Grazax är den första tablettvaccinationen för att behandla gräspollenallergi hos vuxna och barn från 5 år. Medicinen innehåller gräspollen och verkar genom att öka immunförsvarets tolerans mot detta. Efter behandlingen sitter effekten kvar och du blir helt symtomfri.

Tabletten ska tas i tre år och behandlingen bör påbörjas 16 veckor innan sommaren står i blom.

Grazax är receptbelagd och en läkare ska alltid inleda och följa upp behandlingen.

Verksam substans

Allergen, Phleum pratense pollen

Möjliga biverkningar

Några av de möjliga biverkingar medicinen kan ge är klåda i munnen och öronen, men även irriterande känsla i hals, nysningar och kliande ögon.

Varning för

Var försiktigt om du är allergisk mot fisk eller har astma. Men även ifall du nyligen dragit ut en tand eller gjort något annat ingrepp i munnen.

 

Hur behandlar du din allergi? Har du provat att vaccinera dig? Berätta nedan!

3 kommentarer

 • Av anonym 24 april, 2015

  Hur länge ska man äta
  Hur länge ska man äta tabletterna ? Jag fick bara 30 tabletter och det kostade 1001 kr…
  Ska jag äta slut på paketet och sen ta nästa år igen och äta så i 3 år…? Eller ska jag äta varje dag en tablett i 3 år… då blir det ju jätte dyrt….

 • Jag har provat både
  Jag har provat både sprutvaccinering och ”vaccinering” med Grazax tabletter. Båda med gott resultat. Symptomen kom dock tillbaka efter 3-4 år efter sprutvaccineringen även om det var mindre kraftigt. Grazax gav väldigt bra resultat och jag har haft bara lindriga symptom. Dock börjar jag ana en viss försämring nu det tredje året efter avslutat behandling.

 • Av KL 27 maj, 2013

  Båda mina barn har
  Båda mina barn har vaccinerats med Grazax och det har fungerat fantastiskt bra. Den äldsta avslutade sin behandling för ett år sedan och har varit helt fri från sin gräspollenallergi i två år. Den yngsta har ett år kvar av sin behandling och har inte behövt några andra mediciner på över ett år. Som bonus har deras allergier mot alm och björk minskat samtidigt.

Comments are closed.