Används för behandling av depressioner och ångestsjukdomar, exempelvis panikångest och social fobi. Medicinen tillhör en grupp antidepressiva läkemedel som kallas SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare).

Verksam substans

Escitalopram

Möjliga biverkningar

Några av de biverkningar som kan uppstå är smärta i muskler och leder, diarré och förstoppningar och täppt eller rinnande näsa. Men även ångest, rastlöshet och svårigheter att somna kan uppkomma, (man bör vara uppmärksam på att dessa biverkningar i sig kan vara symtom på själva sjukdomen och kommer minska när personen börjar må bättre).

Varning för

Medicinen kan påverka blodsockervärdet och därför bör du rådfråga din läkare ifall du lider av diabetes. Medicinen skall inte ätas ihop med johannesört som kan finnas i naturläkemedel mot nedstämdhet. Inte heller bör Cipralex ätas av barn under 18 år.

6 kommentarer

 • Av Min räddning 10 juni, 2017

  Jag har ätit det i snart tio
  Jag har ätit det i snart tio år med pauser. Måste alltid börja om när ångest/panik o även nedstämdhet alltid återvänder. Trots att jag blivit nästintill absolutist, yogar, mediterar, äter hälsosamt, är ute, undviker stress. 46 år. Klarar mej nu på 5 mg dagligen

 • Av anonym 4 mars, 2016

  Min pojkvän hann äta cipralex
  Min pojkvän hann äta cipralex i 5 dagar. han var väldigt påverkad av medicinen. förstorade pupiller, rastlös och kopplade bort omvärlden. på femte dagen kom han inte ihåg om han hade gjort en sak på jobbet eller inte. Han begick självmord. Vad var det som påverkat honom så att han inte mindes? Jag har läst väldigt mycket om denna medicinen och det är ingen vacker bild. Jag är helt övertygad om att ifall han inte ätit dessa hade han levt idag.
  Patenterade kemiska substanser hör inte hemma i våra kroppar. be någon om hjälp, komma igång med träning och sluta med ALLT socker, gluten och mejerier. Läk tarmen. tack för mig

 • Av UNDRANDE 17 juni, 2015

  Nej jag tror imte det däremot
  Nej jag tror imte det däremot ångest när jag fick mycket i elände i livet.Men läkarna skriver ju ut det till alla som är ledsna verkar det som , dumt nog tog jag dom . håller på att trappa ner dem nu .

 • Av UNDRANDE 15 juni, 2015

  Vet ej något men får också
  Vet ej något men får också vädligt ont i magen av cipralex, håller på att trappa ned den.

 • Av Johnny 28 maj, 2015

  Hej, varför behöver du
  Hej, varför behöver du serotonin? Lider du av en depression eller?

 • Av UNDRANDE 27 maj, 2015

  Hej behöver serotonin men får
  Hej behöver serotonin men får så ont i magen och diarre av dem , finn det någon annan som innehåller serotonin som inte ger dessa biverkningar?????

Comments are closed.