Nalox är ett medel att sätta ovanpå nageln vid nagelsvamp, nagelpsoriasis eller efter yttre skada för att då undvika svampangrepp.

Missfärgade och fula naglar förbättras ofta inom 2-4 veckor, enligt tillverkaren, och bakterieangrepp förebyggs genom att bakterierna och mikromiljön förändras och nageln stärks.

Medlet är receptfritt och räknas inte som ett läkemedel, utan en medicinteknisk produkt som kan köpas utan recept.

Innehållet är patenterat och består av propylenglykol, karbamid och mjölksyra. Nalox är fri från konserveringsmedel och parfym. Alla ingredienser är biologiskt nedbrytbara.

Verksam substans

Propylenglykol

Möjliga biverkningar

I enstaka fall kan lätt hudirritation förekomma, nageln kan också missfärgas, men båda sakerna är övergående. I vissa fall kan delar av nageln släppa från den underliggande nagelbädden, vilket ibland leder till att den skadade nageldelen lossnar, vilket också kan bero på svampen eller skadan i sig. Det finns inga kända interaktioner med läkemedel.

Varning för

Använd inte nagellack samtidigt. Finns inte med i Fass, men klicka på fasslänken nedan så kommer du till tillverkarens information.

26 kommentarer

 • Av anonym 20 februari, 2018

  Dyr, värdelös skojar product
  Dyr, värdelös skojar product

 • Av anonym 20 februari, 2018

  Värdelös. Borde INTE säljas
  Värdelös. Borde INTE säljas av Apoteket.

 • Av Nalox varning 25 mars, 2017

  Behandlat lindrig nagelsvamp
  Behandlat lindrig nagelsvamp i två omgångar (två förpackningar) med Nalox och tydligt märkt att svampen allvarligt förvärras av medlet. Min erfarenhet är att Nalox mot nagelsvamp är som att hälla bensin i elden! Varning för Nalox och observera att de inte heller har någon ”Nöjd kund garanti”!

 • Av anonym 29 juni, 2016

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/p
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Mycoses+2012%3B+55%3A+532%E2%80%9340

 • Av anonym 29 juni, 2016

  Jag har använt Nalox ca två
  Jag har använt Nalox ca två månader. Tycker det ser ut att ge effekt. Andelen frisk nagel är större i tillväxtzonen. Här finns sammanfattning av vetenskaplig studie som utvärderar effekten av Nalox: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Mycoses+2012%3B+55%3A+532%E2%80%9340

 • Av Anonym 2 20 februari, 2014

  Om Nalox nu är så bra undrar
  Om Nalox nu är så bra undrar jag varför Moberg Derma inte visar dokumentation på dess effekt.
  Sanningen är nog att dokumentation saknas !

 • Hjälp!!! jag kämpar med min
  Hjälp!!! jag kämpar med min fingernagel i två år! Har provar allt och jag vet inte vad jag ska göra. Har ätit tabletter och provat allt utan resultat. En tredje del är drabbad. Tänkte prova nalox men inte nu längre. kanske chlorin ska jag satsa på ?? Vem kan hjälpa mig???

 • Av Forskare 11 januari, 2013

  Nu har Mobergs VD erkänt att
  Nu har Mobergs VD erkänt att nuvarande sammansättning av Nalox nog inte är så bra.
  ——————————————-
  ”Effekten blev inte tillräckligt bra”, säger bolagets vd Peter Wolpert som redan i december startar en ny studie med en modifierad formulering av nagelsvampspreparatet MOB-015.
  ———————————————
  Jag tycker att det är skandal att man till hög kostnad sålt ett i pricncip verkningslöst preparat. 300 SEK för 10 ml glykol. karabamid(=urinämne) samt mjölksyra !

 • Av Forskare 22 december, 2012

  Nalox har som upphovsman Dr.
  Nalox har som upphovsman Dr. Sven Moberg, Göteborg .Det är inget nytt medel och har inte tillkommit som resultatet av 15 års forskning, utan det är baserat på gamla huskurer. Sven Moberg patentsökte det redan 1986-02-04 och patentet blev beviljat 1990-09-06 .Patentet är ej längre i kraft. Nalox innehåller mjölksyra, urinämne och propylenglykol. Inget specifikt svampdödande ämne ingår. Topikalbehandling betyder i klarspråk ytbehandling. Nageln ser litet annorlunda ut efter några veckor men substansen läker inte ut nagelsvampen. Fabrikanten får således inte lov att skriva att Nalox botar nagelsvamp, vilket man gör. Det får inte säljas som läkemedel eftersom dokumentation saknas.

