Uppdaterad: 2010-07-16

Kommentera

Guide: Naturliga ämnen som gör dig vacker - och det som gör dig ful

Bild

Silly marine från tistel, läkeväxten Centella och kärnor från granatäpple är några av de naturliga ämnen som bland annat Akademikliniken nu använder i sina krämer. Sägs verka vid rynkor, brännskador och hud skadad av acne.

Akademiklinken har blivit världsledande inom plastikkirurgin och deras produktlinje säljer för miljoner. Här avslöjar produktchefen Holly Grenfell hela listan på de naturliga ingredienser som de använder i sina krämer.

Akademikliniken har blivit norra Europas största företag inom plastikkirurgi sett till omsättning och antal ingrepp. Enligt deras egen statistik är de världsledande i antal bröstförstoringar med så kallade gelehalloninägg.  Sedan fem år har de också en egen produktlinje, krämer och tillskott som de menar ska hjälpa huden att återhåmta sig efter kirurgiska ingrepp eller i vissa fall kunna ersätta en plastikoperation.

Priserna är där efter. En ansiktskräm kostar 1850 kronor, nästan lika mycket som en botoxinjektion alltså.

Men vad innehåller de? De medicinska ingredienserna berättar Holly Grenfell om i en annan artikel, här avslöjas de naturliga.

Naturprodukterna som gör dig vacker. De naturliga ingredienserna i Akademiklinkens framgångsrika krämer, Holly Grenfells guide:

 •  Granatäpplen - finns i flera av produkterna, läker, vårdar och bygger kollagen, enligt Grenfell.
 •  
 • Centella – Hjälper huden att läka genom att den stimulerar tillväxt av kollagen, sägs det. Används traditionellt i både Kina och Indien vid bland annat magbesvär och njurproblem. Universitetet i Kobe i Japan undersöker om centella kan användas vid reumatiska sjukdomar.
 • - Centella ger vi efter operation för att snabbare och finare läka ärren. En växt från mayaindianerna.

 

 •  Arnika – Minskar svullnaden.

 

 •  Silymarine – Utvinns ur tistel och är en antioxidant och flavonid som skyddar mot fria radikaler. Har bland annat använts för att mildra symptomen efter svampförgiftning och testas nu mot diabetes typ 2. Vi använder den för att läka och återhämta huden.

 

 •  Grönt te, antioxidanter och soya – Ger näring och ökar elasticiteten.

 

 •  Lycopener - Ett ämne som finns i tomat som bevisat är nyttigt för oss om vi äter den. Nu testar vi även att tillsätta den topikalt, det vill säga på huden.

 

Varning! De naturliga vanor/ämnen som gör dig ful - de som ger Akademikliniken mycket att göra, enligt Holly Grenfell - hela listan:

 

 •  Rökning - Vi ser direkt om någon röker. Det gör huden grå- och gulaktig och linjerna runt munnen avslöjar rökaren direkt. Om man ska tänka på en enda grej för sin hud, då är det att låta bli rökningen.

 

 •  Solen - Bli inte brun och håll dig undan solen, det är mitt andra tips.

  Läs mer om peptider på Nobelprisets hemsida:
  "Blobels forskning har också kunnat förklara de molekylära mekanismerna bakom uppkomsten av ett flertal ärftliga sjukdomar. Om en sorteringssignal i ett protein är förändrad kan det leda till att proteinet hamnar på fel plats i cellen. Ett exempel är den ärftliga sjukdomen primär hyperoxaluri, som bl a leder till njursten redan i unga år. Vissa ärftliga former av kraftigt förhöjd kolesterolhalt i blodet beror också på felaktiga transportsignaler. Även andra ärftliga sjukdomar, t ex cystisk fibros, orsakas av att proteinerna inte når sin rätta destination. Ökad kunskap om hur proteiner dirigeras till olika delar av cellen ger också möjlighet att konstruera nya läkemedel som riktas mot en viss typ av organell i syfte att korrigera olika defekter. "
  http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1999/press-sv.html

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-07-03
Hanna Broddas bild

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons