• Författare
  Inlägg
 • #2447

  dmadmin
  Forumledare
 • #4580

  Lisa28

  Håller med! Läkarna verkar
  Håller med! Läkarna verkar osäkra på vilka effekter vaccinet egentligen kommer att ha. Det gör mig rejält skeptisk. Vet inte om jag vågar chansa…

 • #4581

  Lotta

  Jag hoppas ni skämtar med mig
  Jag hoppas ni skämtar med mig era konspiratoriska hypokondriker. Det är väl bara att ta vaccinet och hoppas det hjälper. Om det inte hjälper så är inte det heller hela världen då svininfluensan ändå är en ganska lindrig influensa. Vad är det ni är så himla rädda för?

 • #4582

  Kenny

  Lotta: är du läskunnig?
  Det

  Lotta: är du läskunnig?
  Det han är rädd för är långtidsverkningen, eftersom det är ett relativt otestat preparat. Provat google på neurosedyn? Nej, tänkte väl det.

 • #4583

  Medicinkvinnan

  Det är ju inte helt nytt så

  Det är ju inte helt nytt så de vet ju om det inte är farligt. Sedan vet man kanske inte långtidsverkningarna för barn och så. Men grundprincipen är som sagt var gammal och beprövad och borde inte vara något risk.

 • #4584

  Stefan

  Strunta i vaccination om du
  Strunta i vaccination om du har tid att vara hemma en vecka eller två. Vaccination av i övrigt friska individer handlar mest om att man inte vill att massa människor ska sjukskriva sig, det finns ingen fara för deras liv, tror man i alla fall. Massvaccinationen handlar om att spara sjukskrivningspengar för staten, så om du inte vill vaccinera dig i onödan, har tid att vara hemma, kan du lika gärna hoppa över den.
  Vaccinationen i sig är med all sannolikhet dock helt ofarlig.

 • #4585

  Lise-Lott

  Rinner inte allt ut i sanden.
  Rinner inte allt ut i sanden. Jag har inte
  fått någon info i alla fall.

 • #4586

  Jeanette

  Det ska visst komma igång nu
  Det ska visst komma igång nu nästa vecka, på vissa håll har de redan börjat. Här i Eskilstuna där jag bor till exempel. M Man måste nog själv ringa nånstanns. Jag vet inte, men jag har ingen husläkare, jag har aldrig varit sjuk!

 • #4587

  Medicinkvinnan

  Det blir vaccinering för mig
  Det blir vaccinering för mig och barnen. Jag försöker tänka så här: Om jag inte vaccinerar mig och någon i min familj, eller jag själv, blir riktigt dödligt sjuk, då skulle jag aldrig förlåta mig själv.
  Alltså kommer jag att vaccinera mig så fort jag får chansen.
  Om något händer vid vaccineringen, så har jag i alla fall gjort mitt bästa, precis som fästingvaccinet eller vaccinet mot de farliga barnsjukdomarna.

 • #4588

  patrik

  jag tog mitt vaccin förut
  jag tog mitt vaccin förut idag, känner ingen skillnad än så länge, det enda systern som tog sprutan på mig sa var att det kan göra lite ont där sticket togs som biverkning när jag fråga. man lever bara en gång, är man orolig så vänta några veckor och se vad som händer. det kommer säkerligen komma en del dåliga biverkningar snart men det är över 70,000 bara nere i skåne som har tagit vaccinet läste jag någonstans och den värsta biverkning jag har kunnat läsa var tryck över bröstet och lite svårt att andas men har gått över relativt snabbt.

 • #4589

  Ellinor

  Asså jag är jätteorolig för
  Asså jag är jätteorolig för om jag ska ta den eller inte . Jag är bara 17 lixom och jag vill leva läääängeee till !! Hur ska jag göra ?? Jag har aldrig någonsin haft så svårt för mig att bestämma mig över nått .

  49% inne i mig säger att jag ska ta den medans 51% säger att jag inte ska ta den ..

  Vad ska jag göraa ?? :/

 • #4590

  Venusian

  Vill egentligen inte skrämma
  Vill egentligen inte skrämma upp folk, men..

  Jag tror det är dags att folk börjar inse vilka pengar som ligger i medicin och vilka som tjänar på det. Innan vi har helt transparenta strukturer inom medicinindustrin så ska ni alla vara YTTERST skeptiska! De har en enorm, dold, makt över allas våra liv!

  Ett företag som tillverkar vaccin (Baxter) råkade i början av året (2009) smitta 75 kg(!) vanligt influensavaccin med fågelinfluensan. Av en slump upptäcktes detta lilla misstag i ett labb i Checkien. Hade det inte upptäckts så hade vi haft en pandemi redan första halvåret 2009. Notera att fågelvirus är ett av världens farligaste och är klassat som biologiskt vapen (med allt detta innebär vad gäller t ex hantering). Hur i h-sike kan de smitta så mycket vanligt influensavirus, av misstag? Konspiratoriskt?

  I maj 2009 ändrade WHO sina regler för vad som ska klassas som en pandemi vilket gjorde det mycket lättare att klassa något som en pandemi (vanliga influensan är en pandemi enl. deras senaste regler). Sverige har genom avtal bundit sig att vid en pandemi köpa vaccin till hela sin befolkning. Sverige är alltså tvungna(!) att köpa vaccinet (i likhet med många andra länder). Vem är konspiratorisk nu?

  Vaccinet är inte testat enligt tidigare regler. Det är snabbt utkastat på marknaden. GlaxioSmithKline har genom avtal avsagt sig allt ansvar för skadliga effekter av vaccinet. Detta vaccin innehåller Squalene som påvisats orsaka autoimmuna sjukdomar och vem vet vad som väntar efter 10 år för dem som tagit vaccinet?

  28 augusti 2008 lämnade Baxter International (samma som tidigare nämnts) in ett patent på H1N1 (svininfluensa). Detta patent publicerades i mars 2009, strax innan första fallet av svininfluensa påträffades, och strax innan WHO ändrade sin definition av pandemi. Konspirationer, någon?

  Jaja.. Alla gör självklart som de vill. Angela Merkel och stora delar av hennes tyska regering har i alla fall valt att få ett annat vaccin, i motsats till resten av befolkningen. Spännande, eller hur?

  Lita inte blint på läkemedelsindustrin. Vi har inte en aning om vad de håller på med bakom lykta dörrar!

 • #4591

  tobias

  Du kan vara helt lugn. denna
  Du kan vara helt lugn. denna influensan är något som media och (tro det eller ej)den svenska staten har blåst upp helt åt helsike för mkt! De är väldigt konstigt att dom vill vaccinera hela befolkningen mot denna influensan när andra influensor dödar ca 2000 personer årligen i sverige. Och även om man får influensa så är det bara de som redan har någon annan sjukdom innan som blir allvarligt sjuka. så är du vid god hälsa så finns det ingen anledning att oroa sig. se bara till att ha god handhygien så slipper du riskera att spendera en vecka i sängen eller smitta någon annan.

 • #4592

  hermione

  Vi har 2 grabbar. En som är
  Vi har 2 grabbar. En som är 11 och en som är 13. Den äldre tillhör riskgrupp eftersom han har astma, dock lindrig sådan. Jag har tagit del av läkemedelsföretagets information. Har också talat med kollegor inom vården, de sk ”specialisterna”. Det råder delade meningar och många väljer att låta sig vaccineras inte minst med landstingets vädjan att slippa masspridning. Min familj kommer inte vaccineras. Min absoluta övertygelse är att vacciner av detta slag på sikt underminerar vårt immunförsvar.

 • #4593

  KA

  Titta på följande länkar
  Titta på följande länkar innna du bestämmer dig.

  Publicerad, 23:e Oktober 2009
  Här hittar du länkar som varnar om sprutan…

  Du hittar mycket information på dessa sidor nedan.
  Länkarna nedan innehåller Artiklar och Videos.
  Vad är syftet med detta må man tro?

  Kritiskt inslagg om svininfluensan i SVTs Aktuellt
  Källa:

  Vaccinationskaos i Tyskland
  BlixtNytt 091018 – H1N1 vaccinationerna i USA 1976
  Desiree Jennings tog Influensavaccinationen, nu lever hon med nervskador
  Leif Arnold om svininfluensavaccinet
  Varför du INTE ska vaccinera dig!
  Robert F. Kennedy JR talar klarspråk om mörkläggningen av skador från vacciner
  Aluminum ökar tiomersal-toxiteten i vaccin, alumimunhydroxid är associerat med nervskada

  Källa:
  http://vaken.se/modules/smartsection/category.php?categoryid=29

  Två svårt sjuka personer avled kort efter vaccinering
  Källa:
  http://www.svininfluensan.com/

  ÖVRIGA LÄNKAR…

  David Icke: ‘Don’t Take The Swine Flu Vaccine’


  http://dprogram.net/2009/07/09/video-nutrimedical-report-dont-take-swine-flu-virus/
  http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?noframes%3Bread=153717
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/01/Swine-Flu-Shot-Linked-to-Killer-Nerve-Disease.aspx

 • #4594

  Anonym

  Men skärp er allihop och tänk
  Men skärp er allihop och tänk på någon annan än er själva! Jag ska ta vaccinet imorgon då jag har astma och därmed tillhör en riskgrupp. Orolig för biverkningar är jag inte. Om det är något som media förstorat upp så är det just risken för biverkningar. Den vanligaste biverkning är ömhet på vaccinationsstället, det kan ni väl stå ut med! Och om jag får en lindrig förkylning med feber av vaccinet så är det bättre än att få lunginflammation, vilket jag löper stor risk att få av influensan!

  Jag tar inte heller vaccinet bara för min egen skull. Många, många som tillhör riskgrupper kan inte vaccinera sig av en eller annan orsak. Exempelvis vissa med äggallergi bör undvika vaccinet. Det är viktigt att även de som inte själva löper så stor risk att bli sjuka i influensan, tar vaccinet för att inte sprida smittan vidare till dessa oskyddade grupper. Tillhör du vissa riskgrupper kan du DÖ av influensan. Fråga dig själv om du tycker att det är värre att du blir lite krasslig av vaccinet eller att en annan människa dör på grund av att folk inte vaccinerar sig och smittan sprids!!!

 • #4595

  Pillertrillare

  Ömhet på vaccinationsstället
  Ömhet på vaccinationsstället som enda biverkning. Låter trevligt, om det inte går för långt. Känns ju inte rätt att ha sex med främmande människor till exempel. Men en pratstund och kanske en kopp kaffe är man väl värd.
  Det får blir vaccination, baske mig.

 • #4596

  Nicklas

  Bra att du ska vaccinera
  Bra att du ska vaccinera dig.
  Men allvarligt talat, allt snack om denna solidaritetsvaccinering är bara löjligt.
  Det är bara i sverige man håller på med sånt trams.

  Nästa gång du åker utomlands, kommer du att träffa på många människor som inte har vaccinerat sig, eller tänkt på de turister som kommer till sverige…osv.
  Många människor kommer inte att vaccinera sig…
  Är man i någon riskgrupp…tja då löper man ju risk för att dö av en vanlig influensa varje år…

  Har samhället råd att tillverka vaccin varje år mot influensor. Jag tror inte det.
  Bättre att satsa pengarna på sjukvården, istället för vaccin anser jag.

 • #4597

  Mamman

  Räcker det inte att ett barn
  Räcker det inte att ett barn dött av influensan? Vaccinera sig är en risk på tio miljoner att något går fel. Får du eller dina barn influensan är risken en på tusen att det blir komplikiationer, eller vad det nu var. Jag kommer inte ihåg siffrorna, men risken var iaf mångmiljonmässigt större att dö av influensan, än av vaccinet. Vi som är så riskmedvetna i Sverige, varför vägra just vaccinet?

 • #4598

  marie shiwer

  Hej!
  jag äter en hel del

  Hej!
  jag äter en hel del mediciner och undrar om NÅGON vet hur det går ihop med vaccinet mot svininfluensa?
  googlat och inte funnit några som helst svar!
  Jag har svår astma svår allergi mot flertalet saker.
  Början på diabetes
  min medicinering
  Div astmasprayer
  allergitabletter
  betapred
  roacutan
  naproxen
  immovane

 • #4599

  anna

  jag tycker att det är 50/50
  jag tycker att det är 50/50 det finns risk både med vaccinet och influensan frågan är vem man ska lyssna på? det sägs så mycket olika saker om både vaccinet och influensan jag tror det är lika mycket risk med både det finns en chans att man får en komplikation och dör av influensan lika stor risk att vaccinet inte är så pass testat att man kanske får biverkningar om 10 år och dör i det det är upp till var och än vilken risk man ska ta vaccinet eller influensan själv är jag jätte bekymrad för jag jobbar med människor och löper stor risk för att bli smittad

 • #4600

  lena

  är min pojke i risk gruppen
  är min pojke i risk gruppen för han har haft hiv B.
  har blivit frisk,ska han ta sprutan eller ej

 • #4601

  Hanna Brodda, chefredaktör

  – HIV-patienter är en av få
  – HIV-patienter är en av få grupper som vi definitivt tycker ska ta två doser av vaccinet, det är extra angeläget alltså, säger Jan Liliemark, professor på Läkemedelsverket som ansvarar för kontrollerna av vaccinet.
  Kan influensavaccinet vara farligt för människor som har HIV?
  – Nej, det finns inget som tyder på det, däremot är det viktigt att de inte får influensan av flera orsaker. Och vaccinet har inga interaktioner med deras läkemedel heller, säger Jan Liliemark till Dina mediciner.

 • #4602

  Helen

  Min lilla flicka blev riktigt
  Min lilla flicka blev riktigt dålig, det höll i sig i nästan två dygn. Hon fick feber, kunde inte gå till skolan, hon gå i sexårs. Känns ändå skönt att hon fick det, tänk hur sjuk hon blivit av själva svininfluensan! Nä, nu ska lillasyster få en spruta också och jag räknar med en vab-dag till. Undrar om försäkringskassan räknt med det?

