Lyrica är ett läkemedel som kan skrivas ut mot epilepsi, ångest och långvarig smärta som orsakats av nervskada. Lyrica är ett så kallat antiepileptikum.

Verkningsmekanismen bygger på en dämpning av nervcellernas hyperaktivitet genom påverkan på kalciumkanalerna. Detta skiljer Lyrica från flera av de befintliga läkemedlen. Det är viktigt att Lyrica tas regelbundet, varje dag vid samma tidpunkt.

Verksam substans

Pregabalin

Möjliga biverkningar

Exempel på biverkningar är trötthet, yrsel, ökad aptit, nedsatt uppmärksamhet, viss klumpighet, minnesstörningar, muntorrhet, förstoppning, svullnad i armar och ben, svårighet att tala och balanssvårigheter. De flesta biverkningar går över efter en tid.

Varning för

Ändra inte dosen eller sluta med Lyrica själv utan att tala med din läkare.

Källa: Pfizer

77 kommentarer

 • Av anonym 22 december, 2017

  Åt Lyrica för Fibro i 10 mån.
  Åt Lyrica för Fibro i 10 mån. Det var de värsta 10 mån i mitt liv. Jag mådde fruktansvärt dåligt fysiskt av medicinen. Och det började inte förens maxdos uppnåtts… Sedan att sluta medicinen var inte roligt.
  Ärligt talat förstår jag inte hur denna medicin kan skrivas ut.

 • Av anonym 7 september, 2017

  nej och åter nej sjakl
  nej och åter nej sjakl trappas ned sakta gäller dom flesta piller…

 • Av Melan 29 juli, 2017

  Hej, jag vet inte så mycket
  Hej, jag vet inte så mycket om din egentligen fråga men vill bara varna dig lite för att äta palexia. Min smärtläkare satte in det på mig o det gav ialf mig de mest fruktansvärda verklighetsliknade vedervärdiga mardrömmar o sån överdriven oro o överkänslighet vaken. Kunde gråta i timmar för en överkörd räv tror jag det var och bli hysterisk om skolbussen med dottern var en minut sen. Vägrade ta palexian när jag insåg sambandet o fick börja med oxycodone o oxynorm ist för min smärta. Visserligen så hög dos som 40 mg morgon o kväll Depo o tio mg 2 ggr Max per dygn. Plus lyrika 75 X2000 bara.Men tar det mesta av smärtan o låter min hjärna vata så ”normal” den nu kan. Inte säkert har du har problem pga palexian men mina biverkningar kom också framåt eftermiddagen o jag blev så trött i kroppen att jag kunde bli sittande på en stol i timmar o inte orka resa mig upp eller lyfta armarna. Hemskt. Hör med din läkare om det kan vara biverkningar av palexian. Hoppas den ordnar sig för dig o du fick ut nåt vettigt av mitt pladder;-) ta hand om dig o stå på dig mot läkaren om det behövs. Du känner din kropp bäst. Kram, melan

 • Av SOCKER CONNY 15 december, 2016

  FY FAN… Varre
  FY FAN… Varre utsattningssymptom an opiater per behandlingstid.

 • Av anonym 5 december, 2016

  jag fick lyrica av en kompis
  jag fick lyrica av en kompis asså den är så mycket bättre än alkohol och cigg.. jag har inget ångest och ingen depression. Så jag tar lyrica innan jag ska på konferens eller fest och det gör mig så mycket social och min kropp känns så skönt..

  betyder det att jag har ångest eller depression ändå? för mig känns det som ”ta en öl med kompisarna”.

  är inte alkohol värre? som är kristallklart laglig!

 • Av anonym 3 november, 2016

  Trist att du kan kan
  Trist att du kan kan respektera det folk skriver om sina erfarenheter . Du gör ju det, skriver ju dina synpunkter och gör väl det av någon anledning. Jag läser med intresse alla inlägg Så tack

 • Av anonym 16 september, 2016

  Har precis börjat med den ,
  Har precis börjat med den , hoppas och tror att den är rätt för mig. Tack för att du skriver positivt annars får man bara höra viktökning och biverkningarna som dem har fått .

 • Av anonym 8 september, 2016

  Haft ångestproblematik sen
  Haft ångestproblematik sen ungdomen, åkte på en rejäl depression för c:a 8 år sedan, självmordsförsök så ofta jag fick läge. Provat exakt allt som finns, utom heroin. Inget hjälper mot ångest (i bästa fall benzo, någon timme). Visst en riktigt lömsk medicin men den gjorde så att jag lever än idag. Äter 3 × 300mg/dag, fass rekomendation bygger på fullt friska individer, troligen med optimal fysik. Är man deprimerad SKA man prova lyrica, hellre medicinberoende än död. Mvh

 • Av Benzo en barnlek 10 juli, 2016

  Jag vet att lyrica har kort
  Jag vet att lyrica har kort halveringstid, det är Stess som har mkt lång halveringstod.Jag har gjort så här för att inte bli fast med lyrican. Trappat halva min stess på 14 dagar sedan nollat lyrican. Stått på 5 mg stess i en månad o nu kör jag sista svängen 50 mg per dag 25 morgon o 25 mg kväll. Total tid inkl nedtrappning o det hjälper mig att bli av med benzo AT. Jag känner ingenting när jag slutar. Ska bli intressant o se hur det blir när jag nollar. Något jag noterat är att jag blir mkt påverkad av endast 25 mg. Och jag hade klarat mig på 50mg förra ggn. Hade inte behövt 100 mg/dag. Den är fantastisk att ta bort benzo AT. Tror inte man blir beroende på 14 dagar, inkl nedtrappning.

