Uppdaterad: 2012-04-27

3 kommentarer

Ödlespott minskar sötsug

Fakta om Byetta

Byetta är ett läkemedel som ska injiceras och används för att förbättra blodsockerkontrollen hos vuxna med typ 2-diabetes.

Varning för: Gå inte för länge med för lågt blodsocker. Se upp om du har en...

4.2
Ditt betyg: Inget Medel: 4.2 (5 röster)

Råttor som fick prova diabetesmedicinen Byetta slutade glufsa i sig för mycket mat och gick ner i vikt. "Detta är en både okänd och ganska oväntad effekt", säger professor Karolina Skibicka.

Forskningen på seriösa bantningspiller har inte gjort några stora framsteg de senaste åren, däremot finns lovande resultat för ett dylikt piller inom andra vetenskapliga områden. Bland annat inom diabetsfoskningen.

Professor Karolina Skibick vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet har testat diabetesläkemedlet Byetta på råttor. När de fick Byetta slutade de att frossa i choklad och de åt mindre portioner.

Byetta består av exenatid som innehåller saliv från ödlan Gila. Byetta ska hjälpa kroppen att reglera blodsockernivåerna, men de har också en aptitreglerande funktion visade det sig.

Konsekvenserna av resultaten är betydande säger Suzanne Dickson, professor i fysiologi, i pressmeddelandet från Universitetet.
–De flesta dieter misslyckas på grund av att vi är besatta av viljan att
äta, särskilt frestande mat som sötsaker. Eftersom exendin-4
undertrycker matsuget kan det hjälpa personer med fetma ta kontroll över
sin vikt, säger hon.

Artikeln The Glucagon-Like Peptide 1 (GLP-1) Analogue, Exendin-4, Decreases the Rewarding Value of Food: A New Role for Mesolimbic GLP-1 Receptors publicerades i Journal of Neuroscience.

Artikel skriven av redaktionen 2012-04-25
redaktionens bild

Kategorier:

Diabetes Kilokampen bantning

Kommentera artikeln

Kommentar av Profeten

Skrivet 26/7

Det finns bra verksamma kosttillskott med samma verkan.

Profetens bild

Den senaste helt nya, heter Linea 40+, som tar bort sug efter sött och annat, ger mättnadskänsla samt stabiliserar blodsockret. Framtagen bl.a. med tanke på kvinnor över de 40 som vid hormonomställningen då kroppen själv strävar efter att bilda nya och bygger på befintliga fettceller.
Vi har nu efter en tid sett, att det fungerar lika bra för män.GMP certifierat i EU. Enbart naturliga ingredienser.
Ni kan läsa mera om den på dels bloggen artikel nr: 204, det finns också flera andra artiklar om tarmens bakterieflora med mera, medel mot IBS m.m. Mycket intressant, m länkar till forskning samt andra tips: ( 211 artiklar )
http://metrobloggen.se/farmakologensblogg/

profeten

Kommentar av Nicholina

Skrivet 12/5

Spruta istället för metformin

Nicholinas bild

Jag äter 1 st metformin/dag,men mitt blodsocker ligger ändå lite för högt.Dessutom har jag gått upp i vikt.Kan Victoze vara ngt.för mig?

Kommentar av anonym

Skrivet 25/4

Hur får man prova?

anonyms bild

Jag har diabetes och äter metformin sedan ett par år. Kan detta var något för mig undrar jag? Jag har blivit ganska tjock på senare tid.
Finns det ute på marknaden redan alltså?

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-01-23

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-12-18

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

1 kommentar

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 

Annons