hund
Många är allergiska mot hundar och pälsen är en bidragande orsak. Nu har forskare på Karolinska Institutet tillsammans med företaget Medi-Tec utvecklat ett shampo som gör att pälsen blir mindre allergen.

Enligt företaget Medi-Tec ska specialschampo vara djuprengörande och tvätta bort upp till 90 procent av hundens allergen från hud och päls redan efter första tvätten. I senaste numret av tidningen Hundsport testas det nya shampot och panelen var övertygade.

– Jag kände faktiskt en enorm skillnad efter enbart ett endaste bad. Tillräckligt stor skillnad att jag kunde sluta med mina mediciner, berättar en av de som testat.

Många vill ha en hund som sällskap, allt fler områden i sahället har insett hundens kvaliteter och hundar används inte bara inom polis och tull, utan också i vård- och omsorg. Samtidigt är allergier ett stort problem. 

Pälsdjursallergi är komplicerat, vissa är allergiska mot alla djur, andra bara mot vissa individer. Många allergiker vittnar om att vissa hundindivider inte orsakar lika mycket allergiska symptom som andra. Miljön i övrigt kan också ha betydelse, så som förekomsten av pollen och damm eller en förkylning.

Här kan du läsa artikeln om det Allergiminskande shampot i Kennelklubbens tidning Hundsport.

 

Av redaktionen
2 juni, 2015