 • Av Benzo en barnlek? 7 juni, 2016

  Vilket skitsnack,ursäkta mig.
  Vilket skitsnack,ursäkta mig. Går benzoabstinens över på någon vecka? Du vet ju inte vad du pratar om! Jag har ätit stesolid i 4 år varav jag har trappat ut denna förbannade medicin i snart ett år! Det är ett helvete på denna jord. Har du haft benzo som medicinering? Jag är inte ens haft höga doser av denna jävla medicin utan är lågdosberoende. Pundar man på benzo så är svedan kort, men för oss som verkligen behöver den för att klara av ett liv med panikångest och ångest så är det ingen dans på rosor att sluta. Jag har lyrica just nu, för att klara av min förbannade benzoabstinens/utsättningssymtom och tro det eller men de tar bort allt! Och jag har 100 mg om dagen. Tänker bara ta medicinen tills jag nollat stesoliden och jag står på 12 mg. Jag har fibromyalgi och har gått igenom en opiatavtändning tillsammans med nedtrappning av stesolid och det var inte roligt kan jag säga. En opiatavtändning är över efter 10 dagar. En benzoutsättning kan pågå i år om du har otur och får postakutabstinens precis som du kan få på sub eller lyrica. Du skriver du är beroende, har du varit fast i Stesolid eller Xanor under lång tid? Lyrica sjuk under några månader, jag har varit sjuk sedan ett år tillbaka på det du säger pågår en vecka. Läs på! Och jag vet vad jag pratar om för jag har barn som är knarkare och jag har sett både lyrica, sub, heroinavtändningar. De må vara intensiva men inte i närheten tidsmässigt som benzo med lång halveringstid. Eller Xanor/temesta.

 • Av Camilla Svensson 28 maj, 2016

  Vilket som är
  Vilket som är beroendeframkallande mer eller mindre går inte säga. Klart att droger fungerar, annars hade folk inte använt dem. Benzo var mirakelmedicin när den kom, nu är det lyrica. Vad läkarna inte visste med benzo då var dess baksida. Samma är det nu med lyrican. Jag är en beroende, eller knarkare som du säger. Har testat både legala och illegala droger. Lyrica Och Subutex önskar jag ingen att fastna i. För att det är en sån fruktansvärd avtändning på den. Benzo och annat går ju över på någon vecka. Lyrican blir man riktigt sjuk av och det är länge, ett par månader. Eftersom det tar så lång tid att komma ur lyrica dimman tror folk att det är deras vanliga jag, när det egentligen är lyrican som gör en självmordsbenägen dygnet runt, därför trillar folk tillbaka. Det krävs en jävla vilja och massa kunskap för att ta sig igenom en sån avtändning. Tyvärr så har inte läkarna den kunskapen. Det är alltid avtändningen som lurar dig att tro att du behöver medicinen och att den är ”bra” för dig. För när drogen börjar gå ur gör det ont och paniken kryper sig på, du tar din dos och blir frisk. Men inte mer.

 • Av anonym 15 april, 2016

  Hur snabbt märker man effekt
  Hur snabbt märker man effekt med lyrica?
  Har ätit 4 dagar smärtan detsamma.

 • Av anonym 11 december, 2015

  Har fått Lyrica kombinerat
  Har fått Lyrica kombinerat med Tramadol mot nervsmärta Tillsammans 600 mg per dag I början fungerade det bra men efter 4 mån en stor viktuppgång Sedan började smärtorna vandra runt i kroppen och fick andra symtom. När jag talade med läkaren så förnekade han medicinernas biverkningar.Efter 2 år så ville jag sluta med dessa preparat då jag hört om dess negativa effekter. Läkaren sa att då är det väl bara att sluta då och sen avbröt han uttagen på apoteket Fick så hemska symtom,krypningar i kroppen
  så jag inte kunde sova,enorma svettningar,magsmärtor mm Läkaren förnekar biverkningar. Får man som läkare göra så här mot en patient?

 • Av anonym 7 december, 2015

  Är det möjligt att ta högre
  Är det möjligt att ta högre dos av lyrica,mer än 600mg per dygn,vid kraftiga nerv smärtor.

