Fontex används för att behandla, depression, tvångssyndrom och bulimi. Barn och ungdom kan få Fontex mot depression som inte släppt efter en tids terapi. Fontex eller Fluoxetin ingår i en grupp antidepressiva läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI.

Verksam substans

Fluoxetin

Möjliga biverkningar

Fontex kan ge många biverkningar, läs mer på Fass.Där står också att de flesta försvinner efter hand. Var försiktig att kombinera med många andra läkemedel, till exempel blodförtunnande.

Varning för

Sitt inte ensam hemma om du känner att du vill skada dig själv, ring 112, din läkare eller någon du känner. Tala om för din läkare om du har eller haft några sjukdomar, så som hjärtproblem, diabetes eller epilepsi. Ta inte om du haft mani, utan att rådgöra med läkare.

4 kommentarer

 • Av anonym 8 november, 2016

  Har ätit en kombination av
  Har ätit en kombination av Fluoexitin och Voxra i ett par år nu och de har fungerat över förväntan! Förutom en liten grundångest som jag antar att jag kommer att få leva resten av livet med kan jag nästan leva ett normalt liv. Det är en stor skillnad från innan då jag var kroniskt deprimerad och bara kände ”Hur ska jag orka med alla de här timmarna tills jag får sova igen?” varje morgon. Hoppas att ni andra som läser här också hittar vad som är rätt för er mvh/Inte längre deprimerad

 • En del måste faktiskt stå på
  En del måste faktiskt stå på bensodiazepiner hela livet samma dos!

 • Av anonym 13 augusti, 2015

  Har tagit Fluoxetin i snart
  Har tagit Fluoxetin i snart tre år och biverkningarna blir bara värre. Förutom att jag känner mig mentalt avtrubbad är de fysiska symtomen hemska. Jag svettas ofta och har konstant huvudvärk. Mår illa, ibland så pass att jag kräks, och känner mig allmänt svag och ofta väldigt yr. Jag har alltid haft lågt blodtryck, men det är ännu lägre nu. Utöver det har jag ont i ögonen, muskelryckningar, darrningar och min syn har försämrats. Jag får ofta feber och halsinfektioner, något jag inte hade problem med tidigare. Ibland har jag haft så många symtom samtidigt och så starkt att jag inte klarat av att gå till jobbet, jag har inte ens kunnat ta mig ur sängen. Jag tänkte först inte på att det kunde vara medicinen, utan trodde att jag antingen inbillade mig, senare att det kanske var någon oupptäckt fysisk sjukdom. Ingen läkare reagerade heller på det, trots att jag gick till vårdcentralen flera gånger. Men efter att ha mått dåligt i över två år och analyserat det närmare insåg jag att det måste vara medicinen som gör det. Läste sedan bipacksedeln och jo, mycket riktigt. Allt jag upplevt är biverkningar av Fluoxetin. Så visst har den tagit bort en del ångest och nedstämdhet, vilket var vad jag fick den utskriven för, men det är i slutänden inte värt det. Inte värt att må så här fruktansvärt dåligt fysiskt för att slippa ångest. Dessutom är det bara ett falskt psykiskt ”välmående”, detta inom citationstecken eftersom man bara känner sig avtrubbad. I alla fall gjorde jag det och jag har faktiskt hellre daglig ångest än att vara en emotionell zombie. Jag kommer aldrig att ta den här medicinen igen!

 • Jag har haft depression,
  Jag har haft depression, social fobi, ångest och fått testa massa varianter. Bland annat zoloft som var den bästa men byte då jag kände min tandhälsa var helt utom kontroll,7-8 hål varje gång fastän sugtabletter och diverse tricks plus att jag fick hemsk magkatarr. Nu äter jag fontex. Ja, vad ska man säga..började med nattliga svettningar,ökad hunger övergick till maniska episoder. Fick jag en tanke som bet sig fast så var jag tvungen att genomföra oavsett tid eller om det var bra för mig.T.e.x så kunde jag tänka på olika recept på natten och sen fick jag för mig att jag kommit på världens grej och måste upp och göra receptet som jag kommit på. Jag har alltid varit försiktig med pengar men nu får jag för mig att jag vill ha något så kan jag inte stanna efter och tänka om jag har råd utan jag måste köpa annars får jag ingen sinnesro.Det resulterar i en massa lån. Jag tror inte allt beror på tabletten men den förstärker nog min maniska sida. Är det vanlig med denna tablett?

Comments are closed.