Uppdaterad: 2010-07-16

Kommentera

Guide: Naturliga ämnen som gör dig vacker - och det som gör dig ful

Bild

Silly marine från tistel, läkeväxten Centella och kärnor från granatäpple är några av de naturliga ämnen som bland annat Akademikliniken nu använder i sina krämer. Sägs verka vid rynkor, brännskador och hud skadad av acne.

Akademiklinken har blivit världsledande inom plastikkirurgin och deras produktlinje säljer för miljoner. Här avslöjar produktchefen Holly Grenfell hela listan på de naturliga ingredienser som de använder i sina krämer.

Akademikliniken har blivit norra Europas största företag inom plastikkirurgi sett till omsättning och antal ingrepp. Enligt deras egen statistik är de världsledande i antal bröstförstoringar med så kallade gelehalloninägg.  Sedan fem år har de också en egen produktlinje, krämer och tillskott som de menar ska hjälpa huden att återhåmta sig efter kirurgiska ingrepp eller i vissa fall kunna ersätta en plastikoperation.

Priserna är där efter. En ansiktskräm kostar 1850 kronor, nästan lika mycket som en botoxinjektion alltså.

Men vad innehåller de? De medicinska ingredienserna berättar Holly Grenfell om i en annan artikel, här avslöjas de naturliga.

Naturprodukterna som gör dig vacker. De naturliga ingredienserna i Akademiklinkens framgångsrika krämer, Holly Grenfells guide:

 •  Granatäpplen - finns i flera av produkterna, läker, vårdar och bygger kollagen, enligt Grenfell.
 •  
 • Centella – Hjälper huden att läka genom att den stimulerar tillväxt av kollagen, sägs det. Används traditionellt i både Kina och Indien vid bland annat magbesvär och njurproblem. Universitetet i Kobe i Japan undersöker om centella kan användas vid reumatiska sjukdomar.
 • - Centella ger vi efter operation för att snabbare och finare läka ärren. En växt från mayaindianerna.

 

 •  Arnika – Minskar svullnaden.

 

 •  Silymarine – Utvinns ur tistel och är en antioxidant och flavonid som skyddar mot fria radikaler. Har bland annat använts för att mildra symptomen efter svampförgiftning och testas nu mot diabetes typ 2. Vi använder den för att läka och återhämta huden.

 

 •  Grönt te, antioxidanter och soya – Ger näring och ökar elasticiteten.

 

 •  Lycopener - Ett ämne som finns i tomat som bevisat är nyttigt för oss om vi äter den. Nu testar vi även att tillsätta den topikalt, det vill säga på huden.

 

Varning! De naturliga vanor/ämnen som gör dig ful - de som ger Akademikliniken mycket att göra, enligt Holly Grenfell - hela listan:

 

 •  Rökning - Vi ser direkt om någon röker. Det gör huden grå- och gulaktig och linjerna runt munnen avslöjar rökaren direkt. Om man ska tänka på en enda grej för sin hud, då är det att låta bli rökningen.

 

 •  Solen - Bli inte brun och håll dig undan solen, det är mitt andra tips.

  Läs mer om peptider på Nobelprisets hemsida:
  "Blobels forskning har också kunnat förklara de molekylära mekanismerna bakom uppkomsten av ett flertal ärftliga sjukdomar. Om en sorteringssignal i ett protein är förändrad kan det leda till att proteinet hamnar på fel plats i cellen. Ett exempel är den ärftliga sjukdomen primär hyperoxaluri, som bl a leder till njursten redan i unga år. Vissa ärftliga former av kraftigt förhöjd kolesterolhalt i blodet beror också på felaktiga transportsignaler. Även andra ärftliga sjukdomar, t ex cystisk fibros, orsakas av att proteinerna inte når sin rätta destination. Ökad kunskap om hur proteiner dirigeras till olika delar av cellen ger också möjlighet att konstruera nya läkemedel som riktas mot en viss typ av organell i syfte att korrigera olika defekter. "
  http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1999/press-sv.html

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-07-03
Hanna Broddas bild

Kommentera artikeln

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.
Uppdaterad: 2016-03-24

2 kommentarer

Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder nu en ny metod för att behandla kvinnor med myom i livmodern.En riktad ultraljudsvåg ger ingen smärta och ett obetydligt ingrepp.Men vssa kriterier måste vara uppfyllda.
Uppdaterad: 2016-03-24

12 kommentarer

Trots att det finns flera moderna alternativ av blodförtunnande medicin som halverar risken för hjärnblödning jämfört med Waran så håller Socialstyrelsen fast vid den äldre behandlingen. Något som nu kritiseras av hjärtspecialister i en debattartikel.
Uppdaterad: 2016-03-24

3 kommentarer

Saffran, kanel, kardemumma och kryddnejlika. För de flesta är julkryddor nyttiga och kan komplettera konventionell medicinering, men de kan också orsaka missfall och akut allergichock. Här kommer en favoritartikel i repris!

Annons