liothyronin20ug_can100pcs

Liotyronin är ett hormon som normalt bildas i levern och i sköldkörteln och som är av betydelse för ämnesomsättningen. Används oftast för att snabbt omsätta sköldkörtelhormon inför vissa typer av undersökningar, men också till patienter med underfunktion i sköldkörteln. Liothyronin kan ibland användas i kombination med tyroxin när kroppen inte omsätter tyroxin till liotyronin. Något riktigt bra test för att undersöka nivåerna av liotyronin i kroppen används inte, utan bedömningen görs av läkare utifrån symptom.

Verksam substans

Liotyronin

Möjliga biverkningar

Feber och leverpåverkan kan uppstå i sällsynta fall. Hjärtklappning, diarré, huvudvärk, darrningar och nervositet kan komma om dosen är för hög eller ökas för snabbt.

Varning för

Liothyronin ska inte användas av personer som har nedsatt funktion av binjurar och hypofysframlob.

59 kommentarer

 • Av anonym 4 mars, 2017

  Hur hittade du läkare som
  Hur hittade du läkare som skriver ut liothyronin, var hittade du den listan?

 • Av anonym 2 mars, 2017

  Jag skulle gärna vilja komma
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med läkare som ser till hur jag mår istället för blodprov. Äter idag 20 lio och 100 levaxin men min läkare säger att jag måste sänka min lio dos vilket gör mig sämre. Hon påstår att hon ser på proverna, men jag mår mycket bättre nu. Vem kan jag vända mig till?

 • Av anonym 20 februari, 2017

  Nej, det kan du inte. End
  Nej, det kan du inte. End licenserade läkemedel registreras hos dem

 • Av Elbetto 17 januari, 2017

  Äter enbart Liothyronin 60
  Äter enbart Liothyronin 60 alla dagar utom sönd 80
  har gjort i flera år , dock har min läkare svårt att ställa in rätt dos. levaxinen hjälpte inte sov 18 timmar dygnet undertemp 36 grader trots jag åt 100 om dan. har fortfarande undertemp, men är vaken och har ett liv.

 • Av anonym 23 oktober, 2016

  Hur begär jag ut listan?
  Hur begär jag ut listan? Hittar inte på den sidan

 • Av anonym 10 oktober, 2016

  Vad kostar provtagningarna
  Vad kostar provtagningarna som man gör i samband med o få testa Lio? Tänkte boka en tid hos Ali men är rädd för kostnaderna.

 • Av anonym 7 oktober, 2016

  Dr Ali på Hagakliniken i Gbg
  Dr Ali på Hagakliniken i Gbg skriver ut det… han är otroligt duktig! Gått i 10 år hos honom.

 • Av anonym 23 augusti, 2016

  Min läkare på endokrin Bertil
  Min läkare på endokrin Bertil Ekman (överläkare på Universitets sjukhuset i Linköping)skrev ut detta iom att jag inte går att ställa in med enbart Levaxin men förslaget var mitt och han påpekade att man kan få obehaglig hjärtklappning,äter nu 75 micgrogram Levaxin och 0,5 liothyronin morgon och lunch…mår inte så mycket bättre och har istället fått kraftig diarré..men jag bara bad honom att får prova, han berättade att det varit ett par dödsfall då patienter köpt…600 ggr för stor dos på nätet.

 • Av anonym 1 augusti, 2016

  Du är väldigt tuff i dina
  Du är väldigt tuff i dina kommentarer men det är väl frustrationen som talar. Hoppas du blir hjälpt av denna lista.