 • Av Tveksam men nu säker 12 oktober, 2015

  Jag har ätit Lyrica i över
  Jag har ätit Lyrica i över ett år mot i första hand GAD.
  Tog väldigt lång tid i början innan jag blev normal s a s.
  Kände mig full och vinglig i över en månad.
  Mot min värk äter jag Citodon och har gjort länge och fungerar bra på det.
  Äter även två sorters antidepressiva och Sobril vilket fungerar bra.
  Jag kan ha ett någorlunda uthärdligt liv.
  Nu till saken, jag har två vänner som känt sig Såååå Mycket mindre ångestfyllda med Lyrican och jag tyckte inte att det blev sån stor skillnad. Jag hade ångest ändå.
  Pratade med min läkare och vi kom fram till att eftersom den inte gjorde så stor skillnad på mitt liv och med risk för biverkningar, plus stt den är så oerhört dyr, skulle vi sätta ut den.
  Så är nu gjort…. Och jag tror jag gjorde FEL!!!!!!!
  Jag hade FEL!
  Jag tyckte att den inte hade nån större inverkan på ångesten, men jo det måste den ha haft!!!
  Har samma plågsamma ångestpåslag som innan och inte ens Sobrilen hjälper som förr!
  Jag känner igen hur jag mådde för längesen!
  Ångest, kort till humör, kort till panik och jag går på min son onödigt häftigt i tonen.
  Han har också diagnoser och behöver en lugn mamma.

  Jag trappade ner ganska fort och det gick bra. Har varit utan några veckor nu och nu känns det gamla måendet igen.
  Så ta en funderare om ni tycker att det INTE hjälper.
  Det kan vara så att den faktiskt gör det ändå, som med mig, jag hade väl inbillat mig att jag ”skulle bli frisk”.
  Men nu, med två antidepressiva, Sobril och Citodon mot fibron inser jag mitt misstag.
  Jag tänker ringa läkaren så han får sätta in den igen och hoppas att det inte tar lika lång tid som förra gången att ”bli van”.

 • Av anonym 14 september, 2015

  Har mycket svåra smärtor från
  Har mycket svåra smärtor från nerver och annat i kors ryggen. Har blivit rekommenderat att enligt schema fasa in palexia som ska vara väldigt bra, säger de på smärt centrum. Under 3 veckor fasade vi in palexia och ut Tiparol. Den har jag ätit i flera år utan märkbara biverkningar tillsammans med max dos panodil. Tyvärr är jag försämrad och får inte tillräcklig smärt lindring nu
  palexia fungerade inte alls. Jag blev sämre och sämre allt eftersom vi minskade Tiparol. När tredje veckan började med högre doser palexia på fick jag kraftiga stickningar i händer armar och på bröstet och halsen. Ingen smärt lindrande effekt alls
  svaret från smärt centrum på detta är att som sista åtgärd på allt som jag prövat de senaste åren, ifall fasa in lyrica
  det jag läser mig mig till är mest biverkningar av den
  känner mig väldigt skeptisk till den.

 • Av Mathias 12 september, 2015

  Trappa ner sakta är min
  Trappa ner sakta är min rekommendation. Stressa inte. Låt det ta sin tid. Lyrica är en mycket stark medicin och anses av väldigt många vara extrem svår att sluta med, men det går! Som sagt, trappa bara ber sakta, lite i taget. En rekommendation är att sänka sin dos med 10 % varannan vecka. Vilken dos äter du just nu? Att sluta CT (cold turkey) är inte att rekommendera. Mvh Mathias

 • Av anonym 9 september, 2015

  Försöker minska, men får
  Försöker minska, men får abstinens, hur länge kommer jag att ha det?

 • Av Lotahl 30 juni, 2015

  Pallexia fungerar utmärkt mot
  Pallexia fungerar utmärkt mot nervskada!

 • Av anonym 24 juni, 2015

  Tack Andy! jag tar benzo och
  Tack Andy! jag tar benzo och antidepressiva under 20 år!!! jag är 46 år gammal..så jag tror inte att jag ska sluta med mina medicin!!!! Var en gång beroende av Imovan..ja..att sluta med den var för jävligt! Lyrica 2 st/dag ,,,tar bort mina fibrosmärtor,,och GAD, Men jag tränar Yoga varje dag, promenerar,,äter LSHF/ nästan/ ..Trvelig sommaren!

 • Av anonym 14 juni, 2015

  HÅller med dig! Jag började
  HÅller med dig! Jag började ta Lyrica för 1 v, sedan ..har fått nyligen Fibromyalgi och har långvarig ångest..jag är nu på minsta dosen 25 mg,.,,men min livskvalitet förbättrades !!!! Både ångesten minskades och smärtor ,,!! jag är FÖR lyrica!

 • Av anonym 14 juni, 2015

  HÅller med dig! Jag började
  HÅller med dig! Jag började ta Lyrica för 1 v, sedan ..har fått nyligen Fibromyalgi och har långvarig ångest..jag är nu på minsta dosen 25 mg,.,,men min livskvalitet förbättrades !!!! Både ångesten minskades och smärtor ,,!! jag är FÖR lyrica!