 • #4603

  Bo Engwall

  Jag tänker inte vaccinera
  Jag tänker inte vaccinera mig. Eftersom jag är 54 år gammal har jag sannolikt redan varit utsatt för 2 olika, möjligen 3 olika influensapandemivirus eller deras säsongsinfluensa-släktingar. Det stämmer också bra med vad jag kommer ihåg av antal upplevda influensor som barn, ungdom och lite äldre. Dessa har i verkligheten i kronologisk ordning varit av influensa A subtyp H1N1 (säsongsinfluensa fram till 1957), H2N2 (Asiaten och efterföljande säsongsinfluensor 1957-68) och H3N2 (Hongonginfluensan och efterföljande säsongsinfluensor 1968-till nu) före denna H1N1-subtyp svininfluensapandemi.
  Vi vet erfarenhetsmässigt nu att ju fler sådana olika subtyper man utsatts för, vilket är starkt korrelerat till hur gammal man är, desto bättre naturligt immunskydd har man mot svininfluensan. Den vetenskapligt grundade immunologiska bakgrunden till detta redogjorde först min fru Dr Ann-Cathrin Engwall 28 aug på SvD Brännpunkt som ett inlägg i debatten om massvaccineringen.

  Det naturligt förvärvade cellmedierade immunskyddet som uppstår efter en genomgången influensa beror på att det fungerar så att alla, även många olika inre influensavirusproteiner skapas det ett immunsvar på vid en infektion av epitelceller efter att alla dessa delar har presenterats på cellens yta. Finessen är att de inre olika virusproteinerna ofta ändrar sig mer sällan mellan olika subtyper av influensa A än vad ytproteinerna H och N gör. Eftersom de inre är skyddade av virushöljet uppstår inte samma evolutionära tryck att de ska ändras. Jag har själv letat lite i några forskningsrapporter eller reviews och funnit mer detaljerat empiriskt stöd för det här.

  Med detta som bakgrund, och bl a djurförsök som visat en dramatiskt ökad skyddseffekt med primär smitta av två olika influensavirus-subtyper och sekundär smitta av ett dödligt virus av typ H5N1 fågelinfluensa, inses att framtida skyddseffekten av att ha smittats av en ny influensa A-subtyp kan vara mycket stor och ha smittats av 2-3 st olika subtyper tidigare i livet är ännu bättre. Nu har de flesta utom många yngre i Sverige antagligen haft minst en influensa av H3N2-subtyp. Med svininfluensan får de som smittas en breddning av immunskyddet till en H1N1-typ också.

  Detta, tillsammans med att endast några enstaka utanför högriskgruppen dött i Sverige hittills (i hela världen var Hongkonginfluensan och Asiaten storleksordningen 100 ggr dödeligare än svininfluensan), leder till en slutsats att för alla utanför högriskgruppen finns litet att vinna i kortsiktigt ökad överlevnadschans i svininfluensan genom att vaccinera sig, men en hel del eller rentav väldigt mycket att förlora jämfört med om man istället smittas nu och breddar sitt cellmedierade immunskydd som en försäkring mot framtida värre influensapandemier t ex en fågelinfluensapandemi av typ H5N1 som WHO har varnat för och skulle kunna bli hundratals ggr dödligare än svininfluensan.

  I en ny influensapandemi ökar levnadschanserna normalt för de flesta med varje tidigare genomlevd influensa av olika subtyper av influensa A. Både erfarenheterna, immunologiska och virologiska skäl enligt ovan talar starkt för det. Var och en får förstås göra sin egen värdering av fördelar och nackdelar med vaccineringen, men det är viktigt att det görs med en bra kunskapsgrund. Om man inte kan vara säker på att vaccinet hinner framställas, distribueras och användas i tid till en potentiell kommande livsfarlig fågelinfluensapandemi t ex känns valet att avstå vaccinering nu enkelt för mig.

 • #4604

  Lisa

  Men snälla, hur din dotter
  Men snälla, hur din dotter reagerade på vaccinet har inget med att göra hur sjuk hon hade blivit av influensan!! OM hon ens hade fått den?!

 • #4605

  Lisa

  Ehhh, vad du inte verkar veta
  Ehhh, vad du inte verkar veta är att Sverige haft lika många dödsfall i svininfluensan som dödsfall av vaccinet….

 • #4606

  CK

  Man kan också få övergående
  Man kan också få övergående eller permanent förlamning av vaccinet. I Sverige är det hitills fyra kända fall. Förlamningen kan också ge en dödlig utgång.

 • #4607

  Göran

  Ett jävla tjat man kan dö av
  Ett jävla tjat man kan dö av allt ett glas mjölk eller en cigg.
  Snaska i dig svin viruset jag ska slicka på alla hand tag och stopp knappar på bussarna jag kan se. Sedan ska jag toppa det med lite vaccinerin sedan jag blivit frisk från gris viruset.

 • #4608

  Tomten

  Ojdå Lisa, du verkar ju veta
  Ojdå Lisa, du verkar ju veta allting! Du har inte lust att förklara exakt varför man inte ska ta vaccinet? Och ge gärna källor på din ”information” om att det finns lika många dödsfall pga av vaccinet som influensan.
  Tack på förhand

 • #4609

  Shirin

  Vaccination eller inte?
  Har

  Vaccination eller inte?

  Har nu blivit erbjuden och var fullt inställd på att inte ta sprutan.
  Tycker inte att jag tillhör någon riskgrupp och tror inte att skyddet för riskgrupperna ökar nämnvärt om man inte stänger gränserna och tvångsvaccinerar hela befolkningen.
  Även om jag vaccinerar mej kan jag få lindriga symptom och därmed vara smittbärande.

  Jag får intrycket att socialstyrelsen trycker på för vaccination medan vårdsidan i helhet (inte individer) är varken för eller emot?

 • #4610

  maja

  I min familj har alla
  I min familj har alla vaccinerat sig inklusive mig och ingen av oss hade någon biverkning :-)(lite ont i armen om det räknas som biverkning) och det jag glad för.Min pojke som är 5 år fick inga biverkningar heller.
  Vi är glada att vi är vaccinerade.
  Tack

 • #4611

  Insjuknat

  Jag håller precis på att
  Jag håller precis på att tillfriskna från svininfluensan. 8 dygn med feber, muskelvärk, trötthet, hosta och frossa. Jag skulle lätt välja att genomlida samma sak flera gånger om än att ta ett vaccin med okända framtida konsekvenser för mig och mina barn.

 • #4612

  Einar Skovly

  Jeg vil rekommendere alle å
  Jeg vil rekommendere alle å se denne videoen av en PhD i offentlig helse som nå er nonne:
  http://www.vimeo.com/7298827

  Videoen presenterer en mengde fakta om svininfluensan som ikke kommer fram i media. Jeg er skeptisk til de mange konspirasjonsteorier som dukker opp, men denne videoen presenterer fakta uten å forsøke å skape en historie av det. Det er iallefall klart at det er mye skumt med svininfluensan.

 • #4613

  Anne

  Ja precis Lisa, vilket stöd
  Ja precis Lisa, vilket stöd har du för dina påståenden? Jag är så jävla trött på alla skeptiker som ska hitta på en massa konspirationsteorier och spela smarta. Jag själv är en ”frisk” 23-åring, men jag tog vaccinet. Det finns fler anleningar till detta, nr 1 jag VILL inte ligga sjuk så länge, kan jag ta en spruta som nästan garanterar att jag slipper detta tar jag den. För övrigt fick jag INGA biverknningar. Det har nu gått flera veckor och jag mår tipp top.

  En annan anledning är att det faktiskt finns folk som inte kan ta sprutan, och om man själv tar den bidrar man till att stoppa spridningen av influensan och skydda dessa människor. Jag tycker alla som vägrar ta sprutan är egoistiska och tänker på vilka biverningar man kan få.

  Och du Lisa din besserwisser, jag vill jättegärna veta var du fått informationen att lika många dött av vaccinet som av influensan, du är ju helt ute och cyklar. Sorligt att en 37åring inte har något bättre för sig än att sitta och skriva skit utan belägg.

 • #4614

  Anne

  Jag haren fråga till alla
  Jag haren fråga till alla föräldrar som väljer att inte vaccinera sina barn. Vad kommer ni göra om barnen får influensan, och hur kommer ni känna er då? Precis som någon skrev längre ner, så vill man göra allt för sina barn, att de ska må bra och förbli friska. Man kan ju inte direkt påstå att ni som väljer att inte vaccinera barnen gör allt för de, tvärt om så försätter ni de i en sårbar situation. Jag vill bara veta hur ni tänker. Och snälla, inget skitsnack om biverkningar, nästan alla jag känner har vaccinerat sig och ingen har haft någon biverkning förutom lite ömhet i armen, enligt de kändes detta som träningsvärk.

  Vad väljer man, att barnen får lite träningsvärk eller att de i bästa fall ligger sjuka hemma i 1-2 v med feber, frossa osv och i värsta fall dör eller får lunginflammation?

 • #4615

  Sofija

  Märker ni inte alla hur det
  Märker ni inte alla hur det här låter? Man kan ju inte säga att någon har rätt eller fel. För det är ju ingen som vet det? Man hör olika saker från varje person, vad de vart med om, att influensan inte är något speciellt och att man kan bli lika sjuk av vaccinet? Finns det ingen läkare eller något som vet säkert? Varför ska man chansa att ta vaccinet? Varför ska man inte ta det? Vem bryr sig om biverkningar om man slipper dö? Hur stor är den risken egentligen? Det finns ju ingen som verkligen vet vad som stämmer egentligen. Man kan ju hålla på att diskutera hur länge som helst, om man ska vaccinera sig eller inte. Det är ju ingen som vet säkert vad som händer? Jag önskade bara att inte media hade gjort en sån stor sak av det här, när ingen vet säkert om det är något livsavgörande.

  Hade bara läkare, staten och media gått ut med vad som gäller, KLART OCH TYDLIGT från början så hade det inte blivit någon hysteri kring det här. Det måste ju bara finnas en enda anledning till det, och det måste ju bara vara att inget vet någonting om det här. De bara chansar för att de kollar på statistik från tidigare influensor och vad som hänt då. Vad ska man jämföra med?
  Jag är jätteosäker på om jag ska ta den eller inte. Jag är inte rädd för några biverkningar eller något sådant, men är det så att vaccinet skyddar mig från att dö, så självklart tar jag den. Men hur vet man det?
  Det kommer nog sluta med att jag väntar ut den här influensan, precis som jag gjorde med den förra…
  Kanske förlitar man sig för mycket på att man tror att det inte är något allvarligt? Eller tvärtom?

  Den enda frågan jag egentligen undrar över är: Varför kan ingen bara säga helt säkert att vaccinet kommer hjälpa och att detta är en farlig epidemi? Alla är ju osäkra på det här. Vem vet liksom hur de har kommit på ett sånt här vaccin på så kort tid och helt säkert kan säga att vaccinet är ofarligt?

  Vissa är jättesäkra på att de ska ta vaccinet för att det hjälper (?) och andra osäkra på det för att de inte vet?
  Vad eller vem kan man lita på? Känns väldigt osäkert och opålitligt det här, eftersom ingen läkare kan säga säkert vad det är som håller på att hända, eller redan hänt.

 • #4616

  Anna

  Inget skitsnack om
  Inget skitsnack om biverkningar? Men själv pratar du om biverkningar av att FÅ influensan….då kanske man inte skulle prata om dem heller? 🙂

  Alla gör som de känner är bäst! Vilket man väljer beror på vilken information man har tagit till sig.

  Jag ska inte vaccinera mig och inte mina barn heller. jag & ett av mina barn har haft influensan och det var inte så himla farligt. Om mitt andra barn får den…tja då får han den, inte mer med det. Jag skulle absolut inte känna mig som en dålig förälder för det.

  Däremot så har jag och mina barn fått det riktigt jobbigt efter att ha tagit andra vaccin och därför vill jag inte utsätta oss för vaccin i onödan. För, det ÄR i onödan! Influensan smittar snabbt men dess sjukdomsförlopp och symptom är mycket lindrigare än den årliga influensans (än så länge).

 • #4617

  Ditt Liv Ditt Ansvar

  Läkemedelsverkets
  Läkemedelsverkets sammanställning av inrapporterade biverkningar av Pandemrix fram till 20 november är ingen rolig läsning. Totalt har 210 personer råkat ut för allvarliga reaktioner eller dödsfall efter vaccinering av runt 1.9 miljoner personer. Detta ger en risk på cirka 1 på 9000 att drabbas av en allvarlig reaktion eller döden. — Referens: De 210 allvarliga vaccinationsbiverkningarna är en summering av de biverkningar som återfinns på Läkemedelsverkets egen sajt http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Sammanstallning-av-inrapporterade-biverkningar-av-Pandemrix-fram-till-20-november/ Där rapporteras om 88 allvarliga allergiska reaktioner, 56 allvarliga neurologiska reaktioner, 40 allvarliga reaktioner hos barn, 14 allvarliga reaktioner hos gravida (varav 5 missfall/fosterdöd) plus 12 dödsfall. Det går dock inte att utläsa om somliga av barnens och de gravidas reaktioner även bokförs under de två kategorierna allergiska och neurologiska reaktioner, speciellt då kategorierna barn och gravida även räknar upp många andra allvarliga reaktioner. Skärpning Läkemedelsverket! — Och för att föregå kritik om att somliga dödsfall inte borde räknas som en allvarlig biverkning då det inte finns en bevisad koppling till vaccinet: nej, det kanske är svårt att bevisa kopplingen i näst intill varje enskilt fall, men någon har ändå gjort den kopplingen och rapporterat in dödsfallet. Bland de 875 personer som avlider inom en vecka efter vaccinationen så är mörkertalet säkerligen mångdubbelt större, dvs de flesta förtida dödsfall som beror på vaccinationen rapporteras helt enkelt inte in pga att ingen kopplar samman dödsfallet med vaccinationen. (För att 875 personer ska avlida inom en vecka efter vaccinationstillfället så måste halva befolkningen vaccineras, gamla som unga, och sjuka som friska, vilket väl är precis som det är där ute i verkligheten. P.S. om du inte riktigt fattar resonemanget: av halva Sveriges befolkning så dör i genomsnitt 875 personer under en vecka oavsett orsak, dvs oavsett om de precis har vaccinerats, eller helt enkelt bara lever på som vanligt.) Det samma gäller om halva befolkningen kommer att få svininfluensan: i genomsnitt så skulle 875 personer ändå ha dött under själva sjukdomsperioden. Hur avgör man om svinfluensan är orsaken till dödsfallet eller inte? Nästan alla rapporterade svininfluensedödsfall har en bakomliggande sjukdomsbild, och de räknas minsann inte bort ur statistiken. — Det är helt enkelt näst intill omöjligt att få rättvisande statistik om man inte ”samkör” *samtliga* dödsfall med uppgifter om och när de avlidna vaccinerades. Jag tror inte att någon är beredd att utföra denna undersökning, då resultatet förmodligen skulle slå undan benen på en enormt lukrativ industri, och dessutom få folkets förtroende för auktoriteter att sjunka rejält.