 • Av anonym 31 juli, 2016

  Har varit sjukskriven under
  Har varit sjukskriven under 1.5 år. Diagnos utmattningssyndrom och medelsvår depression. Fick tabletter som gjorde mig ännu tröttare. Började gradvis förstå att detta inte var en korrekt diagnos. Har alla symptom för hypoteros och har försökt framföra det men fått svaret att proverna bestämmer och enligt dem har jag inte hypoteros. Tog ut en lista på läkare som skriver ut liothorinet och ringde en privatläkare i min region. Det fanns läkare över hela Sverige. Hon lyssnade på mig och skrev ut hydrokortison (för att trigga igång binjurarna). Åt detta i 4 veckor innan jag började äta både t3 och t4. Skulle äta 10mg t3 och 50 mg t4 till en början. Denna dos skulle ökas under en period på 16 veckor till 4x innan utvärdering skulle göras. Totalt 40 mg t3 samt 200 mg t4. När jag kände mig frisk skulle hydrokortisonet sättas ut (äter 1 tablett varannan dag). Är idag uppe i 20 mg t3 samt 100 mg t4 och mår jättebra. Inga biverkningar alls. Har dock fått rådet att dela upp dosen på två eller tre gånger per dag för att må ännu bättre med ökad dos. Inga blodprover tas nu utan jag ska själv känna efter i min kropp vad som känns bra för just mig. Ska enligt läkaren känna när dosen blir för hög och då ska jag sänka ner den till en lägre dos. Efter att ha gått hos landstinget som enbart gått på prover och inte symptom så känns detta jättebra.

 • Av anonym 27 juni, 2016

  Hej,
  Jag tar 150 mikrogram

  Hej,
  Jag tar 150 mikrogram Levaxin och 10 mikrogram Liothyronin. Har gått ner från 90 kg till 81 kg på ca 4 månader. Jag hade tidigare enbart Levaxin och började få tillbaka mina tidigare symptom som jag hade före behandling, ex värk i leder. Dessa är borta nu.
  M v h Katarina

 • Av anonym 3 maj, 2016

  Du kan från läkemedelsverket
  Du kan från läkemedelsverket begära en lista på läkare som skrivut ut liothyronin i ditt län

 • Av anonym 20 april, 2016

  Tror du att det bara är att
  Tror du att det bara är att be läkaren skriva ut eller få komma till på endokrin på sjukhuset då tror du helt fel. De flesta läkare vägrar skriva ut det och hänvisar till prover vi aldrig ser röken av. De går endast på blodprov överhuvudtaget inte hur vi mår, ursäkta mig, Men välkommen till verkligheten

 • Av anonym 16 april, 2016

  Hej, du kanske inte läser
  Hej, du kanske inte läser detta svar, men om du får remiss till en endokrinolog. Han kan skriva ut, eller anvisa din läkare om att skriva ut Lio till dig.

 • Av anonym 15 november, 2015

  Har precis som dig lidit
  Har precis som dig lidit många år i onödan, Lio fungerar jättebra, skaffar Lio från utlandet billigt utan recept.

 • Av anonym 30 oktober, 2015

  Har tagit Levaxin 100 i många
  Har tagit Levaxin 100 i många år och värdena är bra. Blivit mycket trött och har alla symtom på underfunktion. Tvingade VC att få prova liotyronin, tar nu 50 Levaxin o 10 liotyronin kan detta vara normalt att börja med, känner mig lite piggare men börjat få värk i händer o fötter som samtidigt blivit varmare. Kanske för lite Levaxin eller Liothyonin ?

 • Av anonym 22 oktober, 2015

  Nej,man måste inte kombinera
  Nej,man måste inte kombinera med Lio om man har Hashimotos. Jag hade Ta 11.5 å Tpo mer än 550 å mår toppen på enbart Levaxin vilket många med mig gör. Jag tränar å mår toppen.

 • Av anonym 8 oktober, 2015

  Vilken läkare?
  Vilken läkare?

 • Av Marre 11 juli, 2015

  Och vilken läkare skriver ut
  Och vilken läkare skriver ut Liotyronin då? Alla vägrar och ni som fått det utskrivet lämnar aldrig läkarens namn. Har försökt i flera år.
  Tack alla bröder och systrar att ni agerar som de inkompetenta läkarna och ni är inte mycket till hjälp. Bara egoistiska skrytmånsar. Tyvärr……

 • Av anonym 14 juni, 2015

  Jag har ätit levaxin under
  Jag har ätit levaxin under flera år men haft mycket värk och svullnad i kroppen. Fick efter mycket tjat tillägg av lio men i mycket låg dos. Tog därför mer än läkaren rekommenderade och kände mig snart bättre . efter ett antal månader började jag må sämre igen så jag tog på eget bevåg bort levaxinet helt och ökade lio ytterligare. Nu, på enbart lio har värken försvunnit, jag är inte svullen längre och jag mår bättre än jag gjort nån gång under de snaste 10 åren. Så nu ska jag bara se till att jag får fortsatt recept på den dos av lio som jag själv känner att jag behöver.