 • Av Ångest Gbg 4 juni, 2015

  Hej! Har ätit Lyrica i ett
  Hej! Har ätit Lyrica i ett antal år mot generaliserad ångest säkert mer än 6. Den värsta biverkningen som jag har upplevt med medicinen för mig är: dvalliknande tillstånd eller letargi som det så fint heter på medicin språk. Sjuklig slöhet det att man blir lat och inte företar sig något och det blir jobbet, samhället, familjen lidande av. När man blir en allt mer grå person som inte kommer igång och får något gjort. Sen så för något år sedan hade jag ibland en yrsel som kom satt i alt från en halvtimme till när det var som värst flera timmar den har jag dock inte nu haft på länge som tur är. Kanske har man blivit av med den en biverkning av medicinen. Hur har Lyrica hjälpt mot själva ångesten då motligt. Man skulle kunna höja dosen för att bli av med den kvarstående ångesten men då skulle man bli ännu mer slätstruken vilket inte är att föredra ty då det redan är slätstruket så det räcker Lyrica kommer som det är i nu läget inte ta bort ångesten helt man kommer ha perioder med lättare som djupare men kanske inte hela tiden Min läkare har sagt att folk brukar föredra att ha det lite slätstruket framför att må så dåligt. Men nu till min stora fråga har inte vi människor med Gad rätt till ett liv också med livskvalitet. Verkar inte så ty då det i nu läget inte finns någon bra medicin som fungerar fullt ut Utan några jobbiga biverkningar.

 • Av Leapfrog 17 maj, 2015

  Hej – jag har tagit 200mg
  Hej – jag har tagit 200mg Lyrica i ca 2 år mot nervsmärta(sveda och bränningar)men som aldrig har hjälpt. Jag har aldrig lyckas gått upp högre pga att jag blir så trött under dagen, vilket gör det svårt att jobba. Vad som har gjort att jag har fortsatt under dessa 2 år är att det har varit som bra sömnmedicin – att jag har kunnat sova 7-8 timmar under natten. Men nu vill jag gå av den eftersom det är nervsmärtorna jag vill åtgärda. Nu föreslår min läkare en ny medicin Palexia depot, vilket jag är osäker till. Iallafall så försöker jag sluta med Lyrica. Jag känner ingen ångest men däremot så infinner på eftermiddagen – utmattning och känner mig svag i kroppen och muskler. Är detta en utsättningasymptom? Visserligen har jag hypotyreos(hashimoto) och tar medicin mot det men jag har inte upplevt något liknande. Kan det vara Lyrica eller något annat man skall vara orolig för?

 • Av anonym 30 april, 2015

  Jag slutade med den för tre
  Jag slutade med den för tre år sedan har aldrig ångrat det

 • Av Andy 16 april, 2015

  Lyrica är inte alls en
  Lyrica är inte alls en långtidsverkande medicin. Tvärtom. Därför man oftast tar den 2-3 ggr om dagen. Lyrica verkar i upp till 5-6 timmar endast. Men kul att medicinen fungerar bra för dig men du bör veta att den dagen du ska sluta med den (om den dagen kommer) så trappa ner väldigt sakta då. Att sluta med Lyrica är bland det tuffaste jag har gjort. Som att gå igenom en opiat-abstinens och benzo-abstinens, samtidigt! Jag tror att Lyrica likt benzo/opiater kommer att narkotikaklassas i framtiden. Inget snack om saken.

  Mvh Andy

 • Av Anna Minson 14 april, 2015

  Hej! Alla verkar bara skriva
  Hej! Alla verkar bara skriva så mycket skit. Alla mediciner fungerar olika för olika personer. På mig har Lyrica fungerat alldeles utmärkt och gett mig livet tillbka. Men bara för att den funkar för mig och min kropp betyder inte att den kanske fungerar just för dig. Benzo fungerade inte alls mot min ångest då jag av benzo blev så trött och knappt kunde ta mig till jobbet utan att vara en zombie. Men benzo har jag i nödfall ifall en panikattack skulle dyka upp igen. Lyrica är ett långtidsverkande medicin. Ni som tycker att Lyrica är skit kan jag tycka att ni som äter stesolid är knarkare. Benzo är beroendeframkallande mer än lyrica och folk röker dessa tabletter för att knarka på dem.

 • Av Matte78 14 april, 2015

  Har du ätit Lyrica länge? I
  Har du ätit Lyrica länge? I början är det vanligt att ha insättningssymtom, eller om man slutar med medicinen så är det vanligt med utsättningssymptom, därför man alltid skall trappa upp dessa mediciner samt trappa ut dom väldigt sakta. 200 mg Lyrica är ingen särskild hög dos, 600 mg är ju högsta dos. Trötthet är vanligt i början, brukar gå över med tiden. Lyrica bör man mot nervsmärta ta 2-3 ggr dagligen och vid samma tidpunkt. Högsta dos 600 mg som sagt. Så antingen tar du 200 mg tre ggr om dagen eller 300 mg morgon och 300 mg kväll. Oftast brukar doser över 300 mg börja hjälpa bättre mot nervsmärta.

  Mvh Matte

 • Av Leapfrog 9 april, 2015

  Hej – jag tar 200 mg lyrica
  Hej – jag tar 200 mg lyrica mot nervsmärta och blir inte bättre. Har blivit medicinerat mot sveda och bränningar men har försökt att höja men blir alltför trött. Hur mycket skall höja till för att det skall åtgärdas? Kan man få stickningar/domningar i fingrar och tår som utsättningssymptomer?

