Uppdaterad: 2012-12-29

9 kommentarer

Bakterie stoppade IBS

Fakta om Lactobacillus Plantarum 299v

Bakterie som har visat goda resultat för bland magproblem.

Varning för:

3.214285
Ditt betyg: Inget Medel: 3.2 (14 röster)

Fakta om Actimel

Drickyogurt med bakterier som ska hjälpa immunförsvaret i magen.

Varning för: Tro inte att bakterier kan ersätta annan medicinsk behandling om...

2.923075
Ditt betyg: Inget Medel: 2.9 (13 röster)

Mindre ont i magen, minskad känsla av ballongmage och bättre toalettvanor. Det blev resultatet för de patienter med orolig mage som fick en speciell sorts bakterie under fyra veckor.

Det händer mycket på området nyttiga bakterier. Mycket kvarstår att förstå, men i takt med att utrustning och teknik går framåt framskrider analysförmågan av våra inre bakterier.

Läs mer: Rapport från bakteriekonferensen i Frankrike.

Att äta ett gäng bakterier och sedan se vad som händer är förstås det enklaste sättet att analysera behandlingseffekten. Det har en grupp IBS-patienter fått göra med bakterien Lactobacillus plantarum 299v.

Nästan 80 procent blev bättre i magen.

Studien är fransk/indisk och har nyligen publicerats i Journal of Gastroentorology. Det är den svenskättade bakterien L. plantarum 299v som har testats på 214 patienter med IBS eller liknande magproblem i åldrarna 18 till 70 år.

Häften fick dagligen äta en kapsel med bakterien L. plantarum 299v och den andra fick en likadan kapsel med helt utan verksam substans. Varken läkare, forskare eller patient visste vilka som fick vilken kapsel, vilket kallas dubbelblind studie.

Resultatet för bakteriebehandlingen:

  • Mindre ont. Bland de patienter som fått L. plantarum 299v fick 51.9 procent signifikant mindre ont i magen, det vill säga smärta noterades färre gånger per dag, mot de 13.6 i placebo-gruppen som kände sig bättre.
  • Bättre toavanor. Problem med diarréer eller hård mage rapporterades minska redan efter två veckor. Varje toalettbesök fick noteras av försökspersonerna och rapporteras in.
  • Allmänt bättre. När försökspersonerna skulle sammanfatta behandlingen om den varit bra eller excellent sa 8 procent i placebogruppen att det varit en bra behandling och bland de som ovetandes fått den aktiva substansen tyckte 78 procent att det varit en utmärkt behandling.

Källa: W J Gastroenterology

Vad är IBS?

IBS är en förkortning på Irritable Bowel Syndrom och innefattar ett antal symptom som ont i magen, uppkördhet, matöverkänslighet. ökad relation mellan mage och det mentala tillståndet, diarréer eller förstoppning.

Läs mer: Linns blödande tarm läkte med rätt bakterier

Artikel skriven av redaktionen 2012-12-04
redaktionens bild

Kategorier:

Mage IBS

Kommentera artikeln

Kommentar av IBS Tips

Skrivet 12/6

Mycket spännande!

IBS Tipss bild

Mycket spännande!Jag har testat allt möjligt för att hjälpa mina IBS symtom. Men det känns som att inget hjälper. Jag har t.ex. valt att leva efter massor av tips från olika hemsidor och bloggar. Mycket hjälper såklart, men jag har faktiskt aldrig testat någon "medicin". Jag kanske borde testa dessa, håller dock inte med om att de skulle vara dyra. Tack för tipset!

MvH // http://ibstips.se/

Kommentar av Wilhelm

Skrivet 19/3

Grovtarmen kallas för " lilla Hjärnan "

Wilhelms bild

Det finns mycket stark koppling mellan hela allmäntillståndet och vad som händer i hjärnan och i grovtarmen.
Ett enormt stort antal nerver har direktkoppling mellan dessa punkterna varav den största VAGUSNERVEN är viktigast. Senare forskning har visat detta tydligt.
Youghurt bakterierna lever på sin höjd i 3 dagar nere i grovtarmen, om dom överlever dit ens. Med Prebiotika som Fruktooligosackariderna från koncentrat av jordärtskocka ger man alla mjölksyrestammarna nere i tarmen en 10-faldig tillväxt så att de efterhand tränger ut dem som avger de skadliga ämnena.
Den enda produkten som innehåller detta heter: Topinulin aktiv finns hos aktivsyn.se som skickar per omgående. Läs mera på hemsidan om den. Bildar också ett skyddande slemskikt på insidan av tarmensväggar mot irriterande ämnen samt tar bort sug efter sött. Sött göder en skadlig tarmflora för övrigt. Ges mot IBS och andra tarmstörningar. Bra även för diabetiker, stabiliserar blodsockret. Fungerar som hjälp vid bantning då allt sug försvinner. Ger mättnad.

