Restylane används med avsikt att förstora läppar, fylla ut kinder, och fylla ut rynkor. Den aktiva substansen är hyaluronsyra som finns naturligt hos oss människor och återfinns bland annat i ledvätskan i knäna och i navelsträngen, för att göra huden elastisk och smörja lederna. Ingreppen görs genom att substansen injiceras i huden i små mängder och är varaktig i upp till cirka 6 månader efter själva ingreppet. Behandlingen i sig tar cirka 30 minuter och återhämningstiden efter en injektion är omkring 3 dagar, när svullnaden oftast lagt sig. Men det som avgör hur länge effekten sitter i påverkas av personens livstil, ålder, behandlingsområden och hur bra den som injicerar medlet är. Resylane har utvecklats av svenska läkare och lanserades av företaget Q-Med 1996 som en svensk uppfinning. Används i sjukvården mot onda knän och leder. Samma substans, hyaluronsyra som ingår i bland annat Artzal av Astrazeneca, används mot ledbesvär. Det sprutas in direkt i leden för att minska smärta. Exakt hur det verkar vet man inte, men det ger väldigt sällan biverkningar. Efter några månader har kroppen absorberat injektionen. Ursprungligen utvanns hyaluron från tuppens kam. Källor: Läkemedelsverket, Akademikliniken, Wikipedia Fass och Q-med.

Verksam substans

Hyaluronsyra

Möjliga biverkningar

Ödem är det allvarligaste, men det är mycket få som fåt det och sambandet är inte säkert. Huvudvärk och illamående är några av de biverkningar som rapporterats, men de är få.

Varning för

Alla blir inte nöjda, men vad gäller allvarliga biverkningar har mycket få rapporterats.

7 kommentarer

 • Av anonym 13 november, 2016

  Samma här!! Hur och när blev
  Samma här!! Hur och när blev du bra?

 • Av anonym 13 november, 2016

  Jag har fått en hemsk
  Jag har fått en hemsk allergisk reaktion. Hur och när blev ni botade?

 • Av anonym 8 oktober, 2013

  Hej gjorde fillers i pannan.
  Hej gjorde fillers i pannan. Känner mig lite trött ,illamårndet sramar i pannan.Det har gått 1 vecka och lite knöligt är det forfarande.Känner någon igen sig?

 • Av anonym 8 oktober, 2013

  Hej gjorde fillers i pannan.
  Hej gjorde fillers i pannan. Känner mig lite trött ,illamårndet sramar i pannan.Det har gått 1 vecka och lite knöligt är det forfarande.Känner någon igen sig?

 • Av Erika 5 april, 2012

  Jag fick också en allergisk
  Jag fick också en allergisk reaktion. Precis som du. Se upp för restylane!!!!!!

 • Av anonym 10 mars, 2012

  Kanske var det bedövnigen i
  Kanske var det bedövnigen i sprutan du var allergisk mot?

 • Av anonym 12 februari, 2012

  Se upp, jag fick den mest
  Se upp, jag fick den mest fruktansvärda allergiska reaktion! Ansiktet svällde upp som en ballong och blev högrött, det kliade något vansinnigt. Det tog flera dagar innan reaktionen försvann

Comments are closed.