mg per dag, alltså 17 tabletter om dan…tar 7 på morgonen när jag går upp och 7 några timmar senare . och tre på eftermiddagen….alla som känner mig sen tidigare märker en stor positiv förändring på mig och det känner jag oxå att det är. det får mig att funka mycket bättre i vardagen…..väldigt tacksam för hjälpen med utredning och medicinering som öppnar nya vägar för mig…

 • Av Trötter 28 februari, 2013

  Hjälp!? 🙁
  Hej! Jag har ätit metamina sedan november, och nu ligger jag på 2+2+1. men sedan ca 1 månad tillbaka, har jag vart sjukligt trött! Funderar på om mon trötthet kan bero på metaminan? Någon annans som blivit trött, orkeslös på den?

 • Av King fox 16 oktober, 2012

  Grymt inlägg ju , tack för
  Grymt inlägg ju , tack för infon!

 • Av Träningsfreak 7 september, 2012

  Hej
  Amfetamin tog jag under en kortare tid men sjukhuset ville byta till Conserta. Slutade då med medicin och för någon dag sedan så ville läkaren prata om just Metamina. Hoppas verkligen att det preparatet är lika bra som Amfetamin för mig.

  Har testat Retalina men fick bara ångest och slutade sedan. Min läkare säger att våra hjärnor fungerar olika, det jag inte tål kan vara bra för någon annan. För mig som har ADHD, så måste det vara en viss mat som inte är några problem för andra.

  Erica

 • Av Sarah 17 juli, 2012

  ADHD/Metamina
  Hej!
  Jag har ätit metamina sen februari -12. Fick min ADHD-diagnos i januari.

  Det är 5mg/tablett och jag tar 4,5 tabletter per dag.

  Dom ska vara verkande i 5-10 timmar.

  För mig tar det 45 min innan jag får någon effekt och det tar 6 timmar, från det att jag tagit medicinen, tills effekten tar slut och jag får s.k. ”rekyl”.
  Alltså behöver jag ta min andra dos precis 5 tim och 15 min efter den första.
  Jag vara väldigt noga med tiderna annars blir jag väääldigt trött och ganska trögtänkt.
  Jag tar 3 doser/dag.

  EX:
  08.00 dos 1: 2st (10mg)
  13.15 dos 2: 1,5st (7,5mg)
  18.30 dos 3: 1st (5mg)

  Jag måste äta precis efter jag tagit första dosen annars har jag lätt för att må illa.
  Jag blir hungrig och får blodsockerfall under dagen men jag känner inte riktigt för att äta någonting så jag måste hålla koll på tiderna så jag inte glömmer att äta.
  Hur som helst.. man får kolla vikten hela tiden så man inte rasar. (Det gäller såklart inte alla)

  I början blev jag väldigt varm av medicinerna men det har blivit bättre månad för månad.
  Har även fått lite allergiska utslag(typ som nässelutslag) men det är nog jag som är lite känslig tror jag.

  Nu har jag bara skrivit om min dosering och en massa tråkigheter, men det finns ju en väldigt bra sida av allt det här också:
  Mitt liv fungerar, jag kan slappna av, mitt tålamod är bättre än någonsin, jag somnar inte så fort jag kommer hem efter jobbet, jag behöver inte städa och plocka ”maniskt” hela tiden utan göra det som behövs och låta resten vänta lite och till sist måste jag säga att jag känner att jag inte på något sätt har ”offrat” min personlighet för en medicin(som jag däremot kände att jag gjorde med ritalin och equasym)

  OJ.. det blev långt. 🙂
  uppsatsen är klar!
  Tack&Bock

 • Av Jojo 7 juli, 2012

  Metamina dos
  Det är ju inte lätt att hitta rätt i alla fall:-)

  Nu kör jag en en udda dosering, men jag ska se över den med start i veckan som kommer.

  Per dag ca 25 mg
  07.00 10 mg
  09.00 2.5 mg
  11.00 2.5 mg
  13.00 5 mg
  15.00 2.5 mg
  17.00 2.5 mg

  Men jag får inte tillräcklig effekt och så dippar jag efter lunch. Jag har blivit väldigt trött efter ca 2.5 timme. Jag har inte kunna öka dosen, då har jag blivit trött istället för pigg.
  Jag har slutat med annan medicin precis som kanske påverkat och ska prova hitta en annan dosering nu.

  Jag tänkte börja testa såhär,
  07.00 12.5 mg
  09.30 7.5 mg
  Sen avvakta och se när jag blir trött, för att dagen efter justera

 • Av http://adhd-npf.com/metamina/ 5 maj, 2012

  Människor är olika
  För mig fungerar Concerta bättre och man slipper strulandet med att ta tabletter 3-4 gånger om dan.

  http://adhd-npf.com/metamina/
  Här hittar du annars bra info om metamina med en hel del frågor och svar.

 • Av Kingberg 21 februari, 2012

  d
  Nej har tyvärr inte det

 • Av anonym 20 februari, 2012

  nej, jag menar med metamina?
  nej, jag menar med metamina?

 • Av Kingberg 20 februari, 2012

  Hej
  Menar med ritalina??

  60 mg om dagan som jag tar vid 3 st 10mg morgon och sen vica 14.00 3 st till

 • Av attackuggla90 19 februari, 2012

  Hej
  Okej, vad har dom för dos, samt hur många dos tillfällen, dvs hur många gånger per dag dom tar medicinen?

  tack på förhand

 • Av anonym 19 februari, 2012

  Hejsan
  Okej, vad har dom ungefär för dos, samt hur många dostillfällen altså hur många gånger per dag dom tar medicinen?

 • Av Kingberg 14 februari, 2012

  Hej
  Har själv Ritalin, och funkar sådär,har inga biverkningar alls..

  Men dom jag har om som fått Metamina,, säger att dom är jätte bra, typ inga biverkningar som dom flesta för av specielt Concerta ger biverkningar som jobbiga, dom slipper man på Metamina, tyvärr så har vår regering bestämt att det är lincens på Metamina och kan vara svåra att få och det tar lång tid innan man för godkänt att börja ta den…

Comments are closed.