Normorix är ett blodtryckssänkande och urindrivande läkemedel som används för behandling av högt blodtryck eller för att få bort vätskeansamlingar i vävnaderna som bland annat beror på hjärtsvikt.

Verksam substans

Hydroklortiazid och Amilorid

Möjliga biverkningar

Vanliga biverkningar kan vara sura uppstötningar, hicka och törst. Men även yrsel och i vissa fall urinvägsbesvär är några av de biverkningar som kan förekomma.

Varning för

Du ska inte använda Normorix ifall du har en hög halt av ämnet kalium i blodet. Medicinen kan i vissa fall påverka de vita blodkropparna vilket gör att personen lättare kan drabbas av infektioner. Du bör även rådtala med din läkare ifall du är gravid eller ammar innan du börjar äta Normorix.

7 kommentarer

 • Av anonym 17 september, 2015

  Det tog mig massor av år att
  Det tog mig massor av år att förstå varför jag fick halsbränna efter att ha ätit mjölkprodukter, Normorix är orsaken,den har hjälp att hålla blodtrycket nere men jag mår inte bra av att äta dom.

 • Av anonym 3 augusti, 2015

  Normorix har botat
  Normorix har botat bensvullnad helt perfekt.

 • Precis fått Normorix
  Precis fått Normorix mite,fått saltvattenskänsla i munnen,farligt? vanlig biverkning? för hög dos?

 • Av Anders Winnerskog/anders 11 februari, 2014

  Går biverkningarna över efter
  Går biverkningarna över efter en viss tid av tillvänjning ?

 • Av Dr Proktor 17 juli, 2012

  Tror inte Normorix är bra vid
  Tror inte Normorix är bra vid gikt, men jag tror heller inte att man kan utveckla gikt av medicinen. Någon förhöjd risk för stroke eller hjärtinfarkt har man inte sett, tvärtom, det är ju det medicinen ska motverka!
  Tråkigt att du fått gikt, gör det mycket ont?

 • Är det en förhöjd risk för
  Är det en förhöjd risk för stroke eller hjärtinfarkt i samband med att man tar bort Normorix eller liknande medicin? Finns det ”snällare” blodtryckssänkande medicin? Har troligen fått gikt av Normorix.

 • Av Marita 8 mars, 2012

  Nu ger jag upp, slutar med
  Nu ger jag upp, slutar med Normorix Mite efter ca två månader. Har fått smärtor i kroppen , främst benen och rygg mellangärde, matthet och så`n halsbränna att jag kräks. Har sen tidigare kärlkramp och har nu svårt att skilja smärtan av biverkning eller kärlkramp. Mår riktigt dåligt , så nu skippar jag medicinen.

Comments are closed.