 • #4618

  Ditt Liv Ditt Ansvar

  Man får inte glömma bort att
  Man får inte glömma bort att vaccinationen inte ger något immunförsvar mot svininfluensan eller dess mutationer i framtiden, dvs nästa år och framåt. Man måste alltså vaccinera sig igen nästa år, och nästa, och nästa, och (ja, ni fattar?), och därmed återigen utsätta sig för 0.11 promilles risk för allvarliga biverkningar eller döden. Under ett 80-årigt liv så blir risken nästan 1 % (0.89 % för att vara exakt) pga alla vaccinationstillfällen. Och då är inga långtidsbiverkningar inräknade; det är ingen som vet hur mycket den sammanlagda effekten av alla vaccinationer under en persons livstid ökar risken att drabbas mer eller mindre lindrigt (eller allvarligt) av diverse olika (moderna) åkommor som allergier, alzheimers, autism, reumatism eller MS. — Låt oss säga att man blir sjuk av en muterad svininfluensa vart 10:e år om man inte vaccinerar sig, och att dödsrisken är 1 på 100000 – då är risken att dö av svininfluensan däremot bara cirka 0.008 % under 80 år. — Man kanske inte riktigt kan påstå att det är 110 gånger så farligt att vaccinera sig som det är att avstå från det, då svininfluensan också kan ge livslånga men, och då det finns risk att man måste använda en respirator. Fast med den osäkerhet som finns om vacciners långtidsbiverkningar så är min övertygelse att man mer än väl kan kvitta dessa risker mot varandra.

 • #4619

  Ditt Liv Ditt Ansvar

  Sune Ahlstens bortstötta
  Sune Ahlstens bortstötta njure är ett tragiskt fall. Liksom de som fått missfall efter svininfluensevaccinationen, eller han som dog pga att det transplanterade hjärtat stöttes bort. Jag kan inte riktigt förstå hur läkare kan rekommendera gravida, som har ett på naturlig väg nedsatt immunförsvar för att det ”främmande” fostret inte ska stötas bort, och personer med transplanterade organ, som tar immunförsvarsdämpande läkemedel för att de främmande organen inte ska stötas bort, att vaccinera sig, då vaccin är konstruerade för att starta en kraftig immunförsvarsreaktion. Kroppen utsätts för två motverkande krafter: en som försöker starta igång immunförsvaret, och en som försöker förhindra det från att sätta igång. Detta låter inte sunt. Finns det någon läkare eller forskare där ute som kan svara på hur detta egentligen fungerar och varför man därmed ska vaccinera dessa två grupper?

 • #4620

  Ditt Liv Ditt Ansvar

  Det är helt ok om barnen får
  Det är helt ok om barnen får svininfluensan – ett av barnen har troligen redan haft den, han var sjuk i fem dygn med hög feber.

  Med en uppskattad dödlighet på 1/100000 så är svininfluensan ofarligare än de vanliga vinterinfluensorna (man bör bara vara extra vaksam runt 4-5 dygnet så febern inte tilltar), och de är det ingen som ifrågasätter om man vaccinerar sig mot eller inte.

  Jag vill däremot inte ha allvarliga vaccinationsbiverkningar på mitt samvete, vare sig de omedelbara (risken är 1/9000 enligt senaste statistiken från Läkemedelsverket, se mina andra kommentarer) eller de mer diffusa långsiktiga biverkningarna som kanske yttrar sig i reumatism eller allergier. Om de får svininfluensan så får de också ett starkt immunförsvar mot dess mutationer inom de närmaste 10 åren, vilket decimerar influensans farlighet ytterligare.

 • #4621

  Ditt Liv Ditt Ansvar

  Att välja att inte vaccinera
  Att välja att inte vaccinera sina barn är ett aktivt val som man gör för sina barns bästa – och detta val är förmodligen ”aktivare” än det val som de som väljer att vaccinera sina barn gör!

  Det innebär alltså att man gör allt man kan för barnen:
  man har ägnat tid åt att läsa om svininfluensan från alla möjliga källor (och inte bara main-stream-media), man har gjort egna riskbedömningar, och man har analyserat trovärdigheten och okunskapen hos ”auktoriteter” som WHO, media och de statliga verk som försöker övertala oss att vaccinera barnen och oss själva, trots att statistiken hela tiden har visat hur ofarlig svininfluensan faktiskt är.
  Man får dessutom ägna kraft och tid att stå upp för sitt val, eftersom det inte betraktas som ”korrekt” av de som inte själva har forskat i det aktuella kunskapsläget.

  Så man kan verkligen påstå att vi som väljer att inte vaccinera barnen gör allt som står i vår makt för dem!

  (Detta är ett tillägg till min förra kommentar.)

 • #4622

  Majken

  Jag är en 16-årig tjej som
  Jag är en 16-årig tjej som fick vaccinet i Tisdags.
  Alla vuxnas prat om hur farligt vaccinet är har gjort mig väldigt rädd och nervös, men jag tog vaccinet till slut ändå.
  Det är hemskt förvirrande att höra olika saker sägas från alla håll i lika tvärsäkra stämmor.
  ”Man dör av svininfluensan!”
  ”Man dör av vaccinet!”
  P-A-N-I-K. Vad ska man göra då? Vad man än gör så verkar man ju ändå dö?
  Så till slut tänkte jag att nu skiter jag i det här och nu går jag till skolsyster och tar den där jäkla sprutan precis som alla mina klasskompisar, och det gjorde jag. Mina biverkningar blev trötthet, lite feber, lite värk i kroppen. En morgon när jag vaknade så mådde jag lite illa och kände mig yr men det försvann efter att jag lagt mig ner en stund.
  Jag blir bara så trött på allt tjat! Det var någon som sa att lika många människor som dött av svininfluensan har dött av vaccinet. Nu vet jag egentligen ingenting om det från säkra källor men allvarligt talat; hur logiskt är det? OM lika många människor dog av vaccinet skulle man ju genast stoppa vaccineringen för då gör den ju ingen nytta, eller hur? Det tror jag inte ett dyft på.
  OM risken var så väldigt stor så skulle man inte låta människor ta vaccinet, eller hur? Det skulle man inte.
  Dessutom är detta inte ett vaccin som består särskilt länge, knappt ett år.
  Man gör som man vill – antingen tar man vaccinet eller inte, men det här är i alla fall min story.

 • #4623

  Anneli

  Du lilla vän jag själv har 4
  Du lilla vän jag själv har 4 barn i åldrarna 6år 5år 3år och och 5månader.Vi alla har haft svinsjukan ingen av oss blev alvarligt sjuk inte ens den minsta.Jag förstår att du inte är speciellt kunnig i detta ämne med just vaccination forska lite på internet och fråga experter så ska du se hur farlig denna spruta är.Det är däremot inte klokt att du vill utsätta dina barn för denna spruta.Biverkningarna visar inte sig direkt det kan ta 10 år och då är det ingen som kommer ta ansvar för biverkningarna läkemedelsverket har avskrivit sig allt ansvar om denna spruta, KONSTIGT VA!!!Du vet väl att denna spruta söker sig till nervbanorna och ansamlas även i hjärnan så har du barn under 10 år riskerar dom att få en allvarlig hjärnskada så du vet!!!! Men men tröga människor finns det gott om jag själv är utbildad sjuksköterska därför vet jag vad dessa ämnen kan ställa till med.

 • #4624

  Anneli

  Hej håller helt med dig vi
  Hej håller helt med dig vi tog inte sprutan vi fick svinsjukan det var över på 7 dagar!!!Läkemedelsverket vill bara tjäna pengar dom svinen!!!

 • #4625

  Anneli

  Vad bra att du är glad bara
  Vad bra att du är glad bara vänta och se om 10 år vilka biverkningar du givit dina barn är det ingen av dom som tagit sprutan som förstår att biverkningarna kan visa sig om några år då kan du stå där och se dum ut för ingen kommer att ge dig någon ersättning för biverkningarna som kan visa sig senare.Läkemedelsverket har avskrivit sig allt ansvar över denna spruta.Jag har fyra barn alla vi har haft svinsjukan även den minsta på 5 månader vi alla klarade oss det är bara skitsnack om denna influensa den var definitivt inte farligare än en vanlig influensa ska du vata jag blev frisk på 8 dagar och barnen på 5 dagar.Läkemedelsverket vill bara tjäna pengar och sen får ni vara försökskaniner.Du skulle kollat upp denna spruta med experter precis som jag gjorde då hade du nog inte stoppat det i kroppen på dig själv eller dina barn!!Lycka till undrar hur ni mår om 10 år???????????????

 • #4626

  Anneli

  Varför spruta in något i
  Varför spruta in något i kroppen som är farligt???????????????????????????????????????????????????????????????????

 • #4627

  Anneli

  Nej du är du helt knäpp
  Nej du är du helt knäpp Anonym 22.Säg inte vad vi ska göra som inte tar sprutan för fan!!Ta du den jävla sprutan om du är rädd för en ofarlig influensa.Jag har fyra barn vi alla har haft svinsjukan även min minsta på 5 månader och även min 3 åring med svår astma ingen av oss dog ingen blev alvarligt sjuk herre gud säger jag bara vad läkemedelsverket kan lura folk tror du biverkningarna visar sig direkt nej du det kan ta 10 år innan dom riktiga biverkningarna visar sig jag hoppas du får några biverkningar för att du är så jävla dum och naiv!!

 • #4628

  Anneli

  Tack gode gud för att det
  Tack gode gud för att det finns förståndiga människor och du är en av dom CK,27!!!!!!

 • #4629

  Anneli

  Tack lilla du för att du
  Tack lilla du för att du försöker varna folk ang denna spruta jag har oxå försökt göra detta men dom lyssnar inget vidare.Kan bara säga att hela min familj har haft denna svinsjuka ingen av oss dog det var som en helt vanlig influensa.Även min minsta på 5 månader fick detta virus det var över på 5 dagar!!!Aldrig jag hade stoppat detta vaccin i mina barn.Även jag och min son på 3 år med svår astma vi tillhör riskgrupp men vi klarade oss.Läkemedelsverket vill bara tjäna pengar inget annat!!!

 • #4630

  Ingvar

  Intressanta spekulationer.
  Intressanta spekulationer. Jag har nu kommit fram till den absolut mest livsfarliga väg man kan gå. – Nämligen den att födas, då finns det ju alltid en överhängande risk att man kommer att dö….. Punkt.

 • #4631

  Jenny

  Det är lite jobbigt detta med
  Det är lite jobbigt detta med media och att man tror på vad läkare och sk experter säger. Tyvärr är det så att även om detta vaccin skulle kunna vara farligt så visst ges det ändå till folk! Om nåt år eller två skulle jag inte alls bli förvånad om de kommer fram till att ”oj då det var visst inte så bra”. Så är det med allt! Detta provas nu och vem vet vad fan det kan ge för biverkningar i framtiden.Jag har en vän som tog vacc.sprutan för ett par år sedan om är nu mycket sjuk (kroniskt) resten av sitt liv. Det har de konstaterat berodde på sprutan. Ja du… Tyvärr är det så. Vi vet ingenting utan lyssnar på folk som tror sig veta. Tyvärr tog jag sprutan och får nu avgifta min lever. Jag har pip i örat som kommer och går, har aldrig haft det förrut ocg blir återkommande yr. Detta vaccin innehåller kvicksilver som är farligt dessutom är inte detta testat så pass så NÅGON kan lova dig att det inte är farligt i längden. Tyvärr kan man inte lite på myndigheter eller tidningar. Jag har varit med om mycket som säger mig att jag går nu bara på magkänsla och lysnar mycket på båda håll. Detta med svininfluensan har blåsts upp för mycket. Jag tar iaf aldrig mer en vacc.spruta.

 • #4632

  Åsikt

  Beklagar din bistra upptäkt
  Beklagar din bistra upptäkt att livet är så hemskt att bara döden återstår… men du har fel.

  Men minns då att Gud älskar dig så oändligt mycket att Han inte vill att du skall dö utan tvärt om ha ett långt liv utan död. ett evigt liv tillsammans med Honom.
  Detta är ett löfte! Och nu vid Jul påminns vi av det som gör detta möjligt, nämligen att Gud sände sin Son Jesus till os för att vi skulle få det eviga livet.

