Anne-Sofies bild
Min kamp
Sedan 2008 har Anne-Sofie kämpat för att få en riktig undersökning av sköldkörteln och sedan relevant behandling. Hennes prover visar normala värden, vilket gör att hennes vädjan avslås från läkaren på vårdcentralen. Följ hennes kamp här.

*************************************************************

Uppdaterad: 2011-03-23

14 kommentarer

Förändring.....

Bild

...

Jag känner att det händer
saker i kroppen....

Kan inte förklara riktigt
men jag TROR att det är
positivt.

Har lite mer ork i kroppen
även om huvet är helt väck
med den förbannade yrseln :-(

Har de senaste dagarna vart
riktigt snäll mot kroppen &
tillfört näring var 3-4 timme.

Och försökt äta så långsamma
kolhydrater som möjligt.

Ska imorgon öka Levaxinet till 50...
Hmmm känns som jag skulle vilja
landa på 25 först, men jag får väl
lyda min nya läkare & se hur det
utvecklar sig.

Summa summarum om jag nu ska försöka
mig på att sätta en skala från 1-10

1=stendö & 10=frisk

Så skulle jag nog säga att som sämst
har jag vart nere på 2-3 och riktigt
"bra" dagar kan jag komma upp på 5-6

Just nu ligger jag nog på 4 ungefär
men en stabil 4 som inte hoppar upp &
ner. Det är ju ganska positivt ändå.

Kraaaam på er <3

Kategorier:

Hormoner
Tillbaka till bloggen
*/ ?>

Kommentera artikeln

Kommentar av rättattmåbra.se

Skrivet 12/12

Du ska inte behöva vara din egen läkare

rättattmåbra.ses bild

Annsofie, och alla andra här; man kan alltid ställa sig i kö hos Dr Bo Wikland, arbetar fortfarande trots 70 år. Han gillar nämligen sitt arbete och har intresse för just sköldkörtelproblemen. Tar alla patienter på allvar. Slå upp honom på Google. Det är ju bara så att läkare ska hjälpa folk till att må bra. Man har rätt till det. Good Luck

Förökadkunskap

Kommentar av anonym

Skrivet 6/9

Varför blir vi inte trodda, vi med hypotyreos ? Vill vara pigg.

anonyms bild

Hej Ann-Sofie och alla andra med detta problem !

Jag har från början fått inflammation i sköldkörteln år 2001, med höga värden, darrig, trött, lös mage, snabb viktnedgång, jag var så sjuk så jag trodde jag skulle dö om jag inte fick hjälp. Mitt sista barn var då 8 månader och nyss slutat att amma. Fick efter provtagning prednisolon ( kortison) som skulle hjälpa mig. Det gjorde det, men jag fick trappa ner under 9 månader för jag var så känslig varje gång dosen skulle sänkas. Stor trötthet vid varje sänkningstillfälle. När jag äntligen slutade med denna medicin, så hade jag då gått upp 7 kg, jag som nyss gått ner efter barna födandet. Vägde nu MERA än jag gjorde i slutet av graviditeten. Nu väger jag ca. 13 kg mer än jag först blev sjuk. Äter bra hemlagad mat (mjölk och glutenfri) och lagom portioner, inte röker eller dricker.
Läkare jag gick hos sa att jag skulle vara uppmärksam på om jag blev tröttare efter en tid, för då skulle jag få prova Levaxin om det var så att sköldkörteln gick på lågvarv. Trött blev jag, och hade alla symtom som finns tror jag, men när jag sa det till honom så bortföklarade han alla symtom jag hade.
Allt tydde på för låga värden tyckte jag och krävde att få prova äta denna medicin. Han VÄGRADE mig det i 1 ½ år, och gav efter av mitt tjatande tillslut och jag har sen dess ätit 25 mickrogram och INTE fått prova att höja dosen överhuvudtaget.

Han hotade mig med att jag skulle få så allvarliga biverkningar om jag ökade. Jag bytte till slut läkare och hon sa samma sak, trots att mina värden är alldeles på lägsta gränsen. Jag har varit sovande-levande i 8 år. Förlorat delar av mitt liv. Nu senaste provet i maj-2011 var fortfarande lika låg som förr. Jag tänkte att nu provar jag själv att öka till 50 microgram och HALLELUJA ! livet började komma tillbaka. Tror jag behöver lite högre dos faktiskt för jag känner av trötthet och värk i kroppen , men inte lika mycket som förr. Då var jag ett trött och värk- knippe. Varje dag en kamp om överlevnad.

