Tradolan är ett morfinliknande läkemedel som främst används mot smärta. Det påverkar direkt på celler i hjärnan och ryggmärgen, det så kallade centrala nervsystemet. Finns också som depottablett, Tradolan Retard, som innebär att det verksamma ämnet utsöndras i kroppen långsamt. Effekten varar därför längre än med en vanlig tablett.

Verksam substans

Tramadol

Möjliga biverkningar

Illamående och yrsel är mycket vanligt. Kräkningar, huvudvärk och förstoppning är några av de biverkningar som är vanliga. De mindre vanliga och sällsynta biverkningarn kan vara farliga, bland annat hallucinationer och högt blodtryck. Kontakta din läkare om du får svårt att sluta med Tradolan.

Varning för

Kan vara beroendeframkallande. Ta inte om du har lätt att bli beroende av substanser. Varning också du har en skallskada, dricker mycket alkohol eller om du har dålig lever eller njurfunktion. Inte bra heller om du har svårt att andas och så vidare. Farligt också att blanda med en lång rad andra mediciner.

5 kommentarer

 • Av anonym Bertolottis 23 mars, 2018

  Haft bra effekt av Tramadol
  Haft bra effekt av Tramadol mot min Bertolottisvärk i många år.
  Nu har jag fått en ny läkare som betraktar medicinen som enbart knark och jag måste enligt henne helst sluta helt.
  Detta har lett till ökande smärta och svårigheter att röra mig.
  Mår inte alls bra nu.

 • Av Sergius Blomquist 18 mars, 2014

  Min hustru fick Tradolan med
  Min hustru fick Tradolan med störning på njurar och hjärna. Hon kunde inte delta i diskussion och somnade ofta, jag misstänkte strok men när vi såg att Tradolan fanns på medicinlistan begärde jag att den skulle bytas. Med ny medicin återvände min fru till sitt vanliga sociala jag.

 • Av Sommareld 15 oktober, 2012

  Äter Iktorivil mot mina
  Äter Iktorivil mot mina muskelspänningar. Har Tradolan som jag tar vid behov & Imovane för sömnen. Undrar om jag nu kan blanda Iktorivil & Citadon ist för att ta Tradolan emot mina kroniska värk i nacke & rygg!? Ngn som vet ngn bra kombination elr äter Iktorivil & Citadon mot smärta?
  Mvh

 • Av anonym 26 mars, 2012

  Jag har just slutat med
  Jag har just slutat med tradolan på eget beslut efter en veckas användning. Detta måste vara det sämsta läkemedlet någonsin. Bra mot värk men listan med bifeefekter är lååång och jag tror jag fick en dustmav flera. Nu hoppas jag magen ska komma igång igen och att jag inte får allt för ont utan dem.

 • Av Nalle63 29 mars, 2011

  Klarade inte av Tradolan
  Klarade inte av Tradolan själv pga magproblem, så jag fick gå över till Tiparol retard och allt blev perfekt igen.

Comments are closed.