Lepigen säljs som bantningspiller, som ofta innehåller efedrin (ephedra) och påstås öka ämnesomsättningen och minska hungern. Efedrin är ett ämne som stimulerar det sympatiska nervsystemet och påverkar hjärt-kärlsystemet, andningsvägarna och centrala nervsystemet. Substansen används som bronkitvidgare vid astma och är receptbelagt och dopingklassat i Sverige. Namnet Lepigen kan förekomma på flera olika produkter och är inte granskat av Läkemedelsverket.

Verksam substans

Ephedra

Möjliga biverkningar

Några av de vanligaste biverkningarna är hjärtklappning, muntorrhet, darrande händer, högt blodtryck, yrsel, hormonpåverkningar, illamående och förstoppning. Uppsök läkare om du känner något i bröstet eller hjärtat.

Varning för

Innehållet i Lepigen är inte godkänt av Läkemedelsverket och har vid kontroller haft olika innehåll under samma namn. Du ska vara extra försiktig med Lepigen om du är gravid, har diabetes, hjärtsjukdomar eller högt blodtryck. Kombinera inte med alkohol, kaffe eller andra läkemedel.

1 kommentarer

 • Av En budbärare 28 september, 2010

  Lepigen/Letigen:
  Vet inte

  Lepigen/Letigen:
  Vet inte riktigt skillnaden på Lepigen och Letigen, men kanske är det ena utan recept och det andra på recept?

  http://www.slankogsyg.dk är i alla fall en dansk sajt som berättar om Letigen och hur det gick för en kvinna som intog Letigen:

  …”Dette er en historie fra det virkelige liv. Den handler om min kone, Randi, som ikke mere er i stand til at skrive den selv. Den handler om Letigen, som over 100.000 danskere spiste hver dag uden at kende den faktiske risiko. Den handler om livet som hjerneskadet, og om det danske sundhedsvæsen på godt og ondt.”…

Comments are closed.