Betyg:

3.375

Normorix

Normorix är ett blodtryckssänkande och urindrivande läkemedel som används för behandling av högt blodtryck eller för att få bort vätskeansamlingar i vävnaderna som bland annat beror på hjärtsvikt.

Möjliga biverkningar: 

Vanliga biverkningar kan vara sura uppstötningar, hicka och törst. Men även yrsel och i vissa fall urinvägsbesvär är några av de biverkningar som kan förekomma.

Varning för! Du ska inte använda Normorix ifall du har en hög halt av ämnet kalium i blodet. Medicinen kan i vissa fall påverka de vita blodkropparna vilket gör att personen lättare kan drabbas av infektioner. Du bör även rådtala med din läkare ifall du är gravid eller ammar innan du börjar äta Normorix.

Verksam substans: Hydroklortiazid och Amilorid

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-04-13

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.4 (8 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 17/9

anonyms bild

Det tog mig massor av år att förstå varför jag fick halsbränna efter att ha ätit mjölkprodukter, Normorix är orsaken,den har hjälp att hålla blodtrycket nere men jag mår inte bra av att äta dom.

Kommentar av anonym

Skrivet 3/8

anonyms bild

Normorix har botat bensvullnad helt perfekt.

Kommentar av ms

Skrivet 24/3

mss bild

Precis fått Normorix mite,fått saltvattenskänsla i munnen,farligt? vanlig biverkning? för hög dos?

Kommentar av Anders Winnerskog/anders

Skrivet 11/2

Anders Winnerskog/anderss bild

Går biverkningarna över efter en viss tid av tillvänjning ?

Kommentar av Fz

Skrivet 15/7

Fzs bild

Är det en förhöjd risk för stroke eller hjärtinfarkt i samband med att man tar bort Normorix eller liknande medicin? Finns det "snällare" blodtryckssänkande medicin? Har troligen fått gikt av Normorix.

Kommentar av Dr Proktor

Skrivet 17/7

Dr Proktors bild

Tror inte Normorix är bra vid gikt, men jag tror heller inte att man kan utveckla gikt av medicinen. Någon förhöjd risk för stroke eller hjärtinfarkt har man inte sett, tvärtom, det är ju det medicinen ska motverka!
Tråkigt att du fått gikt, gör det mycket ont?

Kommentar av Marita

Skrivet 8/3

Maritas bild

Nu ger jag upp, slutar med Normorix Mite efter ca två månader. Har fått smärtor i kroppen , främst benen och rygg mellangärde, matthet och så`n halsbränna att jag kräks. Har sen tidigare kärlkramp och har nu svårt att skilja smärtan av biverkning eller kärlkramp. Mår riktigt dåligt , så nu skippar jag medicinen.

Annons