 • Av Leapfrog 9 april, 2015

  Hej – jag tar 200 mg Lyrica
  Hej – jag tar 200 mg Lyrica mot nervsmärta. Tycker det inte hjälper mot mina sveda och bränningar men har inte kunnat höja pga jag blir för trött. Hur mycket skall man ta för att nervsmärtan skall upphöra? Kan man få utsättningssymptomer såsom stickningar och domningar i händer och fötter också?

 • Av Leapfrog 9 april, 2015

  Har bara kommit upp till 200
  Har bara kommit upp till 200 mg Lyrica för jag har blivit så trött annars när jag höjt. Jag medicinerats mot nervsmärta men har inte hjälpt mot mina sveda och bränningar. Kan man även få stickningar och domningar i fingrar och tår utsättningssymptomer?

 • Av Carl 31 mars, 2015

  På svar till Farmaceuten:
  Det

  På svar till Farmaceuten:
  Det är helt personligt hur vi alla reagerar på mediciner.
  För mig var det inga problem alls att avsluta medicinering av Lyrica ( ca 1 år) på samma maxdos som du har haft dvs 600mg/dag. Jag slutade faktiskt även direkt utan utsättning.
  Skräm inte bort folk som tar denna i syfte till att dämpa ångest, den hjälpte mig att klara igenom ett sjukdomsbesked i livet och jag hade absolut inte levt idag utan den period jag hade med Lyrica.

 • Av anonym 7 mars, 2015

  Lyrica är en av de absolut
  Lyrica är en av de absolut värsta mediciner jag ätit .(”!Även Xanor i högre doser).Jag rekommenderar INTE Lyrica!!

 • Av anonym 6 mars, 2015

  har precis fått Lyrica
  har precis fått Lyrica utskrivet pga av värk i kroppen (fibromyalgi) Har nu varit inne på dessa sidor och jag ska absolut inte börja med den. Tack för hjälpen

 • Av Farmaceuten 15 februari, 2015

  Har medicinerat Lyrica under
  Har medicinerat Lyrica under många många år, och detta skulle vara nån fantastisk ersättningsmedicin istället för benzodiazepiner . Så lades det fram då. Men med facit i hand så kan jag med 100%.s övertygelse ge ett enkelt råd: Lyrica är inte är att rekommendera överhuvudtaget , då är benzo mycket bättre oavsett. Jag gick på Lyricans maxdos 600mg / dag under åratal som nämndes ovan och det tog sin lilla tid att gå ur skiten. Jag vill inte skrämma bort andra från att ta medicinen men vid detta laget har ju förskrivningarna minskat oerhört och Lyrica är en eftertraktad medicin på svarta marknaden. Som andra nämner är lyrica också helt riktigt oerhört beroendeframkallande ,och väldigt svår att trappa ner och sluta med. Så ska man ha något mot ångest så är benzo den bästa medicin och har alltid varit mest effektiv mot ångest eller panikattacker för ex. Stesolid är mest lämpad om ni frågar mig. Jag rekommenderar inte lyrica för varje sig ångest, smärta eller epillepsi

 • Av anonym 14 februari, 2015

  Vänta tills du ska sluta med
  Vänta tills du ska sluta med den bara vilket helvete du kommer få gå igenom troligtvis bara

 • Av anonym 14 februari, 2015

  Fick Lyrica mot depression
  Fick Lyrica mot depression Läkaren trappade efter ett tag upp medicinen till maxdos 600mg. Håller på att trappa ner nu och har innan slutat med stesolid och den här medicinen är bland det största rävgift som nån gjort. Har fått starka opiater efter en operation också men det är nästan inte i närheten av att sluta med den här medicinen. Bara trappa ner en tablett 100mg är ett helvete. Ligger nu på 300mg och snälla läkare sluta skriv ut det här preparatet till folk mot depression, ångest osv.

 • Av Matte78 8 januari, 2015

  Hej
  Japp, ett rätt vanligt

  Hej

  Japp, ett rätt vanligt utsättningssymptom.

 • Av anonym 6 januari, 2015

  Hej. Någon som haft
  Hej. Någon som haft magproblem – diarré vid utsättning av Lyrica?

 • Av anonym 31 oktober, 2014

  När jag bytte läkare ville
  När jag bytte läkare ville han (som var fanatisk motståndare till Benzo) att jag skulle övergå till Lyrica. Vi byte Xanor (1 mg/dag sedan 20 år) till Lyrica. Det var ett av de sämsta beslut jag gjort. En oerhört lömsk medicin (tappade omdöme totalt, personlighetsförändrandes). Idag äter jag åter 1 mg Xanor/dygn och lever ett mkt bra liv med bra karriär, familj mm. Testet av Lyrica (6 månader) höll på att förstöra såväl jobb som familj.

 • Av Katen 20 oktober, 2014

  Jag har hört flera som gått
  Jag har hört flera som gått upp jättemycket i vikt trots att dom inte haft någon aptit. Måste ju finnas någon koppling till medicinen.

