Betyg:

5

Roaccutan

Roaccutan används mot svår akne som riskerar att ge bestående ärrbildning. Skrivs ut på licens av vissa läkare, annars är det inte tillåtet i Sverige på grund av fosterskadande effekt.
Läkemedelsverket vill därför inte godkänna Roaccutan allmänt, men de är medvetna om att det är den enda metoden som fungerar för vissa individer. Några nya rekommendationer har inte kommit från Läkemedelsverket sedan 1996.

Möjliga biverkningar: 

Fostret får allvarliga skador, därför är det viktigt att inte under några omständigheter bli med barn under behandlingen. Först två månader efter kan graviditet rekommenderas.
Risk för leverskador, högt blodtryck, eventuellt kan det orsaka diabetes, sämre mörkerseende och så vidare. Se vidare nedan på fass/den länken går i detta fall till Läkemedelsverket.

Varning för! Sola inte under behandlingen och ett halvår efter avslutad behandling.

Verksam substans: Isotretinoin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-02-15

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 5 (7 röster)

Kategorier:

Hormoner Hud akne

Diskussioner om Roaccutan

Uppdaterad: 2013-02-06

4 kommentarer

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av apotekare

Skrivet 9/4

apotekares bild

Läkemedlet finns nu på den svenska marknaden. Ingen licensansökan krävs. Den heter Isotretinoin följt av tillverkarnamnet. Har en del biverkningar men är effektiv som satan och används när annat inte hjälpt. Bli för guds kull inte gravid när du tar den.

Kommentar av anonym

Skrivet 23/1

anonyms bild

Roaccutan fungerar. Man blir jättetorr över hela kroppen men aknen försvinner helt efter ett tag. Jag provade allt, receptfritt som receptbelagt, vitamin b5 och andra "naturliga" preparat innan Roaccutan och ingenting annat än Roaccutan har fungerat... Synd bara att jag fick vänta så länge med att få börja.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Annons