Treo comp används mot smärta och värk och innehåller tre verksamma ämnen: acetylsalisylsyra, kodein och koffein. Dessa ämnen fungerar tillsammans smärtstillande. Treo comp börjar verka inom 30 minuter. Effekten är som störst efter 1-2 timmar. Du bör inte dricka alkohol tillsammans med Treo comp. Du ska heller inte ta läkemedlet de tre sista månaderna under graviditet.

Verksam substans

Acetylsalisylsyra, kodein

Möjliga biverkningar

Några av de vanligaste biverkningarna är magbesvär såsom halsbränna, illamående och förstoppning. Ökad risk för blödningar, särskilt från slemhinnan i mag-tarmkanalen. Hjärtklappning, oro, sömnlöshet, darrningar och trötthet.

Varning för

Vid långvarigt bruk och höga doser finns risk för beorendeutveckling.

2 kommentarer

 • Av Lena Marie 23 juli, 2016

  Jag är användare av
  Jag är användare av värktaletten TreoComp i perioder pga artros mm. Jag får nästan slåss för att få en läkare att skriva ut ett recept. Sen är jag helt och fullt medveten om att överdosera, äta för många i långa perioder. Men efter att ha fått artros i handleder och fingrar mm så är det den enda värktabletten som fungerar fullt ut. Vet inte hur många olika antiflammatoriska mediciner jag fått utskrivna och de hjälper marginellt. Då jag har ett arbete där jag skriver extremt mycket så är jag ibehov av händer och fingrar och har jag då mycket värk så stelnar lederna och jag kan inte skriva och kommer snart få sjukskriva mig. Kan tillägga att jag närmar mig 70 och vill kunna sköta min lilla firma flera år till. Och då ska inte läkare stoppa mig. Fick en gång en medicin som hette Citadon och kräktes efter en timme. Jäklar vad illamående jag blev av den tabletten.
  Tack för ordet

 • Av kjellskog 7 januari, 2010

  Fungerar bra och ger inga
  Fungerar bra och ger inga konstiga biverkningar som tex. extrasystolen, illamående och sömnlöshet som en del ”moderna” preparat har givit mig. Avbrott i medicineringen rekommenderas efter längre period.

Comments are closed.