  Jag låg själv på dödsbädden för ett par år sedan med två dödliga sjukdomar samtidigt, Malaria samt en blodförgiftning orsakad av den medicin som gavs mig intravenöst. Min kropp hade inte chans… då dels febern på 42 grader höll mig mör, och sedan var armen med droppet helt missärgad och stel med en infektion som precis var på väg mot hjärtat. Läkaren hade låst medicinskåpet med antibiotikan och skulle komma tillbaka 13 timmar senare…
  Nej skåpet gick ej att bryta upp och I Yaoundee fanns inga alternativ. Fick penna och papper för att skriva de sista raderna hem, medans vårdarna lämnade mig att dö i frid.
  Jag kramade pennan i handen och frågade Gud att om Han fanns så var det läga att krypa fram nu… så stod Han där.
  Han sade mitt namn, och sade att ”ingenting kan skilja mig från Honom, döden kan det inte, änglarna kan det inte, inget skapat i höjden eller i djupet kan skilja mig från Honom….
  Ja det hände mycket mellan mig och Gud den natten och jag berättar gärna om nån vill veta mer. Jag vet bara att Gud finns, att Han älskar oss och att vi när som helst får komma till Honom, i vilken situation som helst, och Han räddar oss.

 • #4633

  Einar Skovly

  1. Svininfluensaen)er ikke
  1. Svininfluensaen)er ikke farligere enn den vanlige influensaen som kommer hvert år.
  2. Man vet ingen ting om de langvarige bivirkningene på vaksinen.

  Enkelt valg for meg. Nei takk, ingen vaksine. Jeg overlever nok i år også.

 • #4634

  Frida

  ”OM lika många människor dog
  ”OM lika många människor dog av vaccinet skulle man ju genast stoppa vaccineringen för då gör den ju ingen nytta, eller hur? Det tror jag inte ett dyft på.
  OM risken var så väldigt stor så skulle man inte låta människor ta vaccinet, eller hur? Det skulle man inte.”

  Jag vet egentligen inte varför jag kommenterar detta. Men jag antar att det är så att okunskap irriterar mig. Jag är ingen vetenskapsman eller läkare men jag är uppvuxen i ett hem med många kontakter med läkemedelsindustrin. Och jag har själv arbetat inom vården i 4 år. Och enligt mina erfarenheter är det den absolut fulaste och smutsigaste industrin av de alla. Det finns ALLTID en baktanke med att ge människor ett läkemedel/vaccin. och det är att tjäna pengar. När exempelvis Ipren lanserade en kampanj med nya doser för barn för ett par år sedan så blev den kampanjen delvis finansierad av ett företag som tillverkar magsårsmedicin. Och det är för att dom VET att om några år är dessa Iprenbarn deras nya magsårspatienter.

  Jag har ingen tilltro till läkemedelsindustrin över huvud taget. Och även om jag verkligen skulle vilja tro att om vaccinet var farligt så skulle dom ta bort det direkt, så kan jag omöjligt göra det.

 • #4635

  marie

  http://liveteftersprutan.blog
  http://liveteftersprutan.blogspot.com/

  Hej! Jag skulle vilja komma i kontakt med din väninna som
  blev kroniskt sjuk! Jag är oxå drabbad.

  Har hon fått någon hjälp och stöd från sjukvården?
  Jag upplever att jag bara får recept!!!
  Ett fåtal prover är tagna men inga specifika utredande
  som skulle kunna ”bevisa” att det var sprutans fel!

  Min läkare säger att Pandremix utlöste en reaktion i min
  kropp och att den reaktionen skulle likaväl kunnat utlösas av en
  infektion eller graviditet.

  hoppas Du mår bättre.
  hälsningar Marie

 • #4636

  marie

  Jag har kraftig pollenallergi
  Jag har kraftig pollenallergi och även förkylningsastma.
  Så här gick det för mig!
  http://liveteftersprutan.blogspot.com/

 • #4637

  marie
 • #4638

  Dice

  ”OM lika många människor dog
  ”OM lika många människor dog av vaccinet skulle man ju genast stoppa vaccineringen för då gör den ju ingen nytta, eller hur? Det tror jag inte ett dyft på.”

  Kan man visst tro på eftersom WHO vill minska världens befolkning och svininfluensan är dessutom gjort av människan för att sedan få göra ett vaccin till det för att tjäna pengar helt enkelt. Jag skulle vilja säga att det är ett dumt val att ta vaccinet men det är ju upp till var och en att göra det dom tror är bra för dom… Dödsfallen är way way less än vad dom säger att det skall vara. Eftersom dom flesta redan haft svininfluensan utan att ens märka det. dödsstatistiken är ju bara på anmälda fall och då är det ju endast sånna som märkt att dom fått den. Du har nog mest troligt haft svininfluensan innan du tog sprutan utan att ens märka det. Som dom flesta andra så vaccinet är rätt onödigt…

 • #4639

  Dice

  Nu säger jag ju vad jag tror
  Nu säger jag ju vad jag tror men säger ju inte att det är helt säkert att de är så…

 • #4640

  Botilda

  Ska vi riskera att vaccinera oss nu igen
  Vad får man dö av?
  Befolkningen i Sverige blir friskare och friskare och äldre och äldre. Alla oroar sig för hur samhället ska ta hand om alla dessa gamlingar. Samtidigt uppmanas vi att vaccinera oss mot influensa. Vad är det för dubbelmoral? Vad gör det om några gamla – inklusive jag själv! – skulle stryka med till följd av influensa? Det är ju naturligt. Man får tydligen inte dö av någonting nuförtiden.

 • #4641

  Botilda

  Har inte SMI/Socialstyrelsen/Läkemedelsverket lärt sig någonting
  Är det verkligen värt risken att ett visst antal personer får en kronisk sjukdom mot att kanske några gamlingar överlever en influensa? Vad vet man om långsiktiga effekter av allt detta vaccinerande? Hur resonerar man när man rekommenderar unga kvinnor att äta p-piller? Det är faktiskt några som dör på kuppen. (Och en lekman undrar om det har något samband med senare insjuknande i bröstcancer.) Har man inte lärt sig något av – ja, jag drar mig inte för att påminna om det då oprövade Neurosedynet – att man tvingats backa i sin uppmaning till kvinnor i övergångsåldern att äta östrogen, m m, m m. Satsa istället resurserna på att bekämpa verkliga faror, som tex resistenta bakterier, tbc, ehec och borrelia.

 • #4642

  Eliiza

  ”Sanningen omvaccinet”
  Hej!

  Innan någon som helst vaccination, mot något på någon, så rekommenderar jag starkt att man först läser boken ”Sanningen om vaccinet” av Rikard Svensson. En bok, med många källhänvisningar, som berättar verkliga vaccinets historia från början, vilken innefattar konspiration, kvacksalveri och mord etc.

  Den som bäst kan förklara mer om bokens innehåll är egentligen författaren själv, Rikard Svensson. Men, jag skall ändå här göra ett försök.
  Detta är en bok som berättar om vaccinets hela historia, och i denna historias väg sprids ond bråd död, spel med försvarslösa, oskyldiga och godtrogna människors liv, girighet, falskhet, pengahunger, makt och kontroll etc. De människor som genom århundraden har försökt att göra sig hörda när det gäller den verkliga sanningen om vaccinets negativa effekter har tystats ner. Faktum är att själva grunden till uppkomsten av vaccinet bygger på en enda stor lögn, och på denna lögn vilar än idag en stor del av hela vaccinationsindustrin.

  Människan måste bygga upp sin immunitet mot sjukdomar på ett naturligt sätt för att få ett så bra skydd som möjligt. Bakterier och virus måste därför gå den naturliga vägen in i kroppen, dvs. genom svalget. (Närmare förklaring på detta finns i boken.) Detta är mycket viktigt för att immunitetsprocessen skall kunna fungera på bästa sätt. Men, genom att vaccinera, dvs. tillföra kroppen sjukdomsanlag, om än avdödade, genom injektioner genom huden där det injekterade sedan tar sig direkt ut i blodomloppet är skadligt och kan tom. vara sjukdomsalstrande och dödligt, och allt däremellan, mycket också beroende på alla kemikalier och gifter som även finns i vaccinerna. Gifter och kemikalier i dessa doser kan kroppen hantera, bryta ner och göra sig av med om man intar dem via svalget, dvs. förtär dem, men tillförs dessa gifter och kemikalier genom att de injiceras genom huden (t.ex. via vaccinering) så kan inte kroppen hantera detta och oskadliggöra dessa på sedvanligt sätt, vilka således då rubbar hela immunförsvarssystemet, förgiftar kroppen och bringar sjukdomstillstånd där kroniska autoimmuna sjukdomar, såsom t.ex. diabetes, astma, Krons sjukdom, Gullian-Barré syndrom med flera hjärnsjukdomar etc., kan dominera resten av personens liv eller tom. leda till döden. Vissa symptom kan komma direkt medan andra kan dröja i många månader. Somliga kan vara övergående men andra kan ge bestående och livslånga rubbningar och permanenta skador.

  Barn är extra känsliga och sårbara för sådana vaccinationer eftersom deras immunförsvarssystem ännu inte är tillräckligt utvecklat under småbarnsåren, så man kan ju bara spekulera i varför Sverige är ett utav de välvaccinerade länder där t.ex. barndiabetes är så vitt utbredd…
  Naturligt uppbyggd immunitet mot sjukdomar stärker generna och nedärvs till ens avkomma, varefter generationerna blir starkare och starkare. Detta är evolutionens gång. Denna immunitet kan man aldrig uppnå genom vaccinationer där man penetrerar huden, och således nedärvs heller ingen immunitet till ens avkomma, varmed de efterföljande generationerna försvagas.
  Farligheten ang. diverse sjukdomar, dess smittomönster och dess utbredning har också blåsts upp, och man har gjort en höna utav en fjäder för att skrämma upp massorna och att få vaccinationsindustrin att rulla. Faktum är att själva vaccineringen mot vissa sjukdomar är det som gjort dem farligare och att alltfler människor behöver läkarvård, som, i sin tur, gagnar en annan industri…

  Återigen, en rekommendation till alla er som står inför en vaccination; läs först boken ”Sanningen om vaccinet” av Rikard Svensson.

  Mvh,
  Eliiza

 • #4643

  Abraham

  Stackars stackars Du
  Vilken jättetur Du har som inte fick bli sjuk av svininfluensan, den e ju jätteläskig. Jag vet många många som blev hur sjuka som helst, och som ångrade att de inte vaccinerade sig och slapp allt elände med sjukdom och förkylning.
  Nästan ingen får svåra biverkningar, det är bara några ytterst få som får biverkningar efter 10 år, och dom får bara en liten knorr på rumpan och små trynen som knappt syns. De e mers gulligt än biverkningar av svår typ.

  Gratulerar alla som valde att vaccinera sig och slapp bli sjuka.

 • #4644

  fundersam

  finns ingen gud jag är ledsen.
  du hade bara tur att överleva av dig själv, i feberyran skapar din egen hjärna halucinationer. människan har en rädsla att vara totalt övergiven och ensam i universum därför behöver vissa svaga individer något att tro på annars bryter de ihop.
  hjärnan är mästerlig att skydda sig själv aka jaget det vill säga det som gör dig till du och det som gör mig till mig. har själv vart nära döden men de va inte gud som räddade mig utan en manlig sköterska som tvinga mig att vara vaken efter jag blev påkörd av en bil och fick kraftig hjärnskakning som gjorde att hade ja somnat hade jag aldrig vaknat mer.
  jag trodde aldrig på gud varken före eller efter rena dumheter. men jag är glad att du överlevde men pracka inte på andra skitsnacket om gud säger jag bara.

 • #4645

  Kjell

  Risker
  Smittkoppor är utrotad i världen tack vare vaccin. 80% av alla barn fick mässlingsvaccin i år. Enligt UNICEF räddar vaccin ca 2,5 miljoner barn varje år. I regioner där vaccinationsgraden är låg till följd av t ex religiösa föreställningar, okunskap i kombination med rädsla och konspirationsföreställningar, bryter mässlingsepidemier ut då och då med dödsfall som följd och neurologiska handikapp.

  Jag hade en släng av polio, hette barnförlamning då, innan det vaccinet togs i bruk, som i det tysta räddar barn från katastrofer.

  Forskare är varken bättre eller sämre människor än vi andra. Det går därför inte att avrätta alla med motivet att de bara styrs av illvilja och pengar. Det finns industriforskning, beställd forskning och forskning finansierad av neutrala pengar. Även industriforskning kontrolleras genom att t ex FDA lägger ribban högt.

  1/112.508 invånare i Storbritannien dog i svininfluensan, 1/951.700 i Sverige. Ett vanligt influensaår dör 1/128.000 inv i Sverige. Året innan svinflunsan fick 95 personer narkolepsi, influensaåret rapporterades 205 fall, netto 110 fall, en katastrof för varje fall!

  Så länge skyddet av ett vaccin vida överstiger risken att drabbas av en biverkning kan jag inte se mina barn i ögonen och neka dom den självklara försäkringen. Och jag orkar heller inte bära det moraliska ansvaret att eventuellt bidra till smittspridningen när jag avstår från vaccination!

  Du som avstår, vem tror du att du är? Beskyddad av högre makter? Varför skulle just du och dina barna klara dig undan alla sannolikhetslagar? Och ansvaret för oss andra? Ger du blod? Var står du i organdonationsfrågan? Var är solidariteten?

68 kommentarer

 • Risker
  Smittkoppor är utrotad i världen tack vare vaccin. 80% av alla barn fick mässlingsvaccin i år. Enligt UNICEF räddar vaccin ca 2,5 miljoner barn varje år. I regioner där vaccinationsgraden är låg till följd av t ex religiösa föreställningar, okunskap i kombination med rädsla och konspirationsföreställningar, bryter mässlingsepidemier ut då och då med dödsfall som följd och neurologiska handikapp.

  Jag hade en släng av polio, hette barnförlamning då, innan det vaccinet togs i bruk, som i det tysta räddar barn från katastrofer.

