Medicinen används vid behandling av vuxna med depression eller ångesttillstånd, så som tvångssyndrom, social fobi och posttraumatiskt stressyndrom. Seroxat tillhör en grupp antidepressiva läkemedel som kallas SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare), och ökar halten av signalsubstansen serotonin i hjärnan. De som lider av depression eller ångest har onormalt låg nivå av just serotonin.

Verksam substans

Paroxetin

Möjliga biverkningar

Några biverkningar kan vara rastlöshet, trötthet och ömma och stela muskler. Illamående, huvudvärk och i sällsynta fall kan ångest och oro uppkomma.

Varning för

Du skall inte äta läkemedlet om du har haft epilepsi eller tidigare har haft kramper. Om du är under 18 år, gravid eller ammar bör du undvika Seroxat. Likaså ifall du lider av diabetes. Du bör rådfråga din läkare innan du börjar äta Seroxat om du i dagsläget äter MAO-hämmande läkemedel.

5 kommentarer

 • Av Gunvor 25 juli, 2016

  Idag läser jag alla inlägg
  Idag läser jag alla inlägg efter nedtrappning i månader och helt utan nu i 4 veckor.
  Har yrsel surrljud i huvudet huvudvärk och illamående sominte verkar ta slut
  Har ätit seroxat i 16 år för att minska symptom på fibromyalgi.
  Har inte mer värk, sover inte sämre, skrattar, gråter som jag inte gjort på 16 år.
  Varit avtrubbad känslomässigt, inte brytt mig.
  Vill inte äta dem mer men vill inte heller må så dåligt av utsättning.
  Hjälp! Några tips?
  På Apoteket sa de försök hålla jämn blodsockernivå som tips men hjälper inte…

 • Av Simone 28 februari, 2013

  Har tagit denna medicin i
  Har tagit denna medicin i ungefär 6 år och funkar mkt bra mot min sociala fobi. Det är svårt att sluta men det går om man gör det väldigt långsamt (jag trappade ner i 6 månader tills jag slutade helt men började ta de igen efter 1 år då jag mår så mycket bättre när jag tar dem)

 • Av anonym krister gustafsson 3 november, 2012

  jag kan inte sluta klarar
  jag kan inte sluta klarar inte ens gå över gatan utan lika svår som benzo att sluta med jag ska inte sluta starkt av dig att klara sluta

 • Av anonym 22 mars, 2012

  hej!vår kan jag köpa riktigt
  hej!vår kan jag köpa riktigt seroxat???inte kopien

 • Av anonym 14 december, 2011

  Har använt detta medicin i
  Har använt detta medicin i över 10 år! Efter min systers son som tog livet av sig har jag fått använda detta.Har hört att självmord finns i dna och min pappa gjorde självmord också,lika så nu min systers dotter! Jag försökte sluta men då blev jag heelt knäpp,svettades och bara tänkte att gå in i bilen o gasa ihjäl mig!Tack vare att jag kontaktade min läkare fick jag hjälp och eftersom jag arbetar innom sjukvården har jag lyckats med detta! Ni som äter seoxat sluta INTE utan att ha pratat med en läkare först!

Comments are closed.