Ett antibiotika som hämmar bakterierna, bland annat i huden. Används därför mot acne.

Verksam substans

Tetracyklin

Möjliga biverkningar

Magbesvär med lös avföring, illamående, kräkningar och svampninfektioner är några av de möjliga biverkningarna. Tandemaljskador och missfärgning av tänderna hos barn är en biverkning som är vanlig, därför ska barn eller gravida ta preparatet. Några har fått skador i strupen eller allergiska besvär.

Varning för

Solen i kombination med Tetracyklin kan ge utslag, undvik den. Se upp för att ta tillsammans med kalk eller järn, alltså varken mjölk eller blodpudding eller tillskott. Låt det gå minst tre timmar i mellan. Ta inte heller tillsammans med vissa hjärtmediciner, medel mot sur mage, hiv-mediciner bland annat.

2 kommentarer

  • Av anonym 25 september, 2015

    jag åt tetracykliner i flera
    jag åt tetracykliner i flera år mot vuxen acne. Jag hade en extrem migrän i samband med mentruation (pms) och även en huvudvärk som låg latent nästan varje dag. Jag förstod aldrig att de beroende på tabletterna. När jag slutade försvann den fruktansvärda huvudvärken, fyy va mkt bättre jag mådde, men de hjälpte min acne.

  • Av anonym 24 september, 2015

    Hej jag har nyss fått
    Hej jag har nyss fått utskrivet tetracyklin meda för akne men undrar om jag kan ta det tillsammans med mina p-piller(prionella 28)? tacksam för svar!

Comments are closed.