  Forskare är varken bättre eller sämre människor än vi andra. Det går därför inte att avrätta alla med motivet att de bara styrs av illvilja och pengar. Det finns industriforskning, beställd forskning och forskning finansierad av neutrala pengar. Även industriforskning kontrolleras genom att t ex FDA lägger ribban högt.

  1/112.508 invånare i Storbritannien dog i svininfluensan, 1/951.700 i Sverige. Ett vanligt influensaår dör 1/128.000 inv i Sverige. Året innan svinflunsan fick 95 personer narkolepsi, influensaåret rapporterades 205 fall, netto 110 fall, en katastrof för varje fall!

  Så länge skyddet av ett vaccin vida överstiger risken att drabbas av en biverkning kan jag inte se mina barn i ögonen och neka dom den självklara försäkringen. Och jag orkar heller inte bära det moraliska ansvaret att eventuellt bidra till smittspridningen när jag avstår från vaccination!

  Du som avstår, vem tror du att du är? Beskyddad av högre makter? Varför skulle just du och dina barna klara dig undan alla sannolikhetslagar? Och ansvaret för oss andra? Ger du blod? Var står du i organdonationsfrågan? Var är solidariteten?

 • Av fundersam 5 september, 2012

  finns ingen gud jag är ledsen.
  du hade bara tur att överleva av dig själv, i feberyran skapar din egen hjärna halucinationer. människan har en rädsla att vara totalt övergiven och ensam i universum därför behöver vissa svaga individer något att tro på annars bryter de ihop.
  hjärnan är mästerlig att skydda sig själv aka jaget det vill säga det som gör dig till du och det som gör mig till mig. har själv vart nära döden men de va inte gud som räddade mig utan en manlig sköterska som tvinga mig att vara vaken efter jag blev påkörd av en bil och fick kraftig hjärnskakning som gjorde att hade ja somnat hade jag aldrig vaknat mer.
  jag trodde aldrig på gud varken före eller efter rena dumheter. men jag är glad att du överlevde men pracka inte på andra skitsnacket om gud säger jag bara.

 • Av Abraham 29 april, 2012

  Stackars stackars Du
  Vilken jättetur Du har som inte fick bli sjuk av svininfluensan, den e ju jätteläskig. Jag vet många många som blev hur sjuka som helst, och som ångrade att de inte vaccinerade sig och slapp allt elände med sjukdom och förkylning.
  Nästan ingen får svåra biverkningar, det är bara några ytterst få som får biverkningar efter 10 år, och dom får bara en liten knorr på rumpan och små trynen som knappt syns. De e mers gulligt än biverkningar av svår typ.

  Gratulerar alla som valde att vaccinera sig och slapp bli sjuka.

 • Av Eliiza 6 februari, 2012

  ”Sanningen omvaccinet”
  Hej!

  Innan någon som helst vaccination, mot något på någon, så rekommenderar jag starkt att man först läser boken ”Sanningen om vaccinet” av Rikard Svensson. En bok, med många källhänvisningar, som berättar verkliga vaccinets historia från början, vilken innefattar konspiration, kvacksalveri och mord etc.

  Den som bäst kan förklara mer om bokens innehåll är egentligen författaren själv, Rikard Svensson. Men, jag skall ändå här göra ett försök.
  Detta är en bok som berättar om vaccinets hela historia, och i denna historias väg sprids ond bråd död, spel med försvarslösa, oskyldiga och godtrogna människors liv, girighet, falskhet, pengahunger, makt och kontroll etc. De människor som genom århundraden har försökt att göra sig hörda när det gäller den verkliga sanningen om vaccinets negativa effekter har tystats ner. Faktum är att själva grunden till uppkomsten av vaccinet bygger på en enda stor lögn, och på denna lögn vilar än idag en stor del av hela vaccinationsindustrin.

  Människan måste bygga upp sin immunitet mot sjukdomar på ett naturligt sätt för att få ett så bra skydd som möjligt. Bakterier och virus måste därför gå den naturliga vägen in i kroppen, dvs. genom svalget. (Närmare förklaring på detta finns i boken.) Detta är mycket viktigt för att immunitetsprocessen skall kunna fungera på bästa sätt. Men, genom att vaccinera, dvs. tillföra kroppen sjukdomsanlag, om än avdödade, genom injektioner genom huden där det injekterade sedan tar sig direkt ut i blodomloppet är skadligt och kan tom. vara sjukdomsalstrande och dödligt, och allt däremellan, mycket också beroende på alla kemikalier och gifter som även finns i vaccinerna. Gifter och kemikalier i dessa doser kan kroppen hantera, bryta ner och göra sig av med om man intar dem via svalget, dvs. förtär dem, men tillförs dessa gifter och kemikalier genom att de injiceras genom huden (t.ex. via vaccinering) så kan inte kroppen hantera detta och oskadliggöra dessa på sedvanligt sätt, vilka således då rubbar hela immunförsvarssystemet, förgiftar kroppen och bringar sjukdomstillstånd där kroniska autoimmuna sjukdomar, såsom t.ex. diabetes, astma, Krons sjukdom, Gullian-Barré syndrom med flera hjärnsjukdomar etc., kan dominera resten av personens liv eller tom. leda till döden. Vissa symptom kan komma direkt medan andra kan dröja i många månader. Somliga kan vara övergående men andra kan ge bestående och livslånga rubbningar och permanenta skador.

  Barn är extra känsliga och sårbara för sådana vaccinationer eftersom deras immunförsvarssystem ännu inte är tillräckligt utvecklat under småbarnsåren, så man kan ju bara spekulera i varför Sverige är ett utav de välvaccinerade länder där t.ex. barndiabetes är så vitt utbredd…
  Naturligt uppbyggd immunitet mot sjukdomar stärker generna och nedärvs till ens avkomma, varefter generationerna blir starkare och starkare. Detta är evolutionens gång. Denna immunitet kan man aldrig uppnå genom vaccinationer där man penetrerar huden, och således nedärvs heller ingen immunitet till ens avkomma, varmed de efterföljande generationerna försvagas.
  Farligheten ang. diverse sjukdomar, dess smittomönster och dess utbredning har också blåsts upp, och man har gjort en höna utav en fjäder för att skrämma upp massorna och att få vaccinationsindustrin att rulla. Faktum är att själva vaccineringen mot vissa sjukdomar är det som gjort dem farligare och att alltfler människor behöver läkarvård, som, i sin tur, gagnar en annan industri…

  Återigen, en rekommendation till alla er som står inför en vaccination; läs först boken ”Sanningen om vaccinet” av Rikard Svensson.

  Mvh,
  Eliiza

 • Av Botilda 31 januari, 2012

  Har inte SMI/Socialstyrelsen/Läkemedelsverket lärt sig någonting
  Är det verkligen värt risken att ett visst antal personer får en kronisk sjukdom mot att kanske några gamlingar överlever en influensa? Vad vet man om långsiktiga effekter av allt detta vaccinerande? Hur resonerar man när man rekommenderar unga kvinnor att äta p-piller? Det är faktiskt några som dör på kuppen. (Och en lekman undrar om det har något samband med senare insjuknande i bröstcancer.) Har man inte lärt sig något av – ja, jag drar mig inte för att påminna om det då oprövade Neurosedynet – att man tvingats backa i sin uppmaning till kvinnor i övergångsåldern att äta östrogen, m m, m m. Satsa istället resurserna på att bekämpa verkliga faror, som tex resistenta bakterier, tbc, ehec och borrelia.

 • Av Botilda 31 januari, 2012

  Ska vi riskera att vaccinera oss nu igen
  Vad får man dö av?
  Befolkningen i Sverige blir friskare och friskare och äldre och äldre. Alla oroar sig för hur samhället ska ta hand om alla dessa gamlingar. Samtidigt uppmanas vi att vaccinera oss mot influensa. Vad är det för dubbelmoral? Vad gör det om några gamla – inklusive jag själv! – skulle stryka med till följd av influensa? Det är ju naturligt. Man får tydligen inte dö av någonting nuförtiden.

 • Nu säger jag ju vad jag tror
  Nu säger jag ju vad jag tror men säger ju inte att det är helt säkert att de är så…

 • ”OM lika många människor dog
  ”OM lika många människor dog av vaccinet skulle man ju genast stoppa vaccineringen för då gör den ju ingen nytta, eller hur? Det tror jag inte ett dyft på.”

  Kan man visst tro på eftersom WHO vill minska världens befolkning och svininfluensan är dessutom gjort av människan för att sedan få göra ett vaccin till det för att tjäna pengar helt enkelt. Jag skulle vilja säga att det är ett dumt val att ta vaccinet men det är ju upp till var och en att göra det dom tror är bra för dom… Dödsfallen är way way less än vad dom säger att det skall vara. Eftersom dom flesta redan haft svininfluensan utan att ens märka det. dödsstatistiken är ju bara på anmälda fall och då är det ju endast sånna som märkt att dom fått den. Du har nog mest troligt haft svininfluensan innan du tog sprutan utan att ens märka det. Som dom flesta andra så vaccinet är rätt onödigt…

 • Av marie 18 januari, 2010

  http://liveteftersprutan.blog
  http://liveteftersprutan.blogspot.com/

 • Av marie 18 januari, 2010

  Jag har kraftig pollenallergi
  Jag har kraftig pollenallergi och även förkylningsastma.
  Så här gick det för mig!
  http://liveteftersprutan.blogspot.com/

 • Av marie 18 januari, 2010

  http://liveteftersprutan.blog
  http://liveteftersprutan.blogspot.com/

  Hej! Jag skulle vilja komma i kontakt med din väninna som
  blev kroniskt sjuk! Jag är oxå drabbad.

  Har hon fått någon hjälp och stöd från sjukvården?
  Jag upplever att jag bara får recept!!!
  Ett fåtal prover är tagna men inga specifika utredande
  som skulle kunna ”bevisa” att det var sprutans fel!

  Min läkare säger att Pandremix utlöste en reaktion i min
  kropp och att den reaktionen skulle likaväl kunnat utlösas av en
  infektion eller graviditet.

  hoppas Du mår bättre.
  hälsningar Marie

 • ”OM lika många människor dog
  ”OM lika många människor dog av vaccinet skulle man ju genast stoppa vaccineringen för då gör den ju ingen nytta, eller hur? Det tror jag inte ett dyft på.
  OM risken var så väldigt stor så skulle man inte låta människor ta vaccinet, eller hur? Det skulle man inte.”

  Jag vet egentligen inte varför jag kommenterar detta. Men jag antar att det är så att okunskap irriterar mig. Jag är ingen vetenskapsman eller läkare men jag är uppvuxen i ett hem med många kontakter med läkemedelsindustrin. Och jag har själv arbetat inom vården i 4 år. Och enligt mina erfarenheter är det den absolut fulaste och smutsigaste industrin av de alla. Det finns ALLTID en baktanke med att ge människor ett läkemedel/vaccin. och det är att tjäna pengar. När exempelvis Ipren lanserade en kampanj med nya doser för barn för ett par år sedan så blev den kampanjen delvis finansierad av ett företag som tillverkar magsårsmedicin. Och det är för att dom VET att om några år är dessa Iprenbarn deras nya magsårspatienter.

  Jag har ingen tilltro till läkemedelsindustrin över huvud taget. Och även om jag verkligen skulle vilja tro att om vaccinet var farligt så skulle dom ta bort det direkt, så kan jag omöjligt göra det.

 • Av Einar Skovly 15 december, 2009

  1. Svininfluensaen)er ikke
  1. Svininfluensaen)er ikke farligere enn den vanlige influensaen som kommer hvert år.
  2. Man vet ingen ting om de langvarige bivirkningene på vaksinen.

  Enkelt valg for meg. Nei takk, ingen vaksine. Jeg overlever nok i år også.

 • Av Åsikt 8 december, 2009

  Beklagar din bistra upptäkt
  Beklagar din bistra upptäkt att livet är så hemskt att bara döden återstår… men du har fel.

  Men minns då att Gud älskar dig så oändligt mycket att Han inte vill att du skall dö utan tvärt om ha ett långt liv utan död. ett evigt liv tillsammans med Honom.
  Detta är ett löfte! Och nu vid Jul påminns vi av det som gör detta möjligt, nämligen att Gud sände sin Son Jesus till os för att vi skulle få det eviga livet.

  Jag låg själv på dödsbädden för ett par år sedan med två dödliga sjukdomar samtidigt, Malaria samt en blodförgiftning orsakad av den medicin som gavs mig intravenöst. Min kropp hade inte chans… då dels febern på 42 grader höll mig mör, och sedan var armen med droppet helt missärgad och stel med en infektion som precis var på väg mot hjärtat. Läkaren hade låst medicinskåpet med antibiotikan och skulle komma tillbaka 13 timmar senare…
  Nej skåpet gick ej att bryta upp och I Yaoundee fanns inga alternativ. Fick penna och papper för att skriva de sista raderna hem, medans vårdarna lämnade mig att dö i frid.
  Jag kramade pennan i handen och frågade Gud att om Han fanns så var det läga att krypa fram nu… så stod Han där.
  Han sade mitt namn, och sade att ”ingenting kan skilja mig från Honom, döden kan det inte, änglarna kan det inte, inget skapat i höjden eller i djupet kan skilja mig från Honom….
  Ja det hände mycket mellan mig och Gud den natten och jag berättar gärna om nån vill veta mer. Jag vet bara att Gud finns, att Han älskar oss och att vi när som helst får komma till Honom, i vilken situation som helst, och Han räddar oss.

