Yasmin är ett kombinerat p-piller med två sorters hormoner, både östrogen och gulkroppshormon, som skyddar mot graviditet.

Det kan också göra din mens mindre kraftig och mindre smärtsam. Kombinerade p-piller som Yasmin kan minska risken att drabbas av cancer i livmoderslemhinnan och äggstockarna. P-piller är ett pålitligt preventivmedel om man tar sina piller enligt anvisningarna.

Verksam substans

Drospirenon, Etinylestradiol

Möjliga biverkningar

Yasmin kan bland annat ge mellanblödningar, ömmande bröst, huvudvärk, nedstämdhet, illamående, svampinfektion i slidan och i sällsynta fall propp.

Varning för

Diarréer och vissa läkemedel kan minska effekten av p-piller.

4 kommentarer

 • Av anonym1 7 december, 2012

  Mina levervärden (ASAT, ALAT)
  Mina levervärden (ASAT, ALAT) sköt i höjden med Yasmin. Får inte ta p-piller efter det.

 • Av Anonym, 19 år. 31 oktober, 2011

  Jag tar Yasmin, det är första
  Jag tar Yasmin, det är första gången jag tar p-piller så jag har ingenting att jämföra med… Men jag har fått biverkningar såsom värre mensvärk och mer mens. I övrigt gör Yasmin vad det ska antar jag…

 • Av Bokmal 22 december, 2010

  Det bästa man kan göra för

  Det bästa man kan göra för sig själv och andra runt omkring är att läsa på – och nu menar jag inte enbart bipacksedel och Fass (författas av läkemedelsbolagen själva).

  Nej, läs även vad användarna skriver.

  Gå till exempel till http://www.medications.com och http://www.askapatient.com. Där finns tusentals berättelser om bl.a. Yasmin.

  För flera år sedan varnade danska läkare eftersom de tyckte sig se en ökad risk för blodproppar. Representanter för svenska Läkemedelsverket tyckte sig inte ha sett något sådan osv.

  På en av ovanstående sidor ser jag att det skrivs en hel del om Mirena bl.a. (spiral?, vet ej om den heter samma sak i Sverige).

  Det är Din kropp – läs på – och det gäller inte enbart p-piller. Det gäller alla mediciner – receptfria som receptbelagda och rapportera eventuella biverkningar till Läkemedelsverket (finns blankett på deras hemsida).

  Givetvis skall man även berätta för den förskrivande läkaren för att öka kunskapen.

 • Av anonym 21 december, 2010

  Jag fick Massiv Lungemboli av
  Jag fick Massiv Lungemboli av Yasmin.
  Nu får jag inte ta p-piller eller andra mediciner som innerhåller östrogener eller bli gravid för då måste jag ta blodförtunnande medicin Fragmin eller Waran.

Comments are closed.