Propavan verkar genom att dämpa aktiviteten i hjärnan vilket ger en lugnande effekt. Verkningen ligger i hela natten och Propavan ger en lugnare sömn utan uppvaknanden under natten. Efter 8 timmar ska effekten släppa. Sömn är viktigt. En kortare period kan sömnmedel vara ett bra hjälpmedel. Har du haft problem med sömnen under lång tid bör du fundera över orsakerna. Är du stressad över något eller kan det ligga någon psykisk sjukdom bakom dina sömnsvårigheter? Dålig sömn kan vara första tecknet på depression. Det är också så att sömnbrist på sikt kan ge depression, då allt blir jobbigt ut en god natts sömn. Vanligen tas en eller högst två tabletter en timme till en halvtimme innan det är dags att gå och lägga sig. Propavan sägs inte vara beroendeframkallande.

Verksam substans

Propiomazin

Möjliga biverkningar

Stickningar i benen, sämre balans, dåsighet och muntorrhet är några av biverkningarna som kan uppträda.

Varning för

Kan ge besvärande dåsighet dagen efter användning. Vissa blir också ostadiga och får lågt blodtryck. Nedsatt lever- eller njurfunktion är alltid en risk vid intag av läkemedel, tala med din doktor innan du tar Propavan vid sådana tillstånd. Propavan är inte bra att kombinera med större mängd alkohol, både kortsiktigt då effekten kan bli obehadlig och långsiktigt då levern tar skada.

78 kommentarer

 • Av anonym 22 januari, 2018

  Tips från doktorn!
  Har inte

  Tips från doktorn!
  Har inte läst alla kommentarer, så risk för repris: när jag pga sömnsvårigheter fick Propavan utskrivet nyligen sa jag att jag inte gillade att benen blir knasiga av dem, jag provade att ta två 25 mg tabletter en gång och fick såna krypningar i benen att jag låg och sprattlade. Slocknade till slut ändå, men jag kommer inte att våga ta ta två tabletter igen. Nu till tipset: min läkare säger att det verkar hjälpa för de flesta att krossa tabletten/tabletterna när man tar dem för att undvika krypningar. Det ska jag prova.

 • Av anonym 18 september, 2017

  Jag var inne här och läste
  Jag var inne här och läste innan jag vågade mig på Propavan. Och av kommentarerna då så blev jag först avskräckt, men prövade ändå till slut. Därför vill jag återkomma nu och säga att jag tycker Propavan fungerar utmärkt för mig. Har inte märkt några biverkningar alls, vare sig när jag kan sova ut eller då jag ställer klockan på klockan 6 för att gå till jobbet. Ser ju till att lägga mig ca. 8 timmar före jag avser stiga upp. Har fått 25 mg tabletter utskrivet, jag har tagit allt ifrån en halv till 1,5 tablett. Rekommenderar er absolut att pröva!

 • Av anonym 22 augusti, 2017

  Jag fick tipset att krossa
  Jag fick tipset att krossa tabletten så sitter dom inte i o att man inte blir dåsig dagen efter.

 • Av anonym 19 augusti, 2017

  Tar 3 atarax. Morg, middag o
  Tar 3 atarax. Morg, middag o kväll + propavan till kvällen. Fungerar bra för mig.

 • Av anonym 13 april, 2017

  Tar propavan och attarax, den
  Tar propavan och attarax, den enda biverknigen jag märker av är att det kryper i benen/kroppen om jag inte somnar fort (typ kollar facebook) och det som hjälper mig är då att öppna fönstret så kall luft kommer in, då försvinner stickningarna och jag kan somna lättare. Har verkligen hjälpt mig enormt mycket och känner mig som en ny människa med mycket mer ork!

 • Av anonym 13 mars, 2017

  Muntorrhet äter jag Xerodent
  Muntorrhet äter jag Xerodent för,fråga läkaren.:-)

 • Av anonym 7 januari, 2017

  Hoppas att de ska fungera
  Hoppas att de ska fungera för mig också. M, menar propavan! Med stilnoct fe kan jag somna max 2,3 timar ! Men jag blev jätte tot i munnen ! Vad skall man använda för muntorrhet ! Tackpå förhand om ni kommer att svara

 • Av anonym 4 januari, 2017

  Propovan är det värsta
  Propovan är det värsta medecin jag någonsin tagit. Jag är blir totalt off i flera dagar och kan inte ta till mig ett skit, förstår inget och får typ inte fram ett ord. Jag är en död person med en ytter del/kropp.
  En gång var jag inlagt och jag brukade få propovan vilket jag hade ingen aning om vad jag får och skulle äta lunch men då tappade jag hela brickan och trillar av. Vaknar till efter ett tag med läkaren och massa andra folk omkring mig. Läkaren kunde inte hitta något fel och jag kunde inte själv räkna ut att det kunde bero på propovan. Läkaren trodde jag kunde vara gravid men det var jag 10000% säker på att jag inte var. Hur som helst så fort jag slutade med skiten så insåg jag att det var den som fick mig må sämre än vad jag någon skulle kunna va. Så NEJ och ALDRIG någonsin mer propovan för min del, tack!

 • Av anonym 26 december, 2016

  Du kanske snedtänder på
  Du kanske snedtänder på medicinen, alla människor är individer och passas inte alla. Hur det än är så måste man ta saken i egna händer och pröva sig fram. Vilket jag tror du har gjort, men vi är ju stenåldersskapta individer enligt forskare.Bästa medicinen är en rejäl skopa friskluft 2-3 timmar gärna fysisk träningspass-kör slut på endorfinerna. Med dessa aggressioner kanske boxning är något för dig? har du provat det? eller något liknande. Filma och för dagbok kontrollera din effektiva träningstid så du får en faktabaserad dagbok.

  Din hälsa ditt ansvar
  Min hälsa mitt ansvar

 • Av anonym 20 december, 2016

  Ärligt talat … jag tror
  Ärligt talat … jag tror dej… Det där händer mej med flera olika mediciner, receptfri allergimedicin ger mej ångest t ex många andra ger olustkänslor m m. Jag tror att vissa av oss människor inte passar att ta nåt.

 • Av anonym 20 december, 2016

  Ärligt talat … jag tror
  Ärligt talat … jag tror dej… Det där händer mej med flera olika mediciner, receptfri allergimedicin ger mej ångest t ex många andra ger olustkänslor m m. Jag tror att vissa av oss människor inte passar att ta nåt.

 • Tar 50mg propavan dagligen
  Tar 50mg propavan dagligen eftersom att min antidepressiva medicin gör det nästintill omöjligt att somna hur länge jag än är vaken.
  Tar 2 tabletter 4 timmar innan jag ska lägga mig. Tar jag bara en tablett vaknar jag alltid med sprängande huvudvärk så skulle nån annan också känna detta efter en tablett, testa öka dosen.
  Dricker alkohol flera gånger i veckan och då tar det knappt en timma innan jag blir så dåsig att jag kan domna varsom. Även om det bara är två öl. Men man känner sig tröttare under nästkommande dag så ingen jag rekommenderar. Känner vanligtvis inga andra bieffekter förutom muntorrhet

 • Av anonym 21 oktober, 2016

  För flera år sen i samband
  För flera år sen i samband med abstinens från alkohol,fick jag vid avgifting bl a Theralen men var en zombie hela dagen efter. Provade Propavan då men fick då de där klassiska behoven av att spänna benen etc.och var som många trött som tusan en bra bit in på eftermiddagen. Nu år senare är jag helt van vid propavan så att jag slipper (oftast) myrorna men muntorrhet blir det. Tar två tabletter (om riktigt svårt sova, 1 tb 4 timmar före säng och sen två till 3 tim senare) ca 3 tim före säng och sover bra för det mesta och har är lite seg att gå upp någon minut men sen med någon frukt + kaffe är jag pigg direkt. Det hela är en vanesak tror jag även om man inte blir tillvand/beroende av propavan. Men nu börjar jag fundera på att beställa Melatonin ett hormontillskott som kan hjälpa till mot sömnproblem (och dessutom lär förebygga cancer extremt bra – enligt vissa) Det är helt lagligt men vet inte mycket om detta då jag just för en timme sedan började läsa om det. Ska kolla med läkaren men de verkar inte så kunniga på det på VC. Än så länge nöjer jag mig med Propavan och 1 till 2 tb får räcka. Sen har jag ett annat knep och det är att lyssna på föreläsningar (i sköna små hörlurar) om saker jag tycker är spännande som ”vår glömda historia” / pyramiderna, UFO etc – bra föreläsare som ”maler” i timmar, berättar (på engelska) etc, UTAN musik i bakgrunden! På låg volym. Det är jag nu beroende av! Men jag somnar fort och råkar jag vakna lyssnar jag bara en stund på dessa fantastiska berättare och somnar fort om – skulle jag inte somna direkt, lyssnar jag vidare och får ingen ”dö-tid” eller vånda, utan lär mig något 🙂 Fungerar för mig i alla fall! (spelar in från YouTube via en site som tillåter det[savefrom.net] och sparar ner i datorn, skickar till Google Drive och hämtar sen tillbaka till fånen och gör spellistor där. (Man behöver inte krångla så men i mitt fall måste man…) Sol och D-vitamin är väl annars vad som rekommenderas för melatoninet i kroppen. Lite svårt höst och vinter… Som sagt negativ biverkan av propavan blev bättre för mig med tiden, några veckor så där. Lycka till med era försök till bättre sömn!