Kommentar av anonym

Skrivet 19/2

Prebiotia /FODMAP

anonyms bild

Tyvärr hör ju prebiotika som fruktooligosackarider till det man som IBS-patient bör undvika. Detta gör att många magprodukter går bort pga sådana tillsatser, tyvärr!Jag önskar att man kunde hålla magprodukter så rena som möjligt från denna typ av tillsatser som så många inte tål!

Kommentar av Kämpe

Skrivet 13/2

Ibs = candida?

Kämpes bild

Jag fick ibs-diagnos, som visade sig vara en candidainfektion, de båda tillstånden har samma symptom, och forskningen är minst sagt bristfällig. Återkommande svampinfektioner i underlivet är candida, efter att jag fått akut magkatarr blev jag sämre, och fick även i munnen efter nästan 2 års kämpande med okunniga läkare. Näringsbristen i candida/ibs syns sällan, men kroppen kan inte tillgodo se sig vitaminerna på samma sätt med läckande tarm, även om det ser bra ut i blodet! Om du upplever att håret är glanslöst, synen sämre, du kallare osv så är det med störst sannolikhet näringsbrist.
Alltså, kräv undersökning av bakterieodling från tarm, tillsätt näring, energidrycker (proteinpulver) och svampmedicin om de hittar något så kommer energin, näringen och magen att bli normal igen. Läs på candida, så förstår ni vad jag menar. Det är vår skyldighet som sjuka att hjälpa varandra när vi nått framsteg! Lycka till.

Kommentar av anonymtgt

Skrivet 17/12

funkar till början

anonymtgts bild

För mig fungerade probimage i ca 1-2 mån jättebra. Men sen förlora den sin effekt och magen blev dålig igen. Hur länge höll studien på?

Kommentar av Pr

Skrivet 15/12

Probiotika

Prs bild

Probioplex kostar 150 kr för 90 dagar. Alltså som för 3 paket cigg, 3 dar för en rökare.

Kommentar av Wilhelm

Skrivet 14/12

Finns jättebra kosttillskott mot tarmstörningar

Wilhelms bild

Som IBS, UC och Crohns, ges inom vården i hela östblocket nu finns det här också. Det kostar bara 225:- för en kur 25 dagar, tar bort sug efter sött och annat samtidigt. Lämpligt som bantningshjälp.
Det består av rena naturämnen som koncentrat från jordärtskocka + blåstång som innehåller jod och krom, båda viktiga för ämnesomsättningen. Skapar kraftig tillväxt av de goda bakterierna NERE i grovtarmen, där de efter handtränger ut dem som avger skadliga ämnen. Skyddar genom slemskikt irriterade tarmväggar.
Ni kan läsa mycket Mera om Topinulin aktiv på

http://metrobloggen.se/farmakologensblogg/
särskilt art. nr:226 och nr 224 där den presenteras. Länkar till expertis m.m.

Kommentar av Marie26

Skrivet 6/12

För dyra!!!!

Marie26s bild

Det kostar så himla mycke med de där yogurtarna och joserna. Om man ska äta en om dagen blir det som att börja röka igen nej inte riktigt men mycket pengar. Är det någon som har något billigare märke att tipsa om?

Kommentar av Magtjej

Skrivet 6/12

Intressant som du skriver om

Magtjejs bild

Intressant som du skriver om "ökad relation mellan magen och det mentala tillståndet". Jag har alltid kännt av det, mer än många andra kan jag tänka. Nu mår jag dåligt igen. Både i magen och i själen. Kan en joghurt hjälpa mig att må bättre i magen kanske det får själen att läka också. Det hoppas jag innerligt.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons