annabasen450
Gör det inte utomlands och ha koll på avtalen. Det är några av Anna Bäséns bästa råd inför skönhetsingreppet i nya boken Allt du behöver veta om skönhetsingrepp.
Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i muskler eller djupt in i huden för att minska anspänningsrelaterade rynkor exempelvis mellan ögonen. När det gäller injicering i huden påverkar medlet svettkörtlarna vilket gör att svettningar i exempelvis armhålorna minskar. Botox används oftast för att avlägsna rynkor mellan ögonen, rynkor i ögonens utkanter eller runt munnen. Medlet har med åren vuxit till den vanligaste injektionsbehandling när det gäller skönhetsbehandlingar i världen. Botox består av botulinum typ A, ett protein som är framställt av bakterier som orsakar sjukdomen botulism. En livsfarlig sjukdom som kan spridas i bland annat fiskkonserver, vilket är mycket ovanligt i dag. Medlet verkar genom att blockera nervimpulserna i de muskler som injicerats. Behandlingen tar cirka 10-20 minuter och injiceras med en micro-nål i små mängder åt gången. Resultatet märks efter 3-10 dagar och kvarstår i 3-4 månader. Botox började användas i medicinskt syfte redan under 50-talet främst för att behandla okontrollerade blinkningar eller skelande ögon. Sedan 2003 är det godkänt för att behandla svåra svettningar, då bland annat under varumärket Xeomin. Behandling görs på klinik av utbildad personal. Källor: Läkemedelsverket, Fass
Av Hanna Brodda
1 april, 2011

2 kommentarer

 • Av Ahmed , Eva 23 september, 2011

  jag behöver hjälp !
  Hej !
  Mitt namn är Ahmed Halawa.
  Jag har acne ärr på kinderna och jag skulle vilja dra ut skinnet på kinderna eller fylla igen hålen på kinderna på något sätt. Jag mår riktigt dåligt av det. Är det något ni kan hjälpa mig med? Vad kostar det?
  Jag kan skicka bilder på ansiktet om ni vill ha det så ni kan bedömma från det vad som behövs göras..
  mvh Ahmed och Eva
  0733621382
  Osby/skåne

 • Av anonym 3 maj, 2012

  Sluta krocka med Björn
  Sluta krocka med Björn Ranelid så blir det nog bättre…

Comments are closed.