madde250
Men enkla medel och med ingredienser du ofta redan har hemma kan du blanda till huskurer mot många åkommor som du helst vill slippa. Här tipsar huskursgurun Madelaine Andersson om sina bästa knep.
Madelaine Andersson är fotograf, apputvecklare och huskursguru. Hon har bland annat utvecklat en huskursapp för att dela med sig av sina tips som hon samlat på sig ända sedan barndomen. Här är listan på Madelaines bästa huskurer: Ingefärste vid illamående, fungerar även jättebra mot åksjuka. Gör så här: Skala en bit ingefära, stor som en tumme och hacka i bitar. Koka i cirka 3 dl vatten i 5-10 minuter. Låt sedan drycken dra en stund och drick varmt eller kallt. Hela vitpepparkorn mot kräksjuka. Så fort någon i omgivningen insjuknar svälj ner några hela vitpepparkorn med vatten. Ögonskölj vid ögoninflammation. Koka 1 liter vatten och tillsätt 1 tsk salt, koka i 5 min och låt sedan svalna innan du tvättar rent ögonen med bomullstussar som du doppar i vattnet. Badda ögonen från utkanten in mot näsroten. Upprepa detta flera gånger under dagen. Förvara vattnet i kylen helst i en glasflaska/burk och högst ett par dagar. Vid tandvärk har man sen gamla tider använt sig av kryddnejlika. Ta ett par kryddnejlikor och tugga försiktigt på dessa. Lägg sedan nejlikorna mot den onda tanden för lindring. Efter en stund kan man tugga lite till på samma nejlikor för att få fortsatt smärtlindring. Vid svullna ögon är ett enkelt men effektivt tips att skiva kall gurka och lägga på ögonlocken i 10 minuter. Mot envis halsbränna är sötmandel det absolut bästa som finns. Till och med den värsta halsbränna hos höggravida avhjälps bäst med att tugga i sig en näve sötmandel. Läs även: Gör dig redo för huskurer - detta ska du ha hemma
Av Lisa von Garrelts
2 november, 2014

1 kommentarer

  • Av anonym 5 november, 2014

    Snart är vinterkräksjukan här
    Jag är alltid lätt skräckslagen när vinterkräksjukan börjar sprida sig. Så fort jag hör talas om nån på jobbet eller så som blivit sjuk sväljer jag 10 hela vitpepparkorn. Och hittills har det funkat för mig. Min mamma som var sjuksköterska och träffade massa magsjuka människor på jobbet gjorde likadant och det funkade för henne med.

Comments are closed.