Seroquel är en antipsykotisk medicin som påverkar receptorerna för signalsubstanser i hjärnan.

 

Några av sjukdomarna som behandlas med Seroquel:

 • Bipolär depression. Symtom: Nedstämd eller deprimerad, skuldtyngd, energilös, har dålig aptit eller sömnproblem.

 • Mani. Symptom: Väldigt uppvarvad, upprymd, upprörd, entusiastisk, hyperaktiv eller har dåligt omdöme med inslag av aggressivt och splittrat beteende.

 • Schizofreni. Symptom: Att se, höra eller känna sådant som inte finns är några av symptomen vid schizofreni. En annorlunda verklighetsbild, eller att känna sig ovanligt misstänksam, orolig, förvirrad, spänd eller deprimerad kan också höra till sjukdomen.

 

Verksam substans

Quetiapin

Varning för

 • Sluta inte att ta medicinen utan att prata med din läkare. Det kan också vara så att dina läkare vill att du ska fortsätta med medicinen även om du känner dig bättre.
 • Drick inte grapefruktjuice eftersom det kan påverka medicinen.
 • Den som är äldre och lider av demens ska inte ta Seroquel, eftersom den grupp av läkemedel som Seroquel tillhör kan öka risken för stroke, eller i vissa fall risken för dödsfall.
 • Utöver detta är det många sjukdomar, tillstånd och andra behandlingar som inte ska kombineras med Seroquel.

7 kommentarer

 • Av Fredrik Hagman 30 november, 2015

  Åt till kvällen Zyprexa
  Åt till kvällen Zyprexa (Olanzapin) 10-20 mg 7 månader. Den var riktigt bra mot ångest och göra mig stabilare. Men tyvärr fick jag ett otroligt matsug av den, vilket resulterat i att jag gått upp tok mycket (Beställde först en XL portion kebabtallrik som gick ner snabbt. Beställde efter det en pizza som jag hävde i mig. När jag kom hem tog jag en stor tallrik med mussli, mjölk och grädde) Fruktansvärt!!!

  Seroquel (Quetiapin) började jag på kväll 1; 50 mg 2; 50 mg 3; 100 mg 4; 100 mg 5; 150 mg 6; 150 mg och kväll 7; 200 mg. På dessa 200 mg ska jag stanna. Blir sömnig efter jag tagit dem (sover toppen) och jag upplever inte detta sjuka matsug som Zyprexan gav mig. Jag tror Seroquel är en kanon tablett!!!

 • Av Fredrik Hagman 30 november, 2015

  Åt till kvällen Zyprexa
  Åt till kvällen Zyprexa (Olanzapin) 10-20 mg 7 månader. Den var riktigt bra mot ångest och göra mig stabilare. Men tyvärr fick jag ett otroligt matsug av den, vilket resulterat i att jag gått upp tog mycket (Beställde först en XL portion kebabtallrik som gick ner snabbt. Beställde efter det en pizza som jag hävde i mig. När jag kom hem tog jag en stor tallrik med mussli, mjölk och grädde) Fruktansvärt!!!

  Seroquel (Quetiapin) började jag på kväll 1; 50 mg 2; 50 mg 3; 100 mg 4; 100 mg 5; 150 mg 6; 150 mg och kväll 7; 200 mg. På dessa 200 mg ska jag stanna. Blir sömnig efter jag tagit dem (sover toppen) och jag upplever inte detta sjuka matsug som Zyprexan gav mig. Jag tror Seroquel är en kanon tablett!!!

 • Av Zombie 13 augusti, 2015

  Jag fick Seroquel mot
  Jag fick Seroquel mot psykotiska och maniska symtom. Jag blev en zombie av dem. Jag kunde gå till affären och sedan inte minnas hur jag kommit dit. Jag hade ingen kontakt med mina känslor eller verkligheten omkring mig, blev sjukt dissociativ vilket var ironiskt med tanke på att dissociation var ett av de symtom som gjorde att man ville ge mig Seroquel. Behövde dessutom sova typ hela tiden, så det var omöjligt att försöka ta tag i mina problem och leva ett ”normalt” liv med terapi, dagliga aktiviteter, skola o.s.v.. Gick även upp 30 kilo på tre månader, vilket jag inte tyckte var så skoj.

 • Av anonym 16 december, 2014

  Samma sak hände mig.
  Samma sak hände mig. Närminnet försvann och jag vaknade flera gånger under natten, totalt förvirrad, visste inte var jag var eller vad som hänt. Jag blev aggressiv, manisk och ville döda mig själv eller nån annan. Jag förlorade helt omdömet och gick ut på krogen och söp och blandade med tabletter vilket jag aldrig gjort tidigare. Jag var sen otrogen med en man som skulle hjälpa att döda mig efter att ha haft ofrivilligt analsex. Jag har aldrig varit otrogen tidigare under dessa 12 år som gift. Detta förstörde jag pga en ny medicin eller min bipolära sjukdom? Oavsett så hatar jag denna medicin över alla andra! Jag berättade detta för min läkare och sa att om du inte tycker att jag bör ta livet av mig själv eller någon annan så kan jag inte fortsätta ta dessa. Eller så får ni låsa in mig medan jag vänjer mig vid dem. Efter ett långt överläggande med övriga läkare och psykologer i teamet ringde de igår. ”Självklart kan vi inte lägga in dig pga invänjning av en medicin, utan du ska fortsätta med Quetiapin 25mg och samtidigt ta en imovane innan sänggående varje kväll.”
  -Så de vill att jag tar livet av mig eller nån annan?? Nej läkare och sjukvård vill inte alltid ens bästa. Tyvärr.

 • Av Närstående till äldre 27 december, 2012

  Jag har aldrig tagit Seroquel
  Jag har aldrig tagit Seroquel (neuroleptika=psykosmedicin) eller någon annan psykofarmaka.

  Men jag har läst mängder av böcker – de flesta från USA.

  Medicinering med den här typen av ”läkemedel” förekommer även inom äldrevård.

  Jag vill tipsa om några böcker:

  Mad in America (Robert Whitaker)
  The Anatomy of an Epidemic (Robert Whitaker)

  Your Drug May Be Your Problem (Peter R. Breggin)
  The Antidepressant Fact Book (Peter R. Breggin)
  Medication Madness (Peter R. Breggin)
  och många fler (breggin.org)

  Böcker av David Healy (healy.org)

  Jag blir glad när jag läser att Du använt Ditt sunda förnuft. Det här är inga ofarliga ”läkemedel”. Man kan t.ex. exempel gå upp i vikt och få diabetes – förutom att man kan få en mängd andra biverkningar.

 • Av Sunt förnuft 27 december, 2012

  Fick Seroquel mot sömnbesvär
  Fick Seroquel mot sömnbesvär och mitt närminne försvann. Jag kom inte ens ihåg vad som hade sagts några minuter innan. När jag slutade äta tabletterna blev min läkare arg, men jag gav inte efter för hans påtryckningar. Alla läkare vill inte patientens bästa!

 • Av Sunt förnuft 27 december, 2012

  Fick Seroquel för sömnproblem
  Fick Seroquel för sömnproblem och mitt närminne försvann. Kom inte ihåg vad som sagts bara någon minut innan. Fruktansvärt! Slutade och läkaren blev arg, men jag stod på mig och uppmanar alla andra att också göra det. Läkarna vill inte alltid sina patienters bästa!

Comments are closed.