 • Av Forskare 22 december, 2012

  I sin reklam hävdar
  I sin reklam hävdar tillverkaren av Nalox ibland att produkten är resultatet av 15 års forskning. Sanningen är den att Nalox är baserad på gamla huskurer. Den ursprunglige ägaren till firman var Dr. Sven Moberg i Göteborg som till PRV länade in en patentansökan 1986-02-04. Patentet blev beviljat 1990-09-06 men patentet är ej längre i kraft.Produkten är en blandning av glykol, urinämne och mjölksyra. Den innehäller inga specifika läkemedel för att döda svammp. Mobergs skriver i sin reklam att Nalox verkar topikalt. På ren svenska betyder det att den enbart har en yteffekt. Den sjuka nageln ser efter ett tag litet annorlunda ut. Mobergs har tidigare i sin reklam skrivit att den botar nagelsvamp, men detta får de enligt lag inte göra eftersom Nalox inte är klassat som läkemedel. Dokumentation av läkande effekt saknas

 • Ok.. Då är det ingen idé ens
  Ok.. Då är det ingen idé ens slösa pengar på Nalox, de flesta tycker det är skit, så lägger ner köpet!

 • Av Minca 13 juni, 2012

  Vi köpte 2 tub och hänt
  Vi köpte 2 tub och hänt ingenting!!!! Jag ska prova med Canoderm (jag har hemma!!!) Tack för tips!!!

 • Av ad 23 maj, 2012

  Känner mig lurad av
  Känner mig lurad av informationen om nalox. Svindyr liten tub som jag använt i tre månader. Nageln känns aningen mjukare men annars ingenting, lika tjock o missfärgad. Är canoderm receptfritt?

 • Av Anders Sjölund 13 maj, 2012

  Jag har testat Nalox och
  Jag har testat Nalox och Canoderm under två månader på var sin nagel. Nalox och Canoderm innehåller samma beståndsdelar med propylenglykol som den aktiva substansen. Canoderm ger bättre effekt och kostar bråkdelen jämfört med Nalox. Canoderm finns på apotek.

 • Av anonym 25 mars, 2012

  Hej!har använt Nalox över ett
  Hej!har använt Nalox över ett år nu(mycket pengar för lurendrejeri,inser jag nu)jag har gjort samma observation som ”anonym” Deanna.

 • Av Anders 22 mars, 2012

  Jag provar Nalox och
  Jag provar Nalox och Canoderm. För mig har Canoderm bättre effekt, den kostar ca 50 kr och finns på apotek. Canoderm innehåller samma substanser som Nalox.

 • Av Anders 22 mars, 2012

  Provar Nalox på en nagel och
  Provar Nalox på en nagel och Canoderm på den andra. Canoderm har hittills givit bättre effekt. Samma innehåll i Canoderm och Nalox. Canoderm kostar ca 50 kr för en stor tub, finns på apoteket.

 • Av JP3 3 mars, 2012

  Ja, Nalox är rena bluffen.
  Ja, Nalox är rena bluffen. Det innehåller Karbamid(=urinämne)samt Mjölksyra. Lösningsmedlet är kylarglykol.Ingen svampdödande komponent ingår. När man köper en tub med 10 ml Nalox är nog tuben den dyraste delen.

 • Av anonym brud 17 februari, 2012

  Förebygger kanske nalox gör
  Förebygger kanske nalox gör men för det priset då kan man andvända ättika eller atamon . Det e billigare och minst eller mer effektivt som nalox

 • Av Ghost 8 februari, 2012

  Hej
  Har användt nalox i

  Hej
  Har användt nalox i 2mån,har blivit mkt bättre tror om 1-2 mån till så är jag nog av med svampjävlarna.

 • Av Pålle 21 augusti, 2011

  Prova Ecopolaricas salva mot
  Prova Ecopolaricas salva mot hudsvamp. Det fungerar. Smörj in nagelbandet varannan dag och en frisk nagel växer fra. Håll på tills dess att hageln är helt frisk – kan ta tre månad eller något såsant. Fungerar också mot fotsvamp.

 • Av anonym 26 mars, 2011

  Hej!
  Har gjort slut på tre

  Hej!

  Har gjort slut på tre tuber med nalox utan att det har blivit bättre. Medlet mjukar upp den angripna nageln och gör den porös så att det är lättare att avlägsna angripna delar. Det sker dock ingen synlig förbättring på den nya nagel som växer fram.

 • Av anonym 17 mars, 2011

  Har använt Nalox i 4 månader,
  Har använt Nalox i 4 månader, det enda är att alla naglar blivit helt vita.

 • Av Bengt 1 mars, 2011

  Jag har nu använt Nalox i 6
  Jag har nu använt Nalox i 6 veckor och ser en märkbar förbättring. Ffa är nageln mindre förtjockad och missfärgad. Tycker också att den är enklare att klippa.

 • Av anonym 13 februari, 2011

  Jag har också provat i stort
  Jag har också provat i stort sett en hel tub utan någon märkbar effekt. Det verkar inte finnas någon dokumentation för preparatet tillgänglig på nätet. Verkar inte ha någon effekt mer än möjligen kosmetisk så att nageln möjligen blivit lite ljusare.

 • Av Jonas 25 januari, 2011

  Har behandlat med Nalox i 10
  Har behandlat med Nalox i 10 veckor nu utan den minsta märkbara effekt.

Comments are closed.