 • Av anonym 19 oktober, 2014

  Jag har fått lyrica +
  Jag har fått lyrica + tramadol mot nervsmärta sedan två år tillbaka.Muntorrhet vilket lett till försämrad tandstatus.Gick upp 25 kg i vikt på mindre än ett halvår trots minskad aptit.Apotek säger att det beror på lyrican.Läkaren förnekar det och säger att jag är normalviktig.Övervikten är inte bra för mig då det har gett försämrad rygg.Vid senaste samtalet med läkaren tog jag upp detta igen och han blev arg och sa att han inte kan hjälpa mig mer och att jag kunde sluta med medicinerna!Så hur gör jag nu ?

 • Av anonym 10 oktober, 2014

  skal få lyrica mot ångs oro
  skal få lyrica mot ångs oro og stress men blir litt betenksamm…….

 • Av Mathias 25 augusti, 2014

  Låter som om du kan lida av
  Låter som om du kan lida av den neurologiska sjukdomen WED/RLS? Lyrica är en medicin som kan ge lindring. Läs på deras hemsida för mer info. http://www.wedforbundet.se

 • Av anonym 24 augusti, 2014

  Du måste ju prova vi är ju
  Du måste ju prova vi är ju olika allihop.
  du har ju inte fått det utskrivet för inget.
  och får du problem så är det ju bara kontakta läkaren.

 • Av anonym 21 juli, 2014

  Har ätit 150mg/dag enligt
  Har ätit 150mg/dag enligt doktorns ordination under flera år mot svår ångestproblematik och smärta. Upplever inga märkvärdiga bieffekter jämfört med mina tidigare mediciner såsom SSRI, Stesolid, Alvedon, Ipren och så vidare.
  Alla mediciner har bieffekter och givetvis goda effekter. Lyrica fungerar i alla fall för mig.

 • Av anonym 16 juni, 2014

  Fick Lyrica idag och nu när
  Fick Lyrica idag och nu när jag läste din kommentar blev jag jätte orolig vågar inte äns börja med den

 • Av anonym 12 juni, 2014

  Vi är alla olika. Äter 225 x
  Vi är alla olika. Äter 225 x 3 mot nervsmärta och förutom lite minnesstörningar så känner jag inte av några biverkningar.

 • Av anonym 2 maj, 2014

  Förbannat lömsk medicin. Äter
  Förbannat lömsk medicin. Äter sedan 5-6 månader 75mgx2 dagligen mot GAD och den fungerade bra till en början men nu fungerar den inte alls. Snarare fått ökad ångest av denna skiten och även om jag äter relativt låg dos är jag orolig för hur jag kommer må när jag slutar med medicinen, vilket jag ska göra snart. Visst skulle jag kunna öka dos, men när man nått upp till maxdos, vad händer då? Kommer ju bli tolerant även mot den dosen. Detta är en medicin som kan användas TILLFÄLLIGT mot GAD – absolut inte för långtidsmedicinering.

 • Av anonym 14 mars, 2014

  klart det finns bra mediciner
  klart det finns bra mediciner mot smärta! Tradolan är väl den svagaste opiat som finns, men dessvärre inte mindre beroeneframkallande.
  Jag tycker du ska be läkaren om att få Oxycodon-preprat (oxcontin, oxynorm etc) morfin, metadon eller norspanplåster för att höja din livskvalitet. Lycka till!

 • Av Lina 11 mars, 2014

  Åt Lyrica illegalt periodvis,
  Åt Lyrica illegalt periodvis, för skojs skull. Det ÄR narkotika naturligtvis. I mitt tycke borde den avregistreras. Senare fick jag den insatt av läkare och nu två år senare är den snart färdiguttrappad. Vilket jäkla helvete min tid med Lyrica har varit. Fick så sjukt mycket biverkningar och många dessutom. Min ångest försvann inte alls. Dessutom så har den orsakat flera krampanfall för mig också. Misstänker att jag kommer må mycket bättre när Lyrican är ute ur kroppen. Snälla, snälla läkare, skriv inte ut den till fler, den förstör så mycket. (Och ja, benso är bättre än lyrica, på alla plan, då lyrican är sjukt mycket mer beroendeframkallade..och ja, jag är en pålitlig källa)

 • Av anonym Sjövik 9 november, 2013

  Har ätit Lyrica 300mg först 2
  Har ätit Lyrica 300mg först 2 år fick svullna ben och fick ryckningar i ben och armar.Pratade med läkare gick ner till 150mg mådde psykiskt pyton under nedtrappning,för att inte prata om hets ätningen gick upp 25 kilo.Har tagit paus från ytligare nedtrappning då jag är rädd att bli må lika psykiskt dåligt man vill ta sitt liv så illa är det.Tänk dig för om du verkligen behöver ta denna medicin,vill verkligen varna för denna medicin.Själv funderar jag på lägga in mig på nån form hälsohem nästa nedtrappning.