 • Av Jenny 8 december, 2009

  Det är lite jobbigt detta med
  Det är lite jobbigt detta med media och att man tror på vad läkare och sk experter säger. Tyvärr är det så att även om detta vaccin skulle kunna vara farligt så visst ges det ändå till folk! Om nåt år eller två skulle jag inte alls bli förvånad om de kommer fram till att ”oj då det var visst inte så bra”. Så är det med allt! Detta provas nu och vem vet vad fan det kan ge för biverkningar i framtiden.Jag har en vän som tog vacc.sprutan för ett par år sedan om är nu mycket sjuk (kroniskt) resten av sitt liv. Det har de konstaterat berodde på sprutan. Ja du… Tyvärr är det så. Vi vet ingenting utan lyssnar på folk som tror sig veta. Tyvärr tog jag sprutan och får nu avgifta min lever. Jag har pip i örat som kommer och går, har aldrig haft det förrut ocg blir återkommande yr. Detta vaccin innehåller kvicksilver som är farligt dessutom är inte detta testat så pass så NÅGON kan lova dig att det inte är farligt i längden. Tyvärr kan man inte lite på myndigheter eller tidningar. Jag har varit med om mycket som säger mig att jag går nu bara på magkänsla och lysnar mycket på båda håll. Detta med svininfluensan har blåsts upp för mycket. Jag tar iaf aldrig mer en vacc.spruta.

 • Av Ingvar 6 december, 2009

  Intressanta spekulationer.
  Intressanta spekulationer. Jag har nu kommit fram till den absolut mest livsfarliga väg man kan gå. – Nämligen den att födas, då finns det ju alltid en överhängande risk att man kommer att dö….. Punkt.

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Tack lilla du för att du
  Tack lilla du för att du försöker varna folk ang denna spruta jag har oxå försökt göra detta men dom lyssnar inget vidare.Kan bara säga att hela min familj har haft denna svinsjuka ingen av oss dog det var som en helt vanlig influensa.Även min minsta på 5 månader fick detta virus det var över på 5 dagar!!!Aldrig jag hade stoppat detta vaccin i mina barn.Även jag och min son på 3 år med svår astma vi tillhör riskgrupp men vi klarade oss.Läkemedelsverket vill bara tjäna pengar inget annat!!!

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Tack gode gud för att det
  Tack gode gud för att det finns förståndiga människor och du är en av dom CK,27!!!!!!

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Nej du är du helt knäpp
  Nej du är du helt knäpp Anonym 22.Säg inte vad vi ska göra som inte tar sprutan för fan!!Ta du den jävla sprutan om du är rädd för en ofarlig influensa.Jag har fyra barn vi alla har haft svinsjukan även min minsta på 5 månader och även min 3 åring med svår astma ingen av oss dog ingen blev alvarligt sjuk herre gud säger jag bara vad läkemedelsverket kan lura folk tror du biverkningarna visar sig direkt nej du det kan ta 10 år innan dom riktiga biverkningarna visar sig jag hoppas du får några biverkningar för att du är så jävla dum och naiv!!

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Varför spruta in något i
  Varför spruta in något i kroppen som är farligt???????????????????????????????????????????????????????????????????

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Vad bra att du är glad bara
  Vad bra att du är glad bara vänta och se om 10 år vilka biverkningar du givit dina barn är det ingen av dom som tagit sprutan som förstår att biverkningarna kan visa sig om några år då kan du stå där och se dum ut för ingen kommer att ge dig någon ersättning för biverkningarna som kan visa sig senare.Läkemedelsverket har avskrivit sig allt ansvar över denna spruta.Jag har fyra barn alla vi har haft svinsjukan även den minsta på 5 månader vi alla klarade oss det är bara skitsnack om denna influensa den var definitivt inte farligare än en vanlig influensa ska du vata jag blev frisk på 8 dagar och barnen på 5 dagar.Läkemedelsverket vill bara tjäna pengar och sen får ni vara försökskaniner.Du skulle kollat upp denna spruta med experter precis som jag gjorde då hade du nog inte stoppat det i kroppen på dig själv eller dina barn!!Lycka till undrar hur ni mår om 10 år???????????????

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Hej håller helt med dig vi
  Hej håller helt med dig vi tog inte sprutan vi fick svinsjukan det var över på 7 dagar!!!Läkemedelsverket vill bara tjäna pengar dom svinen!!!

 • Av Anneli 5 december, 2009

  Du lilla vän jag själv har 4
  Du lilla vän jag själv har 4 barn i åldrarna 6år 5år 3år och och 5månader.Vi alla har haft svinsjukan ingen av oss blev alvarligt sjuk inte ens den minsta.Jag förstår att du inte är speciellt kunnig i detta ämne med just vaccination forska lite på internet och fråga experter så ska du se hur farlig denna spruta är.Det är däremot inte klokt att du vill utsätta dina barn för denna spruta.Biverkningarna visar inte sig direkt det kan ta 10 år och då är det ingen som kommer ta ansvar för biverkningarna läkemedelsverket har avskrivit sig allt ansvar om denna spruta, KONSTIGT VA!!!Du vet väl att denna spruta söker sig till nervbanorna och ansamlas även i hjärnan så har du barn under 10 år riskerar dom att få en allvarlig hjärnskada så du vet!!!! Men men tröga människor finns det gott om jag själv är utbildad sjuksköterska därför vet jag vad dessa ämnen kan ställa till med.

 • Av Majken 4 december, 2009

  Jag är en 16-årig tjej som
  Jag är en 16-årig tjej som fick vaccinet i Tisdags.
  Alla vuxnas prat om hur farligt vaccinet är har gjort mig väldigt rädd och nervös, men jag tog vaccinet till slut ändå.
  Det är hemskt förvirrande att höra olika saker sägas från alla håll i lika tvärsäkra stämmor.
  ”Man dör av svininfluensan!”
  ”Man dör av vaccinet!”
  P-A-N-I-K. Vad ska man göra då? Vad man än gör så verkar man ju ändå dö?
  Så till slut tänkte jag att nu skiter jag i det här och nu går jag till skolsyster och tar den där jäkla sprutan precis som alla mina klasskompisar, och det gjorde jag. Mina biverkningar blev trötthet, lite feber, lite värk i kroppen. En morgon när jag vaknade så mådde jag lite illa och kände mig yr men det försvann efter att jag lagt mig ner en stund.
  Jag blir bara så trött på allt tjat! Det var någon som sa att lika många människor som dött av svininfluensan har dött av vaccinet. Nu vet jag egentligen ingenting om det från säkra källor men allvarligt talat; hur logiskt är det? OM lika många människor dog av vaccinet skulle man ju genast stoppa vaccineringen för då gör den ju ingen nytta, eller hur? Det tror jag inte ett dyft på.
  OM risken var så väldigt stor så skulle man inte låta människor ta vaccinet, eller hur? Det skulle man inte.
  Dessutom är detta inte ett vaccin som består särskilt länge, knappt ett år.
  Man gör som man vill – antingen tar man vaccinet eller inte, men det här är i alla fall min story.

 • Av Ditt Liv Ditt Ansvar 3 december, 2009

  Att välja att inte vaccinera
  Att välja att inte vaccinera sina barn är ett aktivt val som man gör för sina barns bästa – och detta val är förmodligen ”aktivare” än det val som de som väljer att vaccinera sina barn gör!

  Det innebär alltså att man gör allt man kan för barnen:
  man har ägnat tid åt att läsa om svininfluensan från alla möjliga källor (och inte bara main-stream-media), man har gjort egna riskbedömningar, och man har analyserat trovärdigheten och okunskapen hos ”auktoriteter” som WHO, media och de statliga verk som försöker övertala oss att vaccinera barnen och oss själva, trots att statistiken hela tiden har visat hur ofarlig svininfluensan faktiskt är.
  Man får dessutom ägna kraft och tid att stå upp för sitt val, eftersom det inte betraktas som ”korrekt” av de som inte själva har forskat i det aktuella kunskapsläget.

  Så man kan verkligen påstå att vi som väljer att inte vaccinera barnen gör allt som står i vår makt för dem!

  (Detta är ett tillägg till min förra kommentar.)

 • Av Ditt Liv Ditt Ansvar 2 december, 2009

  Det är helt ok om barnen får
  Det är helt ok om barnen får svininfluensan – ett av barnen har troligen redan haft den, han var sjuk i fem dygn med hög feber.

  Med en uppskattad dödlighet på 1/100000 så är svininfluensan ofarligare än de vanliga vinterinfluensorna (man bör bara vara extra vaksam runt 4-5 dygnet så febern inte tilltar), och de är det ingen som ifrågasätter om man vaccinerar sig mot eller inte.

  Jag vill däremot inte ha allvarliga vaccinationsbiverkningar på mitt samvete, vare sig de omedelbara (risken är 1/9000 enligt senaste statistiken från Läkemedelsverket, se mina andra kommentarer) eller de mer diffusa långsiktiga biverkningarna som kanske yttrar sig i reumatism eller allergier. Om de får svininfluensan så får de också ett starkt immunförsvar mot dess mutationer inom de närmaste 10 åren, vilket decimerar influensans farlighet ytterligare.

 • Av Ditt Liv Ditt Ansvar 2 december, 2009

  Sune Ahlstens bortstötta
  Sune Ahlstens bortstötta njure är ett tragiskt fall. Liksom de som fått missfall efter svininfluensevaccinationen, eller han som dog pga att det transplanterade hjärtat stöttes bort. Jag kan inte riktigt förstå hur läkare kan rekommendera gravida, som har ett på naturlig väg nedsatt immunförsvar för att det ”främmande” fostret inte ska stötas bort, och personer med transplanterade organ, som tar immunförsvarsdämpande läkemedel för att de främmande organen inte ska stötas bort, att vaccinera sig, då vaccin är konstruerade för att starta en kraftig immunförsvarsreaktion. Kroppen utsätts för två motverkande krafter: en som försöker starta igång immunförsvaret, och en som försöker förhindra det från att sätta igång. Detta låter inte sunt. Finns det någon läkare eller forskare där ute som kan svara på hur detta egentligen fungerar och varför man därmed ska vaccinera dessa två grupper?

 • Av Ditt Liv Ditt Ansvar 2 december, 2009

  Man får inte glömma bort att
  Man får inte glömma bort att vaccinationen inte ger något immunförsvar mot svininfluensan eller dess mutationer i framtiden, dvs nästa år och framåt. Man måste alltså vaccinera sig igen nästa år, och nästa, och nästa, och (ja, ni fattar?), och därmed återigen utsätta sig för 0.11 promilles risk för allvarliga biverkningar eller döden. Under ett 80-årigt liv så blir risken nästan 1 % (0.89 % för att vara exakt) pga alla vaccinationstillfällen. Och då är inga långtidsbiverkningar inräknade; det är ingen som vet hur mycket den sammanlagda effekten av alla vaccinationer under en persons livstid ökar risken att drabbas mer eller mindre lindrigt (eller allvarligt) av diverse olika (moderna) åkommor som allergier, alzheimers, autism, reumatism eller MS. — Låt oss säga att man blir sjuk av en muterad svininfluensa vart 10:e år om man inte vaccinerar sig, och att dödsrisken är 1 på 100000 – då är risken att dö av svininfluensan däremot bara cirka 0.008 % under 80 år. — Man kanske inte riktigt kan påstå att det är 110 gånger så farligt att vaccinera sig som det är att avstå från det, då svininfluensan också kan ge livslånga men, och då det finns risk att man måste använda en respirator. Fast med den osäkerhet som finns om vacciners långtidsbiverkningar så är min övertygelse att man mer än väl kan kvitta dessa risker mot varandra.

 • Av Ditt Liv Ditt Ansvar 2 december, 2009

  Läkemedelsverkets
  Läkemedelsverkets sammanställning av inrapporterade biverkningar av Pandemrix fram till 20 november är ingen rolig läsning. Totalt har 210 personer råkat ut för allvarliga reaktioner eller dödsfall efter vaccinering av runt 1.9 miljoner personer. Detta ger en risk på cirka 1 på 9000 att drabbas av en allvarlig reaktion eller döden. — Referens: De 210 allvarliga vaccinationsbiverkningarna är en summering av de biverkningar som återfinns på Läkemedelsverkets egen sajt http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Sammanstallning-av-inrapporterade-biverkningar-av-Pandemrix-fram-till-20-november/ Där rapporteras om 88 allvarliga allergiska reaktioner, 56 allvarliga neurologiska reaktioner, 40 allvarliga reaktioner hos barn, 14 allvarliga reaktioner hos gravida (varav 5 missfall/fosterdöd) plus 12 dödsfall. Det går dock inte att utläsa om somliga av barnens och de gravidas reaktioner även bokförs under de två kategorierna allergiska och neurologiska reaktioner, speciellt då kategorierna barn och gravida även räknar upp många andra allvarliga reaktioner. Skärpning Läkemedelsverket! — Och för att föregå kritik om att somliga dödsfall inte borde räknas som en allvarlig biverkning då det inte finns en bevisad koppling till vaccinet: nej, det kanske är svårt att bevisa kopplingen i näst intill varje enskilt fall, men någon har ändå gjort den kopplingen och rapporterat in dödsfallet. Bland de 875 personer som avlider inom en vecka efter vaccinationen så är mörkertalet säkerligen mångdubbelt större, dvs de flesta förtida dödsfall som beror på vaccinationen rapporteras helt enkelt inte in pga att ingen kopplar samman dödsfallet med vaccinationen. (För att 875 personer ska avlida inom en vecka efter vaccinationstillfället så måste halva befolkningen vaccineras, gamla som unga, och sjuka som friska, vilket väl är precis som det är där ute i verkligheten. P.S. om du inte riktigt fattar resonemanget: av halva Sveriges befolkning så dör i genomsnitt 875 personer under en vecka oavsett orsak, dvs oavsett om de precis har vaccinerats, eller helt enkelt bara lever på som vanligt.) Det samma gäller om halva befolkningen kommer att få svininfluensan: i genomsnitt så skulle 875 personer ändå ha dött under själva sjukdomsperioden. Hur avgör man om svinfluensan är orsaken till dödsfallet eller inte? Nästan alla rapporterade svininfluensedödsfall har en bakomliggande sjukdomsbild, och de räknas minsann inte bort ur statistiken. — Det är helt enkelt näst intill omöjligt att få rättvisande statistik om man inte ”samkör” *samtliga* dödsfall med uppgifter om och när de avlidna vaccinerades. Jag tror inte att någon är beredd att utföra denna undersökning, då resultatet förmodligen skulle slå undan benen på en enormt lukrativ industri, och dessutom få folkets förtroende för auktoriteter att sjunka rejält.

 • Inget skitsnack om
  Inget skitsnack om biverkningar? Men själv pratar du om biverkningar av att FÅ influensan….då kanske man inte skulle prata om dem heller? 🙂

  Alla gör som de känner är bäst! Vilket man väljer beror på vilken information man har tagit till sig.

  Jag ska inte vaccinera mig och inte mina barn heller. jag & ett av mina barn har haft influensan och det var inte så himla farligt. Om mitt andra barn får den…tja då får han den, inte mer med det. Jag skulle absolut inte känna mig som en dålig förälder för det.

  Däremot så har jag och mina barn fått det riktigt jobbigt efter att ha tagit andra vaccin och därför vill jag inte utsätta oss för vaccin i onödan. För, det ÄR i onödan! Influensan smittar snabbt men dess sjukdomsförlopp och symptom är mycket lindrigare än den årliga influensans (än så länge).

 • Det är ca 4% chans att du ens
  Det är ca 4% chans att du ens insjuknar av svininfluensan, och 0.013% chans att den skulle kunna döda dig.

  Enligt flera källor jag kollat upp så kan vaccinet påverka immunförsvaret och skapa problem på lång sikt, i allafall för de yngre. Jag har astma och ligger i ’risk-gruppen’, men jag vägrar att ta ett vaccin som kan få mig att insjukna av t ex en förkylning i framtiden.

  Jag tror inte på detta vaccin.

 • Av Sofija 2 december, 2009

  Märker ni inte alla hur det
  Märker ni inte alla hur det här låter? Man kan ju inte säga att någon har rätt eller fel. För det är ju ingen som vet det? Man hör olika saker från varje person, vad de vart med om, att influensan inte är något speciellt och att man kan bli lika sjuk av vaccinet? Finns det ingen läkare eller något som vet säkert? Varför ska man chansa att ta vaccinet? Varför ska man inte ta det? Vem bryr sig om biverkningar om man slipper dö? Hur stor är den risken egentligen? Det finns ju ingen som verkligen vet vad som stämmer egentligen. Man kan ju hålla på att diskutera hur länge som helst, om man ska vaccinera sig eller inte. Det är ju ingen som vet säkert vad som händer? Jag önskade bara att inte media hade gjort en sån stor sak av det här, när ingen vet säkert om det är något livsavgörande.

  Hade bara läkare, staten och media gått ut med vad som gäller, KLART OCH TYDLIGT från början så hade det inte blivit någon hysteri kring det här. Det måste ju bara finnas en enda anledning till det, och det måste ju bara vara att inget vet någonting om det här. De bara chansar för att de kollar på statistik från tidigare influensor och vad som hänt då. Vad ska man jämföra med?
  Jag är jätteosäker på om jag ska ta den eller inte. Jag är inte rädd för några biverkningar eller något sådant, men är det så att vaccinet skyddar mig från att dö, så självklart tar jag den. Men hur vet man det?
  Det kommer nog sluta med att jag väntar ut den här influensan, precis som jag gjorde med den förra…
  Kanske förlitar man sig för mycket på att man tror att det inte är något allvarligt? Eller tvärtom?

  Den enda frågan jag egentligen undrar över är: Varför kan ingen bara säga helt säkert att vaccinet kommer hjälpa och att detta är en farlig epidemi? Alla är ju osäkra på det här. Vem vet liksom hur de har kommit på ett sånt här vaccin på så kort tid och helt säkert kan säga att vaccinet är ofarligt?

  Vissa är jättesäkra på att de ska ta vaccinet för att det hjälper (?) och andra osäkra på det för att de inte vet?
  Vad eller vem kan man lita på? Känns väldigt osäkert och opålitligt det här, eftersom ingen läkare kan säga säkert vad det är som håller på att hända, eller redan hänt.

 • Jag haren fråga till alla
  Jag haren fråga till alla föräldrar som väljer att inte vaccinera sina barn. Vad kommer ni göra om barnen får influensan, och hur kommer ni känna er då? Precis som någon skrev längre ner, så vill man göra allt för sina barn, att de ska må bra och förbli friska. Man kan ju inte direkt påstå att ni som väljer att inte vaccinera barnen gör allt för de, tvärt om så försätter ni de i en sårbar situation. Jag vill bara veta hur ni tänker. Och snälla, inget skitsnack om biverkningar, nästan alla jag känner har vaccinerat sig och ingen har haft någon biverkning förutom lite ömhet i armen, enligt de kändes detta som träningsvärk.

  Vad väljer man, att barnen får lite träningsvärk eller att de i bästa fall ligger sjuka hemma i 1-2 v med feber, frossa osv och i värsta fall dör eller får lunginflammation?

 • Ja precis Lisa, vilket stöd
  Ja precis Lisa, vilket stöd har du för dina påståenden? Jag är så jävla trött på alla skeptiker som ska hitta på en massa konspirationsteorier och spela smarta. Jag själv är en ”frisk” 23-åring, men jag tog vaccinet. Det finns fler anleningar till detta, nr 1 jag VILL inte ligga sjuk så länge, kan jag ta en spruta som nästan garanterar att jag slipper detta tar jag den. För övrigt fick jag INGA biverknningar. Det har nu gått flera veckor och jag mår tipp top.

  En annan anledning är att det faktiskt finns folk som inte kan ta sprutan, och om man själv tar den bidrar man till att stoppa spridningen av influensan och skydda dessa människor. Jag tycker alla som vägrar ta sprutan är egoistiska och tänker på vilka biverningar man kan få.

  Och du Lisa din besserwisser, jag vill jättegärna veta var du fått informationen att lika många dött av vaccinet som av influensan, du är ju helt ute och cyklar. Sorligt att en 37åring inte har något bättre för sig än att sitta och skriva skit utan belägg.

 • Av Einar Skovly 27 november, 2009

  Jeg vil rekommendere alle å
  Jeg vil rekommendere alle å se denne videoen av en PhD i offentlig helse som nå er nonne:
  http://www.vimeo.com/7298827

  Videoen presenterer en mengde fakta om svininfluensan som ikke kommer fram i media. Jeg er skeptisk til de mange konspirasjonsteorier som dukker opp, men denne videoen presenterer fakta uten å forsøke å skape en historie av det. Det er iallefall klart at det er mye skumt med svininfluensan.

 • Av Insjuknat 27 november, 2009

  Jag håller precis på att
  Jag håller precis på att tillfriskna från svininfluensan. 8 dygn med feber, muskelvärk, trötthet, hosta och frossa. Jag skulle lätt välja att genomlida samma sak flera gånger om än att ta ett vaccin med okända framtida konsekvenser för mig och mina barn.

 • I min familj har alla
  I min familj har alla vaccinerat sig inklusive mig och ingen av oss hade någon biverkning :-)(lite ont i armen om det räknas som biverkning) och det jag glad för.Min pojke som är 5 år fick inga biverkningar heller.
  Vi är glada att vi är vaccinerade.
  Tack

 • Av Shirin 26 november, 2009

  Vaccination eller inte?
  Har

  Vaccination eller inte?

  Har nu blivit erbjuden och var fullt inställd på att inte ta sprutan.
  Tycker inte att jag tillhör någon riskgrupp och tror inte att skyddet för riskgrupperna ökar nämnvärt om man inte stänger gränserna och tvångsvaccinerar hela befolkningen.
  Även om jag vaccinerar mej kan jag få lindriga symptom och därmed vara smittbärande.

  Jag får intrycket att socialstyrelsen trycker på för vaccination medan vårdsidan i helhet (inte individer) är varken för eller emot?

 • Av Tomten 23 november, 2009

  Ojdå Lisa, du verkar ju veta
  Ojdå Lisa, du verkar ju veta allting! Du har inte lust att förklara exakt varför man inte ska ta vaccinet? Och ge gärna källor på din ”information” om att det finns lika många dödsfall pga av vaccinet som influensan.
  Tack på förhand

 • Av Göran 20 november, 2009

  Ett jävla tjat man kan dö av
  Ett jävla tjat man kan dö av allt ett glas mjölk eller en cigg.
  Snaska i dig svin viruset jag ska slicka på alla hand tag och stopp knappar på bussarna jag kan se. Sedan ska jag toppa det med lite vaccinerin sedan jag blivit frisk från gris viruset.

 • Man kan också få övergående
  Man kan också få övergående eller permanent förlamning av vaccinet. I Sverige är det hitills fyra kända fall. Förlamningen kan också ge en dödlig utgång.

 • Ehhh, vad du inte verkar veta
  Ehhh, vad du inte verkar veta är att Sverige haft lika många dödsfall i svininfluensan som dödsfall av vaccinet….

 • Men snälla, hur din dotter
  Men snälla, hur din dotter reagerade på vaccinet har inget med att göra hur sjuk hon hade blivit av influensan!! OM hon ens hade fått den?!

 • Av Bo Engwall 15 november, 2009

  Jag tänker inte vaccinera
  Jag tänker inte vaccinera mig. Eftersom jag är 54 år gammal har jag sannolikt redan varit utsatt för 2 olika, möjligen 3 olika influensapandemivirus eller deras säsongsinfluensa-släktingar. Det stämmer också bra med vad jag kommer ihåg av antal upplevda influensor som barn, ungdom och lite äldre. Dessa har i verkligheten i kronologisk ordning varit av influensa A subtyp H1N1 (säsongsinfluensa fram till 1957), H2N2 (Asiaten och efterföljande säsongsinfluensor 1957-68) och H3N2 (Hongonginfluensan och efterföljande säsongsinfluensor 1968-till nu) före denna H1N1-subtyp svininfluensapandemi.
  Vi vet erfarenhetsmässigt nu att ju fler sådana olika subtyper man utsatts för, vilket är starkt korrelerat till hur gammal man är, desto bättre naturligt immunskydd har man mot svininfluensan. Den vetenskapligt grundade immunologiska bakgrunden till detta redogjorde först min fru Dr Ann-Cathrin Engwall 28 aug på SvD Brännpunkt som ett inlägg i debatten om massvaccineringen.

  Det naturligt förvärvade cellmedierade immunskyddet som uppstår efter en genomgången influensa beror på att det fungerar så att alla, även många olika inre influensavirusproteiner skapas det ett immunsvar på vid en infektion av epitelceller efter att alla dessa delar har presenterats på cellens yta. Finessen är att de inre olika virusproteinerna ofta ändrar sig mer sällan mellan olika subtyper av influensa A än vad ytproteinerna H och N gör. Eftersom de inre är skyddade av virushöljet uppstår inte samma evolutionära tryck att de ska ändras. Jag har själv letat lite i några forskningsrapporter eller reviews och funnit mer detaljerat empiriskt stöd för det här.

  Med detta som bakgrund, och bl a djurförsök som visat en dramatiskt ökad skyddseffekt med primär smitta av två olika influensavirus-subtyper och sekundär smitta av ett dödligt virus av typ H5N1 fågelinfluensa, inses att framtida skyddseffekten av att ha smittats av en ny influensa A-subtyp kan vara mycket stor och ha smittats av 2-3 st olika subtyper tidigare i livet är ännu bättre. Nu har de flesta utom många yngre i Sverige antagligen haft minst en influensa av H3N2-subtyp. Med svininfluensan får de som smittas en breddning av immunskyddet till en H1N1-typ också.

  Detta, tillsammans med att endast några enstaka utanför högriskgruppen dött i Sverige hittills (i hela världen var Hongkonginfluensan och Asiaten storleksordningen 100 ggr dödeligare än svininfluensan), leder till en slutsats att för alla utanför högriskgruppen finns litet att vinna i kortsiktigt ökad överlevnadschans i svininfluensan genom att vaccinera sig, men en hel del eller rentav väldigt mycket att förlora jämfört med om man istället smittas nu och breddar sitt cellmedierade immunskydd som en försäkring mot framtida värre influensapandemier t ex en fågelinfluensapandemi av typ H5N1 som WHO har varnat för och skulle kunna bli hundratals ggr dödligare än svininfluensan.

  I en ny influensapandemi ökar levnadschanserna normalt för de flesta med varje tidigare genomlevd influensa av olika subtyper av influensa A. Både erfarenheterna, immunologiska och virologiska skäl enligt ovan talar starkt för det. Var och en får förstås göra sin egen värdering av fördelar och nackdelar med vaccineringen, men det är viktigt att det görs med en bra kunskapsgrund. Om man inte kan vara säker på att vaccinet hinner framställas, distribueras och användas i tid till en potentiell kommande livsfarlig fågelinfluensapandemi t ex känns valet att avstå vaccinering nu enkelt för mig.

 • Min lilla flicka blev riktigt
  Min lilla flicka blev riktigt dålig, det höll i sig i nästan två dygn. Hon fick feber, kunde inte gå till skolan, hon gå i sexårs. Känns ändå skönt att hon fick det, tänk hur sjuk hon blivit av själva svininfluensan! Nä, nu ska lillasyster få en spruta också och jag räknar med en vab-dag till. Undrar om försäkringskassan räknt med det?

 • Av Hanna Brodda, chefredaktör 5 november, 2009

  – HIV-patienter är en av få
  – HIV-patienter är en av få grupper som vi definitivt tycker ska ta två doser av vaccinet, det är extra angeläget alltså, säger Jan Liliemark, professor på Läkemedelsverket som ansvarar för kontrollerna av vaccinet.
  Kan influensavaccinet vara farligt för människor som har HIV?
  – Nej, det finns inget som tyder på det, däremot är det viktigt att de inte får influensan av flera orsaker. Och vaccinet har inga interaktioner med deras läkemedel heller, säger Jan Liliemark till Dina mediciner.

 • är min pojke i risk gruppen
  är min pojke i risk gruppen för han har haft hiv B.
  har blivit frisk,ska han ta sprutan eller ej

 • jag tycker att det är 50/50
  jag tycker att det är 50/50 det finns risk både med vaccinet och influensan frågan är vem man ska lyssna på? det sägs så mycket olika saker om både vaccinet och influensan jag tror det är lika mycket risk med både det finns en chans att man får en komplikation och dör av influensan lika stor risk att vaccinet inte är så pass testat att man kanske får biverkningar om 10 år och dör i det det är upp till var och än vilken risk man ska ta vaccinet eller influensan själv är jag jätte bekymrad för jag jobbar med människor och löper stor risk för att bli smittad

 • Av marie shiwer 3 november, 2009

  Hej!
  jag äter en hel del

  Hej!
  jag äter en hel del mediciner och undrar om NÅGON vet hur det går ihop med vaccinet mot svininfluensa?
  googlat och inte funnit några som helst svar!
  Jag har svår astma svår allergi mot flertalet saker.
  Början på diabetes
  min medicinering
  Div astmasprayer
  allergitabletter
  betapred
  roacutan
  naproxen
  immovane

 • Av Mamman 3 november, 2009

  Räcker det inte att ett barn
  Räcker det inte att ett barn dött av influensan? Vaccinera sig är en risk på tio miljoner att något går fel. Får du eller dina barn influensan är risken en på tusen att det blir komplikiationer, eller vad det nu var. Jag kommer inte ihåg siffrorna, men risken var iaf mångmiljonmässigt större att dö av influensan, än av vaccinet. Vi som är så riskmedvetna i Sverige, varför vägra just vaccinet?

 • Av Nicklas 28 oktober, 2009

  Bra att du ska vaccinera
  Bra att du ska vaccinera dig.
  Men allvarligt talat, allt snack om denna solidaritetsvaccinering är bara löjligt.
  Det är bara i sverige man håller på med sånt trams.

  Nästa gång du åker utomlands, kommer du att träffa på många människor som inte har vaccinerat sig, eller tänkt på de turister som kommer till sverige…osv.
  Många människor kommer inte att vaccinera sig…
  Är man i någon riskgrupp…tja då löper man ju risk för att dö av en vanlig influensa varje år…

  Har samhället råd att tillverka vaccin varje år mot influensor. Jag tror inte det.
  Bättre att satsa pengarna på sjukvården, istället för vaccin anser jag.

 • Av Pillertrillare 27 oktober, 2009

  Ömhet på vaccinationsstället
  Ömhet på vaccinationsstället som enda biverkning. Låter trevligt, om det inte går för långt. Känns ju inte rätt att ha sex med främmande människor till exempel. Men en pratstund och kanske en kopp kaffe är man väl värd.
  Det får blir vaccination, baske mig.

 • Av Anonym 27 oktober, 2009

  Men skärp er allihop och tänk
  Men skärp er allihop och tänk på någon annan än er själva! Jag ska ta vaccinet imorgon då jag har astma och därmed tillhör en riskgrupp. Orolig för biverkningar är jag inte. Om det är något som media förstorat upp så är det just risken för biverkningar. Den vanligaste biverkning är ömhet på vaccinationsstället, det kan ni väl stå ut med! Och om jag får en lindrig förkylning med feber av vaccinet så är det bättre än att få lunginflammation, vilket jag löper stor risk att få av influensan!

  Jag tar inte heller vaccinet bara för min egen skull. Många, många som tillhör riskgrupper kan inte vaccinera sig av en eller annan orsak. Exempelvis vissa med äggallergi bör undvika vaccinet. Det är viktigt att även de som inte själva löper så stor risk att bli sjuka i influensan, tar vaccinet för att inte sprida smittan vidare till dessa oskyddade grupper. Tillhör du vissa riskgrupper kan du DÖ av influensan. Fråga dig själv om du tycker att det är värre att du blir lite krasslig av vaccinet eller att en annan människa dör på grund av att folk inte vaccinerar sig och smittan sprids!!!

 • Titta på följande länkar
  Titta på följande länkar innna du bestämmer dig.

  Publicerad, 23:e Oktober 2009
  Här hittar du länkar som varnar om sprutan…

  Du hittar mycket information på dessa sidor nedan.
  Länkarna nedan innehåller Artiklar och Videos.
  Vad är syftet med detta må man tro?

  Kritiskt inslagg om svininfluensan i SVTs Aktuellt
  Källa:
  http://www.youtube.com/watch?v=AH4d7AZdXiU

  Vaccinationskaos i Tyskland
  BlixtNytt 091018 – H1N1 vaccinationerna i USA 1976
  Desiree Jennings tog Influensavaccinationen, nu lever hon med nervskador
  Leif Arnold om svininfluensavaccinet
  Varför du INTE ska vaccinera dig!
  Robert F. Kennedy JR talar klarspråk om mörkläggningen av skador från vacciner
  Aluminum ökar tiomersal-toxiteten i vaccin, alumimunhydroxid är associerat med nervskada

  Källa:
  http://vaken.se/modules/smartsection/category.php?categoryid=29

  Två svårt sjuka personer avled kort efter vaccinering
  Källa:
  http://www.svininfluensan.com/

  ÖVRIGA LÄNKAR…
  http://www.prisonplanet.com/david-icke-dont-take-the-swine-flu-vaccine.html
  http://dprogram.net/2009/07/09/video-nutrimedical-report-dont-take-swine-flu-virus/
  http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?noframes%3Bread=153717
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/01/Swine-Flu-Shot-Linked-to-Killer-Nerve-Disease.aspx
  http://www.youtube.com/watch?v=SztaA2dnZYs&NR=1&feature=fvwp

 • Av hermione 22 oktober, 2009

  Vi har 2 grabbar. En som är
  Vi har 2 grabbar. En som är 11 och en som är 13. Den äldre tillhör riskgrupp eftersom han har astma, dock lindrig sådan. Jag har tagit del av läkemedelsföretagets information. Har också talat med kollegor inom vården, de sk ”specialisterna”. Det råder delade meningar och många väljer att låta sig vaccineras inte minst med landstingets vädjan att slippa masspridning. Min familj kommer inte vaccineras. Min absoluta övertygelse är att vacciner av detta slag på sikt underminerar vårt immunförsvar.

 • Av Fredrik 22 oktober, 2009

  Finns väll en orsak varför
  Finns väll en orsak varför läkare på sjukhus vägrar ta emot vaccinet? Svininfluenssa kom jävligt passligt för att läkemedelsföretaget som gör det inte skulle gå i konkurs men nåjaaa… Alla får tro vad de vill, but I ain’t touching that shit! Massa biverkningar med mycket mera… Vaccinet är ifrågasatt om de gör mer skada en nytta, googla. Take care!

 • Av tobias 21 oktober, 2009

  Du kan vara helt lugn. denna
  Du kan vara helt lugn. denna influensan är något som media och (tro det eller ej)den svenska staten har blåst upp helt åt helsike för mkt! De är väldigt konstigt att dom vill vaccinera hela befolkningen mot denna influensan när andra influensor dödar ca 2000 personer årligen i sverige. Och även om man får influensa så är det bara de som redan har någon annan sjukdom innan som blir allvarligt sjuka. så är du vid god hälsa så finns det ingen anledning att oroa sig. se bara till att ha god handhygien så slipper du riskera att spendera en vecka i sängen eller smitta någon annan.

 • Av Venusian 20 oktober, 2009

  Vill egentligen inte skrämma
  Vill egentligen inte skrämma upp folk, men..

  Jag tror det är dags att folk börjar inse vilka pengar som ligger i medicin och vilka som tjänar på det. Innan vi har helt transparenta strukturer inom medicinindustrin så ska ni alla vara YTTERST skeptiska! De har en enorm, dold, makt över allas våra liv!

  Ett företag som tillverkar vaccin (Baxter) råkade i början av året (2009) smitta 75 kg(!) vanligt influensavaccin med fågelinfluensan. Av en slump upptäcktes detta lilla misstag i ett labb i Checkien. Hade det inte upptäckts så hade vi haft en pandemi redan första halvåret 2009. Notera att fågelvirus är ett av världens farligaste och är klassat som biologiskt vapen (med allt detta innebär vad gäller t ex hantering). Hur i h-sike kan de smitta så mycket vanligt influensavirus, av misstag? Konspiratoriskt?

  I maj 2009 ändrade WHO sina regler för vad som ska klassas som en pandemi vilket gjorde det mycket lättare att klassa något som en pandemi (vanliga influensan är en pandemi enl. deras senaste regler). Sverige har genom avtal bundit sig att vid en pandemi köpa vaccin till hela sin befolkning. Sverige är alltså tvungna(!) att köpa vaccinet (i likhet med många andra länder). Vem är konspiratorisk nu?

  Vaccinet är inte testat enligt tidigare regler. Det är snabbt utkastat på marknaden. GlaxioSmithKline har genom avtal avsagt sig allt ansvar för skadliga effekter av vaccinet. Detta vaccin innehåller Squalene som påvisats orsaka autoimmuna sjukdomar och vem vet vad som väntar efter 10 år för dem som tagit vaccinet?

  28 augusti 2008 lämnade Baxter International (samma som tidigare nämnts) in ett patent på H1N1 (svininfluensa). Detta patent publicerades i mars 2009, strax innan första fallet av svininfluensa påträffades, och strax innan WHO ändrade sin definition av pandemi. Konspirationer, någon?

  Jaja.. Alla gör självklart som de vill. Angela Merkel och stora delar av hennes tyska regering har i alla fall valt att få ett annat vaccin, i motsats till resten av befolkningen. Spännande, eller hur?

  Lita inte blint på läkemedelsindustrin. Vi har inte en aning om vad de håller på med bakom lykta dörrar!

 • Av Ellinor 20 oktober, 2009

  Asså jag är jätteorolig för
  Asså jag är jätteorolig för om jag ska ta den eller inte . Jag är bara 17 lixom och jag vill leva läääängeee till !! Hur ska jag göra ?? Jag har aldrig någonsin haft så svårt för mig att bestämma mig över nått .

  49% inne i mig säger att jag ska ta den medans 51% säger att jag inte ska ta den ..

  Vad ska jag göraa ?? :/

 • Av patrik 19 oktober, 2009

  jag tog mitt vaccin förut
  jag tog mitt vaccin förut idag, känner ingen skillnad än så länge, det enda systern som tog sprutan på mig sa var att det kan göra lite ont där sticket togs som biverkning när jag fråga. man lever bara en gång, är man orolig så vänta några veckor och se vad som händer. det kommer säkerligen komma en del dåliga biverkningar snart men det är över 70,000 bara nere i skåne som har tagit vaccinet läste jag någonstans och den värsta biverkning jag har kunnat läsa var tryck över bröstet och lite svårt att andas men har gått över relativt snabbt.

 • Av Medicinkvinnan 18 oktober, 2009

  Det blir vaccinering för mig
  Det blir vaccinering för mig och barnen. Jag försöker tänka så här: Om jag inte vaccinerar mig och någon i min familj, eller jag själv, blir riktigt dödligt sjuk, då skulle jag aldrig förlåta mig själv.
  Alltså kommer jag att vaccinera mig så fort jag får chansen.
  Om något händer vid vaccineringen, så har jag i alla fall gjort mitt bästa, precis som fästingvaccinet eller vaccinet mot de farliga barnsjukdomarna.

 • Av Jeanette 6 oktober, 2009

  Det ska visst komma igång nu
  Det ska visst komma igång nu nästa vecka, på vissa håll har de redan börjat. Här i Eskilstuna där jag bor till exempel. M Man måste nog själv ringa nånstanns. Jag vet inte, men jag har ingen husläkare, jag har aldrig varit sjuk!

 • Av Lise-Lott 6 oktober, 2009

  Rinner inte allt ut i sanden.
  Rinner inte allt ut i sanden. Jag har inte
  fått någon info i alla fall.

 • Av Stefan 5 oktober, 2009

  Strunta i vaccination om du
  Strunta i vaccination om du har tid att vara hemma en vecka eller två. Vaccination av i övrigt friska individer handlar mest om att man inte vill att massa människor ska sjukskriva sig, det finns ingen fara för deras liv, tror man i alla fall. Massvaccinationen handlar om att spara sjukskrivningspengar för staten, så om du inte vill vaccinera dig i onödan, har tid att vara hemma, kan du lika gärna hoppa över den.
  Vaccinationen i sig är med all sannolikhet dock helt ofarlig.

 • Av Medicinkvinnan 30 september, 2009

  Det är ju inte helt nytt så

  Det är ju inte helt nytt så de vet ju om det inte är farligt. Sedan vet man kanske inte långtidsverkningarna för barn och så. Men grundprincipen är som sagt var gammal och beprövad och borde inte vara något risk.

 • Lotta: är du läskunnig?
  Det

  Lotta: är du läskunnig?
  Det han är rädd för är långtidsverkningen, eftersom det är ett relativt otestat preparat. Provat google på neurosedyn? Nej, tänkte väl det.

 • Jag hoppas ni skämtar med mig
  Jag hoppas ni skämtar med mig era konspiratoriska hypokondriker. Det är väl bara att ta vaccinet och hoppas det hjälper. Om det inte hjälper så är inte det heller hela världen då svininfluensan ändå är en ganska lindrig influensa. Vad är det ni är så himla rädda för?

 • Av Lisa28 28 augusti, 2009

  Håller med! Läkarna verkar
  Håller med! Läkarna verkar osäkra på vilka effekter vaccinet egentligen kommer att ha. Det gör mig rejält skeptisk. Vet inte om jag vågar chansa…

Comments are closed.