Så varför får man inte prova till rätt dos? Inga biverkningar har kommit än iallafall. Provat i 3 månader nu och ska begära ny provtagning. Och ett samtal med läkaren, annars får jag väl byta till någon som är kunnig på denna sjukdom.
De trodde jag var deprimerad också och försökt få mig att äta olika sorters Psykmediciner, när det enda jag behöver är en höjd dos levaxin. Jag fick känna hur livet kom tillbaka. Vill ha mitt liv som förr. Inte kunnat jobba på alla dessa år. Blivit utkastad av Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen. Men vem anställer en sjuk människa som inte kan hålla sig vaken ?
Jag börjar se ett litet ljus i den mörka tunneln. Håller tummarna att jag hittar rätt doktor som fattar vad som är felet. MVH Anette.

Kommentar av anonym

Skrivet 4/5

Hej Ida :-)

anonyms bild

.
Jag vet faktiskt inte om det blivit högre...
Har som du väldigt lågt i vanliga fall.

Kanske ska kolla det vid nästa besök.

Kram Anne-Sofie

Kommentar av anonym

Skrivet 3/5

Hej Anne-Sofie! Jag undrar om

anonyms bild

Hej Anne-Sofie!

Jag undrar om du fick högre/högt blodtryck av din underfunktion i sköldkörteln? Själv har jag på sista tiden haft högt blodtryck, tidigare har jag alltid haft väldigt lågt. Det är väl vanligast att blodtrycket bli lägre istället för högre när man har hypotyreos?

Mvh
/ida

Kommentar av Anne-Sofie

Skrivet 3/4

Hallå :-)

Anne-Sofies bild

Just nu mår jag pyton men jag har ju bara
ätit Levaxin i ca 4 veckor.
Idag har jag lipat & vart SÅÅÅÅÅ trött på
skiten.

Mikaela & Emme. Om jag vore som er så
skulle jag prova naturligt Sköldkörtel-
hormon. Det tänker jag göra om inte
Levaxinet funkar.

Här är 2 olika adresser:
edrugnet.com och ofpharmacy.com

Jag vet inte hur man beställer eller så :-O
men kika gärna.

KRAAAAAAM på er <3

Kommentar av anonym

Skrivet 2/4

Emme

anonyms bild

Jag gråter när jag läser detta. Är 27 år och har hållt på med mitt Levaxin och doser hit och dit nu i fem år. Orkar snart inte träffa en enda läkare till som inte förstår eller lyssnar på mig. Hur orkade du?

emme_p_pluring@hotmail.com

Kommentar av anonym

Skrivet 17/12

precis samma sits som du

anonyms bild

Man orkar ingenting, inte ens sköta sig hygien. Dagarna kommer och går. Har säkert träffat 20 läkare, men ingen hjälp som fungerat. Har Hashimoto och ev fel på binjurarna. Äter Levaxin och Liothyronin. Den här sjukdomen är det värsta som hänt mig. Den har berövat mig allt. Jag orkar snart inte längre.

Kommentar av rättattmåbra.se

Skrivet 12/12

Varit som du

rättattmåbra.ses bild

Det går att bli bra.Fanns inget som fungerade för mig. Efter 3 mån sjukskrivning skulle jag börja jobba 1 timme/dag och så höjdes det successivt. En på jobbet sade, "du kan ju bara stå och gå och sitta" Det tog från att vakna tills jag skulle lämna hemmet, tre timmar. Normalt 1 timme. Till jobbet normalt 45 minuter och det tog 1 och en halv timme. Så en timme på jobbet och så med omklädning och resan hem ca 2 och en halv timme ca. Jag vet vad du går igenom. En läkare sade, att kroppen har svårt att ta upp Levaxinet (om Liothyronin vet jag inget). Något som jag tog till mig. Tar Levaxin på absolut tom mage och ytterst litet vatten. Sen mat efter ett par timmar. En kropp som inte fungerar b ehöver i alla fall röra sig, hur tungt det än är. Gå ute varje dag sakta. Drick vatten och sov. Har du familj, jaa... då är det tufft. Fortsätt RP

Förökadkunskap

Kommentar av anonym

Skrivet 1/4

JAg med!!!

anonyms bild

Jag sitter också i de roliga sitsen med "normalt"
trots finnål som påvisar hashimotos.
Du får gärna höra av dej om du orkar mvh Mikaela
mikaela.lauwers@yahoo.se

Kommentar av anonym

Skrivet 24/3

Håller också tummarna....

anonyms bild

för dig tappra tjejen! Du har en inre styrka, som lyser igenom!!!Kram
Britt-Mari

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Annons