Selexid når blodet inom en timme efter första tabletten och sprids sedan snabbt i kroppen. Medicinen bryter ner bakteriernas cellväggar och dödar dem. Det vanliga är att man känner sig bättre inom ett par dygn. Gör man inte det ska man ta kontakt med läkaren igen. Källa: Läkemedelsverket, 1177 och Fass.

Verksam substans

Pivmecillinam

Möjliga biverkningar

P-piller kan förlora sin effekt. Magen kan ge problem som illamående, kräkning, lös avföring och diarré. Kontakta läkare om det inte går över. Svampinfektion i underliv och munhåla anses vara en mycket sällsynt biverkning, men det är nog en sådan biverkning de flesta inte anmäler.

Varning för

Prata med doktorn om du har en svårinställd diabetes, ämnesomsättningsrubbningar eller onormalt lite muskler eller om du känner allergiska symptom, sedan du börjat din kur. Flera läkemedel är olämpliga att blanda med Selexid.

7 kommentarer

 • Av anonym 20 november, 2017

  Verkar inte efter första
  Verkar inte efter första dagen, dos 1 tablett 3ggr/dag. Hoppas på dag två nu!

 • Av anonym 8 september, 2017

  Yrsel och huvudvärk har jag
  Yrsel och huvudvärk har jag fått. Utinvägsinfektionen verkar dock bli bra.

 • upplever att Selexid tar
  upplever att Selexid tar snabbt och effektivt, redan efter 1 tbl. Har helller inte känt några biverkningar..

 • Av anonym 21 januari, 2016

  I bipacksedeln står det att
  I bipacksedeln står det att man skall vara försiktig om man har epilepsi vilket jag nämnde och jag vet inte hur det kan påverka mig så tummen ner

 • Av Anonym 11 november, 2014

  har tagit selexid i 3 dagar
  har tagit selexid i 3 dagar nu och den biter inte på min UVI fullt ut..jag har fortfarande sveda kvar och morgonurinen är också starkt missfärgad..jag kom till läkaren (akut till en jourmottagning) med mitt urin MEN hon sade att hon inte behövde titta på det?! NU måste jag söka upp VC och lägga ut 200kr IGEN samt betala för en ny sorts penicillin så att det blir RÄTT sort den här gången!

 • om det är så att man drabbas
  om det är så att man drabbas av en svampinfektion, kan man då ta canesten samtidigt som man tar selexid? eller påverkas selexid av det? eller kan det ge några andra biverkningar?
  svar snarast tack

 • Av Karin Z 14 januari, 2011

  Upplever att Selexid tar
  Upplever att Selexid tar effektivt och snabbt och sällan ger biverkningar i form av förstörd tarmflora (diarré) eller svampinfektioner.

Comments are closed.