 • Av anonym 16 oktober, 2016

  Har aldrig provat sömnmedel
  Har aldrig provat sömnmedel men vaknätter som jag inte vill ha så provade jag det. Förvånad av att inte ha några symtom på biverkningar. Bra med Propavan 25 mg. Nu kan jag fortsätta med motion för det orkar jag nu när jag får sova. 70 åring.

 • Av anonym 26 juli, 2016

  Propavan kan ge en hel del
  Propavan kan ge en hel del biverkningar. Doseringarna är generellt sett för stora. Jag tar 6 mg och det gör att jag inte får hangover. Men minsta tablettstorleken tror jag är 25 mg, så det blir att dela.

 • Av anonym 15 februari, 2016

  Det du beskriver kan knappast
  Det du beskriver kan knappast ha med medicinen att göra, den är inte beroendeframkallande på något vis, de biverkningar du skriver om gällande att du blir våldsam beror på dig. Sök hjälp.

 • Av anonymas masse 23 december, 2015

  Varför får man inte sömnmedel
  Varför får man inte sömnmedel so m fungerar för en själv undrar jag! Kan man inte sova o har prövat allt motion avslappning varit vaken dygnsvis helt uttröttad osv. Om imovan eller stesolid är det enda som funkar varför prackas man på helt urjobbiga alternativ som tex propavan ?

 • Av Börje 5 december, 2015

  Min favorit! Tar en halv
  Min favorit! Tar en halv tablett några gånger per månad och sover som en prins hela natten. Den är verkligen inte vanebildande så den är ”snäll” på det viset också. Har inte märkt av några biverkningar överhuvudtaget t.ex. dåsighet dagen efter som det ofta talas om. För mig är det en jättebra hjälp när jag haft en period med lite halvdålig sömn.

 • Av anonym 24 november, 2015

  Har fungerat superbra för
  Har fungerat superbra för mig. Första natten sov jag som en stock och vaknade med att näsan var helt täppt och munnen torrare en jag nånsin upplevt och var totalt borta i huvudet fram till tre på em. Var därför jätteorolig för att prova igen men tack vare min fantastiska doktor så provade jag en natt till och sen dess har det fungerat hur bra som helst. Ingen mer nästäppa och torr mun. Tar en tablett varje kväll och har inga problem att jobba dagen efter som jurist med koncentrationskrävande arbetsuppgiter. Var antagligen så efter i sömnen att kroppen ville ta igen för förlorad sömn första natten.

 • Av anonym 25 augusti, 2015

  Någon som vet om man lan
  Någon som vet om man lan blanda propavan o naproxen?
  Har fått båda, vet inte om jag vågar mixa dem…

 • Av anonym 13 augusti, 2015

  En fruktansvärd medicin. Blir
  En fruktansvärd medicin. Blir otroligt rastlös, ångestfylld, svettig och uppjagad. Benen känns elektriska och det har hänt att jag blivit så otroligt aggressiv att jag velat slå sönder saker eller göra mig själv/andra illa. Vilket ofta slutat med en tur till psyket- exempel på detta är den gången då jag skrek, slog min pojkvän och sedan försökte strypa mig själv med en lampsladd. Och då kan jag tillägga att jag ALDRIG har sådana problem annars. Vad gäller sömnen så är det väldigt få gånger jag lyckats somna och sedan hålla mig sovandes på dessa tabletter, när det ändå har hänt så har jag varit en zombie nästa dag. Även om jag tagit pillret klockan 21, somnat vid 23 och sovit till 9- 10 nästa morgon har jag inte lyckats känna mig utvilad och hjärnan har inte fungerat normalt. Istället har jag gått omkring som i en dimma och gjort massor av misstag på jobbet, ibland kostsamma sådana. Kommer aldrig ta Propavan igen, det är en mardrömsmedicin och jag kan inte fatta att den fortsätter att beskrivas som snäll för jag är inte den enda som fått jobbiga biverkningar. Men när man berättar om dessa för läkarna tar de inte det på allvar, de säger att det knappast kan ha med medicinen att göra och ignorerar sedan ämnet trots att de väl egentligen har skyldighet att rapportera alla biverkningar till Läkemedelsverket.

