fotter_450
Kliande och illaluktande fötter är särskilt tråkigt att ha nu när sandalsäsongen stundar. AF24 är en ny produkt som motverkar fotsvamp med kroppsegna mjölksyrebakterier.

Produkter med nyttiga bakterier som bekämpar de onda ser vi mycket av just nu, inte minst för magen. Men det här är något annat. Nu ska de probiotiska bakterierna användas för att bekämpa kliande och illaluktande fötter.

AF24 är en serie med spray och puder som sänker PH-värdet på huden på foten och mellan tårna och tillför nyttiga kroppsegna mjölkssyrabakterier som slår ut de onyttiga.

Sprayen betraktas inte som ett läkemedel, utan som en medicinteknisk produkt och har inte utvärderas vetenskapligt. Vissa studier är ändå gjorda och i en av dem ingår 112 personer med fotsvamp som har testat produkten under knappt två veckor. Drygt 80 procent av dem har efteråt svarat att de blev av med sin fotsvamp och de symptom som de besvärats av.

Skillnaden mellan andra fotsvampskrämer, som Canesten eller Daktakort, är att AF24 inte innehåller någon kemiskt framställd substans som ska döda svampen. AF24 har ingen inverkan på miljön och innehållet tas heller inte upp av kroppen.

Produkten finns att köpa receptfritt på apoteken.

Av redaktionen
12 april, 2013

10 kommentarer

 • Av anonym 14 mars, 2017

  Därför inte medlet finns att
  Därför inte medlet finns att få tag på längre ?
  Tråkigt, är det enda naturliga jag har hittat mot fotsvamp.
  Men är det såna biverkningar så är det ju lika bra att det inte säljs längre

 • Av anonym 23 oktober, 2016

  Har behandlat med den i 10 dagar
  Har inte fått någon allergi el liknande. Ska fortsätta 2 dagar till och se om den har fungerat.

 • Av Misse 15 juli, 2015

  Bra!
  Använder A24 och har inte upplevt några problem. Att det kan svida på skadad hud står i bruksanvisningen. Första gången sved det en aning, därefter inga problem. Och det fungerar!

 • Av anonym 22 november, 2014

  Varning!!!!
  Tillhör de som fått allergisk reaktion. Kliar och svider så infernaliskt, speciellt på tårna som även är rejält svullna. Kan inte ens sova så jävligt är det. Instämmer i alla andras tidigare kommentarer. I reklamen så harmlöst men i själva verket ett djävulsmedel som inte borde säljas. Kul för de som inte reagear så här negativt men borde inte denna produkt sluta säljas? För hur vanligt är det med allergi för detta skit preparat?

 • Av Infernalisk klåda 24 augusti, 2014

  Blåsor, vattniga sår, blåsor och KLÅDA
  Smärtan äe mer uthärdlig än klådan.. Hoppas nu på Alsolspritens uttorkning och mildrande av klådan. Min man fick inte denna reaktion så något av ingredienserna är jag allergisk mot.

 • Av anonym 2 augusti, 2014

  Håller med
  Håller på att bli tokig av klådan och svedan. Outhärdligt. Aldrig mer AF-24

 • Av anonym 2 augusti, 2014

  Håller med
  Några timmar efter att jag använt AF-24 fick jag en intensiv klåda och sveda. Under natten stod jag inte ut, utan gick upp och satte fötterna i en balja med kallt vatten och isbitar. Fortfarande, efter 2 dygn har jag klåda och fötterna är rödprickiga och svullna. Aldrig mer! Jag har aldrig upplevt någon reaktion mot något tidigare, det här var outhärdligt.

 • Av Björn Norberg i Funäsdalen 25 juni, 2014

  Djävulsmedel
  har ochså behandlat fötterna med AF 24 och fick lida hela midsommarhelgen med svullna, vattnande och prickiga tår. Kliade som FN var tredje timma som jag fick lindra med att stoppa fötterna i kallvatten. Fick hjälp av vården i Sundsvall med behandling som tog bort allergichocken. Har nu gjort en behandling med Lamisil och fötterna börjar gå tillbaka till det normala.

 • Av anonym 9 juni, 2014

  Håller med tidigare
  Håller med tidigare kommentar. Har använt AF 24 i ca: 1 veckas tid. Fötterna och speciellt tårna svullnar och svider. Vätska tränger fram och huden är röd och vit. Ovanpå foten har jag fått röda prickar. Avslutar nu behandlingen som jag gjort en gång per dag. Vågar inte fortsätta då det kliar och är jobbigt att gå på foten. Skulle inte vilja rekommendera produkten.

 • Av anonym 18 maj, 2014

  Ger blåsor
  Redan efter två dagars användning fick jag små blåsor på och runt tårna som kliar så att jag håller på att bli tokig!

Comments are closed.