taltning250
Minst sexton veckor innan du utsätter dig för en grön gräsmatta. Det är rekommendationen för att vaccinet med tabletten Grazax mot gräspollen ska fungera.

Än så länge känns luften lätt att andas för allergikerna, men den som funderat på att vaccinera sig mot gräspollen ska inte fundera så mycket längre.

Allergivaccination handlar om att kroppen får i små doser vänja sig vid allergenen. Det är inget som rekommenderas till alla med lite hösnuva, men blir problem besvärligare, om allergimedicinen inte fungerar eller ger för mycket biverkningar, då kan vaccination vara en utväg.

Det finns olika sorters vaccineringar, men vill man prova vaccinering i tablettform är det hög tid nu. Behandlingen ska helst påbörjas fyra månader innan sommarsäsongen startar och sedan pågå i tre år.

Ta kontakt med din vårdcentral eller närmaste allergiklinik och berätta om dina besvär så kan ni tillsammans reda ut om en vaccinering är rätt behandling för dig.


Av Dina mediciner
6 mars, 2011

3 kommentarer

 • Av Fredrik W 17 maj, 2013

  Ny svensk innovation mot pollenallergi
  Hej,
  Det har kommit ut en ny svensk innovation mot pollen och annan luftburen allergi som alla borde prova.
  En naturmedicinsk inhalator med ekologiska eteriska oljor. Helt utan bieffekter, men som fungerar snabbt och effektivt i flera månader vid daglig användning. Den är helt enkelt fantastiskt bra.
  http://www.herbalator.com/store/index.php?route=product/product&product_id=54

  Vänligen,
  Fredrik

 • Av Stefan 14 januari, 2012

  Pollenvaccin!!!!
  Har inte de allergiska besvären mer. Jag har varit en superkänslig människa mot pollen. Varje år har jag varit tvungen att ta cortison sprutor och tabletter för att överhuvudtaget klara dagarna när de är som värst. Nu är jag helt fri från besvären eftersom jag har ätit en kallpressad choklad i 1 1/2 år nu.

 • Av anonym 8 mars, 2011

  Pollenvaccin
  Tack för tipset! Det ska jag göra

Comments are closed.