 • Av anonym 21 maj, 2015

  Propavan är ett rent helvete
  Propavan är ett rent helvete för mig om jag inte kombinerar med Imovane (som hjälper mig att somna, medan Propavanen mer hjälper att hålla sömnen genom hela natten). Brukar ta 1 Propavan och 2 Imovane till kvällen. Men då Imovane är beroendeframkallande ordinerades jag nyligen testa med 3 Propavan istället. Kan inte somna alls på denna lösning utan blir helt ”dum i huvudet”. Brukar först bli väldigt täpt i näsan (tvärstopp där), sen får jag ångest (till eventuell panikångest) som kommer i vågor (har testat flera mediciner mot ångest som jag har hemma, men oftast gör dom ingen skillnad i detta skede), extremt torr i munnen (kan inte svälja alls så måste dricka massor utav vatten och vaknar då ofta efter bara någon timme om jag väl lyckas somna av att det känns som jag ska kissa på mig. Dessutom bidrar detta i samband med nästäppan till mer panik och ångest då halsen inte kan fukta sig själv på något sätt och börjar ”spasma” efter återfuktning eller hur jag ska beskriva det, så MÅSTE dricka vatten för att undvika att bygga upp panik), det framför allt blixtrar och sprakar i huvudet när jag sluter ögonen men får även andra hypnagoga hallucinationer mer frekvent än vanligt (har även medicin för bland annat detta som oftast hjälper något om jag kommit ihåg att ta dom som jag ska under dagen) och efter någon timme är jag helt ”väck” men fortfarande utan att kunna sova (måste dock ligga ner för har ingen koordination att göra annat) på grund av blixtrandet, muntorrheten och ångestsköljningarna. Hoppas på att gå tillbaks till som tidigare, men troligen lär jag väl ordineras prova 1 Imovane 1-2 Propavan först. Tar ogärna mer än 1 utav dessa hursomhelst – då sover jag hellre ett par timmar mindre faktiskt.

 • Av Caspern 18 april, 2015

  Du är en av alla tusen som
  Du är en av alla tusen som lurats att, om du inte får extremt beroendeframkallande droger som Imovan så kan du inte somna.
  Det är precis tvärtom.
  Du är så nerknarkad av Imovan så du bara inte kan somna utan.
  Kroppen behöver inga sömnmedel. Här får du ett tips som kommer att funka till 100 procent, förutsatt att du följer instruktionen.
  Sluta bums med alla sömnmediciner, för säkerhetsskull släng dom och genomlev ett helvete under tiden det tar för gifterna och abstinenserna att lämna kroppen. Ta långa promenader som gör dig trött så lär du somna som en stock och kroppen lär må bra som innan du började med värdelösa medicinerna.
  Att ljuga för kroppen med knarkliknande piller fungerar inte i längden.
  Jag som aldrig varit på ett sjukhus eller tagit ett enda piller på 72 år sattes automatiskt på Imovan i flera veckor efter flera operationer på varandra som gjorde att jag betedde mig som en gammal knarkare tills en läkare berättade att det var Imovan som var orsaken och att jag hade abstinensproblem eftersom min kropp inte längre fick giftet.
  Jag genomled 3-4 dygn utan sömn till gifterna försvunnit från kroppen. Sedan dess sover jag som en gris.
  Lycka till. Men du. Inga ursäkter.

 • Av anonym 15 april, 2015

  Har du källa till detta?
  Har du källa till detta?

 • Av anonym 26 februari, 2015

  Äter ritalin + concerta. 2-4
  Äter ritalin + concerta. 2-4 Propavan på kvällen men får hjärtklappning å svettningarbibland – tror det handlar om panikångest som Propavanen ger.

  2 tabletter får mig inte trött å fler ger för många negativa biverkningar.

  Tog 4st häromkvällen efter jag kom hem från krogen – inte smart, syrebrist och är fortfarande öm i bröstet.

 • Av anonym 26 februari, 2015

  Min sexlust har minskat. 38
  Min sexlust har minskat. 38 år och man. Men vet inte säkert om det är pga medicinen.