 • Av anonym 2 juni, 2015

  Äter 100mg levaxin o tränar
  Äter 100mg levaxin o tränar nästan 5 dagar i veckan har fått hjälp av Pt osv men går ändå upp i vikt kan detta ändra på det? Att levaxinet kanske inte tar 100%???

 • Av anonym 19 februari, 2015

  Det är verkligen viktigt att
  Det är verkligen viktigt att man står på sig om man känner att Levaxin inte hjälper. Kräv att få kolla dina värden var 6:e vecka så får din läkare svart på vitt.Många med rubbningar i sköldkörteln blir hjälpta av Levaxin,men med kronisk inflammation (Hashimotos syndrom)måste man kombinera med Liothyronin.Alla läkare har inte koll på det! Kräv att få bli testad för Hashimotos om dina värden inte blir märkbart bättre med Levaxin efter utprovning på ca ett år!

 • Av anonym 3 februari, 2015

  Sök upp en privatläkare,
  Sök upp en privatläkare, alllmän sjukvården kan inte, de säger bara att det inte finns några vetenskapliga studier som stödjer Lio och Levaxin, jag gick till en privatläkare till slut och han lyssnade på mig sa att vi ska sätta in Lio på dig, jag är så trött på allmänsjukvården för att det inte lyssnar på patienten, utan som du säger lägger bördan på patienten/ Nya tag och lycka till

 • Av Elecktra 23 januari, 2015

  Blev så sjuk av levaxin.
  Blev så sjuk av levaxin. Samma med torkad svinsköldkörtel. För mig funkar bara rent liothyronin. 50 mikrogram/dygn. Har besökt typ jättemånga läkare och vart sjukskriven för allt möjligt typ depression, utbrändhet o fibromyalgi, trodde jag var galen och sjuk i huvet! Tänk vad billigt det hade vart om jag fått liothyronin tidigare och vad jag har gått miste om under de 30 åren jag haft besvär. Går förresten hos svindyra privatläkaren för att få detta. Vågar inte berätta på vanliga vårdcentralen, de skulle bara ge mig skit för att jag är så dum att jag går på detta, men vad f. jag kan ju jobba igen!! Jag har inte bara dun i huvet längre o jag behöver inga värktabletter alls, alla mina hemska ”fibrosmärtor” är borta!!!! Så mitt råd till er andra: Ni är inte kanske inte galna och ge inte upp!

 • Av anonym 20 januari, 2015

  Liten tips:jag mådde dåligt
  Liten tips:jag mådde dåligt av levaxin50mg.Började kombinera levaxin 25 med Lio 25 blev inte bättre. Tog bort levakin fortsatt med Lio25 blir bättre med det samma men prover efter en mån.visar THS 0,99mIE/L(R.V.0,40-3,7)efter 2 mån sa de att TSH förhögt och nu tar jag Lio 30mg.och väntar på svar.Det är att man ska testa själv tills uppnå rätt eller det är viktigt hur man mår.

 • Av anonym 17 januari, 2015

  Vet ej var du bor i vårt
  Vet ej var du bor i vårt avlånga land?
  Men en suuuuuuuppper privatläkare i Hörby kommer ge dig t3 på momangen! Han lyssnar o tror på t3 (lyo) mer än t4( levaxin)…
  Har många patienter som blivit hjälpta av t3 ganska snabbt som efter år av behandling med t4 inte mått så bra som nu.

 • Av Micaela 2 januari, 2015

  Jag började med Levaxin,
  Jag började med Levaxin, fortsatte med kombo Levaxin+Liothyronin för att slutligen sedan 1 1/2 år tillbaka ta Lio.
  Jag kör 60-80 Mcg Lio per dag och mår toppen av enbart detta.

