Xarelto är ett läkemedel som minskar blodets benägenhet att levra sig. Det innehåller den aktiva substansen Rivaroxaban som blockerar en viktig koagulationsfaktor och därmed minskar blodets benägenhet att levra sig.

Xarelto kan skrivas ut till den som har fått diagnosen akut koronarsyndrom som bland annat inkluderar hjärtinfarkt och instabil kärlkramp. Xarelto minskar risken att drabbas av en ny hjärtinfarkt.

Man äter inte enbart Xarelto utan din läkare kommer att be dig att ta läkemedlet i kombination med andra preparat, bland annat acetylsalicylsyra.

Du ska inte ta Xarelto om du är gravid eller ammar.

Du ska inte sluta tvärt med läkemedelt utan att först tala med din läkare.

Verksam substans

rivaroxaban

Möjliga biverkningar

Xarelto kan ge upphov till yrsel vilket kan påverka din förmåga att köra bil. Precis som andra blodförtunnande läkemedel kan Xarelto ge ökad risk för blödningar.

Varning för

Vissa läkemedel kan antingen försvaga eller minska effekten av Xarelto. Din läkare kommer, utifrån vilka andra mediciner du äter att bestämma om du ska behandlas med Xarelto och om du behöver att övervakas noggrannare. Läs mer om Xarelto via fasslänken nedan.

2 kommentarer

 • Av Evelina-18 28 januari, 2017

  Det står att man äter xarelto
  Det står att man äter xarelto i samband med andra preparat, detta stämmer inte riktigt då jag nu ätit det i snart två år, detta utan några andra preparat.

  Även mina läkare säger att man inte ska ta acetylsalisyra.

 • Av Millan E 21 september, 2016

  Enligt er artikel ska man ta
  Enligt er artikel ska man ta acetylsalicylsyra i samband med Xarelto? Just detta har jag enligt min läkare blivit förbjuden att ta? Vilket är rätt?

Comments are closed.