sillymarine_centella_granatapple450

Akademiklinken har blivit världsledande inom plastikkirurgin och deras produktlinje säljer för miljoner. Här avslöjar produktchefen Holly Grenfell hela listan på de naturliga ingredienser som de använder i sina krämer.

Akademikliniken har blivit norra Europas största företag inom plastikkirurgi sett till omsättning och antal ingrepp. Enligt deras egen statistik är de världsledande i antal bröstförstoringar med så kallade gelehalloninägg.  Sedan fem år har de också en egen produktlinje, krämer och tillskott som de menar ska hjälpa huden att återhåmta sig efter kirurgiska ingrepp eller i vissa fall kunna ersätta en plastikoperation.

Priserna är där efter. En ansiktskräm kostar 1850 kronor, nästan lika mycket som en botoxinjektion alltså.

Men vad innehåller de? De medicinska ingredienserna berättar Holly Grenfell om i en annan artikel, här avslöjas de naturliga.

Naturprodukterna som gör dig vacker. De naturliga ingredienserna i Akademiklinkens framgångsrika krämer, Holly Grenfells guide:

  •  Granatäpplen - finns i flera av produkterna, läker, vårdar och bygger kollagen, enligt Grenfell.
  •  
  • Centella – Hjälper huden att läka genom att den stimulerar tillväxt av kollagen, sägs det. Används traditionellt i både Kina och Indien vid bland annat magbesvär och njurproblem. Universitetet i Kobe i Japan undersöker om centella kan användas vid reumatiska sjukdomar.
  • - Centella ger vi efter operation för att snabbare och finare läka ärren. En växt från mayaindianerna.

 

  •  Arnika – Minskar svullnaden.

 

  •  Silymarine – Utvinns ur tistel och är en antioxidant och flavonid som skyddar mot fria radikaler. Har bland annat använts för att mildra symptomen efter svampförgiftning och testas nu mot diabetes typ 2. Vi använder den för att läka och återhämta huden.

 

  •  Grönt te, antioxidanter och soya – Ger näring och ökar elasticiteten.

 

  •  Lycopener - Ett ämne som finns i tomat som bevisat är nyttigt för oss om vi äter den. Nu testar vi även att tillsätta den topikalt, det vill säga på huden.

 

Varning! De naturliga vanor/ämnen som gör dig ful - de som ger Akademikliniken mycket att göra, enligt Holly Grenfell - hela listan:

 

  •  Rökning - Vi ser direkt om någon röker. Det gör huden grå- och gulaktig och linjerna runt munnen avslöjar rökaren direkt. Om man ska tänka på en enda grej för sin hud, då är det att låta bli rökningen.

 

  •  Solen - Bli inte brun och håll dig undan solen, det är mitt andra tips. Läs mer om peptider på Nobelprisets hemsida: "Blobels forskning har också kunnat förklara de molekylära mekanismerna bakom uppkomsten av ett flertal ärftliga sjukdomar. Om en sorteringssignal i ett protein är förändrad kan det leda till att proteinet hamnar på fel plats i cellen. Ett exempel är den ärftliga sjukdomen primär hyperoxaluri, som bl a leder till njursten redan i unga år. Vissa ärftliga former av kraftigt förhöjd kolesterolhalt i blodet beror också på felaktiga transportsignaler. Även andra ärftliga sjukdomar, t ex cystisk fibros, orsakas av att proteinerna inte når sin rätta destination. Ökad kunskap om hur proteiner dirigeras till olika delar av cellen ger också möjlighet att konstruera nya läkemedel som riktas mot en viss typ av organell i syfte att korrigera olika defekter. " http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1999/press-sv.html
Av Hanna Brodda
3 juli, 2010