Paranix_spray250

Paranix innehåller inga giftiga insektsmedel, utan består av kokosolja och anis. Paranix fungerar mekaniskt och täpper till lössens andningsvägar. Lössen kvävs och torkar ut. Paranix innehåller även ylang-ylang-olja. Oljan dämpar den irritation som orsakas av klåda. Formellt är Paranix inget läkemedel, utan räknas till gruppen medicinteknik. Så behandlar du löss Så här behandlar du med Paranix: 1. Luskamma håret och plocka bort lössen, om du hittar några. 2. När löss har konstaterats – spraya eller smörj in Paranix i hela håret inklusive hårbotten och låt medlet verka i 15 minuter innan det sköljs ut. 3. Tvätta håret som vanligt med schampo och balsam. 4. Kamma håret med luskam för att få bort döda löss och ägg. I Paranix spray medföljer en luskam i paketet. 5. Upprepa behandlingen efter sju dagar när ev. kvarblivna ägg har kläckts, samma steg som ovan, för att säkerställa att lössen försvinner helt.

Verksam substans

kokosolja och anis

Möjliga biverkningar

Inga visade, men det luktar lite speciellt.

Varning för

Inte på barn under två års ålder. Gravida kvinnor och kvinnor som ammar bör rådfråga läkare eller apotek före användning.

2 kommentarer

  • Av anonym 13 mars, 2018

    Fått stora utslag i hårbotten
    Fått stora utslag i hårbotten och nacke efter användning. Enligt läkare kraftig allergisk reaktion

  • Av Märit 6 september, 2010

    Det här är väldigt bra måste
    Det här är väldigt bra måste jag säga, även om barnen luktar som om de hävt i sig lakritslikör. Shamponera två gånger är mitt tips. Jag slarvar tom med kamningen ibland…

Comments are closed.