renassans_nasspray_midsona170
Näsans slemhinnor och flimmerhår jobbar ständigt med att mota bort skadliga ämnen och förkylningsbakterier. Om näsan är torr och trasig minskar skyddet. Nu lanseras Renässans som ska rusta näsan för strid.

Vi måste ha en del öppningar i vår kropp. För att kunna se, andas, äta och sköta fortplantning och ämnesomsättning. Men det är ofta öppningarna som är sjukdomarnas väg in i vår kropp.

Tar vi hand om öppningarna hjälper vi kroppens första del av immunförsvaret.

Torra och trasiga slemhinnor i näsan ger ett sämre skydd mot infektioner. Om näsan dessutom kliar är risken stor att näsans ägare själv hjälper bakterierna att komma in i kroppen via den öppning som näsan utgör.

Vanlig matolja, av oliv eller raps, fungerar långt. Annars finns oljespray som Nozoil med sesamolja. På hälsokostbutiker finns bland annat Rhinodoron från Weleda, en spray med Aloe Vera.

Nu lanseras Renässans som innehåller en blandning av Aloe Vera och de mjukgörande ämnena panthenol och glycerin. Sprayen ska gå att använda när näsan är allmänt torr, men också under behandling med nässpray eller vid förkylningar och hösnuva.

Renässans ska finns att köpa på apoteken och kommer att kosta cirka 65 kronor.

Av redaktionen
15 januari, 2013