Sköldkörtel & antidepressiva.
PUH :(
Jag har under ett års tid
trappat ner på Citalopram.
Ett antidepressivt medel som
sjukvården bedyrade att jag
BEHÖVDE!!!!! för 4 år sen.
Utan några som helst undersökningar.
På Juldagen slutade jag med den sista
smulan jag hade kvar.
Å fy SATAN vilka vidriga dagar/nätter
jag haft sen dess :(
Ilningar & elstötar genom kroppen.
Sömnlöshet & hemska mardrömmar.
Illamående, hyperstressad mm mm mm.
Men i februari ska vi flytta :)
till en röd liten stuga ute på landet.
Och då ska giftet vara borta!!!!!!
Här har vi "lite" biverkningar av GIFTET!!!!! Taget ur FASS
PUH :(
Jag har under ett års tid
trappat ner på Citalopram.
Ett antidepressivt medel som
sjukvården bedyrade att jag
BEHÖVDE!!!!! för 4 år sen.
Utan några som helst undersökningar.
På Juldagen slutade jag med den sista
smulan jag hade kvar.
Å fy SATAN vilka vidriga dagar/nätter
jag haft sen dess :(
Ilningar & elstötar genom kroppen.
Sömnlöshet & hemska mardrömmar.
Illamående, hyperstressad mm mm mm.
Men i februari ska vi flytta :)
till en röd liten stuga ute på landet.
Och då ska giftet vara borta!!!!!!
Här har vi "lite" biverkningar av GIFTET!!!!! Taget ur FASS
Jag kan ju inte undgå+ att fundera över
vad som är Hashimoto & vad som är biverkningar??????
Men det lär jag väl märka......
Vanliga biverkningar
Aptitlöshet, viktminskning/viktökning, förändrad smakuppfattning, förstoppning, diarré, kräkning, illamående, buksmärta, sura uppstötningar, ökad salivavsöndring och gasspänning. Yrsel (t ex när man reser sig hastigt upp), huvudvärk, ökad svettning, kraftlöshet, muskelsmärta, gäspningar, allmän sjukdomskänsla, trötthet. Hjärtklappning, myrkrypningar, darrningar, stelhet i kroppen. Hudrodnad, klåda och nästäppa. Sömnsvårigheter, dåsighet, nervositet, ångest, koncentrationssvårigheter, rastlöshet, drömstörningar, likgiltighet, förvirring. Vattenkastningsbesvär, oregelbunden menstruation, sexuella störningar (män kan uppleva problem med fördröjd utlösning eller erektionsproblem medan kvinnor kan uppleva minskad sexuell lust och svårighet att uppnå orgasm). Synstörningar (svårighet att läsa finstilt text).
Mindre vanliga biverkningar (förekommer hos färre än 1 av 100 användare):
Svimning, förlångsammad hjärtrytm, krampanfall, hudreaktion vid solexponering, hosta, andnöd, öronsusning, upprymdhet, aggressivitet och leverpåverkan.
Sällsynta biverkningar (förekommer hos färre än 1 av 1000 användare):
Vidgade pupiller, hallucinationer, rastlöshet och svårighet att sitta eller stå stilla (akatisi).
Av ovanstående 41 st VANLIGA biverkningar.
Har jag 27 Som jag i 4 års tid vart övertygad om varit Hashimoto.
Det kanske det är???? Eller inte
Nu har jag ju slutat med giftet & lider ett HELVETETS KVAL när det ska ur kroppen.... Men om några månader kan jag ju utvärdera vad som vad vilket......
Kram på er mina vänner
& 2013 SKA vi ha ett FIIIINT ÅR!!!!!!
31 december, 2012
3 kommentarer
Comments are closed.
Mer än ”bara” biverkningar
Har läst om en studie som gav forskarna utvidgad kunskap om serotoninreceptorernas återhämtning. Att antidepressiva läkemedel kräver långsam uttrappning p g a hämmade receptorer är ingenting nytt. En abrupt avslutad behandling leder till nedstämdhet eller depression. Den nya upptäckten, relaterat till studien, var att receptorerna är hämmade långt m k t längre än man tidigare tagit för givet. Jag tror att rörde sig om flera år (längre än 1,5 år åtminstone) innan fullständig återgång nåddes, d v s till samma receptorfunktion som före behandlingen. Det verkar således vara av stor vikt med en m k t långsam uttrappning (över tid). Det retar mig att jag nu inte hittar tillbaka till studien (som jag i sådana fall hade bifogat som länk!).
Eventuellt kan 5-HTP eller L-tryptofan fungera som en exogen receptor-trigger (och verka som ett komplement) under tiden, jag vet inte?
Vid en depression (eller ett tillstånd tolkat som depression) förutsätter läkare att kortisolhalten är för hög utan att ta något prov. Ett antidepressivt preparat ordineras som på samma g g n sänker kortisolnivåerna. Om kortisolhalten initialt var låg (oberoende av anledning), vad händer då? Det tråkiga svaret är att vårdgivaren har skapat en ”grönsak”, en orkeslös och utmattad människa, i ett nu än mer sämre skick. En försämring som förutsätts bero på depressionen och ingenting annat. Och ruljangsen med läkemedelsbyten och läkemedelskombinationer är igång. År av liv kan gå till spillo innan läkaren slutligen säger ”Nu har vi provat allt” och – förhoppningsvis – börjar tänka i nya banor. Eller (ve och fasa), rekommenderar ECT för att ”alla andra” vägar anses uttömda…
Som patient måste man vara insatt för att kunna överväga eller ifrågasätta en behandling. Och också för att kunna kräva viss provtagning som annars inte görs. Tyvärr är det så, men även med tillräcklig kunskap kan det vara svårt (för vissa patientgrupper) att få gehör.
Hur kan man få riktig diagnos
Hur kan man få riktig diagnos och en läkare som lyssnar ?????????
Hjälp!!!
Känner igen dessa problem väldigt väl,var nu ca 8mån sedan jag slutat med min sertralin.Även under tiden jag ätit dessa har jag inte mått ok och har sökt många gånger för detta men aldrig fått riktig hjälp, säger det är depression osv. Har varit hos en alternativmedicinare och fått mycket stöd och hjälp därifrån och bla ätit b -vitaminer och kännde mig då mycket bättre ett tag tills jag drog ner på dessa. då damp jag ner igen och gick tillbaka till altenativmedicinaren, då börjar denna att misstänka sköldkörteln.Och kämpar nu med att försöka få ordning på allt trassel.Är väldigt besviken på vårdcentralernas läkare som inte tror på människor och som bara litar på deras egna provtagningar, ligger man inom deras gränser så tar de ju inte mera prover. och då är man ju antagligen bara deprimerad och inbillar sig.Blir såååå trött av det här