 • Av anonym 20 oktober, 2013

  Jag mådde bra utav dom till
  Jag mådde bra utav dom till en början,(2x25mg) men var då lite hungrig till och från. Men nu så är jag hungrig varje morgon och det känns som om någon ska slita ut magen på mig. Förutom hunger så upplever jag inga andra bieffekter. Men låg dos 2×50! Hade jag vetat att jag skulle få sån hunger så hade jag aldrig gjort det

 • Av anonym 27 augusti, 2013

  Jag har haft maxdos lyrika i
  Jag har haft maxdos lyrika i tre år på grund av nerver i kläm. Stelopererat flera diskbråck mm känselbortfall och mycket ont. Hade inte klarat en dag utan denna medicin. Rekommenderas till dem som behöver. Tyvärr jobbiga biverkningar och viktigt man sköter upptrappning och nedtrappning. Lycka till mv cb

 • Av Eima 27 juli, 2013

  Jag tar 75mg till natten för
  Jag tar 75mg till natten för fruktansvärda kramper från knäna och neråt samt att fötterna känns alldeles förfrusna men när jag känner på fötterna känns dom inte kalla. Hur mycket jag än har på med värme på fötterna så fryser jag ändå. Kramperna känns som om benen från knäna och neråt skulle explodera. Men 75mg Lyrica hjälper. Dessutom så sover jag mycket bättre. Jag har haft problem med sömnen i många år och tar en halv tablett Imovane och en hel tablett Stilnoct men när jag började med Lyrica 75mg till natten så sover jag riktigt bra och vaknar utvilad. Men jag är rädd för Lyrica. Behöver jag vara rädd? Jag tar ju bara 75mg till natten. Är Lyrica ett medel som minskar effekt efter en tid? Husläkare och även Neurologläkare vet inte vad dom här besvären är för något. Jag har inga problem med cirkulationen.

 • Av anonym 20 maj, 2013

  Undrar hur du har gjort
  Undrar hur du har gjort höjningarna? Jag började med 25×2 i september 2012, är uppe i 175×2 nu. Jag börjar få dippar igen, och funderar på när Lyrican får full effekt och håller i sig. Du tar 2×300, hur länge har du tagit just den dosen? Känner du av några biverkningar? Jag blir väldigt trött, och känner mig svullen i kroppen. Har nog ökat några kilon också. Krma

 • Av anonym 23 april, 2013

  Hej!
  Har ätit Lyrica 2x300mg

  Hej!

  Har ätit Lyrica 2x300mg i 6 år pga av panikångest, fick det när jag trappade bort benso! Tyckte att den fungerade bra under några år men sen försvann effekten. Just nu trappar jag bort lyrican och det är nästan lika svårt som med benso. Jag råder dig att sluta med den!

 • Av anonym 22 april, 2013

  Hej, jag har ätit lyrica 300
  Hej, jag har ätit lyrica 300 kg/dag i två och ett halvt år mot GAD, jag undrar hur länge har ni ätit den innan ni behövt höja? Och hur märkte ni att den inte fungera lika bra längre?

 • Av ulla-britt 8 april, 2013

  Jag tar Lyrica för GAD sedan
  Jag tar Lyrica för GAD sedan okt 2012. Började med 50mg/dygn, och tar i dag 300mg/dygn. Har du fått effekt först vid 600mg/dygn? Vad säger din läkare om att man måste öka dosen hela tiden?

 • Av Joohan 6 april, 2013

  Hej jag äter 2x300mg om dagen
  Hej jag äter 2x300mg om dagen och det är den bästa medicinen som finns mot GAD, har haft ångest sen jag va liten och ätit mycket benzo på svarta marknaden men sen kontaktade jag en läkare och fick Lyrica utskrivet. Har ätit den ett halv år och den fungerar klockrent. Slutat käka benzo och mår bra varje dag så ja orkar ta tag i andra saker i mitt liv, att ha ångest är ett helvete men den går att bota och för mig var det Lyrica.

 • Av anonym 23 mars, 2013

  JAg har också fibromyalgi och
  JAg har också fibromyalgi och spinal st mm och fick Lyrica. Men det gick inte alls. Jag var så yr i huvudet att jag gick in i väggar, möbler o allt bara snurrade. Väl därför det heter lYRica? Så tyvärr fungerade det inte. Har tagit Tradolan i flera år, men det gör att jag överhuvud taget kan gå upp ur sängen, men smärtfri blir jag aldrig. Finns ju inga mediciner mot smärta, trots all forskning.

 • Av anonymtjej 5 mars, 2013

  Den funkar jätte bra mot
  Den funkar jätte bra mot ångesten men jag har börjat glömma saker å blir grötigt när jag pratar å är klumpig å stammar mest orolig över minnet som sviker nu.. Försvinner det om ja slutar med dom?

 • Av loffa 8 februari, 2013

  Min man har ätit Lyrica 2×600
  Min man har ätit Lyrica 2×600 mg i flera år mot GAD. Har inte hjälpt alls, däremot biverkningar till max! Det senaste året har han trappat ner till 2 x 75 mg och jag har fått min man tillbaka! Han är piggare, klarare i skallen och blir inte fånge i sin ångest utan kan ta tag i den. Flera förlorade år pga denna skitmedicin. Du som har ångestproblem- tänk två gånger innan du tar Lyrica! Vanlig SSRI, terapi, regelbundna rutiner i livet och framför allt motion är så mycket bättre!

 • Jag fick Lyrica av läkare för
  Jag fick Lyrica av läkare för att ”han” inte ville att jag skulle äta Xanor mot panikångest vilket jag gjort i 20 år utan problem. Lyrikan är sannolikt det värsta jag varit med om. Blev totalt avtrubbad, fick tinitus, gick upp 15 kg (obs problemen började efter ngn månad). Min läkare uppmärksammade det hela också och kommer aldrig mer att skriva ut preparatet.

