Betyg:

2.875

Cipralex

Används för behandling av depressioner och ångestsjukdomar, exempelvis panikångest och social fobi. Medicinen tillhör en grupp antidepressiva läkemedel som kallas SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare).

Möjliga biverkningar: 

Några av de biverkningar som kan uppstå är smärta i muskler och leder, diarré och förstoppningar och täppt eller rinnande näsa. Men även ångest, rastlöshet och svårigheter att somna kan uppkomma, (man bör vara uppmärksam på att dessa biverkningar i sig kan vara symtom på själva sjukdomen och kommer minska när personen börjar må bättre).

Varning för! Medicinen kan påverka blodsockervärdet och därför bör du rådfråga din läkare ifall du lider av diabetes. Medicinen skall inte ätas ihop med johannesört som kan finnas i naturläkemedel mot nedstämdhet. Inte heller bör Cipralex ätas av barn under 18 år.

Verksam substans: Escitalopram

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-04-13

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.9 (16 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av Min räddning

Skrivet 10/6

Min räddnings bild

Jag har ätit det i snart tio år med pauser. Måste alltid börja om när ångest/panik o även nedstämdhet alltid återvänder. Trots att jag blivit nästintill absolutist, yogar, mediterar, äter hälsosamt, är ute, undviker stress. 46 år. Klarar mej nu på 5 mg dagligen

Kommentar av anonym

Skrivet 4/3

anonyms bild

Min pojkvän hann äta cipralex i 5 dagar. han var väldigt påverkad av medicinen. förstorade pupiller, rastlös och kopplade bort omvärlden. på femte dagen kom han inte ihåg om han hade gjort en sak på jobbet eller inte. Han begick självmord. Vad var det som påverkat honom så att han inte mindes? Jag har läst väldigt mycket om denna medicinen och det är ingen vacker bild. Jag är helt övertygad om att ifall han inte ätit dessa hade han levt idag.
Patenterade kemiska substanser hör inte hemma i våra kroppar. be någon om hjälp, komma igång med träning och sluta med ALLT socker, gluten och mejerier. Läk tarmen. tack för mig

Kommentar av UNDRANDE

Skrivet 27/5

UNDRANDEs bild

Hej behöver serotonin men får så ont i magen och diarre av dem , finn det någon annan som innehåller serotonin som inte ger dessa biverkningar?????

Kommentar av UNDRANDE

Skrivet 15/6

UNDRANDEs bild

Vet ej något men får också vädligt ont i magen av cipralex, håller på att trappa ned den.

Kommentar av Johnny

Skrivet 29/5

Johnnys bild

Hej, varför behöver du serotonin? Lider du av en depression eller?

Kommentar av UNDRANDE

Skrivet 17/6

UNDRANDEs bild

Nej jag tror imte det däremot ångest när jag fick mycket i elände i livet.Men läkarna skriver ju ut det till alla som är ledsna verkar det som , dumt nog tog jag dom . håller på att trappa ner dem nu .

Annons