redux197

Domningar och andnöd. Det är några av biverkningarna du kan få av bantingspillret Redux Retalin.

Myndigheterna varnar nu för användning.

 

Både Läkemedelsverket och Livsmedelsverket avråder från användning av kosttillskottet Redux Retinalin. Analyser visar att kosttillskottet innehåller höga halter av B-vitaminet nikotinsyra. Nikotinsyra är en form av niacin, även kallat vitamin B3.

– Alla livsmedel som finns på marknaden ska vara säkra, det gäller även kosttillskott och även på internet. Vi uppmanar de konsumenter som har köpt Redux Retinalin 500 mg att inte äta produkten, säger Ulla Beckman Sundh, toxikolog på Livsmedelsverket.

Om Redux Retalin tas i den dos som anges på förpackningen är risken stor för biverkningar. Det kan bland annat vara kraftig rodnad, värmekänsla och stickningar i huden, men även akuta symptom som exempelvis andnöd. Många rapporter har kommit in från oroliga användare.

För ett år sedan analyserade Läkemedelverket produkten. De hade fått in flera biverkningsrapporter och misstänkte att Redux skulle innehålla den läkemedelssubstansen dexfenfluramin, men analysen visade inga otillåtna substanser och ärendet gick då vidare till Livsmedelsverket. Nu avråder alltså båda myndigheterna från användning av produkten.

Läs mer: Redux fick godkänt

Av redaktionen
22 mars, 2012

1 kommentarer

  • Av anonym 16 september, 2014

    reductil
    Jag har tagit Reductil i 4 veckor nu och förlorat 1 sten och känner mig mycket mer självsäker och glad på mig själv …… men ……. jag gick för att köpa igen tabletterna från där jag köpte dem innan eftersom jag har sprang ut bara för att få veta att de inte längre finns i EU. Jag är mycket missnöjd med detta och har försökt massor av amerikanska webbplatser för att försöka köpa dem men har ingen lycka. Bara en brittisk hemsida fick mig att lita på dem och har köpt generiska Reductil piller 15 mg, (eftersom Reductil inte är tillgängligt) inga klagomål, det verkligen fungerar, trevlig kundservice och snabb leverans bara en vecka. Om du är intresserad titta på http://meds-phatmacy.net. Det är ett onlineapotek bygger mer på impotens Vården, men de har också olika andra piller för några problem.

Comments are closed.