Fråga från forumet: Hej!

Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bl.a. Citalopram, cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom.
 
Jag tränar måttligt som gymträning, cyklar, yoga, avslappning, promenader och äter bra varierad kost och lever så hälsosamt jag kan. Jag sover bra med hjälp av Mirtazapin. Det lugnar sig i kroppen när jag lägger mig för natten.
 
Trots min förändrade livsstil så släpper inte krampen, spänningarna i musklerna. Har svårt att sitta, stå då det hela tiden spänner och krampar och gör ont i form av skärande, stickande, tryckande känsla i överkroppen. Detta är ett oerhört handikapp för mig då jag har mycket ont också. Det håller sig hela dagarna i varierande intensitet.

Läkare jag träffat avråder benzopreparat. Har enstaka oxascand vid behov. De hjälper något.  Kan det vara så att jag kanske behöver få något muskelavslappnande regelbundet under en tid. Jag missbrukar inget och är mer av en person som har en stark karaktär och vill egentligen inte ta medicin. Men jag tror nu att jag måste det för att få ett bättre liv.

Är det så farligt att ta benzopreparat som jag oftast fått höra?
Vad säger ni?
Av redaktionen
12 februari, 2018

1 kommentarer

Comments are closed.