 • Av anonym 8 augusti, 2014

  Ofta er det en kombinasjon av
  Ofta er det en kombinasjon av hormoner.
  Savnes en så kommer det å påvirke de andre etter hvert.Jeg hadde det helt forferdelig etter en OP der alle kvinnlige hormongivere ble bortoperert og har ur dyp depressjon funnet den beste kombinasjonen. Jeg håper virkeligen at du ikke ger opp enda til du selv har funnet det. Det er mulig også uten endokrinologer som jeg aldrig fikk komme til. Les boken fra Dr. Ims om hormonbalanse. Hormonbalanse. com kan man bestille naturlig progesteron. Min venninnes hårtap sluttet etter kort tid. Utmattelsesyndromen hon hadde med depressjoner over lång lång tid ble bedre innom 5 dager. Håret vekser helt herligt ut siden dess. Gjør en hormontest, om ikke noen hjelper deg med det, så sendt en søknad til Dr. Ims og såå går det til amerika. Utvurdering og hjelp får du etterpå. Hos meg er saken NATURLIG progesteronkrem, Levaxin (mye høyre enn normal legen har sine grensverdier på papierene på !!- let etter noen som virkeligen har peiling på det) plus lite Østrogenplåster(mye bedre enn tabletter)for å få ned kortisolen, hvilket også har mange negative konsekvenzer om man har det for høyt. Naturlige vitaminer mot depressjon, betennelser, hjelper også en del. Magnesium, Vitamin- B, Zink, Omega-3, Vitamin D. Ikke gir opp og stole på det du kjenner selv. Tenker på deg. 🙂

 • Av Renée 26 juni, 2014

  jag läste ett citat av Stefan
  jag läste ett citat av Stefan Sjöberg, ordförande i endokrinologförbundet.Hoppas jag återger det korrekt, efter några stödnoteringar. 70% av patienterna får ingen effekt på Levaxin, eftersom det inte kan passera blodhjärnbarriären. Trots att T3 och T4
  steg i blodet hände inget i spinalvätskan. Var 7:e patient har svårt att konvertera T4 till T3. Det i sin tur leder till en brist med en rad symtom som följd. Efter 40 år på marknaden kanske inte Levaxin är allena rådande…”segar” forskningen beroende på att få män är drabbade?

 • Av anonym 5 juni, 2014

  Är det någon som får svårt
  Är det någon som får svårt att sova utav lio? Jag har fått tillbaka lite energi, och definitivt lite mer ”tryck” i kroppen/musklerna. Äter både levaxin och lio (100 + 10 mg) men har nu fått svårare att somna om nu senaste veckan (har ätit T3 i 2,5 månad) svåra att hamna i någon djupare sömn, känns som om kroppen är något speedad. Jag är trött, men kan inte sova. Detta kan bero å att jag satt ut en iofs väldigt låg dos saroten (som jag åt för att just kunna sova), men det känns också konstigt. För innan saroten var det inte så här illa …

 • Av anonym 26 maj, 2014

  Fick efter mycket tjat, ca 4
  Fick efter mycket tjat, ca 4 år, till min läkare på vårdcentralen en remiss till Sahlgrenska och en professor där. Han lyssnade på mig och började med att höja min Levaxindos. Efter tre månader med oförändrat tillstånd skrev han ut T3 direkt utan att tveka. Tog min första tablett och kände direkt en annorlunda känsla i kroppen. Hoppas detta nu skall hjälpa mig att bli av med de extra kilo som jag kämpat i 5 år att med att bli av med. Tack professor Isgaard

 • Av anonym 26 mars, 2014

  Prata med din läkare,
  Prata med din läkare, argumentera för din sak, det gjorde jag och fick då prova, men från början var läkaren emot det, men jag stod på mig. Mitt T3 och T4 var då normala, mitt tsh var fortf lite lågt. Behandlas för Graves sjukdom och äter i nuläget 100ug levaxin plus 10ug lio, samt thacapzol 10mg/gånger två. Mår riktigt bra nu, blev klart piggare när lio sattes in. 🙂

 • Av Anna-panna 26 februari, 2014

  Hur låga värden brukar man ha
  Hur låga värden brukar man ha när man sätter in lio?
  Jag äter Levaxin 100mg nu sedan 1,5 år tillbaka.
  Känner mig inte helt ok.
  Senaste proverna visar att jag ligger under referensvärdena i både TSH och T3.
  Kan jag begära att jag får pröva Lio av min läkare???
  Tacksam för svar.

 • Av anonym 24 januari, 2014

  Mitt råd är att läs på
  Mitt råd är att läs på Hypotyreosföreningens hemsida, hypotyreos.info. Maila din fråga till hypotyreosforeningen@gmail.com.