 • Av gunilla 8 juni, 2012

  lyrica är toppen och jag
  lyrica är toppen och jag märker att jag blir väldigt hungrig av den och lite trötter och till noch från men ninte narkotika tack jag måste ha denna medicin för att överleva mina smärtor och den ger mig min sömn som jag behöver tack lyrica

 • Av anonym 9 maj, 2012

  Trappat ner 150mg/vecka från
  Trappat ner 150mg/vecka från 600mg/dag. Gick bra ner till 300mg men ner till 150mg/dag så bröt helvetet lös. Känner nu att denna medicin kan ge en förjävlig fysisk ångest vid utsättning. Obs. Alla Sveriges framtida läkare, Skriv ej ut denna medicin!

 • Av Kingberg 12 februari, 2012

  Nix det är inte Narkotika, då
  Nix det är inte Narkotika, då kan dom klassa alkohol som är en hemsk drog, familjer krossas barn misshandel, mord, trafik olyckor…

 • Av Kingberg 12 februari, 2012

  Håller med dig, staten är som
  Håller med dig, staten är som en jobbig mossa som ger folket björntjänster..
  Lyrica är överlägset den bästa medicin mot ångest, jag flippar inte ut som jag gör på benso,,som går bra början men sluta med att jag knapprar i mig 100 st 10 mg sobril på 2 dagar….

  Lyrica kan jag kontrolera och ta i rätt dos..

 • Av Aronica 16 oktober, 2011

  Hej!
  Jag tycker att

  Hej!
  Jag tycker att Lyricamedicinen är fantastisk, Jag känner inte av min fibromyalgi och kramper och värk från ryggen med spinalstenos som orsakat svår värk i mina ben och fötter….allt detta är nu så befriande bra av denna medicin. Har nyligt börjat äta den så jag hoppas att jag ska tåla den så jag kan fortsätta att må så bra nu..
  Jag tar låg dos 2×75 mg. per dag + 20 mg. tryptisol till natten.

 • Av Linda 10 oktober, 2011

  Hur går det för dig nu med
  Hur går det för dig nu med Lyrica. jag befinner mig i samma sits du skriver om ovan…

 • Av Linda 10 oktober, 2011

  Margareta, hur har det gått
  Margareta, hur har det gått med Lyrican. Befinner mig i samma situation som du skriver om ovan…

 • Av anonym 11 augusti, 2011

  jag äter 1200mg lyrica om
  jag äter 1200mg lyrica om dagen, och jag känner ingen av symtomen som det ska ge, det ända är att jag inte känner mig självmordsbenägen längre, och jag får tag på lyrica på svarta marknaded så jag tycker inte det ska narkotikaklassas då min läkare är helt jävla störd.. mvh

 • Av anonym 30 juni, 2011

  Har försökt hämta min medicin
  Har försökt hämta min medicin 2 dagar och inte ätit på ett tag. nu mår jag som vanligt igen, bara skit och orkar inte försöka gå ner igen. paketet räcker inte så länge men jag orkar inte gå till apoteket hela tiden. jag orkar inte tjata på läkare o sådant och jag tycker inte lyrica funkar jätte bra heller. jag kommer aldrig må bra så varför försöka

 • Av alias 6 juni, 2011

  Har ätit tabl lyricka åtta
  Har ätit tabl lyricka åtta veckor har fått ett nytt liv smärtan i ryggen är borta och mår bra i själen undrar mkt på hur länge man kan äta tabl.I morg ska jag till Dr då blir det många frågor.

 • Av Helen 19 maj, 2011

  Hej! Jag har haft panik
  Hej! Jag har haft panik ångest sedan jag var 5 år gammal. För tre år sedan fick jag lyrica och mina kroppsliga symtom försvann. Jag hade symtom, tryck över bröstet samt andnings svårigheter. Jag tycker att lyrica är en fruktansvärd bra medicin just mot kronisk panik ångest.
  Att myndigheter vill narkotika klassa denna medicin är förmodligen bara för att den är en bra medicin. För det känns som att myndigheter inte vill att befolkningen ska må bra.
  Jag minns glucosamin, en tablett som motvärkar led besvär, den såldes via hälsokost men eftersom det va en tablett som fungerade så tog staten över och nu säljs den enbart på apoteken.

 • Av Trumpetare 25 april, 2011

  Hej!
  Jag tycker att Lyrica är

  Hej!
  Jag tycker att Lyrica är en fantastisk medicin, för oss som har
  generaliserat ångestsyndrom. äter själv 600mg per dag och jag
  mår toppen. Jag tycker att den inte ska bli narkotika klassad. Lyrica är inte narkotika! Absolut inte!

 • Av Margareta 23 januari, 2011

  Ätit Lyrica i ökande dos i 14
  Ätit Lyrica i ökande dos i 14 dagar mot nervsmärta.
  Tar nu 3 x 2 tabl + Panodil forte x 4.
  Nästan ingen effekt alls.
  Ska ringa min doktor i morgon

Comments are closed.