 • Av anonym 26 februari, 2015

  Det är en av biverkningarna.
  Det är en av biverkningarna. Står med i listan.

 • Av anonym 4 februari, 2015

  3 propavan och dessutom 1-2
  3 propavan och dessutom 1-2 Imovane efter en timme. Det är det enda som funkar för att jag ska ha en chans att sova. Inga större problem med dåsighet dagen efter, men däremot har mina problem med restless legs förvärrats grovt. Men jag har inget val för inga andra sömnmediciner fungerar för mig utan att göra mig helt avdomnad. Jag har turen att ha en bra läkare som inser vikten av att få sova regelbundet och som inte ser någon skada i att jag käkar dessa mediciner, så länge jag inte behöver öka dosen. Sedan vill han förstås försöka trappa ner på mediciner framöver då jag mår bättre för övrigt. Jag kan förresten starkt rekommendera KBT(Kognitiv beteende terapi) för bättre sömn. Jag trodde att det inte skulle funka på mig, men efter 15 år av grova sömnproblem så sover jag nu oftast okej till bra. (I kombination med medicinen dock.) Jag är en 35-årig normalviktig kvinna förövrigt.

 • Finns studier att de är
  Finns studier att de är dödliga för äldre men ingen tar det på allvar.

 • Jag tar aldrig mer än en halv
  Jag tar aldrig mer än en halv om kvällen. Tar jag en hel så blir jag extremt avtrubbad dagen efter. Sömnen blir lika bra!
  2tabletter på kvällen är förmycket. Jag är man 40. 85kg

 • Av Doktorn rekommenderar 7 november, 2014

  En kombination av en halv
  En kombination av en halv Propavan (12,5mg) och annan ataraktika av mindre dos är god. Även antiepilektikum såsom Iktorivil 1mg har en god effekt tillsammans. Då minskar risken för biverkningar som främst är dåsighet dagen efter eller minskad sexlust. Propavan ska vara ute ur kroppen efter 12 timmar och enligt läkare ska man anpassa tiden för intaget för att passa arbete och bilkörning. Detta elimineras genom att gå ner på små doser.

 • Av Böb53 24 september, 2014

  3 ritallin (30 mg) /dag, 1
  3 ritallin (30 mg) /dag, 1 propavan/kväll samt 1 immovane/kväll
  sen 1 år bakåt….vet någon något om kombinatinsefekter?
  Drabbades igår av fluktuerande blodtryck under 4 timmar….
  138/82…..118/94…..samt 106/8…som togs med 2 min mellanrum
  Och en puls på 124. Otäck känsla av att vara på väg att svimma.
  Är 60+ och vare sig ”Fass” eller någon läkare kan svara…..har någon
  annan upplevt något liknande?
  Vore tacksam för kommentar från någon annan amatördoktor
  som bryr sig om sitt välbefinnande……eller som inte tror att
  tabletter löser allting?
  Böb 53
  Tack på förhand

 • Av anonym 17 september, 2014

  Min mamma hade stickningar mm
  Min mamma hade stickningar mm i benen nattetid visade sig att det var restless legs finns bra läkemedel för detta

 • Av anonym 22 juli, 2014

  Obs det är halveringstiden
  Obs det är halveringstiden som är 8 timmar, betyder ju inte att effekten släpper helt!

 • Av anonym 15 juli, 2014

  Inbillningar
  Inbillningar

 • Av anonym 26 juni, 2014

  Min kille tar propavan och
  Min kille tar propavan och jag känner att sexlusten har minskat + att han har erektionsproblem. Kan det bero på tabletterna (2 st/gång )? Känner någon igen sig?

 • Av Eima 31 maj, 2014

  Jag får mycket mer kramper i
  Jag får mycket mer kramper i benen nattetid som känns som elektricitet. Dagen efter är jag fruktansvärt utmattad och detta även om jag tar tabletten tidigt på kvällen.

