Vilken medicin kan jag ta istället för Fevarin? Jag har provat de flesta av de så kallade "lyckopillren", men inga andra har hjälpt mig. I våras upptäcktes av en slump att jag har för högt tryck i ögonen, detta skall hållas regelbunden kontroll på. Nyligen har jag själv läst att högt ögontryck, kan orsakas av Fevarin.
Jag har sedan tonåren lidit av svår social fobi, nu är jag 62 år, och har försakat det mesta i livet men har ändå en dräglig tillvaro - trots ensamhet - med hjälp av Fevarinet.
Har det kommit några nya mediciner, för denna svåra hämmande sjukdom?

Vilken medicin kan jag ta istället för Fevarin? Jag har provat de flesta av de så kallade "lyckopillren", men inga andra har hjälpt mig. I våras upptäcktes av en slump att jag har för högt tryck i ögonen, detta skall hållas regelbunden kontroll på. Nyligen har jag själv läst att högt ögontryck, kan orsakas av Fevarin.
Jag har sedan tonåren lidit av svår social fobi, nu är jag 62 år, och har försakat det mesta i livet men har ändå en dräglig tillvaro - trots ensamhet - med hjälp av Fevarinet.
Har det kommit några nya mediciner, för denna svåra hämmande sjukdom?
Jag har även haft giftstruma, så jag tar Levaxin.

Av pannan
11 februari, 2014
Annons

4 kommentarer

 • strattera
  Självklart ska du använda mediciner mot social fobi när/om KBT inte räcker eller hjälper! Jag har testat massor av mediciner, Strattera som mest används vid ADHD (som jag inte har) är det bästa jag haft! Lamictal (epilepsimedicin) är också ett tips, eller båda två.

 • Av robbanlille 19 augusti, 2014

  Provat Lyrica?
  Har du testat Lyrica? Min SF har blivit mycket bättre sedan jag började med Lyrica 300mg 1+0+1.

 • Av anonym 25 april, 2014

  social fobi
  Lider av samma åkomma.

  Social fobi skall inte medicineras bort utan ska behandlas med hjälp av KBT(kognitiv beteendeterapi) och antidepressiv ifall det behövs, rekommenderar Mirtazapin, kommer hjälpa mer i längden.

 • Av "en i mängden" 17 februari, 2014

  social fobi
  vanligare än man tror!
  är 60+ har haft det sedan tonåren, ätit i perioder SSRI preparat(zoloft) som hjälpt, men tyvärr dåliga biverkningar
  jag undrar samma som dig, har det kommit ngr. bättre läkemedel till denna hämmande sjukdom?

Comments are closed.