Citodon är smärtstillande och febernedsättande. Innehåller kodein som förstärker effekten. Bör inte nyttjas av människor som har missbrukstendenser.

Verksam substans

Paracetamol, kodein

Möjliga biverkningar

Trötthet, illamående och förstoppning är några av biverkningarna som Citodon kan ge. Kan vara beroendeframkallande. Prata med din läkare om du har eller har haft gallbesvär, astma, alkoholproblem eller leverskador, innan du tar Citodon. Hur har du använt Citodon? Berätta nedan!

Varning för

Drick inte samtidigt som du tar Citodon. Ta inte Citodon om du är eller planerar att bli gravid om inte doktorn ordinerat medicinen. Tala med din läkare eller barnmorska om du redan tagit Citodon.

16 kommentarer

 • Av Hasse Lingvert 4 januari, 2017

  Överdrivet skitsnack. Har 25
  Överdrivet skitsnack. Har 25 års erfarenhet av nämnda medel och hållt upp många gånger under årens lopp.Cigaretter,snus, kaffe och Benzo är däremot marigare att sluta med.

 • Av Hannibal Lecter 15 december, 2016

  DU HAR VARIT MORFINBEROENDE I
  DU HAR VARIT MORFINBEROENDE I 18 AR DVS. ETYLMORFINBEROENDE. DU KOMMER ATT ONSKA DU INTE BLEV FODD OM DU SKALL SLUTA…………..

 • Av Cataya 12 december, 2016

  Citodon är värdelöst mot mina
  Citodon är värdelöst mot mina smärtor. Jag äter istället Treo Comp.
  Citodon innehåller ju paracetamol som är totalt värdelöst som smärtstillande men funkar bra mot feber. Dessutom är det farligt vid längre tids förbrukning då det förstör levern.
  Treo Comp innehåller förutom Codein Acetylsalicylsyra som är smärtstillande och mycket snällare mot organen förutom om man har känslig mage så kan man få magkatarr etc. vid längre tids användning.
  Jag har ätit Treo Comp i 20 år, 2 brustabletter upp till tre gånger per dag, dvs max 6 per dygn. Fungerar bra men kanske inte så bra att äta vare sig Treo Comp eller Citodon under så lång tid. De har båda kort duration, verkningstid, så det kanske vore bättre om en kan få ett mer långtidsverkande läkemedel istället?

 • Av anonym 6 december, 2016

  Läs från Facit
  Läs från Facit

 • Av anonym 30 augusti, 2016

  Ja!
  Ja!

 • Av anonym 9 februari, 2016

  Citodon o concerta? Nån som
  Citodon o concerta? Nån som vet?

 • Av anonym 9 februari, 2016

  Citodon o concerta?
  Citodon o concerta?

 • Av lars.liljegren421@gmail.com.se 29 juli, 2015

  Jag har ätit 70000
  Jag har ätit 70000 tabletter,sen läkarna som ska skriva ut säger att de säger att de är beroende framkallande,jag har haft huvudvärk i 37 år,de har hjälpt mig,idag är jag 63 år.Hur kan man säga att jag skriver inte ut mer när värken har ökat,jqg tycker att det är nonchalans från läkares sida,de vet väl inte hur jag känner att värken har tilltagit,är 63 år kan jag inte få ett värdigt liv de åren jag har kvar utan att någon ska åberopa något annat.Jag är yrkes skadad,på grund av gaser i livet som rörläggare på hus(tangit lim)sedan på Karlskrona varvet,epoxi,flussmedel i lödnings arbete.Jag har inget luktsinne kvar,dåligt minne,ajag vill bara ha ett värdigt slut utan smärta. Epoxi färger,tog dö på det sista,jag kan måla eller göra något som har med starka dofter att göra med.(Kan inte släppa en skit ens.

 • Av anonym 13 april, 2015

  Kan jag ta en citodon mot
  Kan jag ta en citodon mot smärta och sedan melatonin mot sömnbesvär?

 • Av anonym 5 oktober, 2014

  jag tog citadon en gång,
  jag tog citadon en gång, tycker inte de var så speciella, varför de är narkotika klassat vet jag inte, detta verkar inte va morfin eller något , bara som en stabilare värktabblett?

 • Av TräningsVillig 11 februari, 2014

  Kan jag träna på gym när jag
  Kan jag träna på gym när jag tar citodon för en nerv i kläm?

 • Av Edstjej 20 maj, 2013

  Jag har använt citadon i 20år
  Jag har använt citadon i 20år mot kronisk smärta som jag har fått från Fibromyalgi, Atros, ME/cfe och EDS inget annat hjälper detta hjälper i alla fall lite, ligger på högsta dos 8st/dygn men just nu har jag ”paus” pga. Dom hjälper sämre måste ta 2st ”pauser” per år för bästa effekt

 • Av Chrille 9 februari, 2013

  Jag har tagit Citodon sedan
  Jag har tagit Citodon sedan 13 år tillbaka. Och min läkare tycker ej att jag är beroende.
  🙂

 • Jag tar Citodon mot kraftig
  Jag tar Citodon mot kraftig menssmärta. För mig räcker det med en tablett per dygn i tre dagar, jag upplever det som en väldigt stark tablett.

 • Av anonym123 17 juni, 2012

  Ja de kan hon, jag själv äter
  Ja de kan hon, jag själv äter ca 8st citodon om dagen och har gjort det sedan ca 2 månader bakåt.
  Äter även katogan som är starkare, detta pga en nackskador.

 • Av anonym 2 maj, 2012

  Jag har sen en 2 år tillbaka
  Jag har sen en 2 år tillbaka haft en fet infektion i ena benet och då även ätit tre stycken olika penicilliner MEN även 20 st citodon i månaden som min läkare skrivit ut men nu har läkaren helt plötsligt stoppat citodonet med hänvisning till att jag är tydligen beroende och skrev det även i min journal tydligen, inga värktabletter får skrivas ut om inte hon kontaktas först..!?!? Kan hon göra så??

Comments are closed.