 • Av anonym 28 maj, 2014

  Maila dem eller be dem förnya
  Maila dem eller be dem förnya nytt recept istället. Så gör jag. Då slipper man besöket och kan direkt gå till apoteket =)

 • Av anonym 24 mars, 2014

  Om man nu inte kan sova vill
  Om man nu inte kan sova vill kanske läkaren gärna skriva ut propavan till natten och antidepressiva till dagen och gärna restan av ditt liv, därför har jag alltid undrat: om man nu ska käka det här resten av sitt liv, varför kan man inte få bättre grejer? Som gör att man mår bra, beroendet är ju inget problem om man får dem hela tiden och aldrig ska sluta. Och att man måste höja dosen är bullshit, ja för att bli flummig men inte för att slippa oron/ångesten. Flummigverkan går över och man blir som en normal människa dessutom saknas obehagliga biverkningar. Samma med smärta, morfin, snällt mot kropp och lever. Alvedon, döden för levern, naproxen mm aj aj aj i magen

 • Av Trött 14 mars, 2014

  Fungerar inte på mig heller.
  Fungerar inte på mig heller. Ligger vaken hela natten till följd av att jag blir skittrött dagen efter. Zombiekänsla.

 • Av Trött 14 mars, 2014

  Upplever detsamma, somnar
  Upplever detsamma, somnar inte och är skittrött dagen efter.

 • Av Roland Qvarnström 27 februari, 2014

  Tar en halv (25mg) Propavan
  Tar en halv (25mg) Propavan då och då. Sover skönt
  8-9 timmar. Fullt pigg dagen efter.

 • Av Roland Qvarnström 27 februari, 2014

  Svårt,omöjligt, somna på
  Svårt,omöjligt, somna på kvällen. Ligger vaken 2-3 timmar men gäspar för fullt. 4-5 timmars sömn per natt. Var 14:e dag en halv (25mg) Propavan. Sover 8-9 timmar helt utsövd. Dagen
  efter bra. Sedan samma visa.

 • Av anonym 31 januari, 2014

  Biverkning;
  Biverkning; andningssvårigheter o tryck över bröstet uppstod ca en timme efter att jag tog 1/4 tablett. Kommer aldrig ta Propavan igen!

 • Av anonym 5 januari, 2014

  Man kanske ska ta ½ Propavan
  Man kanske ska ta ½ Propavan för att slippa dåsigheten dagen efter?. Någon som har provat och det hjälpt?

 • Av Gott mos 14 november, 2013

  Mycket kompetent sömnmedel.
  Mycket kompetent sömnmedel. Inga biverkningar alls för mig, två tabletter två timmar innan sömn ger mig de åtta timmar jag längtat efter = nytt liv. Typ. 🙂

 • Av Ronya 13 juli, 2013

  Jag vaknar alltid upp och
  Jag vaknar alltid upp och känner mej som en zombie och så måste jag ta tabletten/tabletterna flera timmar innan jag ska sova. Tror även att propavan har gett mej mindre sexlust.
  Usch för propavan!

 • Av anonym 12 juli, 2013

  Jag tar med en propavan+ 1 st
  Jag tar med en propavan+ 1 st Imovane till kvällen, det har slutat med att jag vaknar normalt på morgonen men måste gå och lägga mej igen efter ca 2 timmars vakenhet och sova i 5 timmar igen. Står inte ut med att vara zombie dagen efter. Någon som vet hur jag ska göra?

 • Av anonym 25 mars, 2013

  sluta svara å bli ren vännen
  sluta svara å bli ren vännen

 • Av Mr Propp 24 februari, 2013

  Jag har ätit Propavan i ca 6
  Jag har ätit Propavan i ca 6 månader.
  De värsta biverkningarna typ Zombie dagen efter försvinner efter några veckor. Då fungerar den väldigt bra ( på mig) lite myrkrypningar har inget jag bryr mig om. Glöm Imovane och Stilnoct. De är numera klassade att vara bland de mest beroendeframkallande sömntabletterna på marknaden. Får endast användas för korttidsbruk.

 • Av Anonym 30 januari, 2013

  Propavan fungerar utmärkt för
  Propavan fungerar utmärkt för mig, inga biverkningar. Sover nästan utan avbrott och inga mardrömmar, tror det drar ner blodtrycket också. Trots det skriver min läkare ut 20-40 tabletter åt gången, vilket gör att jag måste springa där hela tiden och betala 🙁

 • Av Cirka 25 januari, 2013

  Om knark är så dåligt, varför
  Om knark är så dåligt, varför håller du dej inte undan själv? Kör man tio dagar i sträck, då kan det ju inte vara så hemskt.

