Innehåller cirka 15 miljarder bakterier som ska hjälpa magen och immunförsvaret att fungera som det ska

Probiotiska bakterier har i studier bland annat visat effekt på akut diarré. Flera studier pågår och kommer att publiceras inom närmaste året.

Enligt Läkemedelsverket är de flesta bakteriestammar inte att betrakta som läkemedel, medan några är registrerade som naturläkemedel. De bakterier som finns i den här yogurten är inte ett läkemdel och går därför att köpa i mataffären. Fasslänken nedan går till Läkemedelsboken.

Utdrag ur Läkemedelshandboken under kapitlet Mage:

"Kommersiellt tillgängligt finns levande apatogena mikroorganismer s k probiotika eller ”functional foods” såsom Lactobacillus rhamnosus GG, L. plantarum och L. reuteri. Dessa preparat har ännu ingen självklar plats vid profylax eller behandling av tarminfektioner.

Det finns data som stödjer att probiotika kan ha effekt vid IBS, och då framför allt vid smärta och uppspändhet (evidensgrad 2). Hur stor nyttan är, vilka stammar som bör användas och behandlingstidens längd är inte ännu klarlagt"

Verksam substans

Lactobacillus Casei F19, Lactobacillus acidophilus

Möjliga biverkningar

Inga biverkningar är rapporterade eftersom det inte är ett läkemedel. Berätta gärna nedan hur yoghurten har fungerat för dig och om du fått några biverkningar.

Varning för

Detta är ett kosttillskott och ska inte ersätta diagnos eller vetenskaplig behandling ordinerad av läkare.