Drickyogurt med bakterier som ska hjälpa immunförsvaret i magen.

Flera olika studier har gjorts på den aktiva bakterien i Actimel och flera kan visa att de celler som är inblandade i immunförsvaret ökar. Actimel kan också minska akut diarré hos barn, visar en studie som är gjord på 928 barn i en ålder mellan 4 månader och två år.

Probiotika används inom sjukvården, men forskning saknas och bakterierna anses inte vara läkemedel.

Utdrag ur Läkemedelshandboken under kapitlet Mage:

"Det finns data som stödjer att probiotika kan ha effekt vid IBS, och då framför allt vid smärta och uppspändhet (evidensgrad 2). Hur stor nyttan är, vilka stammar som bör användas och behandlingstidens längd är inte ännu klarlagt.

Kommersiellt tillgängligt finns levande apatogena mikroorganismer s k probiotika eller ”functional foods” såsom Lactobacillus rhamnosus GG, L. plantarum och L. reuteri.
Dessa preparat har ännu ingen självklar plats vid profylax eller behandling av tarminfektioner."

Verksam substans

Lactobacillus casei

Möjliga biverkningar

Några biverkningar är inte rapporterade eftersom bakterier inte är ett läkemedel, men skriv gärna nedan om du provat Actimel som behandling.

Varning för

Tro inte att bakterier kan ersätta annan medicinsk behandling om du är sjuk.

3 kommentarer

 • Av anonym 7 december, 2017

  Mindre brakskitar blir det.
  Mindre brakskitar blir det. Omgivningen tackar att Actimel finns!

 • Av anonym 17 januari, 2015

  Älskar actimel! När jag tog
  Älskar actimel! När jag tog det var mitt immunförsvar alltid på topp och jag började dagen med en flaska actimel. Rekommenderas starkt. Jag har IBS och är även känslig mot gluten och har lätt för gaser och actimel har motverkat detta mycket.

 • Av anonym 14 maj, 2014

  Har haft ett antal
  Har haft ett antal magkatarrer som tagit lång tid att få bukt på. Har testat lactiplus & probi mage tabletter,tar tid innan man börja märka skillnaden. Testa en dag actimel som rekommenderades av bekanta då min magkatarr var som allra värst och blev positivt överraskad över hur fort den började verka..Magsvullnaden,ryggvärk,illamående,yrsel m m försvann på mkt kortare tid än tabletterna. Så actimel har jag köpt många gånger och har inte blivit besviken. Hoppas många fler har fått lika positiv ”behandling”till actimelen som jag!

Comments are closed.