Finns det någonting mer än fysisk träning man kan göra för att förhindra fortsatt muskelnedbrytning efter simvastatinbehandling?

Finns det någonting mer än fysisk träning man kan göra för att förhindra fortsatt muskelnedbrytning efter simvastatinbehandling?

Den där myten om att man inte kan tappa muskler efter att ck värdet är stabiliserat vill jag slå hål på. Jag har fortsatt att gå ner i vikt och tappat större delen av min rygg och axelmuskulatur. Sen har det blivit som överskottshud som bara hänger. Detta är fakta!! Jag har fått svårt att gå uppför trappor så jag bävar för nästa gång hissen går sönder i fastigheten där jag bor. Kramper i benen och brännande nervsmärta från tåleder och bak i fotlederna. Det har lett till stora begränsningar och det är svårt att vara positiv.

Man är mitt i livet som småbarnsförälder och i ett huj blir allting omkullkastat. Dom små övningarna man kan göra känns som en daglig kamp för att inte kroppens muskulatur skall förtvina helt. Skelett och leder är ju kraftigt försvagade så det går inte att belasta med någon vikt att tala på. Jag kan pga mitt rådande sjukdomstillstånd tex inte längre göra en så självklar sak som att lyfta upp och krama mina barn. Jag kan heller inte dra pojkarna på bobben ute i snön (Detta var bara några exempel). Jag börjar bli riktigt orolig när musklerna praktiskt taget rasar av en.

Från att ha varit stark i axlar och nacke så får jag numer ha stöd för nacken bara jag ska orka se på tv. Vad kan det tas för eventuella prover mer än ck värde vid fortsatt muskelbortfall ? Muskelbiopsi är ju ett prov för att fastställa att nedbrytning inte fortskrider. Men det skall också tydligen gå att kolla antikroppar mm via speciella blodprov. Alla svar tas tacksamt emot angående detta.

Av perwilhelmsson
19 januari, 2013
Annons