E-hälsomyndigheten lanserar en tjänst där du kan ladda ner ditt vaccinbevis som kan behövas om du ska ut och resa.

Nu är det många som längtar efter att få uppleva nya saker och se sig om i världen. Många länder kräver bevis för att du är frisk från covid-19 och är vaccinerad. Nu blir det lättare och gratis att hitta vaccinationsbevis.

Ladda ner vaccinationsbevis här!

– Ett covidbevis underlättar för resor i Europa. Du kan visa att du blivit vaccinerad mot covid-19 och uppfyller kraven som gäller i landet du reser till, säger Annemieke Ålenius, avdelningschef på E-hälsomyndigheten.

För att få ett covidbevis på genomförd vaccination så behöver du, enligt E-hälsomyndigheten:

  1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
  2. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar den 1 juli)
  3. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. När du har hämtat beviset skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  4. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Du som saknar e-legitimation kan från den 1 juli få ett covidbevis på vaccination genom att skriva ut en blankett som du sedan fyller i och postar till E-hälsomyndigheten. Här finns blanketten:  https://www.ehalsomyndigheten.se/globalassets/covidbevis/Bestallning-av-vaccinationsbevis.pdf

Även bevis för att du är frisk går att få hos covidbevis. I mitten på juli om de du testat dig hos är kopplade till covidbevis, annars i mitten av augusti.

 

Av Hanna Brodda
30 juni, 2021
Annons

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas.