crestor238

Crestor är en en statin som ska sänka kolesterolnivåerna i blodet. Läkemedlet sänker halten av det skadliga fettet LDL genom att hjälpa kroppens eget försvar och höjer samtidigt nivåerna av det nyttiga fettet HLD.

Verksam substans

Rosuvastatin

Möjliga biverkningar

Alla får inte biverkningar, men några av de vanligaste är huvudvärk, buksmärtor, förstoppning, illamående och muskelvärk.

Varning för

Drick inte stora mängder alkohol under din behandling med Crestor. Fortsätt förändra din livsstil. Mindre fett och mer grönsaker och motion på det går fint att kombinera med din statinbehandling. Människor av asiatiskt ursprung ska ibland ta andra doser. Tala med din doktor. Crestor kan vara olämpligt att ta om du har problem med njurar, lever, vissa andra sjukdomar eller äter vissa läkemedel. Se mer på Fass via länken nedan.

3 kommentarer

 • Av Geiri Jonsson 9 maj, 2016

  Jag fick så ont i alla
  Jag fick så ont i alla muskler!!
  I axlar knän ja hela kroppen!!
  Och som en fullt frisk 28 årig kille som tränat på gym hela livet och kan sin kropp att få detta var det lika som att bli 75 år gammal och inte kunna laga sin egen mat!! Sjukskriven i en månad och varje dag är en jävla plåga med smärtor från axlarna.. Fyfan säger jag bara VARNING!!!

 • Av Snögubben 22 januari, 2016

  Fick hemsk muskelvärk av
  Fick hemsk muskelvärk av statiner.

 • Av Snögubben 22 januari, 2016

  Fick hemsk muskelvärk av
  Fick hemsk muskelvärk av statiner.

Comments are closed.