Används mot högt blodtryck, hög puls, hypertyroidea och vissa hjärtklappningsbesvär. Det är en beta-receptorblockerare som påverkar hjärta och kretslopp. Finns i många olika varumärken, av flera olika leverantörer.

Verksam substans

Metoprolol

Varning för

Tala med din läkare om du har några hjärtproblem, låg puls, fönstertittarsjuka eller lågt blodtryck. Avbryt inte behandlingen själv utan trappa ned i samråd med din läkare när det är dags.

2 kommentarer

 • Av anonymAnna 17 september, 2017

  Har provat många
  Har provat många blodtrycksmediciner,inga har jag passat ihop med. Metoprolol som jag har nu ger mig dålig kondition, rejäl viktuppgång,håravfall(vilket man från läkarhåll försöker bortförklara). Har alltid haft kraftigt ,låångt hår. ”Du kanske har bytt schampo”.Metoprolol kräver lång utsättning för att du inte plötsligt ska falla död ner.

 • Av Charlotte D 27 december, 2013

  Min doktor rekommenderade mig
  Min doktor rekommenderade mig att börja med metoprolol när det visade sig att mitt blodtryck var alldeles för högt. Hon berättade också något som kan vara bra att veta för dig som ska börja med detta läkemedel. Nämligen att det vanligaste(?) namnet på metoprolol, http://www.metoprolol.se/ , faktiskt är handelsnamnet Seloken. Seloken tillverkas förövrigt av AstraZeneca.

  Själv drabbades jag inte av några särskilda biverkningar men jag läste på bipacksedeln att det kunde uppstå biverkningar så som till exempel svindel och trötthet. Kan ju vara bra att veta om man behöver ta metoprolol eller något liknande läkemedel.

Comments are closed.