 • Av anonymz 30 oktober, 2012

  Personligen funkar Propavan
  Personligen funkar Propavan för mig, tar dock ett par timmar innan kan känner mig dåsig (1.5 tablett) känner mig inte alls dåsig dagen efter. Har provat mig fram vad som funkar för min kroppsvikt och två tabletter är för mycket. Fick extrema muskelspasmer i rygg, ben, armar blev tvungen att sätta mig upp i sängen samt resa mig upp nästan i panik. Obehagligt var det men tror man får anpassa dosen efter sin egen kropp. Har provat andra sömntabletter men hittils är denna den bästa för mig. Har också äntligen blivit fri från extrema mardrömmar efter jag börjag tagit propavan

 • Jag har tagit Propavan i ett
  Jag har tagit Propavan i ett år nu, jag delar tabletten och tar endast 3/4 var kväll, det fungerar alldeles utmärkt för mig.
  Ingen dåsighet dagen efter. På helgerna sover jag extra länge tack vare Propavan.

 • Jag har tagit propavan i ca 4
  Jag har tagit propavan i ca 4 månader och det hjälper mig väldigt bra! Tar en tablett ca 1 timme innan läggdags och vaknar upp pigg och glad! Prövat att sova utan tabletten och det går lika bra eftersom att jag nu vant mig vid att lägga mig i sängen och kunna somna. Blivit som en rutin. Väldigt nöjd (inte fått några biverkningar)

 • Av anonym1 17 september, 2012

  Jag tar 2 Propavan till
  Jag tar 2 Propavan till natten för jag har restless legs. De hjälper mig att somna och jag får inga biverkningar.

 • I natt var det första gången
  I natt var det första gången jag tog två Propavan pga. att en tablett inte verkade fungera. Men jag säger då det.. orklös, trött och zombiekänsla i hela kroppen nu dagen efter. HEJDÅ PROPAVAN!

 • Av Tålde inte medicinen! 28 juli, 2012

  Jag fick Propavan utskriven
  Jag fick Propavan utskriven för flera år sedan. Första – och enda – tabletten blev en chock! Ja, en ”fasansfull natt”, är helt rätt beskrivning…

  Sömn fanns inte ens på kartan. Hela kroppen förvandlades till ett ”kramp-paket”, nåt sorts RLS liknande extrem-tillstånd på olidligt hög nivå! I ben, armar, överallt! Hela natten igenom fick jag hoppa upp och ner, upp och ner, fäkta med armarna och springa fram och tillbaka, för att – försöka – stå ut!

  Det var en ren chockupplevelse, minst sagt.

 • Av hellre sömnlös 24 juli, 2012

  Synnerligen obehaglig
  Synnerligen obehaglig upplevelse! Somnade inte men hade fasansfull natt. Dagen efter var jag oförmögen att arbeta och en livsfarlig bilförare. Hur kan en sådan medicin vara laglig?

 • Av smeknamn_saknas 1 juli, 2012

  Jag fick ”ofrivilliga
  Jag fick ”ofrivilliga muskelryckningar” hela natten pga propavan.. nått av det värsta jag varit med om. såklart zombieliknande mående dagen efter… Fail!

 • Av Kajsa 16 maj, 2012

  Jag har tagit 1-1,5 Propavan
  Jag har tagit 1-1,5 Propavan till natten i många år. Vill inget hellre än att bli medicinfri, men stress och att jag bor i en lyhörd lägenhet där inte alla grannar är tysta kl 22 gör att jag måste fortsätta, men självklart vill jag inte ha leverskador. Är det någon som tagit Propavan i många år men lyckats bli medicinfria? Tips välkomnas tacksamt.

 • Av anonym 25 april, 2012

  Har fått propavan men den har
  Har fått propavan men den har för många biverkningar. Värst är mardrömmar och ”klåda” i skelettet från knäna o ner. Påminner om ”fönstertittarsjukan” och är väldigt obehaglig.

 • Av anonym 22 mars, 2012

  Hej!
  Jag tar propanvan ca 2-3

  Hej!
  Jag tar propanvan ca 2-3 timmar innan jag tänker att jag ska sova. Eller jag tänker mej att jag tar dom motsvarande tid jag vill vakna. sova 18.00 vakna 6. Nu när jag tagit dem en längre tid ca 2 månader varje kväll så är jag inte längre bakis dagen efter.

  Lycka till

 • Av Björnen 19 mars, 2012

  Hej, det är ingen god idé!
  Hej, det är ingen god idé! Hos mig triggar det igång enorm drömverksamhet, som dessutom är ganska jobbig.

 • Av yeahbuddy 18 mars, 2012

  känns skönt att veta att jag
  känns skönt att veta att jag inte är den enda som int kan sova…men propavan fungerar inte alltid. Ibland kanske man borde ta två? vet någon ifall mankan ta propavan om man har druckit lite alkohol?

