KarinSchenckGustafsson_scanpix_250
Torsdagen den 20 maj bjuder Karolinska Institutet med flera in till en dag i Kungsträdgården i Stockholm för att hylla forskning och sprida kunskap. Dina mediciner finns på plats och leder Kvinnohälsodebatten.

All behandling och vård startar med någon typ av forskning. Substanser ska testas och resultat utvärderas och när det är gjort kan vi få behandling för våra sjukdomar och krämpor.

För att forskningen ska bli intressant och användbar måste i något skede testerna göras på människa. På dig och mig.

Mycket av den livsviktiga behandlingen som går att få på sjukhus i dag kräver blod, organ och andra mänskliga delar. Från sådana som dig och mig.

 

Du behövs för att vården ska bli bra. Ungefär det är budskapet med Forskning- och hälsadagen som arrangeras idag den 20 maj 2010, kl 11.00-19.30 i Kungsträdgården Stockholm. Här hittar du hela programmet.

 

Dina medciner och Hanna Brodda leder diskussionen om Kvinnohälsa, kl 13.40 på debattscenen.

Kvinnor och män är inte helt lika, inte medicinskt, det här börjar bli en allt viktigare fråga när det kommer till läkemedel och behandlingar. Vad görs för att könsanpassa läkemedlen? Kanske diagnosen blivit fel från början för att referensvärdena utgår ifrån manliga normer?

 

Det och många fler frågor kommer kvinnohjärtexperten och överläkaren Karin Schenck Gustafsson, 1,6 miljonerklubbens ordförande Alexandra Charles och Bettina Kashefi, statssekreterare på Socaildepartementet.

Kom och ställ frågor du med! Eller ställ en fråga här nedan i kommentarsfältet - så framförs den.

Av dmadmin
17 maj, 2010

4 kommentarer

  • Av Hanna Brodda 10 januari, 2011

    Kvinna – om du vill ha med fler kvinnor, erbjud dig!
    Här kan ni som vill erbjuda er att vara med i en studie med nya läkemedel: Karolinska Trial alliance försökspersoner

  • Japaner och fransmän lever länge
    Japaner äter inte mättat fett och de dör heller inte i hjärt-kärlsjukdomar. Men vem vet, det kanske inte alls har något samband. De äter sjögräs, kanske är det det som räddar dem. Längst i Europa lever fransmännen och de är riktiga gottegrisar. Äter chokladgodisar till frukost, supersöta youghurtar och sås på smör. Massor av vitt mjöl i baugetten där i mellan. De äter dock mindre pasta, potatis och ris tror jag. Mer bara sallad och kött till middag.

  • Av anonym 30 december, 2010

    Böcker/hemsidor kan vara hjälp på vägen!
    Nej, det är inte lätt att ta rätt beslut.
    Det bästa man kan göra är att läsa på och försöka att bilda sig en egen uppfattning.

    Det finns väldigt många ekonomiska intressen – men jag är helt övertygad om att Annika Dahlqvist och Andreas Eenfeldt har helt andra motiv. De drivs av en övertygelse och vill hjälpa andra.

    Här några andra namn som Du kan googla – Uffe Ravnskov, Duane Graveline, Malcolm Kendrick, Shane Ellison, Gary Taubes, Anthony Colpo, Joel F. Kauffman, John Abramson, Mary Enig och Sally Fallon.

    Ytterligare några namn om Du vill lära dig mer om läkemedel, läkemedelsindustri, behandlingsmetoder och psykiatri.

    Melody Petersen, David T. Fuller, Ray D. Strand, Jerry Avorn, Marcia Angell, Shannon BrownLee, Peter R. Breggin och Robert Whitaker.

    Tyärr är väldigt få böcker översatta till svenska.

  • Av Britt-Mari 29 december, 2010

    Hjärta/kärl
    Så svårt med dubbla budskap från experter. Forskningen ger också olika budskap. Har tagit del av vad Kostdoktorn Andreas rekommederar, LCHF, smör, kokosfett och grädde är inte skadligt för hjärtat. Läkaren Karin Schenk-Gustavsson menar att det är jätteskadligt för hjärtat. Det är verkligen inte lätt att ta rätt beslut!

Comments are closed.