snuva250
Snoriga skol- och dagisbarn, någon på den överfulla bussen som nyser – du vet att snart kommer förkylningen som ett brev på posten. Nu lanseras ett nytt receptfritt 3-i-1-läkemedel som snabbt ska lindra förkylningssymptomen.

Nu lanseras ett nytt receptfritt läkemedel som lindrar feber, huvudvärk och led- och muskelvärk vid förkylning. Det nya preparatet är ett så kallat 3-i-1-läkemedel: Varm dryck, paracetamol och c-vitamin i ett.

Preparatet som säljs i dospåsar blandas med varmt vatten och intas som en varm dryck. Förutom det verksamma ämnet Paracetamol, som även återfinns i till exempel Alvedon, innehåller dospåsarna drygt halva dagsbehovet av c-vitamin. 

Läkemedlet finns i smakerna skogsbär och honung/citron.

– Många upplever att de inte har tid att vara sjuka, därför underlättar Therimin eftersom den varma drycken ger snabb lindring av feber vid förkylning samt influensaliknande symptom, säger Nicklas Rosendal, kommunikationschef på läkemedelsbolaget Novartis, i ett pressmeddelande.

Svensken drabbas i snitt av 2-3 förkylningar per år.

Av Lisa von Garrelts
12 september, 2014

11 kommentarer

 • Av anonym 27 november, 2017

  Smutsigt hästhandlartrick: kör med kollodialt silver!
  Vill påminna om att silverjoner, i vätska eller på annat sätt, som intages av människor är farligt. Givettvis så beror det även på mängden silverjoner i koncentratet! Hästarna fick dricka och andas in silverjoner, de var fina så länge det bara gick men sedan dog de knall och fall. Det finns väl vissa likheter!

 • KS – gör också att bakterier
  KS – gör också att bakterier utvecklar resistens.
  Naturligt år nyttigt? kvicksilver, bly, vit flugsvamp, kurare och värdens giftigaste gift botulinum toxin är alla naturliga kemikalie eller producerade av en växt, bakterie eller djur

 • Av Zarah 28 mars, 2015

  Kolloidalt Silver
  Här har ni en länk där ni kan läsa om KS (kolloidalt silver). Man märker att dom som sågar KS tyvärr oftast är rätt dåligt pålästa.

  Mvh Zarah

  http://www.vaken.se/kolloidalt-silver-funktion-och-erfarenheter/

 • Av Jonas 23 mars, 2015

  Klart det finns folk som
  Klart det finns folk som tjänar pengar på KS, ingenting är gratis, men KS har klart bättre effekt än många antibiotika tex och klart mindre biverkningar. Har själv kört det i över 20 år och har inte blivit blå ännu… och hälsan är kanon den med. Försöker hellre köra med så naturliga grejer som möjligt än att äta en massa kemiska preparat med en massa biverkningar som många läkemedelsbolag tyvärr mörkar också. Smutsig bransch det där. Folk gör självklart som dom vill men för mig och min familj så har den naturliga vägen hållit oss alla väldigt friska. Knack knack ta i trä.

  Mvh Jonas

 • KS
  Ja det finns ju ingen som tjänar pengar på kolloidalt silver…

 • Av Johanna W 14 mars, 2015

  Har som jag skrev tidigare
  Har som jag skrev tidigare använt KS i över 15 år, har nästan aldrig varit sjuk, klarat mig ifrån svårare förkylningar och influensor, mina barn har aldrig eller sällan varit sjuka dom heller. Mina värden (lämnar blodprover 2 ggr om året), vanliga hälsotester m.m är tip top dom med. Du borde kanske läsa på lite mer om KS och dess effekter än att läsa rapporter från läkemedelsbolagen som hellre vill att du äter deras mediciner som dom har patent på, mediciner som oftast har allvarliga biverkningar etc etc. Nej tack till det säger jag.

  Mvh Johanna W

  Personlig tränare och & kostrådgivare.

 • Av anonym 12 mars, 2015

  Kvicksliver och arsenik är
  Kvicksliver och arsenik är andra ämnen som används innan antibiotikans tid, varför inte prova det med? Eller lite åderlåtning, det skulle visst funka mot det mesta.
  Varför lyssna på vetenskapen när försäljaren är såååå mycket mer trovärdig.

 • Av Johanna W 1 januari, 2015

  Kolloidalt silver är helt
  Kolloidalt silver är helt ofarligt. Läs på lite tack innan du yttrar dig. http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

  Jag har använt det i över 15 år, är inte blå och har aldrig varit allvarligt sjuk överhuvudtaget. Knappt en förkylning har jag haft heller.

  Mvh Johanna W

 • Av Karl Ohlsson 30 december, 2014

  Godt!
  Då kandu lika gärna ta arsenik. Du blir av med förkylningen av båda preparaten, eftersom du dör efter en tids inmundigande.

 • Av Carita S 12 september, 2014

  Varm dryck med honung
  Jag brukar göra en egen brygd på varmt vatten och honung, jag river i ingefära och droppar i citron. , sen tar jag en alvedon eller två och lägger mig i soffan. Lite samma ide som den här nya drycken. Men enkelt och skönt att slippa stå och blanda och riva när man är trött så det kan nog vara bra med en färdig blandning.

 • Av Mathias 12 september, 2014

  Bättre att dricka kolloidalt
  Bättre att dricka kolloidalt silver i förebyggande syfte under vinteråret.

Comments are closed.