 • Av anonym 13 mars, 2012

  Propavan är bra om du har
  Propavan är bra om du har svårt att sommna, men tyvärr sitter dom i så in i hel*** dagen efter.. Man vaknar ju knappt upp och känner sig inte säker att köra bil, passa barn, kissa stående 🙂 osv.

  Min läkare gav tipset, TUGGA I DIG DOM.. och tugga väl, inga stora bitar alls skall sväljas.

  Då går dom dels in i dit system snabbare + att dom går ur det ännu snabbare, man vill ju bara ha effekten av dom under nattens sömn…

  Testa, jag vet att det funkar by tral and error..

 • Av anonym 17 februari, 2012

  Har hållt igång 10 dagar på
  Har hållt igång 10 dagar på amfettamin nu och vissa dagar codein. Måste nu sova i helgen och nästa vecka ta tag i allt med det som hänt med psykolog mm. Fick en karta propavan här nu och hoppas den ska lugna ner mej o få mej att sova. Håll er borta från tjacket säger jag bara

 • Av anonym 4 november, 2011

  Hej, om du tar 2 st. Propavan
  Hej, om du tar 2 st. Propavan ca. 2 timmar innan du ska sova, så ska du se att det hjälper. tänk på att inte köra bil, bara.

 • Av anonym 29 oktober, 2011

  Propavan funkar jätte bra,
  Propavan funkar jätte bra, jag somnar ca 30 min efter jag har tagit två tabletter men dagen efter är jag ”bakis” och det går över efter ca 1-2 timmar kan dock vara ett problem på vardagar.

 • Hemsk hemsk medicin,
  Hemsk hemsk medicin, myrkrypningar, uusch

 • Av anonym 9 augusti, 2011

  prova 2 st immovane
  prova 2 st immovane

 • Av buyyyyyyyyyyyyyyt 11 juli, 2011

  jag kan ändå inte sova även
  jag kan ändå inte sova även jag tar tablett

 • Av anonym 9 juni, 2011

  Jag har 45… 100 vore nog
  Jag har 45… 100 vore nog bäst tror jag ….

 • Av tiparolskadad 11 april, 2011

  tur att tiparol finns
  tur att tiparol finns

 • Av anonym 9 april, 2011

  Jag tog 20 propavan och var
  Jag tog 20 propavan och var tvungen att åka in till akuten

 • Jag får lov att använda
  Jag får lov att använda Proavan pga av svåra smärtor, där den smärtstillande medicinen jag har inte räcker för att jag ska kunna sova ordentligt. Har hänt ett flertal gånger att jag varit vaken ett dygn i sträck, men även då sover jag bara ett par, tre timma om jag inte har sömnmedicin då jag vaknar pga smärta! Så när jag inte ska göra något särskilt på dagen tar jag Propavan, för då blir jag i allafall någorlunda utvilad, om än att värken blir något värre. Det är ofta ett val mellan pest eller kolera….

 • Pisal, jag vet inte vad du
  Pisal, jag vet inte vad du har för sömnproblem men har du testat att vara uppe kanske ett dygn? Funkar utmärkt för mig när jag inte kan sova, sover som en stock på kvällen. Eller så brukar jag kanske göra något som uttröttar mig både psykiskt eller/och fysiskt. Exempel; läsa någon bok eller kanske gå iväg till gymmet.
  Testa att äta innan också, kanske hjälper!

 • Av Pisal 28 juli, 2010

  Visst sover jag bra på
  Visst sover jag bra på propavan…. men jag är också ”bakis” hela fm dagen efter. Det är svårt att göra något vettigt, jag vill mest bara sova. Därför avstår jag Propavan.
  Har nog ätit mig igenom många av de sömn- och insomningstabletter som används, men eftersom jag vaknar efter två timmar oavsett vad jag tar har jag nu get upp hoppet om att sova på tabletter. Jag tar mina 10 mg Stesolid, så att jag slipper vaara spänd som en både i musklerna när jag ska sova + mina smärtstillande. Sen är det bara för mig att acceptera att jag ska ha en otrolig tur om jag sover mer än tre timmar i ett sträck!

  Eftersom jag inte kan jobba har det sällan någon betydelse. Behöver jag kan jag vila en stund mitt på dagen istället. Men visst – de gånger jag sover 5-6 timmar i sträck trot jag knappt det är samt och jag är då mycket piggare på dagen!

Comments are closed.