 • har idag äntligen fått
  har idag äntligen fått liothyronin, äter 125mcg levaxin, min läkare har inte sagt att jag skall börja med 10 och sedan öka dosen och jag har läst här att många av er gjort så, undrar om någon ätit 20mcg lio direkt utan biverkningar?
  Undrar ochså om någon fått positiv effekt snabbt?

 • Hej!
  Kontakta Ersta sjukhus i

  Hej!

  Kontakta Ersta sjukhus i Sthlm, Eva Toft. En vaken läkare på min vårdcentral skickade mig till henne på remiss då han ej fick bukt med mina värden på Levaxin. Efter bara ngr veckor med Lio så känner jag mig ” frisk”. Lycka till. Vänligen Aude

 • Av anonym 19 september, 2013

  Hur fan ska jag få ut denna
  Hur fan ska jag få ut denna medicin? Min läkare vägrar, visste inte vad det var hellre. Sa att jag kommer leta ny läkare efter ny läkare tills jag får ut medicinen. Har haft levaxin sedan jag var 6 år. Men de har inte hjälpt mig, har sett folk som nyss fått utskrivet levaxin som fått denna utskrivet vid samma veva. Jag har ingen aning var jag ska vända mig, någon som kan rekomendera en läkare som skrivit ut dessa till er?
  Är trött på att tappa hår, är trött på att vara ”stor” är trött på att alla jävla läkare ”skyller på mig”. Snart är självmordet inte långt borta.

 • Av Fredrik, sthlm 24 augusti, 2013

  Jag har haft underfunktion i
  Jag har haft underfunktion i skölkörteln i 5 år pga autoimmun sjukdom. Innan jag visste vad det var så var jag väldigt trött och blev förkyld hela tiden för att immunförsvaret var dåligt. På sjukhuset hade jag dåliga värden och fick Levaxin 125 mikrogram utskrivet. Efter ett år sa jag till min läkare att immunförsvaret var bättre då jag inte var sjuk som jag var innan jag fick problem med skölkörteln men att jag fortfarande var mycket trött och levde i en bubbla beskrev jag det som. Läkaren gjorde inget åt det. Själv gick jag ut på nätet och fann T3. Många skrev om hur T3 hade hjälpt dem att få livet tillbaka så jag ringde min doktor och sa att jag ville prova T3. Min doktor ville fortfarande inte hjälpa mig så då sa jag till henne att jag skulle fixa det själv på den svarta marknaden. Till slut skrev min doktor ut T3 och en halvtimme efter första intaget på en halv tablett (10 mikrogram) fick jag livet tillbaka. Nu äter jag 30 mikrogram T3 och 125 mikrogram T4 om dagen.

 • Av anonym/besviken 8 april, 2013

  Kajs Marie är bara ute
  Kajs Marie är bara ute pengarana. Hon har skrivit några ”mallar” och mailar till alla sina patieneter utan någon uppföljning. När man ringer henne så säger hon ”läs på nätet och prova dig fram” och sedan fakturerar hon för det rådet!Första besöket hos henne kostade 2500 sek och sedan fyler h9on med jod-lösnining och vitamin burk där hon tjänar extra på .Glöm henne!!!!! Jag hamnade på sjukhuset pga henne.Hon kan skriva recept ,det får ALA leg läkare i Sverige men hon vill slippa ansvar. HON VILL BARA KÄNA PENGAR PÅ OSS STACKARE (hon själv äter ERFA och fick licenc på det)

 • Av London 14 mars, 2013

  Men så roligt att höra!!!
  Men så roligt att höra!!! Började idag med 1/2 tablett, har inte kännt några biverkningar iaf 🙂 Fast det kanske man inte känner så snabbt?

 • Av LDCrazy Mica 6 mars, 2013

  Lio funkar kalas på mig.
  Inga

  Lio funkar kalas på mig.
  Inga biverkningar och energi och glädje tillbaka

 • Av LDCrazy Mica 6 mars, 2013

  Hej!
  Jag fick inga

  Hej!
  Jag fick inga biverkningar alls.
  Blev bara piggare och gladare.
  Dessutom slutatde jag att gå upp i vikt, vilket jag fortfarande gjorde på enbart Levaxin

 • Av London 23 januari, 2013

  Åh, det låter ju
  Åh, det låter ju hoppingivande! Är oxå ff trött efter ett år på levaxin, men jag hoppas på bättring 🙂 Vet du vad ditt t3 värde var när du började? Hoppas att mitt är så lågt att jag inte får några biverkningar… Får hålla tummar och tår att det går lika bra och lätt för mig som det gått för dig 🙂 1000 tack för ditt svar =)

 • Av Sahass 21 januari, 2013

  Hej,
  jag har ätit Lio i mer

  Hej,
  jag har ätit Lio i mer än två år och det har fungerat alldeles utmärkt. Det tog ett par veckor innan det gav effekt men det blev jättebra. Inga biverkningar.
  Jag började med en halv tablett, dvs 10 mg, och sedan ökade. Ett tag åt jag en och en halv men sedan drog vi ner till 20 mg om dagen och det blev utmärkt.
  * Tröttheten försvann.
  * Magen fungerade normalt.
  * Jag både sover bättre på natten och är mer pigg på dagen.
  * Inga eftermiddagssovstunder längre.

  När jag började ta Liotyronin var det första gången jag fick någon märkbar effekt på min sjukdom. Kan verkligen rekommendera.
  Läkaren kombinerade ändå 20 mg Liothyronin med Levaxin, som jag åt 75 mg om dagen och det fungerade som sagt bra.
  Nu flera år efter att jag började med Lio verkar det som om jag blivit frisk, men det är en annan historia. Det har inte med medicinerna att göra tror jag.

 • Av London 11 januari, 2013

  Tack så mycket för ditt svar
  Tack så mycket för ditt svar och dina tips!! Känns lite bättre, nu har jag lite mer koll:)

 • Av anonym02 8 januari, 2013

  Vanligast är att sänka
  Vanligast är att sänka Levaxindosen när Lio sätts in, men det känner din läkare säkert till. Ett tips är att dela tabletten och ”pyttsa ut den” över tidig morgon/förmiddag/dag, då Lio är korttidsverkande. Det ger en mer stabil hormontillförsel. (I andra länder finns trijodtyronin (’Lio’) som en slow release tablett, men av någon anledning inte i Sverige.)

  Får du någon biverkning, minska dosen tills kroppen vant sig och öka sedan försiktigt. Även det är lättare att reglera när man delat på en tablett.

  Hoppas det går bra!

 • Av London 7 januari, 2013

  Vad låg ditt t3 på när du
  Vad låg ditt t3 på när du började med lio?

 • Av London 7 januari, 2013

  Vad låg ditt t3 på när du
  Vad låg ditt t3 på när du började med lio?

 • Av London 2 januari, 2013

  Äter 125 mcg levaxin, och
  Äter 125 mcg levaxin, och mitt t3 sjunker så min dr tänker ev sätta in Lio… Ni som äter det, är det någon som inte fått några bieffekter när ni börjat? Om ni fått bieffekter, hur länge tog det innan det slutade? Tacksam för svar då jag är lite orolig 😉

 • Av London 1 januari, 2013

  Äter 125 mcg levaxin, och
  Äter 125 mcg levaxin, och mitt T3värde sjunker… Min läkare funderar på att sätta in lio, men jag har hört att väldigt många får biverkningar i form av hjärtklappning mm. Har alla ni som äter lio haft biverkningar i början? Ska man uthärda tills de försvinner eller?

 • Av Jennie 20 augusti, 2012

  Hej jag åt endast levaxin
  Hej jag åt endast levaxin under 2 års tid, men kände att det var något som inte fungerade hur mkt levaxin jag än åt. Som mest var jag uppe i 200. Framförallt var det hjärnan som inte blev hjälpt av endast levaxin. Jag trodde det var kört och att jag skulle få nöja mig med att vara dement från 30 års ålder. Då bytte jag läkare, började äta liotyronin. Först 10, sedan 20. Och märkte skillnad med en gång. Fantastiskt!! Nu äter jag 125 levaxin och 20 liotyronin och känner att livet är tillbaka. Så jag rekommendrar verkligen att prova lio om man känner att det inte funkar med bara levaxin.

 • Av Micke 15 juni, 2012

  Gudrun, jag har underfunktion
  Gudrun, jag har underfunktion och tar levaxin sen åtta år tillbaka men mår ändå dåligt. Vilken läkare går du till? Skulle behöva någon som förstår symptomen.

 • Av Anne-Sofie 5 juni, 2012

  Hej Komatröttlina.
  Skicka ett

  Hej Komatröttlina.

  Skicka ett mail till mig annesofie.eksell@yahoo.se

 • Av Komatröttlina 3 juni, 2012

  Hej på er alla ni med hypo.
  Hej på er alla ni med hypo. Jag har varit sjuk i många år men nekats hjälp då mina prover visat på ok ref värden. Nu har jag blivit så sjuk att mitt hjärta flippar ut och jag har mycket ont av värme kyla och fukt. Jag tillbringar livet i soffan och min dotter har sett mig treva mig fram då jag ibland ser så suddigt att det inte går att förklara.Tröttheten är fruktansvärd. Ibland får jag stanna bilen och sova ett tag då jag nästan faller i koma vid ratten. Vär i händer och fötter är hemskt. Jag har alla symtom för hypo som går att skrapa fram men ändå vill ingen läkare hjälpa mig. Kajsmarie i tranås är en pensionerad läkare som utreder hypo2 och hon gav en tydlig diagnos. Problemet är att hon ej kan skriva ut mediciner!!!!!!! Vad ska jag då göra? Leta dem på nätet låter både farligt och oseriöst.
  Jag har inget liv och fruktar att det är påväg att ta slut.
  Hjälp mig någon jag är så rädd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Av anonym 16 januari, 2012

  Underbart, grattis!
  Allt

  Underbart, grattis!

  Allt tyder på att sköldkörtelvärden är mycket mer individuella än vad läkarkåren tycks vilja inse.

 • Av anonym 16 januari, 2012

  Hade underfunktionssymtom på
  Hade underfunktionssymtom på 200uglevaxin/dag, T4 nivå 29 och TSH pressat under 0,5. Fick tillskott på Liothyroin tar 4×1/2 tablett/dag = 10ug x 4 och mår fantasktiskt bra. Har inte mått så här bra på tio år.

  Det enda som hände med värdena var att T3 värdet ökade i blodet.

 • Av Gudrun 12 augusti, 2011

  Det är väldigt olika vad man
  Det är väldigt olika vad man behöver för dos av Liothyronin. Det måste provas individuellt under en längre tid. Jag har haft väldigt höga doser Levaxin, och inte blivit hjälpt. Sedan jag började med Liothyronin har jag gått från 150 mcg av Levaxin till 50 mcg. Började att prova ½ tablett Lio, är nu uppe i 7 om dagen, vilket är väldigt ovanligt. Men jag mår mycket bättre. Vanligaste dos är ½-1 om dagen. Det är skadligare för kroppen att äta för mycket Levaxin än Liothyronin har min läkare förklarat för mig. Har äntligen börjat mycket sakta gå ner i vikt. 14 kg på snart 2 år. Jag kan köra bil igen utan att somna vid ratten. Jag klarar av att titta på TV mer än 15 min utan att somna. Kort sagt: Jag börjar få mitt liv tillbaka.

 • Av vilhelmina 23 februari, 2011

  Jag har ätit liothyronin i
  Jag har ätit liothyronin i flera år tillsammans med levaxin.Jag fick själv ta med mig forskning jag hittat på nätet till vårdcentralen för att få det utskrivet och jag måste säga att det har varit hela skillnaden. Men eftersom läkaren inte hade någon erfarenhet av medicinen fick jag förskrivet en alldeles för hög dos från början. Jag har fått dela tabletterna och mixtra med doseringen en hel del. Nu ligger jag sedan ett par år tillbaka på en nivå som verkar funka. Liothyroninet är en väldigt potent medicin som går fort ut i blodet, därför kan man få väldigt obehagliga överproduktionssymptom från början. Samma sak gäller om man får i sig för mycket. Från början fick jag yrsel, hjärtklappning och till och med feber.

 • Av Trötter 21 juni, 2010

  Jag har fått det här
  Jag har fått det här utskrivet av min vårdcentralläkare i dag, självklart hoppas jag att det ska fungera. Är det någon annan här som har erfarenhet av liothyronin?

Comments are closed.